Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2009. december 18., péntek 15:49
Ez engem is érdekelne. Mindenesetre ez szomorú, mert nekem is az egyik kedvenc filmem, így viszont gondolkodom a megvételén.
0
2009. december 18., péntek 15:42
Kik a magyar hangok? Attól függ...
0
2009. december 18., péntek 15:37
itt van nálam a tesztlemez. készítheted a gyufát... de egyenesen a sony-hoz menj, amely nem fogadta el az eredeti szinkront sem felkeverve, sem 2.0-val. új szinkron készült.
0
2009. december 18., péntek 15:35
köszi, de közben vettem egy másik (jobb) lejátszót ugyanennyiért, csak filmek nélkül. :) ill. filmeket külön válogattam hozzá, s így jobban be tudtam lőni, hogy kinek mi tetszhet. :)
0
2009. december 18., péntek 15:20
Éljen-éljen, erre várok évek óta. Ha meg nem az eredeti szinkront teszik fel, rájuk gyújtom a házat. Nem nehéz felkeverni, az első sztereó szinkronok egyike volt még 1993-ban, ráadásul moziban is magyar hanggal ment...
0
2009. december 18., péntek 13:50
Az utolsó akcióhős  Blu-ray  magyar szinkron és felirat:

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/posledni-akcni-hrdina-blu-ray-p111735/
0
2009. december 16., szerda 18:05
dvdextra (jama)!

olvastam, hogy a múltkori electro world-ös blu-ray vásár (játékos+3film) befuccsolt. na most megint van ilyen akció... ugyanazokkal a filmekkel, csak épp a lejátszó nagyobb testvérével (LG BD370), és egy tizessel drágábban. tehát 50.000 ft. gondoltam szólok, hátha aktuális még, vagy más kedvet kap hozzá.
0
2009. december 15., kedd 23:18
http://www.blu-ray.com/movies/The-Mel-Brooks-Collection-Blu-ray-Review/7110/
0
2009. december 14., hétfő 19:36
:D
0
2009. december 14., hétfő 19:06
mifelénk nem így nyomják, hanem: szcólok a bátyámnak oszt lever!
0
2009. december 14., hétfő 19:04
hehe :)
Én is magam elé képzeltem egy rajt, ahogy elkezdi a tipikus raj-fenyítést:
nnnnna, jáccuk le! jáccuk le!
0
2009. december 14., hétfő 19:00
Már a kék színre is pályáznak a rajok?
0
2009. december 14., hétfő 16:30
0
2009. december 14., hétfő 16:21
0
2009. december 14., hétfő 16:00

epic fail :D
0
2009. december 13., vasárnap 14:18
Ezzel tisztában vagyok én is.Ezért is tartottam meg őket. :)

Ellenben a képminőségükkel akkor sem vagyok teljesen kibékülve.Még a korukat figyelembe véve sem (a T1-ben azért ott van a DNR).

De persze azért jó dolog,hogy ezek a címek is bekékültek már. ;)
0
2009. december 13., vasárnap 14:11
A Daredevil tuti nem jön hozzánk BD-n?
0
2009. december 13., vasárnap 14:10
hmmm...sütiiiiiiiiiii!
0
2009. december 13., vasárnap 13:57
szerintem a T1-et újra beszerezem. mikor anno megvettem, hamar továbbadtam rajta és nem gondoltam bele, hogy ez volt a maximum, amit ebből a kis költségvetésű filmből ki tudtak hozni. ugyanez igaz a THE FLY-ra is, ami szerintem szintén rendben lévő katalóguscím.
0
2009. december 13., vasárnap 13:55
talán már februárban.
0
2009. december 13., vasárnap 13:51
Up - Fel          magyar hang és felirat!

http://www.dvdsvet.cz/bd+dvd/vzhuru-do-oblak-bd+dvd-p110900/

hozzánk mikor jön?
0
2009. december 13., vasárnap 13:34
Gondoltam,ha már úgyis itt az év vége néhány gondolatban összegezném és értékelném az idei megjelenéseket,a csalódásokat és a legjobb illetve legrosszabb vételeimet eddigi gyűjtéseimben.Sőt némi Top 10-es listát is összeütök a mindenkori kedvencekről.

