Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2010. január 8., péntek 12:40
szerintem a hd 1920x1080-tól nagyobb felbontás totálisan hülyeség az otthoni felhasználásra....  sokan azzal jönnek hogy gagyi, meg lesz ettől nagyobb felbontás is.... de könyörgöm egy olyan HD szabvány felbontásról beszélnek ami képpontszámra megegyezik a moziszabvánnyal amit több tízméteres képátlójú mozivászon "falakra" vetítenek....  nem a felbontást kellene baxogatni a fejlesztőknek hanem a képmegjelenítők további komponenseit.... nah, de ugyanúgy, mint a digitális fényképezőgépeknél a "felbontással" lehet eladni a technológiát, mikor a valóság szerint baromira nem az a legfontosabb a minőségi képmegjelenítésben.....

ami most jó minőségű dvd kiadványnak számít azt egy jó megjelenítőn később is ugyanolyan jó minőségben kell tudnia élveznie mindenkinek....  jobb nem valószínű hogy lesz, de rosszabbnak sem szabadna... :)
0
2010. január 8., péntek 12:36
Engem nem csigázott fel az új szabvány (BD) és még kevésbé csigáz fel a BD3D szabvány.

Biztosan jó dolog nagy felbontásban nézni a filmeket otthon, biztos szinte élethű a kép - én magam is láttam BD filmet egyik barátomnál, illetve offline boltban, de nem nyűgözött le, nem tűnt élethűnek, sőt, még azt is mondanám, hogy számomra túl éles volt a kép.

Jó ez a BD akció, ami van jelenleg, néhány film megérte volna a 2-3 ezer forintos árat, de nem igazán éreztem késztetést, hogy vegyek BD-t és még csak nem is a rendszer hiányáról van szó, mert idővel az is meglenne.

5.1 és True HD között is biztosan van különbség, az én fülem nem erre van szakosodva, hogy ezt megállapítsam. De amikor filmet nézek, nem szeretnék megsüketülni, szeretném élvezni a filmet, nem kell, hogy leordítsa a fejem néhány hangszóró. Szóval én az élvezhető hangerő híve vagyok.

A DVD nyújtotta minőség számomra bőven elég. Nekem ez a felbontás is tökéletesen elég, hogy élvezni tudjak egy alkotást.

És hogy mi köze van ennek a BD3D-hez? Nem akarok szemüvegben filmet nézni, számomra az kényelmetlen. Nem akarom, hogy a nappalimban szaladgáljanak manók és űrlények, akármik. Nekem nem kell a 3D hatás itthonra. Nincs rá szükségem, nekem a filmek többet jelentenek ennél.

Másrészt emlékeim szerint a 90-es években volt a nintendonak egy játékterve, valami 3D-s cucc. Jól meg is bukott, kiderült, hogy kicsinálja az ember agyát hosszútávon. Nem tudom ki hogy van vele, de ha minden filmet 3D-ben kéne néznem, szerintem az is káros hatással lenne rám. Elfáradna a szemem.

Szóval számomra tökéletesen megfelel az, ami van. Filmeket így is tudok nézni és így is tudom őket élvezni. Moziba meg szeretek járni, ha van valami nézhető... barátnővel, barátokkal...

Megmondom őszintén, hogy a trailer alapján az Avatar egyáltalán nem érdekel engem, de vizsgaidőszak után majd megnézzük páran, csak a technika kedvéért. De maga az alapsztori számomra egy nagyon gyenge filmet ígér így első körben. James Cameron ide vagy oda.
0
2010. január 8., péntek 12:33
Világos, ezt értem, írtam én is, csak a minőségkülönbség miatt nem lesz mindegy, hogy egy csúcsfelbontású tévén, lejátszón egy gyenge dvd-t akarsz majd végigpörgetni, s az egész totál élvezhetetlen lesz. Bár én nem vagyok kompetens, csak hallom, hogy már most is "gagyi" a látvány, mi lesz, ha még egy jobb felbontásúba kívánom berakni az archívum darabjait?
most posts by TM
0
2010. január 8., péntek 12:31
a tempó valóban gyors, de sajnos már rég nem olyan világban élünk, ahol ezen meg kellene lepődni. a magam részéről én minden technikai vívmányt támogatok, hisz egyrészt az ember létezésének egyik feltétele a kíváncsiság és az ezzel szorosan összekapcsolható a fejlődés iránti vágy, másrészt eddig még nem sok olyan technológiai vívmánnyal nem találkoztam, ami bármit is rám kényszerített volna: ezek inkább lehetőségek, semmint kényszert magukban hordozó dolgok. teszem azt ugyanúgy tudok közlekedni egy jól karbantartott trabanttal, ugyanúgy telefonálhatok egy nokia 3210-essel és még egy 10 éves PC-vel is fel tudok csatlakozni a netre. :)

