Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2009. november 18., szerda 11:33
mesefilmmel?
0
2009. november 18., szerda 11:28
Köszi!
Inkább a Director s Cut érdekelne, mint a mesefilmmel tarkított változat.
Egyébként nálam ez nagyon ritka, de idén ez a film volt az egyetlen, a nagyok közül, ami kimaradt. :-)
0
2009. november 18., szerda 10:56
Igen.Beleintegrálták a rendezői változatba,azért hosszabb a játékidő.A kiadvány back coverjén írják is.

Nem ,sajnos nem lehet verziót választani.A moziváltozatot a DIGITAl COPY-n tudod SD-ben megnézni,ha nagyon meg akarod nézni.

Bár ha megveszed ezt a fullos Ultimate kiadást kétlem,hogy a moziváltozatot akarnád nézegetni. :D
0
2009. november 18., szerda 2:18
Én sem hinném,hogy a látvánnyal gond lett volna.

Mint írtam is, vizuálisan nagyon erős mozi a Watchmen.Talán ezért is tetszett nekem annyira.Meg,hogy nem "szuperman"-ekkel volt tele,hanem főként normál emberekkel.

Csak túl sok negatív kritikát olvastam/olvasok róla(de elolvasom azt is ha érdekes az okfejtés és van benne jogos kritika),nekem ennek ellenére nagyon tetszett,de hozzátettem,sosem olvastam a képregényt, amit azért be fogok pótolni.

Gondolom itt megint csak bizonyosságot nyer az,hogy maga a film alapjául szolgáló képregény (gondolom sorozat volt) mélyebb történettel,sokkal kidolgozottabb karaktervilággal rendelkezett,amit nem tudtak/akartak eléggé kifejteni kiváltképp egy 3 órás filmben.S a léc olyannyira magas volt,hogy Snyder nem tudta átugrani...de lehet hogy senki más nem tudta volna.10 órás filmet meg csak nem lehet moziba küldeni. ;)

Talán sokszor ezért nem jó filmeket könyvekhez,képregényekhez hasonlítani.Főleg az olyanokhoz, amihez már eleve a rajongói közönség is úgy áll,hogy megfilmesíthetetlennek tartja,mint a Herbert  féle Dűne könyveket.Nyilván a Watchmen elvárásaihoz sem lehetett eléggé felnőni.

A Watchmen számlájára írható jogos negatívum(ebben igencsak igazad van),hogy nincs benne igazán erős központi karakter,amik pld. az X-menekre is jellemzőek voltak.Ott tény hogy volt Wolverine (bár azt se jó összevetni a képregényekkel,mert jócskán jobbak).

Más hibát nagyon nem látok/láttam benne,persze ízlések és pofonok.Azért Jackie Earle Haley elég jól játszott a filmben (az elején még úgy is tűnt nekem,hogy ő lesz a főszereplő),kicsit a végére elsikkadt a szerepe,de ennek ellenére még így is a legjobb karakter az egész filmben.

Inkább betudom a Watchmen-t vizuál,mint karakterfilmnek,mert az is.Igaz ez utóbbiból mostanában amúgy se kapunk sokat,de legalább nem nagy nevekkel próbálták meg eladni,így nem is csalódtam a színészi alakításokban. :)

0
2009. november 18., szerda 1:18
Gondolod, hogy ő a kis Kovi? :)
most posts by TM
0
2009. november 18., szerda 1:06
"Az a baj,hogy vizuálisan soha nem fogják ugyanazt nyújtani,mint mikor olvasol egy regényt,te képzeled el a karaketereket,az adott világot."

Szerintem a Watchmen mozinak éppen nem a vizuális részével volt a probléma. Az szinte tökéletesre sikerült. Inkább fájóak voltak a felszínes karakterek, akik nem mutattak több mélységet, mint Peter Parker vagy Bruce Wayne a sokkal "meseszerűbb" képregényfilmekben, és hogy nem mertek hozzányúlni a történet struktúrájához, ami filmen nem működött olyan jól. Nem lett egy "eredeti" alkotás, mint film.
0
2009. november 18., szerda 0:42
Ebben az Ultimate Cut-ban nem lehet kiválasztani külön a Director s Cut-ot vagy a Theatrical Cut-ot?
Csak abban hosszabb az ultimate, hogy a mesét is belerakták?
0
2009. november 17., kedd 23:10
Akkor Te a sráccal még mindíg kevésbé sérted meg,mint én az "apó"-val. ;)

Na azt olvasta volna el. :D
0
2009. november 17., kedd 23:09
Várom is az élménybeszámolódat mester az ULTIMATE CUT-ról. :)

Utánanéztem:215 perces és bele van integrálva a rajzfilm annyival hosszabb ennél.A Cover back-jék szerepel is a leírásban.Arra lennék csak kíváncsi ,hogy hogyan is oldották meg az a beleillesztést.Leírhatnád majd.  

