Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2009. november 11., szerda 22:35
Igen, tanúsítom, mozizni tényleg jó választás ennyi pénzért. Én mondjuk biztosan elszórakoztam volna még pár órát a mélynyomó beállításával, meg cserélném a kábeleket, de ezt inkább rád bíztam :) Mondjuk én ennyit költöttem a mélynyomóra (használtan, féláron).
0
2009. november 11., szerda 22:26
Szerintem ha jót akar magának akkor a sony hangcuccokat elkerüli nagy ívben.... :)
0
2009. november 11., szerda 22:21
Sony BDP-S360

http://www.sonyszalon.hu/bdps360.html

59.900Ft

Sony STR-DH700 erősítő

http://www.klubmedia.hu/termek_reszletek_942.html

99.000Ft

Sony SS-SFCR605 hangfalszett

79.900Ft

Sony SA-WX900 nagyteljesítményû aktív mélysugárzó

39.900Ft
0
2009. november 11., szerda 21:50
Ártól és mindentől függetlenül egy jó tanács, amit talán a többiek sem támadnak meg... : ne kapkodd el...  olvass, nézz, láss, tapasztalj, mérlegelj, aludj rá párat és dönts...  :)
0
2009. november 11., szerda 21:14
Vagy így igen. Köszi Dömi! Majd valahogy össze kell hoznom, hogy milyen minőséget és márkát veszek meg. Meg sokat kell utánaolvasnom, hogy adott kategóriában és árban melyik a jó.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2009. november 11., szerda 21:12
ha tényleg ennyit tudsz rájuk szánni akkor szerintem egy kisebb átcsoportositással semmi gond nem lesz.

TV 300000
lejátszó  75-85000
erösítö 150000
hangfalak 250-300000
0
2009. november 11., szerda 21:09
Hello!

Igen, igaz téged kérdeztelek és köszönöm szépen a válaszodat. Azonban, sajnos nekem nincs 800 ezer forintom kizárólag hangfalakra, így be kell érnem egy szerényebb szettel.

Az igazat megvallva, leírom, hogy mire mennyit szánnék, sajnos ennél több nincs.

TV: max. 400 ezer.
Lejátszó: max. 100 ezer.
Erősítő: 100-150 ezer.
Hangfalak: 200 ezer.

Nem hiszem, hogy így ebből ne lehetne egy olyan rendszert alkotni, ami 1 év múlva is megállná a helyét. Ha dúsgazdag lennék, elhiheted, hogy minden a legjobb és legtökéletesebb lenne, de így most ennyit tudok szánni a részekre.
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2009. november 11., szerda 20:55
Ok... Saját példámból indulok ki, és amit tervezek fejlesztést azzal nem visszalépni hanem előre lépni szeretnék...  Bizonyára szépen szól ez a rendszered is, hidd el hogy az enyém is szépen muzsikál, de még jobbat akarok :)
0
2009. november 11., szerda 20:50
nekem ilyenem van. mint láthatod, a sugárzók műanyagból vannak és alig nagyobbak, mint két ököl :), ellenben gyönyörűen szólnak, s ezt derceto is tanúsíthatja (segített a beüzemelésben). szóval egy ideje már nem a méret a lényeg.
0
2009. november 11., szerda 20:49
Én is régi Missionöket szaggatok, de nagyon elégdett vagyok velük. Még az Angliában gyártott időszakból....  Jó kis hetes soroat... :)
0
2009. november 11., szerda 20:45
Lehet túlzás, lehet nem, egy öklömnyi nagyságú műanyag hangfalakból álló szettből az életben nem produkálsz minőségi 7.1 HD hangot....  Papíron nyilván kijön ezen is a hang, meg hd meg minden..., de ennyi erővel egy 20 éves videoton hangfalat is használhatsz....  Abból indultam ki, hogy ha jó minőségben és teljesítményben szeretnéd hallani azt a HD hangot akkor az kb milyen minimális összeggel járhat....  De tőlem beruházhat tadam egy 20 ezer forintos 7.1-es dimarson hd szettre is, mert papíron az is hd meg 7.1, mondjuk sok értelme nincs...    Én ilyen összeg alatt nem látom értelmét a 7.1 HD hangnak....  És mivel tadam az én véleményemet kérdezte így én ezt válaszoltam.