sokan magát a 3D-t is fikázzák, ezzel kapcsolatban idézném magam egy másik fórumról:

"természetesen először egy raklapnyi AVATAR-copycat készül majd, de mint minden forradalmi - és kezdetekben méregdrága - újítás, így idővel ez is része lesz a "tömegfogyasztásnak", azaz olyan filmesek is adaptálják - mind a mo:cap, mind az fx, mind pedig a 3d-részt -, akik nem puszta látványfokozó elemként használják, hanem a narratíva részeként. egyébként 3D szempontból az AVATAR kevésbé agresszív, mint jó néhány rivális (pl. a szörnyű A CHRISTMAS CAROL): cameron filmjében a 3D tényleg csak azt a célt szolgálja, hogy pandora világa életre keljen."
0
2010. január 8., péntek 12:28
Szerintem nem kell ennyire "tartani" a 3d-től.... a BD3D-s lejátszó ugyanúgy megjeleníti a 2D-s blu ray és dvd filmeket mint a mostani lejátszók....  egyelőre a film röpke 100 éve alatt több 2d-s film készült mint 3d-s, és ezeket ezután is lehet majd 2d-ben nézni.... nem érzem úgy hogy a piciny blu ray kollekcióm pénzkidobás lett volna, mert hiába itt a bd3d én a casablancat ezután is 2d-ben fogom nézni.....    az meg hogy egyszer a schindler listáját 3d-ben kelljen néznem mert olyan a lejátszó hogy átkonvertálja... hát baxxák meg akkor... nem akarok gázkamrában "lenni"...
0
2010. január 8., péntek 12:18
Tetszik az írásod! Úgy tűnik, hogy a BD3D megjelenése fogja újra egy baráti tömbbe terelni a DVD és a BD híveit. :)
Olyanok leszünk/vagyunk, mint Tommy Lee Jones a MIB-ben: "már megint lecserélhetem a gyűjteményemet".
Arról egyébként még soha nem esett szó, hogy a VHS-DVD váltás attól is vált vonzóvá, hogy sokkal de sokkal több minden jelent meg lemezen, mint előtte kazettán. Most ezt nem látom így, ergó ha váltanék, meg kellene tartanom majd kétezer DVD-t. Közben meg már lassan itt a BD3D, ami meg azt hozza, hogy az eddigi BD-sek maradnak a nyakukon a 2D-s filmekkel, s mellé vehetnek azután 3D-t. Ez már háromféle formátum lesz, csak lemezalapú hordozóból. Persze nem kell háromféle lejátszó, mert nyilván létezni fog lefelé kompatibilitás, csakhogy kérdéses, hogy egy BD3D lejátszón hogy fog mutatni pl. egy Cineteles DVD? Nyilván szarul, élvezhetetlenül. Most akkor azt a filmet dobjam majd ki, mert gyenge? De ha csak az az egy elérhető formátum van/lesz? Áldozzam fel a technika oltárán? Na, azt azért nem. Vagyis meg kell tartanom egy régebbi mozirendszert is. S akkor még itt van 300 VHS is a szekrényben, amihez meg videómagnót használok. Mindezt összevéve egy külön terem kellene (a pénzen kívül persze), hogy mindezt véghezvinni tudjam. Nem is szeretek agyalni rajta. Megárt! :)
most posts by TM
0
2010. január 8., péntek 11:59
Egy kis agymenés...

