Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2010. január 3., vasárnap 18:16
"Ez igaz a BD-re is."

Nekem még nincs BD-m, de erre próbáltam célozni én is. Az 1920x1080-as felbontás sem garancia semmire, csak a lehetőség 5-ször akkora.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2010. január 3., vasárnap 17:51
Ne is mondd, azt hiszem, neked is köszönhetem, hogy nem rohantam bele egy valószínűleg nagyon nagy csalódást keltő lemez megvásárlásába. A francia Them (Ils) című horrorról van szó! Imádom azt a filmet, és láttam, hogy angol amazonon lehet is venni. De mivel ajánlottál pár oldalt, utánaolvastam. Lesújtó kritikák, 1080i-s kép, olyanokat írtak róla, hogy felskálázott DVD minőség, volt olyan, aki 5 pontból mindössze felet adott a képre egy fórumon. Csak negatív kritikákat olvastam róla, és mivel az ára sem volt túl csábító (13 font), inkább vettem helyette 2 másik horrort összesen ugyanennyiért,. amiknek viszont nagyon jó volt a megítélésük. (igaz, csak egyiket láttam közülük, de a másikat meg itt istenítették a fórumon, szóval olyan nagy gond nem lehet vele!) :)
0
2010. január 3., vasárnap 17:40
"Némelyik DVD ámulatba ejtő tud lenni egy 42"-os plazmán is, némelyik meg már egy 29"-os 4:3-as CRT-n is kiábrándító..."

Ez igaz a BD-re is.

Némelyik ámulatba ejt...mást meg jobb elfelejteni is. :)
0
2010. január 3., vasárnap 17:39
Arra remek alternatíva,ha nem akarsz látatlanba megvenni valamit. :)

Én egyáltalán nem szégyellem,hogy így néztem a Transformers 2-őt is,mert annyira mély benyomást gyakorolt rám,hogy este letöltöttem,utána megnéztem és reggelre már nem volt a vinyómon.

S nem azért mert kiírtam lemezre. :D

Igaz a mostani sávszélemmel egy gyötrelem egy ilyen letöltési mutatvány,szóval jó lenne ha nyitna már egy BD kölcsönző minálunk,mert akkor legalább végre kihozogathatnék nézegetni BD-ket.
Ilyen Csúf Igazság és társaik nekem nem kellenek (főleg nem 7 ezerért) ellenben szívesen megnézném egyszer őket egy kölcsönzőből.
0
2010. január 3., vasárnap 17:23
Ez színtiszta matematika.

A PAL DVD-k felbontása 720x576 képpont, a BD-k felbontása 1920x1080 képpont.

Az 1024x768-as plazmádon (nekem is ilyen van) a BD kép részletgazdagságának 38%-át láthatod, ami még mindig 90%-kal több, mint a DVD elméleti maximális felbontása.

Egy csúcs minőségű DVD a TV-d felbontásának 53%-át használja ki.

A BD-k felbontása pontosan 5-ször annyi, mint a DVD-ké.

Megjegyzés:
Az persze más kérdés, hogy a pixelek mögött milyen valódi felbontás (részletgazdag kép) van. Némelyik DVD ámulatba ejtő tud lenni egy 42"-os plazmán is, némelyik meg már egy 29"-os 4:3-as CRT-n is kiábrándító...
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2010. január 3., vasárnap 17:19
Örülök neki, hogy ilyen is van! :)
Nem arról van szó, hogy én még soha nem töltöttem le egy filmet sem, főleg most, hogy a BD-k ára igen magas, többször előfordult velem is, hogy megvétel előtt látni akartam azt, amit megveszek. Mivel mozi 50 km-es körzetben nincs , ezért legjobb (legrosszabb) esetben marad a letöltés, ha valamit nem akarok "blind"-re venni. Csakhogy én nem azt nevezem gyűjteménynek, és csak azért szedem le, hogy érdemes -e megvennem. Szóval nem azt mondom, nem jó dolog az, ha egy lejátszó tud sok mindent, csak sajna kevés olyan "hülye" van mint én, vagy ny. Birodalmi Lépegető. :D
(na jó, itt a fórumon csak ilyen "hülyék" vannak, ezért is szeretjük egymást annyira! :D)
0
2010. január 3., vasárnap 15:26
Akkor előtted a lehetőség. ;)

Egy jobb HDMI kábellel érezhetően szebb minőséget fogsz kapni rajta,mint DVD-ről.
0
2010. január 3., vasárnap 15:21
HD Ready és van rajta 2db HDMI és komponens is

0
2010. január 3., vasárnap 15:07
HD Ready a plazmád ?

