Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2010. január 2., szombat 22:22
Véleményem nekem is ugyanez a lejátszóról, pedig sosem voltam egy nagy LG párti. Én még 60-ért vettem filmek nélkkül, de így hogy már ismerem, most sem sajnálnám érte.
0
2010. január 2., szombat 22:02
Nekem 50ért sikerült 3 filmmel!:) de tényleg nagyon pozitív minden vele! gyors, nagyon sokrétű, és pikk-pakk megy vele a szoftverfrissítés is!
0
2010. január 2., szombat 21:10
Én két hete vettem LG BD370 lejátszót és maximálisan meg vagyok vele elégedve. DivX, mkv nem okoz gondot, USB-n keresztül is játszik mindent, a YouTube funkció meg aranyos kis bónusz. Én 45.000 Ft-ért vettem és két filmet adtak ajándékba hozzá.
0
2010. január 2., szombat 20:13
DivX-et is, MKV-t is.
0
2010. január 2., szombat 20:13
Ez az ami játszik dvixet is,nem?
0
2010. január 2., szombat 19:58
Volt már több lejátszóm is, (Sony S300,S350,S500, Samsung BDP-1500, Sharp BD-HP21S, Pioneer BDP-51FD, BDP-120), jeleneleg nekem is az LG 370-es van, én is csak jókat tudok mondani róla, főként hogy eddig a leggyorsabb lejátszó amivel találkoztam.
0
2010. január 2., szombat 15:08
Nem fogja.
0
2010. január 2., szombat 13:05
Szia!

ha elfogadsz egy tanácsot nagyon jó lejátszó még az LG BD370! és még olcsóbb is mint a Sony lejátszó 44ért már lehet kapni! meg egy két extra funkció is van rajta! nemrég vettem egyet és nagyon megvagyok vele elégedve! :)
0
2010. január 2., szombat 12:27
Állítsa 720p-re, vagy 1080i-re, ennyi. Nekem is volt Samsung-Sony párosom.
0
2010. január 1., péntek 23:15
Ha megteszi akkor olyan hibát fog észlelni, hogy a tv-je azt írja ki nem támogatott jel forrás.(samsung-sony)
0
2010. január 1., péntek 21:42
Attól hogy nem tudja a full-hd-t még összekötheti HDMI-vel is. Célszerűbb, ha már minden digitális, a jelátvitel is legyen az.
0
2010. január 1., péntek 16:11
Sony-t összekötöd a tv-vel komponensen keresztül mert a tv-d nem tudja a full hd-t. Az erősítővel meg összekötöd egy optikaival vagy egy coaxial-al.

http://reviews.cnet.com/sc/33539691-2-300-DT3.jpg
0
2010. január 1., péntek 16:01
Az én 350-es Sony-m minden gond nélkül frissítette magát neten keresztül.

A Sony honlapján képes leírás is található a folyamat lépéseiről a "Hálózaton keresztül végzett frissítési eljárás" pont alatt:

http://support.sony-europe.com/hav/downloads/firmware/firmware.aspx?site=odw_hu_HU&m=BDP-S350&f=BDPS350_v020
0
2009. december 31., csütörtök 23:48
Ezt meg nem mondom,de szerintem van.Ne félj mindenképp tudod csatlakoztatni tv-hez és erőlködöhöz is.
0
2009. december 31., csütörtök 23:31

az tök jó!! de gondolom nem mindegyik Blu-Ray lejátszón van optikai csatlakozási lehetőség. vagy igen?
0
2009. december 31., csütörtök 19:44
Igen tudja.Nekem sima optikai kábellel van összekötve az erőlködőmmel.Csak a beállítások menüben be kellett állítani hogy optikain megyen a hang.
0
2009. december 31., csütörtök 19:38
"Bár a korai Sony BD-k sajnos csak MPEG-2 képet kaptak, de még így is jobb minőségűek, mint a legjobb DVD-kiadások."

A DVD-nél igen. ;)

HD-nél már nem,sok esetben ezért lettek jobbak a kiadott filmek rá.Míg a BD-n MPEG-2 képű volt egy csomó film akkor már a HD-nél rég VC1-eztek.