Egyre nagyobb mértékben jelennek meg a BD3D-vel kapcsolatos hírek a nagyobb HD-vel foglalkozó siteokon.A Disney is megjelenteti első BD3D-s filmjét és lassan a Dreamworks stúdiótól kezdve mindenki beáll majd a sorba.

Ez most nem tudom,hogy megijeszt-e,vagy örülnöm kéne...is-is.

Az ötlet jó,hogy az otthoni szórakoztatás részévé kívánják tenni,de a Mozik jelenlegi legnagyobb ütőkártyáját veszik most el ezzel a húzással.Évek óta halódik a moziipiar a kalózkodás miatt,megy a sírás jogosan.Az Avatar újra teltházassá tette most őket.Miért akarják elvenni a luxusnak ezt a formáját,ezt a plusz szolgáltatást ? Igenis maradjon valami bonusz szolgáltatás a Moziknak is,járjanak minél többen újra moziba az emberek,ha más nem a 3D miatt.

Ma felmentem a Blu-ray.com-ra és egy rakat újabb cikk fogalkozik ezzel a  dologgal,sőt már új logót is kapott a szabvány.

http://www.blu-ray.com/news/?id=4013

http://www.blu-ray.com/news/?id=4012

http://www.blu-ray.com/news/?id=4003

Ráadásul a Toshiba,aki még nincs is régen a BD piacon,hiszen csak nemrégen adta kii az első modelljeit ,már be is jelentette a saját BD3D lejátszóját. :O

http://www.blu-ray.com/news/?id=3998

De a Sony is jön a saját modelljével,akárcsak a Panasonic:

http://www.blu-ray.com/news/?id=4005

http://www.blu-ray.com/news/?id=4004

Hogy jó-e ez nekünk ?

Hát ha a házimozi lecserélése jó,akkor nem.

Sajnos akinek jelenleg nincs 3D ready TV-je (Mitsubishi DLP-k pld. amik jelenleg 3D kompatibilisek) illetve egy PS3-a az jól meg**ívta és cserélgethet le mindent idővel.A PS3 tábor némi előnyben lesz:ott nem kell kukába dobni a régit,mert jön az új,bár a TV és az esetleges erősítő cserét ők sem ússzák meg.

Valaki írta nemrégiben valamelyik topikban (talán a dvdextrán),hogy kicsit vissza kéne már venni a tempóból.

Kezdek egyetérteni vele.

Tényleg sok ennyi technikai változás ilyen rövid idő alatt.

A BD még rendesen be se futott,ha egyáltalán beszélhetünk itt befutásról,de a 3D-s BD megjelenése szinte félbeismerése annak,hogy a BD technológia eddig közel sem olyan népszerű mint várták. Vagy csak átmeneti,áthidaló formátummá teszik a 3D eljöveteléig,hacsak nem nőnek meg addig ugrásszerűen az eddig BD eladások és hozzák azokat a számokat amiket várnak/vártak.

Ok,hogy próbálnak új utakat keresni,de máris gyakorlatilag ránk akarnak erőltetni egy "újabb" formátumot.

Persze jöhetnek a leendő BD3D tábor felől az érvek,hogy lefele kompatibilis,nem kötelező átállni,nézheted majd 2D-ben a mostani cuccodon is...jaja,ez mind szép és jó.De ugyenezek a körök már korábban le lettek futva.

Természetes,hogy moziban egy Avatar 3D-t látva az ember jogosan hiszi hogy van létjogosultsága a 3D-nek otthon is,de nem hiszem,hogy mindenki megengedheti majd magának a kínkeservvel összehozott gyakorlatilag friss (1-2 éves) HD-s házimozija lecserélését és be fog tudni invesztálni megint ,egy jóval drágább dologba.

A vicces az  egészben:

Már most emberek le**arozzák a DVD-t mert itt a BD.

