Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2010. január 8., péntek 13:49
Így van, nincs ezzel baj. De szerintem nem hátrány DVD-n nézni filmeket :) Ahogy VHS-en sem...
0
2010. január 8., péntek 13:49
Jól látod: egy jónak mondható minőségű VHS-embe belenéztem az LCD tévén: rettenetes volt.
0
2010. január 8., péntek 13:41
A válasz a Sony és a filmkiadók/gyártók boszorkánykonyhájában keresendő,de mind tudjuk mi az:

profit..profit...profit.

Legalábbis a remélt profit. :)
0
2010. január 8., péntek 13:38
Igen, csak a mozis 3D még kevésbé utánozható egy otthoni kivetítőn, mint a sima filmezés élménye, és ezzel szerintem el is jutottunk oda, hogy akkor meg mi a fenének lecserélni mindent rövid időn belül újra, hiszen annyit ér, mint... az a bizonyos pofon.
0
2010. január 8., péntek 13:38
Nagyjából. :)

Persze adott esetben a BD sem igazán fejlődésnek tűnhet.Rosszabb képminőségben kiadni egy nagyobb kapacitású adathordozón két dolgot jelenthet:

1. totális bele**arást és igénytelenséget
2. az adott technológia korlátait,esetleges hátrányait

Hozzáteszem egyik sem jó dolog.

Meg mondom egy újabb szabvány ilyen rövid időn belüli piacra dobása egy dolgot igazol...ez a történet messze nem muzsikált eddig úgy eladási ügyileg mint kéne.

A tempóval nincs baj,ha azt egy átlag ember is tudná követni.

Engem nem vígasztal,hogy George Lucas és Cameron együtt sörözve nézik most otthon az Avatar 3D-t és tervezgetik az esetleges folytatást,vagy egy Star Wars BD3D-t. :)

De szerintem mást sem.
0
2010. január 8., péntek 13:29
"És úgy gondolod, hogy a 3D-s hatás otthon, egy tévén olyan lesz, mint egy mozi óriási vászna előtt ülve?"

Miért most olyan ? :)

A mozivászon,a hangulat a pattogatott kukorica és a kóla hangulata csak részben (vagy még úgysem) hozható el az otthonodba.

0
2010. január 8., péntek 13:28
Nem a dvd vs. nagyfelbontás, hanem a BD vs. HD-DVD volt a mondat lényege és ennek választását vették el tőle. Lehet, hogy nem érzed magad hátrányban, de attól még az, csak számodra nem fontos. Kicsit kifordítva, ha mindenki megelégedett volna a gyertyalánggal, akkor még mindig ott tartanánk. A fejlődésnek most csak a tempója változott, ez lehet valakinek gyors, de attól még nincs baj vele. (elnézést, hogy közbeszóltam)
0
2010. január 8., péntek 13:24
"Természetesen nem vagyok a BD3D ellen,sőt iszonyat nagy élmény volt az Avatart moziban látni,de nem leszek palimadár aki 2-3 évente rendszert cserél,mert mások úgy gondolják,hogy 30 fajta szabványt tároljak otthon a polcomon,különböző tokokban és színekben,ha filmet akarok nézni."

És úgy gondolod, hogy a 3D-s hatás otthon, egy tévén olyan lesz, mint egy mozi óriási vászna előtt ülve?
Ez a BD3D szerintem is túlzás már, és bár nem vagyok komcsipárti, kezdem érteni és látni, mire gondoltak, és mit akartak, amikor a "saját" kis területüket igyekeztek teljesen elszigetelni az ősellenségként kikiáltott kapitalista nyugattól.
0
2010. január 8., péntek 13:13
Hát Cameron régen még filmeket is rendezett nem csak látványt. :)
0
2010. január 8., péntek 13:12
Igen,élőszereplők is közreműködtek benne,ezért volt csak ott megtekinthető.

Azért jó lett volna ha kiadják DVD-n is,abban még legalább a megszokott arcok szerepeltek.
0
2010. január 8., péntek 13:11
Nem hiszem,hogy gond lenne vele.

Én azért vettem meg BD-n(mármint a Batmant) ,mert moziban hatalmas élmény volt nekem és szerettem volna az elérhető legjobb minőségben Joker bácsi pofáját bámulni otthon. :)

Ennyi a története.Meg úgy általában a képregényfilmekkel úgy vagyok hogy BD-n veszem meg őket.Vizuálisan erős filmek,azokat meg szeretem nagyfelbontásban nézni.
0
2010. január 8., péntek 13:06
Sőt az már kicsit a "4D" határát is súrolta, mivel ha jól emlékszem a székek is mozogtak, illetve a "vászonból" kisétált a hús vér ember is, majd újra "visszasétált" és ment a film tovább mezei 3D-ben...
0
2010. január 8., péntek 13:05
Nekem ugyan nem a kedvencem, de szeretem és a DVD-vel sincs bajom. Szerintem jól összehozták a DVD kiadványt.
0
2010. január 8., péntek 13:01
jobb is volt az az élmény, mint amit az AVATAR szerzett. :)
0
2010. január 8., péntek 12:59
Nekem történetesen a Sötét lovag az egyik kedvenc filmem,tehát nem véletlen vettem meg.

Ez a film egyébként pont az a példa ,ami igazolja a nagyfelbontás előnyét. ;)
0
2010. január 8., péntek 12:58
A Pocahontast sem tudtam szeretni soha :)
0
2010. január 8., péntek 12:57
"Megmondom őszintén, hogy a trailer alapján az Avatar egyáltalán nem érdekel engem, de vizsgaidőszak után majd megnézzük páran, csak a technika kedvéért. De maga az alapsztori számomra egy nagyon gyenge filmet ígér így első körben. James Cameron ide vagy oda."

