Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2009. december 1., kedd 19:19
Uhh, ezeket is de várom már HD-ben. Tegnapelőttre kérem, de rögtön... :)))
0
2009. december 1., kedd 18:56
A Karib-tenger kalózai   Blu-ray  mind a három rész magyar felirattal és szinkronnal:

Az első rész

http://www.filmcity.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemId=18381&level=270

-------------------------------------------------------------------------------------
A második rész:

http://www.filmcity.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemId=18382&level=270

------------------------------------------------------------------------------------
A harmadik rész:

http://www.filmcity.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemId=18383&level=270
0
2009. november 30., hétfő 20:09
Eleinte elég sokat gondolkodtam a vételen. Ahogy irtam is lejjebb nem voltak igazán jó élményeim róla anno. Aztán egyszer a baráti társaságban elhangzott a cime és a beszélgetés végére mindannyian egyetértettünk abban hogy jó film.

Sztem érdemes végignézni szinkronnal legalább egyszer (én tegnap igy néztem), nem egy kiemelkedő változat de nem is nevezném rossznak. Egyébként én sem bántam volna az eredetit, a csatornák száma abszolút nem meghatározó itt.

Igen, a szereplők tényleg nagyon jól lettek összeválogatva, a forgatókönyv/alakitás még a mellékszereplők (pl. Christopher Plummer) karakterét is nagyon jól visszaadta. James Spader szerintem is itt alakitotta élete legjobbját, bár nekem még a Csillagkapuban is tetszett a játéka (szégyen te több filmet nem láttam tőle). Michelle Pfeiffer pedig tényleg gyönyörű, kortalan szépség (lásd Csillagpor).

Nagyon örülök a BDnek, igy remélem neked is meglesz minél hamarabb :)

0
2009. november 30., hétfő 19:54
Ok, megnézem. Akkor mégegyszer bocs mindenkitől...
0
2009. november 30., hétfő 18:12
Van amelyik BD-n csak SD-ben vannak rajta az extrák,akár a Trailerek is.

Csekkold le,mert lehet hogy csak egy síma 576p-s Trailer volt.Vagy egyszerűen maga a Trailer rossz minőségű volt már alapból.

A filmelőzetes és a végleges film képminősége sokszor nem egyezik.

Erre jó példa (bár ellenpélda) a RE2 HD trailere.Már nem tudom melyik BD-n van rajta és gyönyörű a Trailer minősége.

Ellenben a végleges BD kiadás képét gyalázzák mindenhol.

Állítólag azt nagyon elrontották.

De a Ghostbusters BD képéről ellenben tényleg mindenhol nagyon jókat írnak. ;)
0
2009. november 30., hétfő 16:32
Bocsi hogyha bárkit is megbántottam ezzel de én tényleg meglepődtem a látottakon. Tudom hogy nem egy mai film de azért többre számitottam. De az is lehet hogy az előzetes minősége volt rosszabb...
0
2009. november 30., hétfő 16:31
Akartam is kérdezni. Valaki megmondaná milyenre sikerült a Da-Vinci és a Godzilla?
A blu-ray.com-on eléggé rossz minőséget prezentálnak a képek. Szóval eléggé elmaradnak az Angyalok és démonoktól.
A Da-Vinci adatlapján mindenki azt írja, hogy tökéletes a kép, de a képek eléggé szemcsések. :-)
Ja, és a hangra is kíváncsi lennék mindkettő esetében. :-)
0
2009. november 30., hétfő 16:13
ez így van. teljesen korrekt katalóguscím. a GODZILLA-t és a DA VINCI CODE (első felét) pl. simán veri.
0
2009. november 30., hétfő 16:06
"itt láttam először hogy a Szellemirtóknak milyen pocsék a képe"

Egyáltalán nem pocsék a Ghostbusters képe.
0
2009. november 30., hétfő 15:27
Korrekt kritika.

A filmet én is nagyon szeretem.Nicholsontól az egyik nagy kedvencem (másik a RAGYOGÁS).

Engem csak az új szinkron riaszt el.A régi annyira jól sikerült,hogy nem igazán tudom miért nem inkább az került rá,ha sztereo,ha nem.Ilyen filmekre bűn nem a klasszikus szinkront tenni,aki azzal szerette meg úgysem azt várja el,hogy 5.1-ben dübörögjön.Akkor én inkább az eredeti hanggal nézném meg.

Mint farkasemberes film számomra is nagyon egyedi mozi volt.