7.1-hez még egy "apróság" kell nagyon: egy erre megfelelő helység ahol a 7.1 hangszórón normálisan el lehet pakolni... és ez nem egy 3x3 as panel szoba lesz...
0
2009. november 11., szerda 18:29
azért ez túlzás tényleg!
0
2009. november 11., szerda 18:17
Én nem sok rációt látok ebben a képletben. Mindenkinek az igénye és a pénztárcája határozza meg, hogy mennyit költ a rendszerre. Követelmény tekintetében egyébként minimális a DVD és a BD rendszer közötti különbség. Egyedül a HD dekóder ami plusz, de a (vég)erősítő, hangfalak, kábelek ugyanannyi pluszt adnak HD és nem HD hang esetén is.
0
2009. november 11., szerda 18:09
800 ezer forintom csak hangfalakra soha nem lesz, szóval így az életben nem lesz Blu-Ray rendszerem...
0
2009. november 11., szerda 17:33
Nagyon is. Igaz, nekem régebbi szériás dobozaim vannak, még abból az időből, mielőtt kínai kézbe került volna a cég. Az újakat annyira nem ismerem. Nekem nagyon bejön a jellegzetesen visszafogott soft-dome magas, és középtartományban is szépen muzsikál. Mélyben viszont nem túl erősek tapasztalatom szerint, ezt vagy meg kell szokni, vagy egy jó mélnyomóval megtámogatni (én REL-lel egészítettem ki). Inkább a finom részletek, nem az atomrobbanások kedvelőinek ajánlott, bár a jól megcsinált keverések (pl. Ryan közlegény... nyitójelenet) elég ütősek.
A régi 70-es sorozat nagyon jó ár/érték arányt képviselt, a 77-esek gyengék voltak mélyben, de centernek és surroundnak beváltak. Sokáig áhítoztam a Volare-kra, amik EISA-díjat is nyertek, de mindig másra kellett a pénz és végül is elégedett vagyok a 703-asokkal is. A "design" szériák (Elegante E...), állítólag felejtősek, ezek a kínai tulajjal együtt jelentek meg.

Most legszívesebben (JmLab) Focal-okat próbálnék ki, mondjuk a 800-as szériából.
0
2009. november 11., szerda 17:31
Ha már ennyire off topic vagytok, akkor én is beszállok annyival, hogy inkább plazmában érdemes gondolkodni, mint LCD-ben. És ezen nem nyitok vitát. :)
0
2009. november 11., szerda 17:11
by the way... mission-okkal elégedett vagy? 79-es vagy 76-os szériáról van tapasztalatod?
0
2009. november 11., szerda 17:09
Így van, a lemezen lévő hangformátumnak ma már vajmi kevés köze van a rendszerben lévő hangfalakhoz, illetve az azokon megszólaló hanghoz. Azt az erősítő keveri ki az egyedi beállítások alapján.
0
2009. november 11., szerda 17:08
puszika
0
2009. november 11., szerda 17:08
Mondhatjuk úgy is, hogy nagyságrendileg "csatornánként" minimum egy 100-ast érdemes a hangra szánni, hogy kiköjjön egy minimum szett hangfal és erősítő.... tehát az 5.1 kb 600 ezer a 7.1 meg 800 ezerből jöhet ki úgy, hogy legyen is értelme...  persze minél többet költ az ember annál jobb eredményt kap :)
0
2009. november 11., szerda 17:07
Dágaságom (Buzikám)....
Te néha akkora baromságokat beszélsz,h hihetetlen.
Én innentől befejetem veld a csevegést!

Pá Édes!
0
2009. november 11., szerda 17:05
Sokszor elmondtam már, elmondom most is: a mélynyomón nem érdemes spórolni. Vagy egy jót kell venni (árban mondjuk 100e fölött), vagy semmilyet. Egy valamirevaló front sugárzó lemegy 50hz-ig, inkább erre érdemes többet költeni, és akkor legalább a minősége is jobb lesz. A 7.1-nek is csak akkor látom értelmét, ha tényleg sok elköltenivaló pénzed van.
0
2009. november 11., szerda 17:04
Drágaságom... nem hangformátumról beszéltünk hanem rendszerről....  az erősítőn meg szépen beállítod hogy neked márpedig nincs centered és így 4.1-es rendszered van és akkor szépen a 7.1-et is kikeveri a meglév hangszóróidra....  

Kettő mélynyomó meg nyilván azért kellhet, mert több mélyhangot akarsz... :)
0
2009. november 11., szerda 17:02
Huhh... hát ez nehéz kérdés :) függ sok mindentől, de leginkább attól, hogy a végén amikor összeállt a rendszer akkor milyen értékű mozit szeretnél...  

Én a tv, vagy képmegjelenítő vásárlását hagynám talán a végére, mert ez változik a leggyorsabban...  A hangfal meg erősítő ha jót választasz az 5 évig sem veszt a "technikájából" vagy még később sem....  De a tv-k felbontásban meg technikában gyorsan változnak....

Nagyságrendileg az árak: 150 erősítő, 3-350 hangfal, 80-100 lejátszó, és minél több a képmegjelenítőre...  de minimum 300-400 ezer...  ennyiből vagy kapsz egy jó fullhd lcd tévét, vagy egy megbízható projektort ami bár csak valószínűleg 720p-s, de így is vetített képen nézed a filmeket, és azért azaz igazi mozi feeling és nem a tvt bámulni.... Ehhez viszont kell vászon is, itt az árak meg függnek attól, hogy fixet akarsz, motorosat, rolósat, változtatható képarányút stb... :)

Ez így szerintem az a "minimum" ár amennyitől valóban érdemes beruházni ilyen dologba, ez alatt, jócskán ezalatt meg pláne, sztem válassz egy egydobozos megoldást... abból viszont egy jobbat :)
0
2009. november 11., szerda 16:58
7.2? két mélynyomó minek? :S
0