A történet engem sem nyűgözött le csak a látvány.Pocahontas sci-fi-ben. :)

Egyébként CAmeron 96-ban már 3D-zett a Universal parkban.

T2 3D:Battle Across Time

Ha nem is Avatar szinten,de már akkor kísérletezgetett a dologgal. ;)
0
2010. január 8., péntek 12:56
"Én jelenleg csak azért veszek BD-ket,mert nem tudom már máson élvezni az újabb megjelenésű nagyfelbontású filmeket.Ergó nem hagytak más választást."

Ez érdekes, mert én tudom élvezni pl. A sötét lovagot is DVD-n, nem érzem, hogy hátrányban lennék... lehet, hogy ezért jó, hogy nem gondolkodtam el a BD-n, hogy "újítsak". Mert igazából csak a legkedvencebb filmjeimet vettem volna meg, melyeknél van értelme a jobb képnek és hangnak. De egy általam középszerűnél jobbnak tartott filmet nem fogok HD-ban megvenni, mert bőven elég nekem belőle a DVD. Hiszen megnézem 5 év alatt majd 3-4-szer.
0
2010. január 8., péntek 12:53
Ez nagyon jó. :D:D

0
2010. január 8., péntek 12:52
Egyenlőre 1080i-ről van szó,de a kijelzőcserét (sajna) nem tudod megkerülni.
0
2010. január 8., péntek 12:51
"Úgy tűnik, hogy a BD3D megjelenése fogja újra egy baráti tömbbe terelni a DVD és a BD híveit. :)"

Már ha beszélhetünk itt két ellentáborról.Hidd el én nem véletlen vagyok szkeptikus már ezekkel az új szabványokkal.Jelenleg van itthon VHS,DVD,HD-DVD,UMD és BD formátumú anyagom,de már kezdek kissé besokallni. :(

Az meg hogy egy film "gyenge" egyéni megítélés kérdése.Vannak persze filmek amiknél igenis tud számítani egy HI-DEF kép ill. hang ugrás,de ez nem igaz mindenre.
Sokszor maguk az emberek degradálják le nézhetetlennek a DVD-iket,mert itt van az új.Sok esetben nem véletlen tartottam meg az adott film DVD kiadását is.Azért kíváncsi lennék hányan vennék meg pld. Chaplin  filmek tömkelegét BD-n ? :)

Számomra a BD messze nem sikertörténet.Még csak rokonszenvezni sem tudok vele,soha nem is leszek a híve.

Továbbra is vallom (nem érdekel ki utál érte) hogy az egyetlen életképes és minden szempontból jobb szabványt a HD DVD-t a Sony gyakorlatilag kivégezte 2008 elején.

Most sírnak az emberek,hogy régiózáras egy csomó film,nem tudnak ezt-azt megrendelni máshonnan.Sírnak adott esetben ,hogy valami miért néz ki csúnyábban mint régen HD-DVD-n.Állandóan frissítgetni kell a lejátszókat,a másolásvédelem miatt a PC-s tábor is szív.

Nem tudom sajnálni őket.Mármint a sírókat.

Ők választották.Győzött a jobb nem ? 50 GB tárkapacitás,karcállóság.Mindenki megkapta amire vágyott.

Én is választottam az elején.A HD-t és ha újra tehetném,megint arra voksolnék.

Régiómentesen,sokszor jobb képminőséggel,Java nélkül mindezeket a szolgáltatásokat 2006-ban nyújtotta már,de gyakorlatilag elsöpörték.A Sony elérte hogy az ő technológiája nyerjen és nem technikai fölénnyel,pusztán nagyobb  tőkével több stúdiót tudott maga mögé állítani,erről szólt a formátumháború,nem a GB-ok harca volt,mert az már elég hamar bebizonyosodott hogy a több,nem mindíg a jobb.

Kinek jó ez ?

A Sony-nak mert elérte (tökmindegy hogyan,de elérte) hogy az ő szabványa határozza meg a jövőbeni filmnézést.ha meg kell most már konkurencia híján a 3D-t is lenyomják az emberek torkán,mert "kell nektek,szükségetek van rá,mert jó".

Aha,de milyen áron ?

Én jelenleg csak azért veszek BD-ket,mert nem tudom már máson élvezni az újabb megjelenésű nagyfelbontású filmeket.Ergó nem hagytak más választást.

De igazad van,tényleg kár agyalni,de valamiért ma elkezdtem...s nem azért mert venni akarok,pusztán elegem lett. :)
0
2010. január 8., péntek 12:48
sőt! pendrive-on rádugod az usb bemenetre az isteni színjáték e-book változatát és átkonvertálja neked egy 3D-s filmbe és a pokolban érezheted magad 2 órára :D
0
2010. január 8., péntek 12:45
Na erre aztán igazán kíváncsi leszek! Innen már csak egy lépés, hogy majd a legeslegmodernebb lejátszó a fekete-fehér némafilmből hangos színest csináljon. :)
most posts by TM
0
2010. január 8., péntek 12:42
...meg olyanról is, valamelyik külföldi cikkben, hogy majd idővel a készülék ugyanúgy felkonvertálja a 2D-t 3D-re mint most a PAL-t 1920x1080ra..
0
2010. január 8., péntek 12:40
a felbontás nem lesz jobb, csak amit eddig 2D-ben nézhettél nagyfelbontásban, azt mostantól 3D-ben nézheted (mármint azokat a filmeket, melyeknek létezik 3D-s változata). egyébként a legtöbb bd-lejátszó a dvd képét is szépen felkonvertálja.
0