Mit ad isten, épp az előtted hozzászóló illető volt az.
0
2009. november 25., szerda 16:24
191
A Blu-ray, és ami mögötte van...
Például a szekrény vagy a könyvespolc? Mi lehet még a Blu-ray mögött?
Jó nagy kretén lehetett, aki elnevezte ezt a topikot.
0
2009. november 25., szerda 10:31
14599
A Star Trek az egyetlen olyan film, ami úgy van kézikamerázva, hogy fel sem tűnik sokszor az izgő-mozgó-remegő kép, annyira a történet részévé válik az egész.
Fejfájdítóan is meg lehet csinálni ugyanezt, lásd pl. a Bourne-filmek, moziban tortúra volt a második részt megnézni. Az ilyen elhajítom a kamerát, ki tudja hol áll meg inkább házimozin jön ki jól, az eleve kisebb képfelület miatt. Nem lesz tőle migrénje az embernek. :D
0
2009. november 25., szerda 10:27
8977
Feltűnni nekem is feltűnt, de nem zavart. Ez a film úgy jó, ahogy van.Hála az égnek, ebben az évben már majdnem minden műfajban láttam egy-egy kiemelkedő alkotást! (Tavaly nem volt ilyen rózsás a helyzet)
0
2009. november 25., szerda 9:20
14599
Ezeket az effekteket direkt pakolták a filmbe, Abrams ki is fejti az egyik werkben...
0
2009. november 24., kedd 23:07
146
:)))
0
2009. november 24., kedd 23:06
146
Ami a Star Trek-et illeti, engem kifejezetten zavar a "műélvezetben" a sok lense flare effekt, amit az operatőr alkalmazott. Állandóan becsillan valami a képbe, többnyire tök indokolatlanul... Vajon azt gondolták, ettől még trendibb lesz a képi világ? A kevesebb több lenne, ahogy mondani szokták. (Csak hogy valami rosszat is mondjak a filmről - aminek persze semmi köze a BD-transzferhez. De a transzfer is élvezhetőbb lenne a sok műcsillogás-villogás-fénycsík nélkül.)
0
2009. november 24., kedd 22:19
14599
Mondtam én, ugye megmondtam, hogy le fogod rakni a hajad? :D:D:D
0
2009. november 24., kedd 20:05
893
van náluk házhozszállítás vidékre? honlapjuk készülőben...
0
2009. november 24., kedd 19:18
1430
ez odabasz... jó kis karácsonyi akció. kössz a felhívást, jama!
Találtam egy rövid tesztet a játékosról
0
2009. november 24., kedd 18:59
8977
Ez egy rövid teszt lesz, mivel fáradt vagyok! :)
Star Trek (2009)
"Star Trek szűzként" ültem le megnézni ezt a filmet. Mit is mondhatnék? Varázslatos. A kép hibátlan, a hang nagyon kegyetlen, a film sztorija elképesztő jó, még úgy is értettem, hogy egyetlen egy ST filmet sem láttam, csak annyit tudtam, hogy van James T. Kirk, Spock, meg Pike-ról is hallottam már. De azt kell hogy mondjam, ez egy vérprofi film, remek megvalósítással, és kedvcsinálással, hogy az ember megnézzen még pár ST-filmet. Soha nem voltam Star Wars rajongó, nem értettem, sokan mit esznek rajta. A ST rajongókat viszont kezdem megérteni! :)
Jah, minden 100% :) (kép, hang, film - extrákra még nem volt időm)
0
2009. november 24., kedd 11:33
17243
ezt még félig-meddig félálomban írtam, de remélem, a tartalma átjön. :)
0
2009. november 24., kedd 11:31
8977
Amikor elsőre olvastam, azt hittem, komolyan írod! :D:D:D
0
2009. november 24., kedd 11:30
4201
De kétmiliárd ba kerül egy blú réj rendszer hangfalakal meg minden HD plasma tv vel. Ha lenne kétmiliárd om azonal vennék, de így fos. dögöljőn meg a blueraj. Én maradok a dvd nél, meg a videton tévémet se dobom ki csak azér, a sárga szín még telyesen jó rajta. csak ojan filmeket veszek ami nincsen BR-jen.