Van rajta HDMI bemenet vagy legalább komponens ?

Ha nincs akkor szerintem felesleges a BD.
0
2010. január 3., vasárnap 14:59
Hi!

Van egy pana plazma TV-m, ami sajnos csak 1024*768-as felbontást tud. Ezen a TV-n érezhető a BR jobb képe a DVD-hez képest?
0
2010. január 3., vasárnap 11:54
Ez egy örök téma marad,ahogy figyelgetem.Mkv,divx,dvdr....Megmondom őszintén én is LG lejátszót vettem,pontosan az MKV miatt.Nekem nincs olyan gyüjteményem mint itt sokaknak (csak gyönyörködök egy-két ember készletén).Bár divx-et sose néztem,másolt dvd-m,mkv-m az van.Nem sok,de van.Viszont az a film ami érdekel,azt megjelenés napján veszem meg.A számomra legfontosabb filmeket pedig mindig a legexkluzívabb kiadásban.Így volt az,hogy nem volt még blu-ray lejátszóm,de volt fémdobozos Gladiátor,szintén fémdobozos Terminátor:Salvation blu-ray,stb.Nem keresek sokat,mégsem gondolkodtam soha rajta,hogy megvegyem-e,mert ennyibe kerül.Ezek számomra kötelező darabok,a polcomon a helyük.Dvd-m is csak száz egypár darab van.Persze én is,mint itt mindenki sokat buktam rajta,mert nem akciózva veszem meg.Mert mire akciózzák,már a csomagolás valamivel szerényebb.Anno eltünt a papirfekni.Utána eltünt a szines belső borító(bár mostanában már egyáltalán nem is nagyon van).Tehát VALAMIÉRT olcsóbb.És ez a valami nekem hiányozna.
Úgyhogy akadnak olyan mkv nézők is,akik eredetit is vesznek.
0
2010. január 3., vasárnap 11:49
Ezt sem lennék kénytelen csinálni ha tudnám,hogy a HD-DVD hardverellátottsága biztosított.

De sajnos koránt sem.

Utánpótlás nincs,tehát vagy lesz biztonsági másolatom ezekből,vagy pár év múlva szó szerint kidobálhatom őket,ha bedöglik mindkét játékosom.
0
2010. január 3., vasárnap 11:44
Ha csinálsz róla egy biztonsági másolatot/ez esetben is erről van szó/az nem minősül kalózkodásnak.Ha sokszorosítod,megosztod,ajándékozod akkor "kalózkodsz". :)
0
2010. január 3., vasárnap 11:37
Hát amennyi MKV-m van Én biztos nem.Olyan filmek vannak meg inkább ,amik nem jöttek ki még BD-n (Alien 1-2,Ryan,LOTR),ezek is HDTV ripek,nem BD. :)

Meg amennyi eredeti DVD,BD és HD-DVD polcomon úgy pláne nem.Csak van rálátásom a másik oldalra is.

Amit írtam egyébként is világszintű.Az MKV nem a magyaroknak készült.Ne legyünk naívak. ;)

A kalózipar világméretű.

derceto-nak amúgy igaza van,az mkv nem kalóztalálmány,csupán egy konténerfájl,kérdés mire használják.

Meg ez az illegalitás is relatív:

pld. fogtam a Dűne HD-DVD-met és csináltam belőle egy 1080p-s MKV.t,elláttam magyar felirattal.Rendelkezem az eredeti lemezzel és nem raktam fel 1 fájlmegosztóra sem.Nem másoltam át senkinek...