1-2 év és ugyanígy **arnak lesznek titulálva 2D-s BD-k is,mert a BD3D a legújabb isten ? :)

Lassan tényleg a technika és nem a filmek megszállottjai leszünk...ha már nem az előbbiek vagyunk.Nehéz lépést tartani a világgal...túl gyorsan fejlődik.Sokszor pedig  elgondolkodtató,hogy érdemes-e ??

Ördögi kör ez...azt mondom végül annak lesz igaza,aki inkább megalkuszik egy ütőképes és igényes DVD kollekcióval,mint mindenre ráugrik ami új.Ezért fogom én nagyrészben megőrizni a DVD filmjeimet.

Természetesen nem vagyok a BD3D ellen,sőt iszonyat nagy élmény volt az Avatart moziban látni,de nem leszek palimadár aki 2-3 évente rendszert cserél,mert mások úgy gondolják,hogy 30 fajta szabványt tároljak otthon a polcomon,különböző tokokban és színekben,ha filmet akarok nézni.

Persze gyártói oldalról magasról tesznek arra én mit gondolok,vagy mitől félek ,csak potenciális profithozó maradok a szemükben,nem pedig filmrajongó.

Ahogy eddig is...
0
2010. január 8., péntek 2:10
Gábor azt ne mondd,hogy nem lesz jó megnézni immáron nagyfelbontásban Johnny Depp lekaszabolását. :D

Az ,hogy itthon későn jelent meg a Rémálom DVD ,az a kiadók hibája is részben. :)

Az első Rémálom meg is érdemli,ha BD-re kerül.Igazi klasszikus,akárcsak a Hellraiser ill. a Halloween,csak azok már bekékültek.
0
2010. január 8., péntek 1:14
A pezsgőt nem szeretem, de egy jófajta villányi bort megiszok rá, ha itt lesz a kezemben! :D:D:D
0
2010. január 7., csütörtök 23:57
Remek, mikor már végre eljutott hozzánk dvd-n, amit meg is vettem, illetve ott van az angol kétlemezes, felújított kiadás, már csak egy bd-verzió hiányzik.:D

Más:
Ha már elfogytak a "rendezői", "vágatlan", és egyéb jelzők:
http://bluray.highdefdigest.com/2552/exorcistneverseen.html
:)
0
2010. január 7., csütörtök 23:23
andrew hűtsd be a pezsgőt. :D
0
2010. január 7., csütörtök 23:23
http://bluray.highdefdigest.com/2361/nightmareelmstreet1984.html

Gondoltam ezt illik minden horror rajongóval megosztani.

Bekékül Freddy bácsi is tavasszal. :)

Jön a klasszikus Rémálom az Elm utcában BD-n.
0
2010. január 7., csütörtök 10:18
Nekem is. ;-)
0
2010. január 7., csütörtök 1:07
"Még szerencse, hogy a T2, a Total Recall és a Rambo HD-DVD-n vannak meg... :-)"

Neked is ? :)
0
2010. január 6., szerda 23:23
Én nem láttam lényegi különbséget, gyakorlatilag semmilyet se... De mondom lehet, hogy az én képátlóm kevés ehhez.

Még szerencse, hogy a T2, a Total Recall és a Rambo HD-DVD-n vannak meg... :-)
0
2010. január 6., szerda 22:59
Azt hittem már el is felejtetted . ;)

Akkor lényegében egyforma a két transzfer ?

Screenshotok alapján a King Kong BD-s tartalmaz némi DNR-t. ;)

Bár végülis mindegy,nem terveztem megvenni.

Meg van olyan film amin egyből látszik a különbség.A T2-nél egyértelműen látszik a HD előnye.A Total Recall és a Rambo esetében is.Ezek voltak nálam kölcsönbe BD-n is (még az első USA kiadások),akkor hasonlítgattam össze őket.

Közben nekem is megvolt a Silent Hill BD változata.Egyenlőre megtartom,nem olyan csúnya ez. :D
0
2010. január 6., szerda 22:53
Megvolt a King Kong HD-DVD vs. Blu-ray teszt és mit mondjak? Nem láttam különbséget... Képélességben, felbontásban semmit sem, talán a HD-DVD-nek picit fakóbbak voltak a színei, de azon egyszerű javítani. Lehet, hogy egy nagyobb képernyőn jobban kijönnének a különbségek, de az én 42-es LCD-m mindkét képet ugyanolyan szépnek mutatta. :-)
0
2010. január 6., szerda 17:21
Gondoltam lecsekkolom ma a Silent Hill Blu-ray-t ha már szóba került ma.

