ne költs egy ilyen költségvetéssel lejátszóval, ugyanis ha a többi komponensed nem kellő minőségű akkor nem fogod tudni kiélvezni a lejátszó képességeit annyira....
Mondok egy elvetemültet: első körben ruházz be egy jó erősítőre és 5.0 hanfalszettre... ami pénzt mozira szánsz azt most költsd erre a kettőre... a bd lejátszók árai rohamosan mennek le, vannak akciózva, és mire összeáll a rendszered a lejátszó fogadására (jó hangfal, erősítő+megjelenítő) akkor meg keresel ehhez egy lejátszót... Igazából ha komponensekben gondolkodsz millió módja van, hogy milyen úton tudsz eljutni a kész rendszerig akkor ha nem egyben veszel mindent.... Neked kell mérlegelni hogy most mi az ami nélkül élni nem tudsz és a legfontosabb, hogy meglegyen... milyen gyorsan lesz pénzed egy újabb komponens megvásárlására... mennyire van türelmed így lassan megépíteni egy rendszert... stb stb...
Hangfalon meg erősítőn ne spórólj... legalábbis ne ezeken elsősorban...
de igaza van dercetonak, mi csak ajánlani tudunk, neked kell kiválasztani, hogy ezekből a szempontokból mi az ami neked megfelel...
0
2009. november 12., csütörtök 13:05
4201
"Szóval 280 ezerért megkapom mindazt, amit szeretnék?"
Sajnos mi nem tudjuk te mit szeretnél, más sem fogja tudni soha. Legfeljebb tanácsokat adhatunk.
Ha rám (és a többiekre) hallgatsz, a lejátszóra kevesebbet költesz, erősítőre és hangfalakra pedig többet. A lejátszó értéktelenedik el leggyorsabban, azt fogod legelőször lecserélni, ráadásul a lejátszó analóg komponensei már gyakorlatilag semmit sem számítanak. A jó megépítés is fontos, de ezen az árszinten nem a legfontosabb. Az erősítő és a hangfalak határozzák meg a hangminőséget, ezeket valószínűleg jóval tovább fogod használni és a többi forrásodat is ezek szolgálják ki.
0
2009. november 12., csütörtök 10:39
575
PS3 már 70-ért van és ha kedved úgy hozza még játszani is tudsz.
0
2009. november 12., csütörtök 9:48
16099
Köszi ismét. :-)
Tényleg az lesz a legjobb, ha rendesen és alaposan körülnézek. Lejátszóból lesz a legkönnyebb választani, mert ott talán nincs nagy különbség. :-) Szerintem SONY BDP-560B lesz a választás, nem is drága, 100 e körüli az ára. Erősítőre is fogok kalkulálni kb. 150 ezret, és a végére marad a tv és hangfal.
A lejátszó az jó amit választottam? :-)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2009. november 12., csütörtök 9:42
4792
azért egydobozos mert erősítő-hangfal-lejátszó benne van.... erősítő ehhez már nem kell.... :) azt ajánlom jó szívvel, hogy menj el egy sony szalonba és hallgasd meg... vigyél pár filmet amit úgy gondolsz hogy reprezentálja az ízlésed és nézd meg őket... Két dolgot azonban nem árt észben tartani egydobozos rendszerekről, így például erről is: 1,mivel egy készülkékben van minden, így ha gáz van akkor mindennel gáz van... míg komponens rendszernél tudsz cserélni külön egy erősítőt, vagy lejátszót itt nem.... 2,ezek mozira vannak kitalálva, tehát sztereo zenehallgatásra nem feltétlen a legjobb választás....
Nem árt tudni, hogy pl Pioneer vagy Denon belépőszintű hd erősítő is van már 90-100 ezerért... ehhez ugyanúgy a maradék 150-en tudsz venni hangfalszettet... meg lehet így is oldani, és akkor nem sony komponens rendszered tud lenni amit később úgy cserélgetsz ahogy akarsz... Én mondjuk ennyi pénzből megcéloznék egy jó erősítőt kb 150 ezerért és hozzá egy pár minőségű hangszórót... :) ehhez később rakhatsz egy mélynyomót és nagyon szép minőségi hangot tudsz kapni ami bőven jó lesz zenehallgatásra is... :)
0
2009. november 12., csütörtök 9:35
16099
Na és ezek? :-)
# Sony BDP-S560 Blu-ray lejátszó # Panasonic DMP-BD80 Blue-Ray lejátszó # Samsung BD-P3600 Blu-ray lejátszó
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2009. november 12., csütörtök 9:32
16099
Kérdés! Ez a lejátszó miért kerül ennyibe? Nagyon drága, nem?
