Én sem hinném,hogy a látvánnyal gond lett volna.
Mint írtam is, vizuálisan nagyon erős mozi a Watchmen.Talán ezért is tetszett nekem annyira.Meg,hogy nem "szuperman"-ekkel volt tele,hanem főként normál emberekkel.
Csak túl sok negatív kritikát olvastam/olvasok róla(de elolvasom azt is ha érdekes az okfejtés és van benne jogos kritika),nekem ennek ellenére nagyon tetszett,de hozzátettem,sosem olvastam a képregényt, amit azért be fogok pótolni.
Gondolom itt megint csak bizonyosságot nyer az,hogy maga a film alapjául szolgáló képregény (gondolom sorozat volt) mélyebb történettel,sokkal kidolgozottabb karaktervilággal rendelkezett,amit nem tudtak/akartak eléggé kifejteni kiváltképp egy 3 órás filmben.S a léc olyannyira magas volt,hogy Snyder nem tudta átugrani...de lehet hogy senki más nem tudta volna.10 órás filmet meg csak nem lehet moziba küldeni. ;)
Talán sokszor ezért nem jó filmeket könyvekhez,képregényekhez hasonlítani.Főleg az olyanokhoz, amihez már eleve a rajongói közönség is úgy áll,hogy megfilmesíthetetlennek tartja,mint a Herbert féle Dűne könyveket.Nyilván a Watchmen elvárásaihoz sem lehetett eléggé felnőni.
A Watchmen számlájára írható jogos negatívum(ebben igencsak igazad van),hogy nincs benne igazán erős központi karakter,amik pld. az X-menekre is jellemzőek voltak.Ott tény hogy volt Wolverine (bár azt se jó összevetni a képregényekkel,mert jócskán jobbak).
Más hibát nagyon nem látok/láttam benne,persze ízlések és pofonok.Azért Jackie Earle Haley elég jól játszott a filmben (az elején még úgy is tűnt nekem,hogy ő lesz a főszereplő),kicsit a végére elsikkadt a szerepe,de ennek ellenére még így is a legjobb karakter az egész filmben.
Inkább betudom a Watchmen-t vizuál,mint karakterfilmnek,mert az is.Igaz ez utóbbiból mostanában amúgy se kapunk sokat,de legalább nem nagy nevekkel próbálták meg eladni,így nem is csalódtam a színészi alakításokban. :)