/sarcasm ;)
0
2009. november 24., kedd 10:55
17243
drága lenne a blu-ray? az electroworld most hirdet egy LG-játékos 40e-ért. 3 BD-t adnak hozzá ajándékba (SLUMDOG, U-WORLD 3, ZIHAN).
0
2009. november 21., szombat 22:10
1193
Hoppá! Az év HD transzfere? KATT
;)
0
2009. november 21., szombat 21:30
275
Indexes cikk... Lehet nem vagyok elég trendi, de még nem is láttam mkv-t:) Viszont tökéletesen tudom szórni a pénzt bd-re. Volt idő amikor nem volt tv-m, csak pc és tv tuner. Nem sírom vissza. Sokkal kényelmesebb így. Töltögetés, kodek, tv felvétel divx-é alakítása stb. Nem kérek belőle. Minőségről nem is beszélve. Mellesleg merevlemez is tönkremegy, talán előbb, mint egy gyári dvd vagy bd lemez. Mostanra maradt kb. 6 divx filmem tv tuneres korszakból, többi szerencsére megjelent vagy sikerült felvennem dvd felvevővel. Minden célra használjuk a megfelelő eszközt.
0
2009. november 21., szombat 20:31
6264
Nem feltétlen.
Nekem is valami csak úgy van meg.Szánom bánom,de ez van. :(
Főleg gyerekkori régi kincsek TV ill. VHS ripek (horror,fantasy) amik itthon nem jelentek meg,még DVD-n sem (van ami még VHS-en sem).Sok filmet nem adtak kim még most sem.Igaz ezeket is általában a Monitoron nézem,TV-n tényleg elég csúnyák.
Meg a DivX is már lassan egy megölhetetlen formátumnak számít.Valamilyen szinten jó ha támogatva van.
Amitől a BD-nek most inkább tartania kell az az MKV ill az írt BD-k rohamos terjedése. :(
u.i.
A DivX természetesen nem konkurencia neki.Az-az ilyen retrofanboyoknak jó,mint pld én.Nézhetik a 70-es 80-as évekbeli **ar horrorjaikat meg meséiket és még örülnek is neki. :D
0
2009. november 21., szombat 20:25
63
Egyetértek Argento észrevételeivel, kiegészítve annyival, hogy az index írása természetesen provokatív, csőlátású és beszűkült, de azon a portálon ez a nívó.
Nekem jelenleg 10 darab BD kiadványom van, mind itthon vásároltam. Viszont hetet akciósan szereztem be többek között a "fukar"-nál is volt egykor 5000-ért, például így vettem meg egyszerre a x-men trilógiát 15 000-ért. Valószinűleg, ha csak 7000-ért szerezhettem volna be kiadványokat akkor olyan 4-5 filmem lenne, ráadásul ilyen áron maximum havi 1-et engedek meg magamnak. Maximum.
0
2009. november 21., szombat 20:17
7926
Láttam már olyan lejátszót is,ami dvix-et is lejátszott.Ez azért már tényleg elég nagyfokú igénytelenség,nem?Bluray lejátszón dvix-et nézni... Eleve csak az veszi meg a lejátszót,aki minőséget akar,az pedig qrvára nem dvix-et fog nézni rajta.Vagy tévednék?
0
2009. november 21., szombat 20:05
6264
Ott a pont. :)
Tudod mi a szomorú ?
Nem egy fórumon a sok mostani vásárlás előtt álló első kérdései között szerepel:
MKV,AVCHD írható BD.Tudja ezeket a játékos ?
Szerinted miért ? Nyilván a jövő potenciális lemezvásárlója lesz,s pusztán formalitásból kérdezi viszi e a kalózripeket a cuccos. :D
Valaki egy MKV 720p-s riptől is tótágast áll örömében,mi meg itt spórolgatunk az eredeti lemezekre.Azoknak berakhatsz egy eredeti lemezt,hogy mivel tud többet,pont le se **arják.Szerintem már most ezek a "laikusok" vannak többségben.
Így néha belegondolok:hogy én mekkora egy barom vagyok.Ami nekem érték,mást nem is érdekel.Vagy pont egy írható lemezt ér meg neki. :)
De amúgy maximálisan igazad van:itthon nincs egyáltalán tolva a formátum reklámszinten és sűrgős BUFI szintű leárazsáok kellenek,különben itthon ez tényleg csak rétegszórakozás marad.
