"Úgy tűnik, hogy a BD3D megjelenése fogja újra egy baráti tömbbe terelni a DVD és a BD híveit. :)"
Már ha beszélhetünk itt két ellentáborról.Hidd el én nem véletlen vagyok szkeptikus már ezekkel az új szabványokkal.Jelenleg van itthon VHS,DVD,HD-DVD,UMD és BD formátumú anyagom,de már kezdek kissé besokallni. :(
Az meg hogy egy film "gyenge" egyéni megítélés kérdése.Vannak persze filmek amiknél igenis tud számítani egy HI-DEF kép ill. hang ugrás,de ez nem igaz mindenre.
Sokszor maguk az emberek degradálják le nézhetetlennek a DVD-iket,mert itt van az új.Sok esetben nem véletlen tartottam meg az adott film DVD kiadását is.Azért kíváncsi lennék hányan vennék meg pld. Chaplin filmek tömkelegét BD-n ? :)
Számomra a BD messze nem sikertörténet.Még csak rokonszenvezni sem tudok vele,soha nem is leszek a híve.
Továbbra is vallom (nem érdekel ki utál érte) hogy az egyetlen életképes és minden szempontból jobb szabványt a HD DVD-t a Sony gyakorlatilag kivégezte 2008 elején.
Most sírnak az emberek,hogy régiózáras egy csomó film,nem tudnak ezt-azt megrendelni máshonnan.Sírnak adott esetben ,hogy valami miért néz ki csúnyábban mint régen HD-DVD-n.Állandóan frissítgetni kell a lejátszókat,a másolásvédelem miatt a PC-s tábor is szív.
Nem tudom sajnálni őket.Mármint a sírókat.
Ők választották.Győzött a jobb nem ? 50 GB tárkapacitás,karcállóság.Mindenki megkapta amire vágyott.
Én is választottam az elején.A HD-t és ha újra tehetném,megint arra voksolnék.
Régiómentesen,sokszor jobb képminőséggel,Java nélkül mindezeket a szolgáltatásokat 2006-ban nyújtotta már,de gyakorlatilag elsöpörték.A Sony elérte hogy az ő technológiája nyerjen és nem technikai fölénnyel,pusztán nagyobb tőkével több stúdiót tudott maga mögé állítani,erről szólt a formátumháború,nem a GB-ok harca volt,mert az már elég hamar bebizonyosodott hogy a több,nem mindíg a jobb.
Kinek jó ez ?
A Sony-nak mert elérte (tökmindegy hogyan,de elérte) hogy az ő szabványa határozza meg a jövőbeni filmnézést.ha meg kell most már konkurencia híján a 3D-t is lenyomják az emberek torkán,mert "kell nektek,szükségetek van rá,mert jó".
Aha,de milyen áron ?
Én jelenleg csak azért veszek BD-ket,mert nem tudom már máson élvezni az újabb megjelenésű nagyfelbontású filmeket.Ergó nem hagytak más választást.
De igazad van,tényleg kár agyalni,de valamiért ma elkezdtem...s nem azért mert venni akarok,pusztán elegem lett. :)