Ma az UNDERWORLD első része került tesztelés alá:
Eleinte azon gondolkodtam,hogy megszabadulok ettől a UK verziótól már csak két okból is.
1. köztudottan rosszabb a képminősége,mint az USA ill Német változatoké
2. síma lossy hangja van,amit még mindíg nem értek:a Német HD-DVD-n DTS HD míg az USA BD-n PCM van,erre miért nem tudták rátenni valamelyiket ?
Végül azért ma csak győzött a kíváncsiság és kibontottam a korongot. :)
Azt már mondanom sem kell,hogy extra alig van a korongon,és a menüben (ami a DVD-s időket idézi egyszerűségével) választható Dolby Digital 5.1-es hang helyett(!!!) DTS 5.1 (1.5 Mbs-es) hang van a lemezen,azzal is indul a film.
Ezt a kiadói hanyagságot.Még a borítón is DD 5.1-nek tüntették fel,nem csak a menüben. :(
De legalább raktak a tokba egy jelentválasztó lapocskát,ez is valami. ;)
Kép:
Főleg az esős és sötét részeken igencsak felfedezhető a túlzott grain jelenléte,amit valószínűleg az okozott,hogy az okosok az ENTERTAINMENT IN VIDEO kiadónál úgy döntöttek,hogy jó lesz az elavult MPEG2-es kodeket használni az UNDERWORLD HIDEF transzferének tömörítésére.
Néha imádom ezeket az egyéni kezdeményezéseket Angliában. :)
Bár kétrétegű lemezen van a film,de az igazi részletgazdagság jegyeit nem hordja magán.Jobb lett volna ha AVC-vel vagy VC1-el tömörített képet raknak a korongra.
Nézegettem még anno screenshotokat a Német HD-DVD és az USA-ban kiadott BD képéről és azok bizony köröket vernek erre a változatra.Sajnos akkor már meg volt véve ez a verzió.
Természetesen a korábbi DVD változatnál szebb a képe (elfogadható átlagminőség,semmi kiemelkedő),de ez nem az-az igazi HIDEF minőség,ami után azt mondja az ember:"hű,apám ez nagyon oda*asz !":D
Öröm az ürümben,hogy az Angol BD az Extended cut verziót tartalmazza (már ez is valami),de már nagyon bánom,hogy ez volt az első Angliában vett BD lemezem,amit mindenféle előzetes teszt nézés és review olvasás nélkül vettem meg látatlanba.
De ez esetben jogosak voltak a nagyobb részt egyöntetű vásárlói kritikák a kissé gyengusz képminőséggel kapcsolatban.
Már értem miért adta olyan olcsón az ebayes srác. :)
Hang:
Az Angol lossy DTS természeten jól szól,de korántsem úgy mint egy DTS MA szólt volna.De legalább fullbitratest raktak rá.Hurrá...
A film ellenben még mindíg nagyon ütős.,viszont mint BD vétel...hááát ...elég rossz húzás volt.
Most már mindegy.
Elfér a Waterworld és a Dracula mellett.Néha beválaszt az ember. :)