0
2009. november 21., szombat 19:57
6264
Ebben igazad is van tökéletesen. :)
Amíg nem állnak be itthon is arra,hogy ennyibe is adják a lemezek nagy részét kb a most még hihetetlennek tűnő 4e ft-os áron,mert annyi is lenne a korrekt,addig nem is fog jobban fogyni ez és még további ilyen cikkek fognak születni.
Kint Angliában 13 font a Gladiátor online épp most csekkoltam).Itt meg 8 ezer Ft bárhol.Van ahol még többért is kiteszik.
Miért kerül itt kétszer annyiba valami,mint máshol ???
Ekkora luxus magyarnak lenni,vagy mi ? :D
Azért van kis különbség.S ez nem a szinkron megléte.Mind a ketten tudjuk. :)
Az ,hogy anno a DVD ennyibe került még nem jelenti azt,hogy ezért a technológiáért is kérjenek el ugyanennyit.
Más fizetések más életszínvonal.Nem Angliában vagy Németországban élünk(d emég ott sem ennyi,sőt).Csóró kis ország vagyunk,így vevőbarátibb üzletpolitika kell a filmforgalmazók részéről.Amíg ez nem jut el az agyukig fognak is ilyen írások születni.Azért mondtam hogy van bennük némi igazságtartalom is a kampány ellenére.Lássunk bele kicsit a másik oldalba is,mert tényleg horribilis árszabás jellemzi itthon a BD-t (még a 6e Ft is az).
Én úgy vagyok vele kétszer is meggondolom már mi ér meg ennyi pénzt.
Megmondom őszintén:egy síma fapados BD kiadvány egyszerűn NEM ÉR MEG 6-7 e Ft-ot.És ez nem az XPRESS,nem a nagyker hibája,hanem aki képes ennyi pénzt elkérni azért hogy ide be lehessen hozni ezeket.Ennyi.
S itt most lehet hivatkozni ,hogy az új technológiát meg kell fizetni,vagy hogy aki csóró ne akarjon ilyenket nézni.Ezzel mindíg lehet majd dobálózni.Persze csak nem mindegy, hogy 7 e ft-ból mennyi filmet veszek,lehet másnak igen,de nekem nem.Van ahol ennyiből 3 akciósat veszek,csak le kell mondanom a szinkronról vagy a feliratról..de vegyek csak 2-őt.
Csoda,hogy a HIDEF gyűjtő többség külföldről rendel ? Szomorú de nem.
Bocsánatot kérek előre is mindenkitől akinek ezzel fájdalmat okoztam,de ez az igazság.
Nekem sem véletlen import a kiadványaim nagy része.Nem engedhetem meg magamnak hogy itthon alapozzak komolyabb kollekciót ilyen árazás mellett.Pár filmet ami fontos meg fogok venni a jövőben is itthon,de ennyi.
Iszonyat drágák vagyunk.De nem csak ebben.Mindenben... :(
0
2009. november 21., szombat 19:54
146
Épp én is be akartam ide linkelni ezt a mai indexes cikket, de látom, hogy már megelőztetek. Szerintem felháborítóan elfogult, amit ez a Tóth Balázs nevű ... ír. És sajnos annyit el fog érni így karácsony előtt, hogy lesznek néhányan, akiknek a (nem) vásárlási döntéséhez hozzá fog járulni. :( Sok laikus simán beszopja, hogy az internetről letöltött tartalmak perceken belül felveszik majd a versenyt a BD-vel. És sok ilyen cikkel valóban be lehet dönteni a formátumot, mielőtt még igazán elterjedhetne. Nem értem, hol vannak ilyenkor (és mindig) a kiadók? Miért nincs tele a sajtó és a net az általuk "szponzorált" cikkekkel, amelyek nyomják a Blu-rayt??? Már ha tényleg azt szeretnék, hogy valaha is elterjedjen... Már korábban is írtam, de most megint aktuálisnak érzem: először meg kéne etetni a tehenet, hogy később fejni lehessen! Mert ha most nem adnak neki sürgősen enni, akkor el fog pusztulni, mi meg itt maradunk a polcainkon néhány "kilencezer forintos műanyag koronggal". Pfff.