Hozzátenném a vélemény a sajátom,nem kell osztani,szívesen elolvasom másokét is,mert kíváncsi vagyok ki hogy látja a HIDEF piac múltját,jelenét, jövőjét,meg persze másnak más filmek vannak meg,mást értekel jónak ,ebből is csak tanulhatunk. :)

Akkor jöjjenek a szerintemek:

2009 Legjobb BD-i:

Watchmen – Az Őrzők (Rendezői változat): minden tekintetben az idén megjelent legimpozánsabb kiadványnak találtam,pedig csak nemrég jutottam hozzá.Káprázatos kép-  és hangminőség, valamint egy gyönyörűszép 3D-s borító jellemzi  az USA BD-t.

Braveheart – A Rettenthetetlen:

A fent említett Watchmen mellett számomra az év BD-je volt.Az első DVD kiadástól nem voltam elájulva (csak az árától :D),de ez a BD ellenben gyönyörűen fel lett újítva.DNR-nek nyoma sincs,a képzaj elfogadható,nincs digitálisan szétgyilkolva,még  a hang is szépen szól.Ráadásul a klasszikus szinkron van a korongon.Ez tényleg egy kötelező lemez.

2009 csalódásai:

Gladiátor (BD):

Mint a messiást úgy vártam ezt a BD-t,főleg mert a DVD kiadás legnagyobb mérföldkövének tartottam.A kép kiábrándító.A részletesség,a transzfer szépsége a digitális zajcsökkentők és élkiemelések oltárán lett feláldozva.Az új bővített (amik gyönyörűen festenek) és a régebbi (szét DNR-ezett) jelentek képminősége között drasztikus a különbség és így a minőség végig hullámzó marad,a régi jelentek rovására.A legrosszabb az benne,hogy mindez egy gyönyörűséges hanggal van párosítva,így még nehezebb volt ellenállni a  kísértésnek.Aztán döntöttem és elvetettem a megvételét.Várok egy méltóbb kiadásra.Egy kölcsönkérést azért megért. :)

Terminator 2:Skynet Edition Steel Tin (BD):

Sajnos ezt viszont sikerült látatlanba megvennem.A másik nagy csalódásom,amit talán még jobban fájt, mint a Gladiátor.Na nem mint Terminátor fan,hanem,mint BD gyűjtő kaptam kevesebbet a pénzemért. :(

Ez a kiadás végre kiteljesíthette ,sőt kitágíthatta volna a T2 Univerzum határait,de végül egy erős közepes szintnél meg is állt.A csomagolás Pazar,a hang bombasztikus..és a kép ?? Hát sajnos a DNR bevetésével a film szépsége odalett.Laikus nézők számára ez a transzfer biztos maga a kánaán,de ettől sajnos nagyon messze van.A szereplők arca viaszos,a részletesség jóval kevesebb.mint amit a transzfer első pillantásra láttatni enged magából.Az előző HD változtok képzaja eltűnt,persze a képminőség rovására.
Azok sem voltak tökéletes transzferek,de ennél mindenképp jobbak voltak.Ja és szerintem egy T2 pár Trailernél biztosan többet érdemelt volna extrák gyanánt.Az már csak a jéghegy csúcsa,hogy a lemez a fél BD asztali és PC-s lejátszóipart kifektette mikor megjelent,az új típusú JAVA-s menürendszere miatt.Egyetlen pozitívumának azt tartom,hogy végre mind 3 verzió helyett kapott egyetlen korongon.Szép külcsín,gyenge belbecs,így kissé keserű szájízt hagyott bennem ez a BD.

2009 legjobb vételei:

Terminator 2.Ultimate HD Edition (German limited Steelbook)  HD-DVD

Számomra az idei év legjobb vétele (mégha a kiadás 2008-as is).Nagy álmom volt,hogy felhajtom ezt a kiadványt.Mindenképp az egyik létező legjobb változata a T2 HD kiadványoknak,mégha a  filmnek „csak” a Rendezői verziója van is a korongon.Rengeteg informatív extra,a filmhez illő professzionális menükezelés  és egyedülálló 7.1-es hangzás,ami gyönyörű képminőséggel párosul.
Méltó ellenpéldája a Skynet változatnak.Sőt példamutató kiadás minden kiadó felé egy mára már méltatlanul elfeledett fromátumon.Így kell kinéznie egy T2-nek HD-ben.Ha minden film így lenne kiadva ,nem ismernénk a rossz minőség fogalmát. Bravó Kinowelt. :)

Kingdom of Heaven – Mennyei királyság (BD):

Másik kedvenc BD-m,amit idén sikerült csak beszerezni.Gyönyörű képminőség és hang.A Rendezői változat itt pedig tényleg sokat dob a latba.Ridley Scott ismét nagyot alkotott.Tesztlemez.