Viszont most olvasgatom a film hazai és külföldi kritikáit.Sok helyen lehúzzák.

WHY ??!!

Valahol megértem miért teljesített/hetett várakozásokon alul a film.Akkora kult övezte a képregényt és olyan magasak voltak az elvárások,hogy nyilván Snyder  egyszerűen nem tudott elég jó WATCHMENT csinálni a képregény rajongóinak.Mégis ez a legérettebb filmje a DAWN OF REMAKE és a 300 filmjei ehhez képest csak kezdeti szárnypróbálgatások voltak. ;)

Hasonló a helyzet a DUNE-el is.Sokan azt mondják megfilmesíthetetlen a regényfolyam.Nekem tetszett nagyon Lynch filmje ,de még a TV verzió is elég jó lett William Hurt-el.Nem vártam el túl sokat ,ennyi.

Az a baj,hogy vizuálisan soha nem fogják ugyanazt nyújtani,mint mikor olvasol egy regényt,te képzeled el a karaketereket,az adott világot.Egyszerűen horribilis elvárásokkal nem lehet várni valaminek a megfilmesítését.Képregényeknek sem.

Azért is írtam:idővel ez a film is csak "jobb " lesz és még nagyobb kultstátuszba fog emelkedni.Ha még nem elég nagy a kultusza.Bár számomra így is tökéletes mozit  csináltak.Ennyire emberinek,gyarlónak,sebezhetőnek szuperhősöket még nem láttam sehol.Talán ebben rejlik a film legnagyobb varázsa.Ezáltal kicsit túl is mutat az átlag szuperhős mozikon.

Az a jó,hogy én nem olvastam a képregényt,tehát én nem is kaptam mást,mint amit vártam.

Köszönöm mégegyszer ,hogy hozzájutattál. :)

A 3D-s borító meg nagyon mutatós. ;)
0
2009. november 17., kedd 22:50
Tudtam én, hogy jó vásárt csinálsz vele! Nekem meg már több mint 24 órája úton van az Ultimate Cut. :)
0
2009. november 17., kedd 22:44
Most ezzel a teszteddel meggyőztél, hogy kell nekem ez a verzió, vagyis akkor már nem az, hanem a 4 lemezes. (Ha már van ennyi választási lehetőség) :)
Egyébként én még csak a mozis változatot láttam, de az tuti, hogy ezt a filmet szinkronnal nézni a világ legnagyobb bűne! :)
Eddig Znack Snyder minden mozija nagyon tetszett, és látszik rajta, hogy minden filmjét nagyvászonra "álmodja". Nagyon sokra viheti még ez a srác! (Már elnézést, hogy 43 évesen "lesrácoztam", de azért mondjuk Clint-hez képest még kisfiú (korban, nem tehetségben!)

0
2009. november 17., kedd 21:55
Ide se írtam be még,de úgy gondoltam ez a film mindenképp megérdemli.

WATCHMEN (Director s cut):

Huhh.. azta*urva ...

Így hirtelen ennyi jött ki belőlem amint az első képkockákat megpillantottam a filmből.Ez a nagybetűs BLU-RAY ami aztán tényleg megvillantja a formátum igazi előnyeit.S ez végig igaz a film mind a 186 percére.Valami hihetetlen mód részletes HIDEF transzfert rakott fel a film BD változatára a WARNER.Igaz,hogy egy szinte vadonatúj filmet vétek lett volna elszúrni.Főleg ezt...  