BDP-S5000ES
0
2009. november 12., csütörtök 9:25
16099
Szia!
Ismételten köszönöm a hasznos információkat. Megnéztem a SONY-rendszer árát, és nem is annyira rossz. Azért vannak ennyire amatőr és laikus kérdéseim, mert egy Blu-Ray rendszer összeállítása sokkal bonyolultabb, mint annak idején a DVD-é volt. Akkor az ember vett egy "normál" TV-t, meg egy lejátszót, esetleg egy 5.1-es hangfal rendszert és nem volt túl sok probléma vele. De most már igen csak oda kell figyelni arra, hogy az új rendszer mégis hogyan fog szólni, milyen minőségben, és mit kellene hozzá összevásárolni.
Nem feltétlen SONY kell, csak azért írtam, mert a jelenlegi SONY termékeimmel maximálisan meg vagyok elégedve. Engem sose hagyott semelyik termék cserben, és nagyon jók a termékek.
Akkor azt mondod, hogy ezt a bdv-e800w házi-mozi rendszert jó szívvel tudod ajánlani az én helyzetemben? Mondjuk egy erősítő még mindig kell hozzá... :-)
0
2009. november 12., csütörtök 9:11
4792
Akkor ezzel bőven le is egyszerűsítetted a problémát... Felmész a sony oldalára és megnézed melyik rendszere passzol a költségvetésedhez... :)
Viszont ha ennyire sony párti vagy, én azt javaslom, hogy ne komponensekből építkezz, hanem vegyél meg egy egydobozos szettet... Külön-külön komponenesekből összerakott rendszer ezért az árért szerintem nem fog jól szólni, mert annyira nem jó sem a sony erősítő, a hangsugárzó meg pláne.... Viszont ezek az egydobozos szettek szépen össze vannak "fésülve" és szerintem könnyebben és biztosabban tudsz jó hangot kapni egy ilyen előre beállított rendszerrel. És ajánlom meghallgatásra a bdv-e800w rendszert amivel együtt most kapsz 5 bd filmet is ajándékba... :)
Persze ha belátod, hogy a Sony nem is annyira jó, mint gondolod, akkor vehetsz mást is... :)
0
2009. november 12., csütörtök 8:48
7926
Míly meglepő!Én is! :)
0
2009. november 12., csütörtök 8:41
16099
Igencsak SONY márka fan vagyok, így ha nem is a legjobbat választom SONY-ból, de mindenképpen olyan termékeket akarok. :-)
0
2009. november 12., csütörtök 8:40
16099
Akkor most felmerül bennem a kérdés, hogy ezekért az árakért kapok-e olyan rendszert, amit jó szívvel tudok használni, és a későbbiekben sem lesz vele gond? Meg nagyjából igazi élményt kapok-e vele?
Ez így összesen 280 ezer forint. A többiek nekem sokkal magasabb árakat írtak. Igazuk van annyiból, hogy megfontolás kérdése a dolog, ill. megéri költeni rá, mert sokkal jobb lesz az élmény. Szóval 280 ezerért megkapom mindazt, amit szeretnék? :-D
Egyetértek, én is így választottam a rendszeremet és a tv-t is.
0
2009. november 12., csütörtök 0:44
1597
Az én házimozi rendszerem a következő:
Samsung LE40B530P7W 102 cm-es átmérőjű FULL HD-s LCD tv - 223000 Ft. Samsung HT-BD7255 5.1-es Blu ray házimozi rendszer - 299000 Ft.
Mivel én panelban lakom, nekem ez tökéletesen megfelel az otthoni mozizásra.
0
2009. november 12., csütörtök 0:38
2967
Ja, tényleg. Akartam kérdezni, hogy valaki tud valami honlapot vagy esetleg ide beírni, hogy hogy kéne pontosan egy házimozit beállítani. Egyszer volt linkelve a THX oldala. De nem tudom, hogy az jó-e. Még hátra vannak a hangfalak, egyelőre csak nagyjából állítanám be a mostaniakkal.
Előre is köszi!
0
2009. november 12., csütörtök 0:18
2967
Jó, hogy említed a kábeleket. Sokan nem hiszik el, de nagyon sok múlik egy minőségi kábelen.