The Prestige (HD-DVD):

Az utóbbi évek egyik legagyasabb filmjének tartom.Két remek színész JÁTSZIK (és itt tényleg) benne,egyszerűen megunhatatlan.Egy örök kirakósjáték,egy talány ,aminek a hiányzó darabkáit talán soha nem fogjuk tudni teljesen ,tökéletesen összerakni.Referencia kép és egy korrekt DD 5.1-es hang (bár egy TrueHD-t megédemelt volna).Extrák tekintetében azért nem vitték túlzásba.

Silent Hill (BD):

Még egy remek kiadvány,amit még a UK-ben szereztem be.Mint horror rajongónak ritka nagy öröm,ha egyminőségi horror is BD-re kerül.Szép kiadvány,a klasszis Német HD-DVD-s kiadás Angliai BD változata,némileg butítva (nem 6.1-es, mint  a Német HD változat).
Mint az SH videojátékok nagy rajongójának és gyűjtőjének,nekem nagyon kellemes meglepetés volt ez a  film.Ez a BD változat megmutatja,hogy igenis bizonyos esetekben van a horrornak is létjogosultsága a HIDEF piacon.

Szóval ez egy klassz év volt,kaptam hideget,meleget,rosszat és jót.Voltak csalódások és kellemes meglepetések is,mindesetre bizakodva várom a következő év terméseit.. :)

Végül az a bizonyos TOP 10-es LISTA (tehát nem csak a 2009-es év,hanem minden eddig megvett lemezem rangsorolása),amit ígértem, ezt sem volt könnyű összeírni.Sőt,baromi nehéz számozva rangsorolni filmeket,mikor remek kiadványok vannak már a piacon 2006 óta.Nem könnyű döntés:minden eddig megvett lemezemet figyelembevéve, osztályozni mind a kivitelt,a minőséget és az esetleges bonusz felhozatalt is.

A filmek kora,készítési dátuma,formátuma számomra nem befolyásoló tényező.Maga az upgrade,a DVD kiadásokhoz mérteni lépték az ami fontos nekem egy filmnél,illetve  HD transzfer hitelessége,mindenféle változatások komolyabb belenyúlkálások nélkül.

Továbbra is hitvallásom marad,hogy egy film képe legyen a lehető legtermészetesebb,ha kell képzaj árán is,nem viaszfigurákra vagyok kíváncsi (akkor inkább elmegyek Londonba a híresnevezetes múzeumba),hanem egy korrekt,elfogadható képminőségre.Tökéletes kép persze nincs,de a lehető legjobbat kell kihozni/vagy legalább megpróbálni az adott keretek között mindenből.

TOP 10 (a régiókat feltüntettem mellettük,mi honnan van meg)

1. Blade Runner:The Final cut (BD) - US
2. T2:Ultimate HD Edition (HD-DVD) -DE
3. Watchmen:Director’s Cut (BD) - US
4. The Dark Knight (BD) - HU
5. Apocalypto (BD) - HU
6. King Kong (HD-DVD) - FR
7. WALL-E (BD) - US
8. Wanted (BD) - HU
9. The Prestige  (HD-DVD) - UK
10. The Thing (HD-DVD) - US

Végül amiket megbántam ,hogy megvettem „TOP” 10,csalódás képre hangra,esetleg nem azt kaptam,amit vártam.Van amit tényleg csak egy adott sorozat iránti gyűjtőszenvedély vetetett meg velem:

1. Saw III. (BD) - HU
2. Dracula (BD) - HU
3. Underworld (BD) - UK
4. Waterworld (HD-DVD) - UK
5. Halloween (BD) - UK
6. The Fly (BD) - US
7. The Terminator (BD) - US
8. Terminator 2:Skynet Eedition Steel Tin
9. Urban Legend (BD) - HU
10. Daylight (HD-DVD) - UK

Szóval így ennyit idénre a kiadványok milyenségéről.Bocs ha kicsit hosszúra sikeredett. :)
0
2009. december 13., vasárnap 11:07
0
2009. december 13., vasárnap 11:05
De lehet hogy kék csomagban. ;)

"blu-bread". :D:D:
0
2009. december 13., vasárnap 11:04
Én még nem találtam ilyen oldalt,pedig az nem lenne rossz.

Az Angol változatokon nem sok mindenen vagyunk rajta,néha 1-1 Sony ill. Fox film.

Még a Paramount sem rak rá minket ,csak néhanapján a lemezekre.

A Vasember és a Transformers is csak merő véletlenek lehettek. :)
0