Igen, tanúsítom, mozizni tényleg jó választás ennyi pénzért. Én mondjuk biztosan elszórakoztam volna még pár órát a mélynyomó beállításával, meg cserélném a kábeleket, de ezt inkább rád bíztam :) Mondjuk én ennyit költöttem a mélynyomóra (használtan, féláron).
0
2009. november 11., szerda 22:26
4792
Szerintem ha jót akar magának akkor a sony hangcuccokat elkerüli nagy ívben.... :)
0
2009. november 11., szerda 22:21
2232
Sony BDP-S360
http://www.sonyszalon.hu/bdps360.html
59.900Ft
Sony STR-DH700 erősítő
http://www.klubmedia.hu/termek_reszletek_942.html
99.000Ft
Sony SS-SFCR605 hangfalszett
79.900Ft
Sony SA-WX900 nagyteljesítményû aktív mélysugárzó
39.900Ft
0
2009. november 11., szerda 21:50
4792
Ártól és mindentől függetlenül egy jó tanács, amit talán a többiek sem támadnak meg... : ne kapkodd el... olvass, nézz, láss, tapasztalj, mérlegelj, aludj rá párat és dönts... :)
0
2009. november 11., szerda 21:14
16099
Vagy így igen. Köszi Dömi! Majd valahogy össze kell hoznom, hogy milyen minőséget és márkát veszek meg. Meg sokat kell utánaolvasnom, hogy adott kategóriában és árban melyik a jó.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2009. november 11., szerda 21:12
19960
ha tényleg ennyit tudsz rájuk szánni akkor szerintem egy kisebb átcsoportositással semmi gond nem lesz.
TV 300000 lejátszó 75-85000 erösítö 150000 hangfalak 250-300000
0
2009. november 11., szerda 21:09
16099
Hello!
Igen, igaz téged kérdeztelek és köszönöm szépen a válaszodat. Azonban, sajnos nekem nincs 800 ezer forintom kizárólag hangfalakra, így be kell érnem egy szerényebb szettel.
Az igazat megvallva, leírom, hogy mire mennyit szánnék, sajnos ennél több nincs.
Nem hiszem, hogy így ebből ne lehetne egy olyan rendszert alkotni, ami 1 év múlva is megállná a helyét. Ha dúsgazdag lennék, elhiheted, hogy minden a legjobb és legtökéletesebb lenne, de így most ennyit tudok szánni a részekre.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2009. november 11., szerda 20:55
4792
Ok... Saját példámból indulok ki, és amit tervezek fejlesztést azzal nem visszalépni hanem előre lépni szeretnék... Bizonyára szépen szól ez a rendszered is, hidd el hogy az enyém is szépen muzsikál, de még jobbat akarok :)
0
2009. november 11., szerda 20:50
17243
nekem ilyenem van. mint láthatod, a sugárzók műanyagból vannak és alig nagyobbak, mint két ököl :), ellenben gyönyörűen szólnak, s ezt derceto is tanúsíthatja (segített a beüzemelésben). szóval egy ideje már nem a méret a lényeg.
0
2009. november 11., szerda 20:49
4792
Én is régi Missionöket szaggatok, de nagyon elégdett vagyok velük. Még az Angliában gyártott időszakból.... Jó kis hetes soroat... :)
0
2009. november 11., szerda 20:45
4792
Lehet túlzás, lehet nem, egy öklömnyi nagyságú műanyag hangfalakból álló szettből az életben nem produkálsz minőségi 7.1 HD hangot.... Papíron nyilván kijön ezen is a hang, meg hd meg minden..., de ennyi erővel egy 20 éves videoton hangfalat is használhatsz.... Abból indultam ki, hogy ha jó minőségben és teljesítményben szeretnéd hallani azt a HD hangot akkor az kb milyen minimális összeggel járhat.... De tőlem beruházhat tadam egy 20 ezer forintos 7.1-es dimarson hd szettre is, mert papíron az is hd meg 7.1, mondjuk sok értelme nincs... Én ilyen összeg alatt nem látom értelmét a 7.1 HD hangnak.... És mivel tadam az én véleményemet kérdezte így én ezt válaszoltam.
7.1-hez még egy "apróság" kell nagyon: egy erre megfelelő helység ahol a 7.1 hangszórón normálisan el lehet pakolni... és ez nem egy 3x3 as panel szoba lesz...
0
2009. november 11., szerda 18:29
19960
azért ez túlzás tényleg!
0
2009. november 11., szerda 18:17
4201
Én nem sok rációt látok ebben a képletben. Mindenkinek az igénye és a pénztárcája határozza meg, hogy mennyit költ a rendszerre. Követelmény tekintetében egyébként minimális a DVD és a BD rendszer közötti különbség. Egyedül a HD dekóder ami plusz, de a (vég)erősítő, hangfalak, kábelek ugyanannyi pluszt adnak HD és nem HD hang esetén is.
0
2009. november 11., szerda 18:09
16099
800 ezer forintom csak hangfalakra soha nem lesz, szóval így az életben nem lesz Blu-Ray rendszerem...