Ettől függetlenül a Black Hawk BD-n csodaszépen néz ki. :)

Még egy meglepő dolgot találtam tegnap (ha már hangok):

http://en.wikipedia.org/wiki/Dolby_Digital_Plus

Dolby Digital Plus is capable of the following:

* Coded bitrate: 0.032 to 6.144 Mbit/s
    * Audio Channels: 1.0 to 13.1 (i.e. from mono to 13 full range channels and a low frequency effects channel)
    * Sample rate: 32, 44.1 or 48 kHz
    * Bit depth: up to 24 bits per channel.

Hát ezek szerint a HD-DVD-nél használt DD+ bőven nem lossy hang és minőség volt.Óriási potenciálok voltak benne.Azt is most tudtam meg,hogy sok HD korongon 24bites DD+ hangsáv volt. :O

Már értem miért nem sokat dobott a régi Universal filmeken az,hogy most DTS MA-t raktak rá HD-DVD-n használt DD+ helyett. :)

Vissza a PCM-re:

Régebben szokás volt Sonyéknál,hogy raktak TrueHD és PCM hangot is egy adott filmre.Még ott is bőven ki lehetett hallani a minőségi különbséget (Pókember 3,Ötödik elem).Sajnálom,hogy leszoktak a PCM-ről.

Igaz volt olyan PCM hang is amiben csalódtam,pld John Carpenter Halloween-jére tökfelesleges volt rárakni.De ez igaz a T1-re is.

De a legtöbb PCM-től eddig hidegrázást kaptam annyira jól szóltak. :)
0
2009. december 31., csütörtök 19:38

a Sony BDP-360-as lejátszóját nézegetem nagyon, "my name is" ajánlásával, az elméletileg tudja dekódolni ezeket a hangokat. akkor működne a dolog? :)))

még a végén jövő héten megveszem a lejátszót... :))))))))))
0
2009. december 31., csütörtök 19:31
Ha a lejátszó képes dekódolni a HD hangokat (TrueHD / dts-HD MA / PCM 5.1), akkor hallani fogod 100%-ban, nekem is így van a (nem HD) erőlködőre téve, 6 RCA csatlakozóval.
0
2009. december 31., csütörtök 19:24

még kérdés: mi van akkor, ha részleteiben szeretném összeállítani a Blu-Ray házimozi cuccot és előbb a lejátszót venném meg (TV már van egy HD ready, valamikor év közepe felé full HD) és azt szeretném csatlakoztatni a már meglévő Thomson házimozi erősítőhöz? az természetes hogy nem fogom DTS HD minősében hallani a filmeket, de egyáltalán tudja konvertálni a kapott jeleket, vagy csak sima 5.1-es hangot választva tudom hanggal megnézni a lemezt? és egyáltalán milyen kábellel tudnám összedugni ezt a Sony BDP-360-as lejátszót és a DVD-s házimozi erősítőt? (a DVD lejátszóhoz optikai kábellel volt csatlakoztatva)
0
2009. december 31., csütörtök 19:21
"A PCM-nél nincsen jobb minőségű hang."

Hát ja, most végeztem a S.W.A.T.-tal, mit mondjak, durván szól. :))) Black Hawk Down-ra ugyanez áll, azt el nem tudnám képzelni tömörített hanggal most már (még lossless-ben sem). Bár a korai Sony BD-k sajnos csak MPEG-2 képet kaptak, de még így is jobb minőségűek, mint a legjobb DVD-kiadások.
0
2009. december 31., csütörtök 18:17
Ha van rajta Ethernet port akkor igen.

Ha meg nincs akkor CD írkálgatás van. :)
0
2009. december 31., csütörtök 18:04
Nem tudom, lehet én vagyok informálatlan de ez minden lejátszóval lehetséges?Mert a 300-ason ilyet nem találtam .Döminek az 500as is lemezzel frissül.
0
2009. december 31., csütörtök 18:03
Tapasztalatból mondom ár/érték arányban a legjobb.Nekem tökéletesen megfelel. Mérete már dvd lejátszó! Gyorsasága majdnem dvd beolvasási sebesség. Frissíteni még nem kellett.
0
2009. december 31., csütörtök 18:02
Szoftver frissítés legegyszerűbb módja, ha fogod a lejátszót és rákötöd a netre. Majd rányomsz az szoftver frissítés gombra. Nem kell lemezre irkálni lemezt, keresgélni, hogy melyik a megfelelő, stb.
0