Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2009. december 4., péntek 21:06
Felháborító! Ezek teljesen hülyének nézik az embert....
0
2009. december 4., péntek 20:03
Vigyázzatok a most megjelent BUFI BD-ekkel mert egyik sem kóser.
Nem az aminek árulják!
Mindegyik a DVD felskálozolt változata csak,rádásul a Made in Hungaria képét el is tolták mert folyamatosan remeg kép.
0
2009. december 3., csütörtök 20:32
Titokzatos folyó  BD magyar felirat és szinkron:

http://www.cinefacts.de/blu-ray-film/54306-mystic-river.html
0
2009. december 2., szerda 19:59
Kontroll raktáron, juhhhééé! Holnap már bele is fogok nézni...
0
2009. december 2., szerda 19:02
Nekem még idén meglesz. A 2 napja elpostázta csomagomban ez is benne van. :)
0
2009. december 2., szerda 16:06
Na végre.

Stallone mester filmjei közül is egyre több bekékül.

Mikor jön már a Cobra ?? :D
0
2009. december 2., szerda 16:00
Valaki biztasson már valamivel, hogy ez nálunk is kapható lesz... DVD-n is a megfelelne :-(

0
2009. december 2., szerda 15:49
Hát van egy pár. :)

A nagy része (százalékban) fantasy,sci-fi és horror.Meg persze jópár thriller.

De a DVD kollekciómban is erősen túlteng a brutál műfaj. ;)

0
2009. december 2., szerda 15:15
Az a jó a horrorban, hogy nyugodtan megvehetem a kinti kiadást is, azt a pár mondatot még egy alapszintem beszélő is megérti, főleg ha valami jó kis slasher! :)
0
2009. december 2., szerda 15:06
Nálam is horror a legtöbb... DVD-k között is
0
2009. december 2., szerda 14:52
Mennyi horrorod van HD-n? Nekem a filmjeim számához képest százalékban szerintem baromi sok! :D:D
0
2009. december 2., szerda 14:17
Most már tényleg meg kellene néznem ezt a filmet,mert mindenki jókat mesélt róla.

Lehet,hogy beruházok a BD-re így látatlanba.

Nem mintha már nem lenne elég horrorfilmem HD-n is. :)
0
2009. december 2., szerda 14:08
Ide is illik szóval beteszem:-)

Orphan (Árva)

Tegnap megnéztem immár harmadszor is ezt a remekművet, de akkor értékelem kicsit a BD-változatot. (Hiszen januárban jön nálunk is, hátha valaki kedvet kap hozzá!)

Film: nagyon régen láttam ilyen tökéletesen felépített thriller-horrort. Ugyan már a beharangozóban lehetett sejteni, hogy "Something wrong with Esther", de azért óriásit üt szerintem a vége, erre még a legedzettebb film-fanok sem voltak nagyon felkészülve. (ezzel azt akarom mondani, hogy sok film végét már ki lehet találni a sablonok miatt, de ezt aki kitalálja, az mrá igazi hardcore rajongója a műfajnak!)
Nagyon hatásos a kezdés is, a feszültséget pedig mindvégig képes fokozni, egy pillanatra sem "ül le" a film. Úgy elment tegnap is a 2 óra, mint a sicc. Ez a 12 éves kislány egy zseni. Hogy mi játszódhatott le a kis agyában miközben ennyire gonosz volt, azt nem tudom, de tökéletes alakítást nyújt! (Ilyenkor azért felmerül bennem, hogy nem hagy-e ez benne maradandó nyomokat, hiszen ő még tényleg csak kislány - mindig is csodálni fogom a gyerekszereplőket, akik ennyire jók!) Remélem, hallunk még felőle! Nálam 2009 legjobb filmjei között van, egyértelműen 100%

Kép: Kb. a film fele havas tájon, a másik fele pedig a sötét házban játszódik. Nincs semmi gond a képpel, a sötét jelenetek is nagyon szépen teljesítenek. A kinti részek pedig csodaszépek! Véleményem szerint 90%.ot megér!

Hang: Ez is teljesen korrekt, True HD-s hang, ami ugyan nem olyan ütős, mint a Drag me To Hell esetében, de a kellő helyeken eléggé megijedtem! :) Erre olyan 80%-ot adnék

Extrák: A lemez leggyengébb láncszeme: mindössze egy negyedórás werkfilm és 5 kimaradj jelenet + egy alternatív befejezés (ami inkább érdekes, mint jó - az eredeti mindenképp hatásosabb), ez bizony nálam csak 30%

Ennek ellenére nem bántam meg a megvételt, nagyon helyes slipcase van az USA kiadáson, plusz egy Digital Copy-s lemez is figyel a tokban. (Az ára pedig több volt, mint baráti).
Mivel mindent tökéletes értettem angol felirattal is, ezért valószínű, az itthoni kiadás kimarad, hacsak nem pakolják meg egy halom extrával! Akkor beszerzem azt is!
0
2009. december 2., szerda 13:18
Csak pár hónapot késtél vele. :)
0
2009. december 2., szerda 12:02
Hoppá:

Gyűrük ura magyar felirattal?

http://www.blu-ray.com/movies/The-Lord-of-the-Rings-The-Motion-Picture-Trilogy-Blu-ray/5174/
0
2009. december 2., szerda 11:17
Én nem szerettem a HD DVD/DVD kombo diszkeket sem.Nincs egy darabom sem.
Sőt úgy alapjában nem szerettem soha a két oldalas optikai lemezeket.