Ez így mennyire kalózkodás ? A magam szórakoztatására csináltam,nem másolási céllal.Meg ha már nem lesz mivel lejátszanom a HD-DVD lemezeimet legalább valahogy tudjam nézni.Én ilyenkor tekintetben örülök az MKV-nak.:)
0
2010. január 3., vasárnap 10:48
Sok igazság van abban amit írtál.Csak óvatosan fogalmazz,mert mindjárt neked esnek,hogy Te teszed tönkre a piacot.  :D
0
2010. január 3., vasárnap 10:28
"ha egy gyártó sem gyártana olyan cuccokat, amik lejátsszák az illegális cuccokat, akkor kevesebb lejátszót adnának el. Nem, akkor az emberek szépen rászoktak volna az eredeti vásárlására, vagy néznék a monitoron, akinek ez megfelel. (Vagy kösse össze a szg-et a TV-vel!)"

Hát az MKV (HDrip) elsőkörben a PC-seknek lett kitalálva,de most átvándorolt az asztali lejátszókba is.Ez ugyanúgy várható folyamat volt,mint idővel a DVD-nél a VCD,SVCD,AVI megjelenése. :)

PC-re sincs már nagy szükség.A médialejátszók szinte már ugyanazt nyújtják egy nagyobb adattároló merevlemezzel,mint a PC,nem véletlen ilyen népszerűek.

A DVD piac kalózkodás miatti hanyatlása után ilyen kívánalmakkal kissé elkéstél.Én is azt hittem ez a helyes út,hangoztattam is régen,hogy remélem soha nem lesz írás DVD-nél,aztán mégis lett.

És tudod mit ?

Egyszerűen NEM volt meg az ösztönzés a DVD-nél egész addig a vásárlásra az ,hogy nem vittek az asztali játékosok semmilyen írott lemezt.Az emberek az első 1-2 évben szinte alig vették meg a DVD-t,VHS-t néztek tovább.Nagyon kevés ismerőst tudtál volna a környezetedben felmutatni, akinek volt lejátszója,netán komolyabb lemezgyűjteménye.Réteghobbi volt,még talán jobban mint a BD most.Aztán kijöttek a DVD írók,lementek a játékos és a film árak,most pedig már Dunát lehetne rekeszteni a sok leakciózott filmmel,aminek megintcsak megvan a jó és a rossz oldala is.A jó ,hogy mindenki iszámára elérhető lett,a rossz pedig a minőség hanyatlása.

Ez vár a BD-re is idővel.

Ráadásul a BD írók most nagyon korán megjelentek a piacon és már most számottevő a kalózkodási ráta,nem csak az MKV-ról van szó.Szélessávú nettel rendelkezők,akár komplett BD képfájlokat is letölthetnek,tehát ez esetben már szó sincs minőség vesztésről,maximum a tok és a kivitel maradhat ösztönző a vásárlásra.

Ennyit a Sony feltörhetetlen másolásvédelméről,amire olyan büszkék voltak.Aztán ott vannak még külföldön a HDTV csatornák mellett egy olyan komoly kiépített és számottevő DVD piac aminek a piaci részedése gyakorlatilag a BD sokszorosa.

Azért megintcsak van némi pozitívum is:

Azok screenshotok a Beaver-en és a többi tesztoldalon el sem készülhettek volna,ha nem lenne pld anyDVD program (ami megintcsak illegális),hiszen képet készíteni sem tudnál,mert a másolásvédelem ezeket a funkciókat alapból blokkolja.Nem  tudnál képeket nézni,dönteni mit is vegyél meg,ez viszont jó dolog,nem ?

Meg egyszerűen meg muszáj mindentudó játékost csinálniuk,hogy többet tudjanak felmutatni a  konkurenciánál (pld LG ahol a név maga nem olyan vonzó).Most akarnak komolyabb piacot hódítani,amíg még lehet.A gyártóknak a készülék darabszám eladás a fontos,a stúdióknak meg a filmek.Mivel két külön malomban őrölnek naná,hogy a kiadók kedvéért,nem fogják teljesen "buta" játékosokkal a piacot elárasztani.Ez már megvolt az első körben.