A DTS-HD MA hang pedig iszonyat dinamikus és teres végig.Olyan basszus árad belőle,hogy beleremeg az ember gyomra.Néha lejjebb kellet csavarnom a  hangerőt,mert a szomszédok erősen tiltakoztak. :D

Néha azon gondolkodtam ,miközben néztem a filmet,hogy Zack Snyder direktor vajon ezt a moziját már direkt nagyfelbontású médiumokra tervezte ? Igaz ez már a 300-nál is eszembe jutott.Vizuálisan nagyon erős mindkét mozija.Mert ha a WATCHMEN mozit nem HD-re találták ki,hát akkor nem tudom mit.

A filmet most láttam másodszor (még mindíg nem a moziverziót) és most is nagy hatást gyakorolt rám.

A Narrátor Rorschach (Jackie Earle Haley) hangjától még most is kiráz a hideg.Az a sötétség ami árad a karakteréből.Ilyen pesszimista,erőszakos antihőst vászonra álmodni...nem semmi.Tiszta Spawn...nagyon el lett találva.A legjobb karakter a filmben.Az antihősök amúgy is sok esetben érdekesebb figurák a jófiúknál. ;)

A film noiros beütések,a zene,az effektek...Nem kevés munka lehet a moziban.Nos én még eddig nem olvastam a képregényt,de úgy hiszem hamisítatlanul hozhatja a képregény stílusát a WATCHMEN filmváltozata.
Eddig nálam a HELLBOY volt minden idők kedvenc képregényhős mozija,de ez kiütötte még őt is a nyeregből.Ebben a filmben annyi műfaj keveredik és mégis végig le tudja szögezni az embert,hogy végignézze.Nehéz elhinnem,hogy Snyder apó ilyen szinten vászonra tudta ezt vinni.

Igazi varázsa van,s ezt én nagyon-nagyon kevés filmről gondolom és tartom.Tehát nem az a tucatfilm,amit megveszel (mert esetleg tetszett 1-2 dolog benne),felraksz a polcodra és csak fogja majd a port.Ez a mozi nem az a kategória.Ezt illik idővel párszor újranézni...és az idővel egyre csak jobb lesz,mint a jó bor.

Nálam az év BD-je.Sőt,kivitelben,színvonalban ott van szorosan a BLADE RUNNER BD változata mellett ,ami eddig nekem az abszolút HIDEF etalon volt (most nem konkrétan a képe ,hanem úgy összességében értve).

A WARNER újabb jópontot kapott ma tőlem.Ilyen kiadásokat kérünk szépen még prezentálni a jövőben is. :)

Az extráknak még valamikor nekiesek majd...
0
2009. november 16., hétfő 22:07
De várjatok, ez lehet, hogy valami xxx-verzója a DRÓT-nak, mivel az eladó neve nekem gyanús! :D:D:D
0
2009. november 16., hétfő 19:59
Kösz, akkor ezt muszáj lesz berendelnem külföldről... ;-)
0
2009. november 16., hétfő 19:04
Ami a hímeket illeti, eddig kizárólag szinesfémtolvajoktól hallottam, hogy leadnák a drótot. Lehet, hogy te az a nő vagy, aki a v....areklámban a palija cuccait árulja? :)
most posts by TM
0
2009. november 16., hétfő 18:59
Egyébként kerékbe törtem és felnégyeltem magam amiért a  Blu-ray-ra
mertem tévedni.

üdv mindenkinek
0
2009. november 16., hétfő 18:54
Nem az??????
0
2009. november 16., hétfő 18:45
Kettesek azt hiszik, hogy ez mindenre mentség...
most posts by TM
0
2009. november 16., hétfő 18:41
köszi és bocsi,hogy itt érdeklődtem /nőből és szőke vagyok/
0
2009. november 16., hétfő 18:35
hát nem a blu-ray topikban, az biztos. van egy olyan témakör, hogy "eladó dvd/bd".
0
2009. november 16., hétfő 18:33
Sziasztok segítsetek rajtam szeretném eladni a DRÓT sorozatomat hol érdemes próbálkozni? köszönöm
0
2009. november 16., hétfő 18:29
még jelen vannak a piacon, igaz, hogy újdonságok híján.
0
2009. november 16., hétfő 18:16
még van caesar? vagy már csak jogai vannak?
most posts by TM
0
2009. november 16., hétfő 18:09
a LOVE ACTUALLY nálunk sajnos nem universal, hanem caesar film matéria., szóval...
0
2009. november 16., hétfő 18:07
Lehet arról tudni valamit, hogy a Love Actually (Universal) várható-e nálunk BD-n?
0