Inkább beszereztem a Bourne ultimátumot is Angliából csak ne kelljen a 2 oldalas USA lemezt a polcra tennem.Pedig az USA hibriden TrueHD hang volt, az angolon meg csak lossy DD +.Lemondtam róla inkább.

Hasonlóan jártam el a HD-n legutoljára megjelent Harry Potter filmmel,csak combo formátum létezett belőle(mert csak az USA-ban jelent meg,EU-ban ez már nem mivel vége volt a formátumháborúnak),kivéve az Ausztrál verziót,ahol meglepő módon még megjelent a film,ráadásul normál HD korongon.Hát beszereztem azt inkább.

Az ötlet ellenben tényleg meglepően sikeres volt,de szinte csak az USA-ban jelentek meg ilyen hibrid HD-DVD lemezek a Universal meg a Warner stúdió filmjeiből.

Sokan így meg tudták venni a film nextgen változatát és nem volt muszáj egyből lejátszót is venniük.Vevőbarátibb stratégia.

Az elgondolás tényleg nagyon jó. :)
0
2009. december 2., szerda 10:38
hát igy remélem én is nem jön.
vagy legalább adjanak választási lehetőséget,h csak a bd-t vagy BD/DVD combot akarom-e.
0
2009. december 2., szerda 10:37
igen, eredetileg úgy volt, hogy csomagban adják a filmeket, de időközben meggondolták magukat. remélem, nálunk ez nem fog elterjedni.
0
2009. december 2., szerda 10:33
én ezt valahol másképp olvastam. az Universal is úgy akarja januártól terjeszteni a filmjeit mint ahogy a Disney, tehát a kiemelt filmeknél a BD mellé adják a DVD-t is 1 BD áráért. hogy ez nálunk is igy lesz-e azt nem tudom.
0
2009. december 2., szerda 10:24
Én ezekben a hybrid megoldásokban nem hiszek. Ha mellé csomagolnak egy dvd példányt az szerintem jobb, mint amikor két oldalú lemezt csinálnak ahol egyik oldal sd másik meg hd. Nem túl régen a SACD-al is így jártak, csinálták itt a hybrid-eket ami olyannyira sikeres volt, hogy a formátum bele is halt...
0
2009. december 2., szerda 10:02
Találtam egy érdekes hírt:

"Végül az Universal kombi Blu-ray/DVD lemezt is megjelentet

Az Universal stúdió által megjelentetett Blu-ray/DVD „flipper disc” kétoldalas lemez egyik oldala Blu-ray, másik oldala DVD, amit olyan helyeken is le lehet játszani, ahol nincs Blu-ray lejátszó.

A hollywoodi filmstúdiók közül az Universal az első, amely kombi Blu-ray/DVD lemezt ad ki. A január 19-én megjelenő Bourne trilógia: The Bourne Identity, The Bourne Supremacy, The Bourne Ultimatum filmek lesznek az elsők, amelyek kétoldalas lemezként kerülnek a boltokba.

A Blu-ray lemezek egyik hátránya, hogy az újonnan megvásárolt filmet nem lehet lejátszani az a háztartásban esetleg meglévő DVD lejátszókkal. Hiába van ugyanis Blu-ray lejátszó a házi-moziban vagy a nappaliban, ha a gyerek- vagy hálószobában, esetleg a kocsiban nem vesszük hasznát az új lemeznek. A Blu-ray/DVD „flipper disc” kétoldalas lemez erre jelent megoldást.

Egyre népszerűbb alternatíva viszont és film külön-külön Blu-ray és DVD lemezváltozatát is tartalmazó csomag. Mindent összevetve egy ilyen csomag többet kínál, mivel a két lemez bárhol használható. A kétoldalas kombi lemez egyetlen előnye, hogy olcsóbb lehet az előállítása, s így a film ára is kedvezőbb.

A kombi lemez persze nem újdonság. 2007-ben már számos ilyen jelent meg HD DVD/DVD formátumban és sikeres volt a vásárlók között. Ezért elég meglepő, hogy két évet kellett várni arra, hogy a Blu-ray lemezek kiadói is felismerjék a lehetőséget."

0
2009. december 1., kedd 20:11
WALL-E nekem is a polcon van, bár a magyar vonatkozás hiánya eléggé fájó...

De talán most beindult valami Disney téren, hátha jön az is majd. :D
0
2009. december 1., kedd 19:48
Így van.

Az eredeti hang LPCM 5.1-es hatalmasat szól.Sokszor nem is merem felhangosítani. :D

Hasonlóan jó PCM hanggal van felvértezve a SZIKLA is BD-n.Amióta megvan a BD már nem is nézem a DVD-t,pedig iszonyat nagy szinkronja van.De még erről is lemondtam a BD javára. ;)

A DISNEY nagyon szép BD-ket ad ki.Szeretem nagyon a WALL-E-t is.Az is egy nagyon szép minőségű kiadványuk.
0
2009. december 1., kedd 19:33
Mind a három film BD-verziója maximális pontszámot kapott a blu-ray.com-on a teszterektől (legalábbis a technikai oldalt tekintve). LPCM 5.1 eredeti hang? Fel lehet készülni a ház újjáépítésére, ahogy elnézem... :D
0
2009. december 1., kedd 19:26
Az első megvan nekem (még Jamától).

Nagyon durva a kép- és a hangminősége. :)

Ez egy nagyon jó hír a sorozat rajongóinak,sajnos nekem a rajongásom az első rész végén be is záródott (hasonlóan a Mátrixhoz).

Viszont az örvendetes,hogy egyre több nagyobb katalóguscímre rákerül a magyar vonatkozás.
0