A DVD piacon is voltak ilyen "úttörő" játékosok:

Emlékeztek még pld. a Nintaus első játékosaira ? Gyárilag régiómentesek,egy rakat írott formátumott vittek (SVCD,VCD amik szintén PC-n voltak népszerű tömörítések akkoriban),ráadásul Panasonic belsővel rendelkezett.Utána egyre t5öbb lejátszó jött ki hasonló tudással felvértezve,később ezt az AVI támogatással még megtoldották.Egy haveromnak volt és míg az enyém  szinte semmit nem tudott lejátszani,csak irígykedve nézhettem nála az 1-es régiós War of the Worlds-öt illetve Batman forever-t,mert az én kis Sonyamb csak 2 -es lemezek mentek és szinte alig volt valami értelmes film kiadva akkoriban. :)

A DVD is maradt volna rétegszórakozás a mai napig,az írogatásnak "köszönhető" részben azok is hogy lementek az árak a béka se**e alá.Én speciel örülök,hogy már nem 8-10 ezerért kell 1 db DVD-t megvennem.

A BD-re is ez vár,bár én örülnék ha beállnának már most egy 3500-4000 FT-os árra,s nem 7-8-10 ezerért pakolnák ki a multik a lemezeiket.Lehet hogy itt is ez fogja rávenni őket,hogy emberi áron adják VÉGRE a lemezeket.
0
2010. január 3., vasárnap 9:52
Nagyon jó lesz például ha mkvba vagy aviban letöltök olyan sorozatot ami itthon vagy soha, vagy csak 10 év múlva fog megjelenni! az ember rá van kényszerítve arra hogy letöltse vagy különben soha nem nézed meg! a monitor helyett meg inkább kiírja akár dvdre/blurayre és tévén nézi meg! gondolom erre gondolt a kolléga és nem az illegális vacak másolatokra! amíg meg 10ezerért vesznek lejátszót addig lefolyik még pár hektó a Dunán! :)
0
2010. január 3., vasárnap 1:41
Pedig az LG úttörőnek számít ebben az iparágban. ;)

Ők voltak az első gyártó,akik képesek voltak multilejátszót (LG BH100 és BH200) piacra dobni még a formátumháború alatt és támogatták mindkét szabványt (a Samsung-al egyetemben).A BH200-as HD-DVD/BD játékosról sok jót olvastam,nagyon sok gyűjtőnek az van amcsiban.

Én sem vagyok amúgy nagy LG párti ,de már lassan két éve ketyeg a számítógépemben egy LG HD/BD olvasó és eddig mindent beolvasott (HDDVD,BD,DVD,CD) hibátlanul,halk,nem karcolja a lemezeket és nem rontott el egy írást sem (DVD-RAM-tól kezdve mindent kipróbáltam rajta).Mi kell még ? Igaz előtte Pioneer őrült voltam,de engem meggyőztek.Szerintem nagyon jó kis cucc.

A TV-m is LG,már kicsivel több mint 3 éves,se pixelhiba ,se semmilyen más problémám nem volt  vele.

Ez a 370-es BD modell engem is kezd érdekelni.Sokan dícsérik.

DivX-ből is van HD-s,azok nagyon szépen néznek ki,nem tudom támogatja-e ez a típus.

A síma Divx tényleg nem lehet egy egetrengető minőség rajta.Főleg 1080p-re felskálázva. :)
0
2010. január 3., vasárnap 1:31
"A rohadt életbe, hogy nem lehet a gyártóknak egy egységes és jól felfogott érdekük, hogy nem csinálok olyan lejátszót, ami játssza a netről letöltött illegális kalózcuccokat!"

A DVD -nél is ugyanúgy megjelentek idővel a mindenevő játékosok.nem is kellett sokat várni.

Szerinted ott milyen arányú  a DVD+-R és az eredeti DVD piaca ? Ugyanaz pepitába. :)

Kár ilyen dolgok ellen ágálni,a gyártó több lejátszót fog így tudni értékesíteni,tehát neki meg érdeke ez.

Eredeti cuccost továbbra is a gyűjtők fognak beletenni,de valljuk meg az MKV egy bőven jó alternatíva a sok szemétrevaló hollywoodi *os között,mert némely film tényleg csak annyit ért hogy megnézd és letöröld,sokszor még annyit sem.

Egy példa:

Én pld. örülök ,hogy a Szalagavatót (Prom Night) csak gagyi 720p-s MKV-n láttam,mert annyira rossz film volt (komolyan),hogy le is töröltem utána.Ha megvettem volna 6 ezerért fel is akasztom magamat.