Nicholson tényleg zseniális a filmben,bár a nagy aduász számomra a filmben James Spader volt.Utána kezdtem el gyűjteni tőle filmeket.Michelle Pfeiffer meg itt is gyönyörű,de hát ő mindíg az. ;)

Ha lesz egy kis fölös pénzem (ami most nincs) én is beruházok ebbe a filmbe BD-n,mert DVD-n még úgysem vettem meg.

Nekem így még nagyobb lesz az a bizonyos minőségi ugrás. :)
0
2009. november 30., hétfő 11:51
3) Farkas (BD teszt):

A film: Kb. 10 éve láttam utoljára és akkor nem igazán tetszett, lassúsága és vontatottsága miatt elég unalmasnak tartottam. Mostanáig... Érett(ebb) fejjel újra megtekintve valami egészen különleges élményben volt részem. Bátran merem kijelenteni hogy műfajában az egyik legjobb film. Nicolson játéka mesteri és erőteljes (az etalon persze továbbra is a Ragyogás és a Batman), de szinte minden további szereplő játéka a helyén van. Nagyon finom érzelmi húrokat és kellő romantikát is megjelenit a film, a zene/vágás/fényképezés pedig profi munkára utal. 8/10

Kiadás külcsin: Itthoni változat, vékony müanyag tok, stb. Kivül minimál, a belső boritón háttérképek, a lemez szitázásán a Hold látható. 6/10

Kiadás belbecs:
Menü: Szinte rögtön megjelenik a mozgó menü egy éjszakai égbolt és farkasüvöltés kiséretében. Minden menüpont könnyedén elérhető. 6/10
Kép: Teljesen korrekt a képminőség! Nem felskálázott DVD, nincs agyonrombolva mindenféle digitális utómunkával. Általánosságban elmondható hogy kellő élességű, részletgazdag és kontrasztos. Az éjszakai jeleneteknél nem fedeztem fel túlzott grizesedést, a nappaliak képek pedig egészen csodálatosak. 7/10

Hang: Nem a hangeffektek miatt szerettem meg a filmet, maga a cselekmény nem is igényli a hangorkánt. Jobbára a hangszinpad elülső része dolgozik, háttéreffekteket ritkán hallottam. Igazán dinamikája nincs a hangnak, viszont tisztán és egyenletesen szól. Az angol DTS-MA és a magyar DD között nagy különbséget nem fedeztem fel, a szinkron viszonylag jó, magyar felirat választható. 5/10

Extrák: Nudli, semmi. Van BD-live funkció (nem próbáltam ki) és néhány promó HD előzetes (itt láttam először hogy a Szellemirtóknak milyen pocsék a képe). Égő. 2/10

Összességében: Nekem (most már) nagyon tetszik a film, a műfaj szerelmeseinek mindenképpen csak ajánlani tudom. HD-ben tisztességes kiadást kapott, mind kép és hangminősége nagyon korrekt, érezhetően minőségi ugrás a DVD-hez képest. 7/10
0
2009. november 28., szombat 22:41
Csak belekukkantásra volt eddig időm:

The Fog (1980)

Természetesen az eredeti Carpenter-mozi. Meglepően szép a képe, nem számítottam ennyire jóra, megérte lecserélni a DVD-verziót.

The Children (2008)
Ez pedig a negatív meglepetés. Azt hittem egy ilyen új mozi majd le fog mászni a tv-ről, ennek ellenére még csak a legnagyobb jóindulattal is közepes. Azzal vigasztalom magam,, hogy a film kedvenc, és úgysem fog megjelenni jobb kiadásban. :)
Bővebben majd a megtekintések után!
0
2009. november 26., csütörtök 21:29
Én nem voltam elájulva a UK verziómtól.

Íme pár kép belőle (direkt közelieket készítettem a szereplőkről) :

http://www.imagebam.com/image/d265da57613835

http://www.imagebam.com/image/c412ba57613852

http://www.imagebam.com/image/179d9357613853

http://www.imagebam.com/image/8eb7c757613854

http://www.imagebam.com/image/afc05657614355

http://www.imagebam.com/image/09a68a57614357

http://www.imagebam.com/image/cf86ca57614359

Szerintem egyáltalán nem meggyőző képre,pedig nem egy régi film.Csak egy rossz kiadvány.
0
2009. november 26., csütörtök 20:43
Én enyhe iróniát véltem felfedezni a hozzászólásában :)
0
2009. november 26., csütörtök 20:42
Hát a transzfer nem tűnik egetverőnek, de a filmet nagyon szívesen megvenném dvd-n. Nagyon szerettem régen ezt a filmet.
0
2009. november 26., csütörtök 18:56
Igen, a tesztelő oldalak is inkább az USA verzió mellett teszik le a voksukat. A képeket nézve tényleg tisztességes képminőséget kapott a kinti verzió. Ez még nyakon is van öntve azzal hogy per pill bomba áron kapható kint, tokkal-vonóval együtt kb. 40 dodóból kijön a trilógia. Magyar persze nincs rajta, viszont régiófüggetlen. Kicsit most elgondolkodtam...
0
2009. november 26., csütörtök 17:42
Ma az UNDERWORLD első része került tesztelés alá:

Eleinte azon gondolkodtam,hogy megszabadulok ettől a UK verziótól már csak két okból is.