Mint a SH videojátékok régi rajongója ,szinte kötelező jelleggel gyűjtöttem be eme filmet a legújabb formátumon.Christophe Gans a Farkasok szövetsége rendezője,megintcsak egy normálisan összerakott mozit adott ki a keze közül.Kidolgozás,szörnyek,díszletek..minden a helyén van.A zene is ott van a toppon,bár Akira Yamaokától nem is vártam mást,hisz ő felelt eddig a SH játéksorozat zenéiért is.

Szerintem Gans megfelelő (akár rajongóhoz méltó) módon ültette át Silent Hill agybeteg,szürreális világát a mozivászonra.

Az amerikai változat képminőségéről szóló rémhírek után már sok jóra nem számítottam,ráadásul ez a film is megért már egy pár kiadást egy pár formátumon,pedig nem is olyan régi.Ez a kiadvány lényegében a Német kiadást utánozza,hasonló specifikációkkal,de azért képminőségben nem éri utol.

Az Angol változatot,a FOX/PATHÉ forgalmazza Angliában.A kiadvány egy szép slipcase-t is kapott elsőkörben nekem még ez van meg,lényegében ugyanaz van rajta mint  a borítón,semmi extra különlegesség. :)

Extrák tekintetében nem lett túlzásba véve a dolog,van egy trailer SD felbontásban DD 5.1-es hanggal,fotógaléria meg pár db Making of... dokumentumfilm.

Az első meglepetés a lemez mérete volt:alig csordul túl a 22 GB-on (22.2 egész pontosan),a képe VC-1-es kódolású.Hangok közül választhatunk a síma DD 5.1 (640k) ill egy DTS HD HR (2 Mbits) között.Egyértelműen az utóbbi a jobb.

A képminőség meglepően jó,pedig a bitráta nem mindíg szaladgál a fellegekben,szerencsére a VC-1-es HD transzferek még alacsony bitráta mellett is meglepően jók tudnak lenni.

A hang is kellően rémisztő,gondolok itt Rose megérkezésére Silent Hill-be,a szirénára,a mélyhangokra,sokat dob az atmoszférán a hang profi keverése.

Néhány screen a lemezemről (érdemes rázoomolni,Rose ujjbegyére az egyik képen,a ráncok is rendesen látszanak rajta):

http://images.netbag.hu/20100106/15534335586.jpg
http://images.netbag.hu/20100106/15513469418.jpg
http://images.netbag.hu/20100106/15483654104.jpg
http://images.netbag.hu/20100106/15492211850.jpg
http://images.netbag.hu/20100106/15501262148.jpg

Elég korrekt HD transzfert dobtak ki az Angolok,úgy érzem.Szép természetes kép,némi képzajjal vegyítve,az meg kötelező egy jó kiadványnál.

Összességében ez egy jó lemez.Egyenlőre várok még a Germán verzió beszerzésével. :)
0
2010. január 6., szerda 15:48
Próbálkozz csak :)
Gyere ebuddy-n :)
Az ugyanaz, ugyanazt azt azonosítód kell megadnod
www.ebuddy.com
0
2010. január 6., szerda 15:47
Nem működik már megint. :(
0
2010. január 6., szerda 15:43
MSN? :)
0
2010. január 6., szerda 15:14
Azért meg kell adni a módját. :)
0
2010. január 6., szerda 15:12
Polc. :D
0
2010. január 6., szerda 15:11
Fogok csinálni, ahogy tudok. Addig bd gyűjtemény 2565-ös hsz. Elég korai. amúgy akkor kérdeztél rá, ahogy látom. :)
0
2010. január 6., szerda 14:49
12 menet

http://www.filmcity.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemId=18425&level=250
0