Ami meg olyan,azt úgyis megveszi az ember.Avatar meg hasonló kaliberű filmeknél ez meg nem is kérdés. ;)

Meg ha nem lenne MKV,akkor egy csomó HD-s videoklipptől,trailertől is megfosztva lennék,azért jó dolog azokat nézegetni.

Van hátránya,de van egy pici előnye is.Akkor is ha illegális.
0
2010. január 3., vasárnap 1:11
Én nem is szeretnék veled technikai dolgokról vitatkozni, ebben a témában te tényleg verhetetlen vagy. :)
Azért remélem megérted, hogy mi az én gondom ezekkel a lejátszókkal. A Sony BD lejátszói ugyan még nem támogatják ezeket a formátumokat (nem véletlenül), de sajnos idővel ők is kénytelenek lesznek beállni a sorba, mert egyszerűen nem fogják venni azt a terméket, amit ők találtak ki, ha nem teszik lehetővé ezen formátumok lejátszását. Jó lenne, ha mindenki arra használná csak ezeket a funkciókat, amiket te felsoroltál, de tudod nagyon jól, hogy ez nem így van!!!
0
2010. január 3., vasárnap 1:05
Saját videót nem is, de számtalan helyről lehet ingyen vagy pénzért legálisan filmeket letölteni WMV-ben, MPEG4-ben vagy DivX(HD)-ben. A DivX-logóval ellátott készülékek például egyedi azonosítóval rendelkeznek, így lehetőség van úgy filmet letölteni, ami csak azon az egy (DivX-hitelesített) lejátszón indítható el. Ez legalább egy működő rendszer, ellentétben a DRM-es WMV-vel amit pl. a Filmklik.hu is használ, ami tényleg csak PC-n és Xbox-on játszható le. Csakhogy a DivX egy kis cég, ellentétben a Microsofttal és az Apple-lel, akik a saját használhatatlan szarukat fossák az arcunkba.
A DivX-képes DVD/BD lejátszók mellett (így 2010 táján) ott van kismillió PMP, HTPC, hálózati lejátszó, játékkonzol amik tévére kötve lehet videókat nézni. Manapság főleg ezeket használják, az előbbiek már nem sok vizet zavarnak.
0
2010. január 3., vasárnap 0:23
Maga az MKV nem illegális, de nem saját videóját tömöríti senki ilyen formátumra, ne legyünk már ennyire demagógok!
Ne mondd már nekem, ha egy gyártó sem gyártana olyan cuccokat, amik lejátsszák az illegális cuccokat, akkor kevesebb lejátszót adnának el. Nem, akkor az emberek szépen rászoktak volna az eredeti vásárlására, vagy néznék a monitoron, akinek ez megfelel. (Vagy kösse össze a szg-et a TV-vel!)
Ez a egész "harcolunk a kalózkodás ellen" történet úgy néz ki, mintha pl. a rendőr megbüntet gyorshajtásért, de egy füves cigit meg elad neked még utána....
0
2010. január 3., vasárnap 0:18
Hol érdeke a gyártónak, hogy a ne csináljanak olyan lejátszót, amit az emberek szívesebben vesznek meg? Az MKV-ra meg nincs ráírva, hogy illegális. Az a DivX HD hivatalos konténere. Az esetek túlnyomó részében nekem is elég egy jó MKV, ha csak egyszer akarom megnézni a filmet, és nem akarom hat-hétezerért megvenni.
0
2010. január 3., vasárnap 0:11
Tökéletesen igazad van.Tényleg nem akarok senkit megbántani,de egy BD lejátszón ne már dvix filmet nézzen az ember.Én is gondolkodtam LG-n de hamar elvetettem az ötletet,számomra ugyanolyan megbízhatatlan márka mint a samsung.
0
2010. január 3., vasárnap 0:00
Hát sajnos ez lesz a nagy baj. Mi itt sírunk, hogy nem jönnek a BD-k, meg ha jönnek, csak butított változatokat kapunk... Rengetegen meg majd megveszik pár 10 ezerért ezeket a lejátszókat, aztán eredeti filmet még szagolni sem fog a cucc. Majd jó lesz a letöltött mkv mindenkinek...
A rohadt életbe, hogy nem lehet a gyártóknak egy egységes és jól felfogott érdekük, hogy nem csinálok olyan lejátszót, ami játssza a netről letöltött illegális kalózcuccokat!
0