1. köztudottan rosszabb  a képminősége,mint az USA ill  Német változatoké

2. síma lossy hangja van,amit még mindíg nem értek:a Német HD-DVD-n DTS HD míg az USA BD-n PCM van,erre miért nem tudták rátenni valamelyiket ?

Végül azért ma csak győzött a kíváncsiság és kibontottam a korongot. :)

Azt már mondanom sem kell,hogy extra alig van a korongon,és a menüben (ami a DVD-s időket idézi egyszerűségével) választható Dolby Digital 5.1-es hang helyett(!!!) DTS 5.1 (1.5 Mbs-es) hang van a lemezen,azzal is indul a film.
Ezt a kiadói hanyagságot.Még a borítón is DD 5.1-nek tüntették fel,nem csak a menüben. :(

De legalább raktak a tokba egy jelentválasztó lapocskát,ez is valami. ;)

Kép:

Főleg az esős és sötét részeken igencsak felfedezhető a túlzott grain jelenléte,amit valószínűleg az okozott,hogy az okosok az ENTERTAINMENT IN VIDEO kiadónál úgy döntöttek,hogy jó lesz az elavult MPEG2-es kodeket használni az UNDERWORLD HIDEF transzferének tömörítésére.

Néha imádom ezeket az egyéni kezdeményezéseket Angliában. :)

Bár kétrétegű lemezen van a film,de az igazi részletgazdagság jegyeit nem hordja magán.Jobb lett volna ha AVC-vel vagy VC1-el tömörített képet raknak a korongra.

Nézegettem még anno screenshotokat a Német HD-DVD és az USA-ban kiadott BD képéről és azok bizony köröket vernek erre a változatra.Sajnos akkor már meg volt véve ez a verzió.

Természetesen a korábbi DVD változatnál szebb a képe (elfogadható átlagminőség,semmi kiemelkedő),de ez nem az-az igazi HIDEF minőség,ami után azt mondja az ember:"hű,apám ez nagyon oda*asz !":D

Öröm az ürümben,hogy az Angol BD az Extended cut verziót tartalmazza (már ez is valami),de már nagyon bánom,hogy ez volt az első Angliában vett BD lemezem,amit mindenféle előzetes teszt nézés és review olvasás nélkül vettem meg látatlanba.
De ez esetben jogosak voltak a nagyobb részt egyöntetű vásárlói kritikák a kissé gyengusz képminőséggel kapcsolatban.

Már értem miért adta olyan olcsón az ebayes srác. :)

Hang:

Az Angol lossy DTS természeten jól szól,de korántsem úgy mint egy DTS MA szólt volna.De legalább fullbitratest raktak rá.Hurrá...

A film ellenben még mindíg nagyon ütős.,viszont mint BD vétel...hááát ...elég rossz húzás volt.

Most már mindegy.

Elfér a Waterworld és a Dracula mellett.Néha beválaszt az ember. :)
0
2009. november 26., csütörtök 1:49
Jaja, én sem gondoltam, hogy véletlenül effektezték tele a filmet... Nyilván szándékos volt, csak szerintem túlzásba vitték.
0
2009. november 26., csütörtök 0:04
A címben a vélemények is benne van, úgyhogy mindenki ideírhatja a sajátját.
0
2009. november 25., szerda 19:09
Fuck-Anal....Fuck-Anal.... ejnye-ejnye.... mindig bele kell kötni valamibe... :)
0
2009. november 25., szerda 18:49
Kiengedték.
0
2009. november 25., szerda 17:46
Jó nagy kretén, aki minden topic-ba beírogat szökőévente csak azért, hogy indulatokat gerjesszen!
0
2009. november 25., szerda 17:28
Különben is, milyen hülye az, aki a Blu-ray-t mögötte?
0
2009. november 25., szerda 16:59
Hozzáteszem, a "speckók, tesztek, vélemények" semmiképpen nem a Blu-ray mögött vannak, legfeljebb arról szólnak vagy azzal kapcsolatosak. Tehát a topiknév-alkotó nyelvtani tudását továbbra is nullának tartom.
0
2009. november 25., szerda 16:46
Ja, hogy átvitt értelemben van mögötte? A fene gondolta.
0