0
2009. november 11., szerda 17:33
4201
Nagyon is. Igaz, nekem régebbi szériás dobozaim vannak, még abból az időből, mielőtt kínai kézbe került volna a cég. Az újakat annyira nem ismerem. Nekem nagyon bejön a jellegzetesen visszafogott soft-dome magas, és középtartományban is szépen muzsikál. Mélyben viszont nem túl erősek tapasztalatom szerint, ezt vagy meg kell szokni, vagy egy jó mélnyomóval megtámogatni (én REL-lel egészítettem ki). Inkább a finom részletek, nem az atomrobbanások kedvelőinek ajánlott, bár a jól megcsinált keverések (pl. Ryan közlegény... nyitójelenet) elég ütősek. A régi 70-es sorozat nagyon jó ár/érték arányt képviselt, a 77-esek gyengék voltak mélyben, de centernek és surroundnak beváltak. Sokáig áhítoztam a Volare-kra, amik EISA-díjat is nyertek, de mindig másra kellett a pénz és végül is elégedett vagyok a 703-asokkal is. A "design" szériák (Elegante E...), állítólag felejtősek, ezek a kínai tulajjal együtt jelentek meg.
Most legszívesebben (JmLab) Focal-okat próbálnék ki, mondjuk a 800-as szériából.
0
2009. november 11., szerda 17:31
146
Ha már ennyire off topic vagytok, akkor én is beszállok annyival, hogy inkább plazmában érdemes gondolkodni, mint LCD-ben. És ezen nem nyitok vitát. :)
0
2009. november 11., szerda 17:11
4792
by the way... mission-okkal elégedett vagy? 79-es vagy 76-os szériáról van tapasztalatod?
0
2009. november 11., szerda 17:09
4201
Így van, a lemezen lévő hangformátumnak ma már vajmi kevés köze van a rendszerben lévő hangfalakhoz, illetve az azokon megszólaló hanghoz. Azt az erősítő keveri ki az egyedi beállítások alapján.
0
2009. november 11., szerda 17:08
4792
puszika
0
2009. november 11., szerda 17:08
4792
Mondhatjuk úgy is, hogy nagyságrendileg "csatornánként" minimum egy 100-ast érdemes a hangra szánni, hogy kiköjjön egy minimum szett hangfal és erősítő.... tehát az 5.1 kb 600 ezer a 7.1 meg 800 ezerből jöhet ki úgy, hogy legyen is értelme... persze minél többet költ az ember annál jobb eredményt kap :)
0
2009. november 11., szerda 17:07
19960
Dágaságom (Buzikám).... Te néha akkora baromságokat beszélsz,h hihetetlen. Én innentől befejetem veld a csevegést!
Pá Édes!
0
2009. november 11., szerda 17:05
4201
Sokszor elmondtam már, elmondom most is: a mélynyomón nem érdemes spórolni. Vagy egy jót kell venni (árban mondjuk 100e fölött), vagy semmilyet. Egy valamirevaló front sugárzó lemegy 50hz-ig, inkább erre érdemes többet költeni, és akkor legalább a minősége is jobb lesz. A 7.1-nek is csak akkor látom értelmét, ha tényleg sok elköltenivaló pénzed van.
0
2009. november 11., szerda 17:04
4792
Drágaságom... nem hangformátumról beszéltünk hanem rendszerről.... az erősítőn meg szépen beállítod hogy neked márpedig nincs centered és így 4.1-es rendszered van és akkor szépen a 7.1-et is kikeveri a meglév hangszóróidra....
Kettő mélynyomó meg nyilván azért kellhet, mert több mélyhangot akarsz... :)
0
2009. november 11., szerda 17:02
4792
Huhh... hát ez nehéz kérdés :) függ sok mindentől, de leginkább attól, hogy a végén amikor összeállt a rendszer akkor milyen értékű mozit szeretnél...
Én a tv, vagy képmegjelenítő vásárlását hagynám talán a végére, mert ez változik a leggyorsabban... A hangfal meg erősítő ha jót választasz az 5 évig sem veszt a "technikájából" vagy még később sem.... De a tv-k felbontásban meg technikában gyorsan változnak....
Nagyságrendileg az árak: 150 erősítő, 3-350 hangfal, 80-100 lejátszó, és minél több a képmegjelenítőre... de minimum 300-400 ezer... ennyiből vagy kapsz egy jó fullhd lcd tévét, vagy egy megbízható projektort ami bár csak valószínűleg 720p-s, de így is vetített képen nézed a filmeket, és azért azaz igazi mozi feeling és nem a tvt bámulni.... Ehhez viszont kell vászon is, itt az árak meg függnek attól, hogy fixet akarsz, motorosat, rolósat, változtatható képarányút stb... :)
Ez így szerintem az a "minimum" ár amennyitől valóban érdemes beruházni ilyen dologba, ez alatt, jócskán ezalatt meg pláne, sztem válassz egy egydobozos megoldást... abból viszont egy jobbat :)