Ide is illik szóval beteszem:-)
Orphan (Árva)
Tegnap megnéztem immár harmadszor is ezt a remekművet, de akkor értékelem kicsit a BD-változatot. (Hiszen januárban jön nálunk is, hátha valaki kedvet kap hozzá!)
Film: nagyon régen láttam ilyen tökéletesen felépített thriller-horrort. Ugyan már a beharangozóban lehetett sejteni, hogy "Something wrong with Esther", de azért óriásit üt szerintem a vége, erre még a legedzettebb film-fanok sem voltak nagyon felkészülve. (ezzel azt akarom mondani, hogy sok film végét már ki lehet találni a sablonok miatt, de ezt aki kitalálja, az mrá igazi hardcore rajongója a műfajnak!)
Nagyon hatásos a kezdés is, a feszültséget pedig mindvégig képes fokozni, egy pillanatra sem "ül le" a film. Úgy elment tegnap is a 2 óra, mint a sicc. Ez a 12 éves kislány egy zseni. Hogy mi játszódhatott le a kis agyában miközben ennyire gonosz volt, azt nem tudom, de tökéletes alakítást nyújt! (Ilyenkor azért felmerül bennem, hogy nem hagy-e ez benne maradandó nyomokat, hiszen ő még tényleg csak kislány - mindig is csodálni fogom a gyerekszereplőket, akik ennyire jók!) Remélem, hallunk még felőle! Nálam 2009 legjobb filmjei között van, egyértelműen 100%
Kép: Kb. a film fele havas tájon, a másik fele pedig a sötét házban játszódik. Nincs semmi gond a képpel, a sötét jelenetek is nagyon szépen teljesítenek. A kinti részek pedig csodaszépek! Véleményem szerint 90%.ot megér!
Hang: Ez is teljesen korrekt, True HD-s hang, ami ugyan nem olyan ütős, mint a Drag me To Hell esetében, de a kellő helyeken eléggé megijedtem! :) Erre olyan 80%-ot adnék
Extrák: A lemez leggyengébb láncszeme: mindössze egy negyedórás werkfilm és 5 kimaradj jelenet + egy alternatív befejezés (ami inkább érdekes, mint jó - az eredeti mindenképp hatásosabb), ez bizony nálam csak 30%
Ennek ellenére nem bántam meg a megvételt, nagyon helyes slipcase van az USA kiadáson, plusz egy Digital Copy-s lemez is figyel a tokban. (Az ára pedig több volt, mint baráti).
Mivel mindent tökéletes értettem angol felirattal is, ezért valószínű, az itthoni kiadás kimarad, hacsak nem pakolják meg egy halom extrával! Akkor beszerzem azt is!