Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2009. október 12., hétfő 13:24
Nekem már megvan, és mondhatom, szép munkát végeztek a filmmel!
0
2009. október 12., hétfő 11:02
Ezt a legrosszabbkor linkeklted be, most vehetem meg....
0
2009. október 12., hétfő 9:30
the new york ripper BD-teszt, avagy hápika új ruhája.
0
2009. október 11., vasárnap 1:13
Isten ments, hogy vásárlási szokásaidat pont ennél a filmnél torpedózzam meg, csak gondoltam, megjegyeztem, mert meg kellett. ez van.  :o)
0
2009. október 11., vasárnap 1:01
És az nem zavaró? :D Mármint hogy néha nem látni a betüt
0
2009. október 11., vasárnap 0:54
nekem akkor is bejön és tuti vétel :))))
0
2009. október 11., vasárnap 0:49
remekmű, csak elferdíti a valóságot :o))  vagy ahogy mondám: oliver stone a fikciós michael Moore. jó, szeretjük, csak orrvérzésig manipulál :o))
0
2009. október 10., szombat 22:53
Elfújta a szél BD (elvileg 5.1-es) magyar szinkronnal:

http://www.bluedvd.pl/p/pl/ga027/przeminelo+z+wiatrem+-+limitowana+edycja+kolekcjonerska+2+blu-ray.html

Azért durva, hogy a felirat-felsorolásnál csak minket hagytak ki, akárcsak a Másnaposok esetében. Remélem azért felkerül mindkettőre a felirat is, mert különben mérges leszek...
0
2009. október 10., szombat 15:58
Igen, a felirat a filmen van rajta, ahogy kell. Mint a moziban.
0
2009. október 10., szombat 15:18
BD teszt erről a remekműről:

http://www.dvdbeaver.com/film2/DVDReviews46/midnight_express_blu-ray.htm
0
2009. október 10., szombat 10:50
Nocsak, akkor nem várod hiába a magyar BD-t belőle... :)))
0
2009. október 10., szombat 10:21
Sziasztok. Nem teljesen ide tartozik. Ha van egy 16:9 LCD tv,azon a szélesvásznú filmekhez tartozó  hogy jelenik meg?Mert ugy gondolom hogy azért szélesvásznú a Tv,hogy ne legyen ott a fekete csík,de viszont így meg a filmbe lóg a felirat nem?
0
2009. október 10., szombat 10:15
Easy Riders BD teszt...

én csak annyit mondok: woooow wooooow wooooow és woooow :D

http://www.dvdbeaver.com/film2/DVDReviews47/easy_rider_blu-ray.htm
0
2009. október 9., péntek 21:23
Egyesült Államokban megjelent az első GREEN-RAY lemez....  de ha minden igaz akkor új lejátszókra nem kell beruházni... :P

http://www.dvdbeaver.com/film2/DVDReviews47/how_the_grinch_stole_christmas_2000_blu-ray.htm
0
2009. október 9., péntek 14:10
szerintem nem ez lesz a legnagyobb problémája,
mert, akkor ez már nem lesz kapható :D
0
2009. október 9., péntek 12:49
http://www.amazon.fr/gp/product/B002AKKFSU/ref=amb_link_macro_84894313?pf_rd_p=472590333&pf_rd_s=right-1&pf_rd_t=101&pf_rd_i=294297011&pf_rd_m=A1X6FK5RDHNB96&pf_rd_r=04PZPHGEP4XY2GGVZY91

Hát ekkora sületlenséget se láttam még. Harry Potter 1-6(!) Roxfort kastély makettal együtt, potom 185 euróért. Félreértés ne essék, a kiadvány gyönyörű és lenyűgöző de mit fog a kedves vásárló csinálni 2 év múlva amikor kijön a maradék 2 rész is? Mellé rak 2 feknit? Vagy hagytak még helyet két lemeznek? Vagy lesz egy kiegészitő Hagrid kunyhó két lemezzel :)?
0
2009. október 8., csütörtök 20:21
ha rákattintasz a BD screenshotokra, akkor a megjelenő képen ott van a két fekete csík
0
2009. október 8., csütörtök 20:12
ha tényleg 1.78:1 "keretre" vitték fel az eredeti, 1.33:1 arányú filmet, akkor az lehet a megoldás, hogy a BD-screenshotokról levágták a széleken látható függőleges csíkokat, ugyanis arányaiban megegyeznek egymással a DVD-ről és a BD-ről készült screenshotok. a SNOW WHITE esetében nem ezt az eljárást alkalmazták, viszont ott lehet választani olyan lejátszási módot, hogy a szélesvásznú tévéken kvázi üresen maradt felületeket egy híres animátornak, az adott jelenethez illő rajzaival töltsék fel.
0
2009. október 8., csütörtök 19:55
Üdv mindenkinek!
Megnéztem a belinkelt  The Wizard of Oz  BD teszt oldalt, és meglepődve láttam, hogy a film valódi 16/9 formátumban került fel a BD-re. Összehasonlítva a 4/3-as képekkel azt vettem észre, hogy a 16/9 kép nem csonkolt, tehát a széleken, és alul-felül is megvan minden részlet, ami az eredeti 4/3-as filmen megvolt, és a 16/9-es kép mésem összenyomott. A 16/9 és az eredeti 4/3 kép tartalma teljesen megegyezik, és a képarány is jó mindkét formátumnál.
Az oldalon ezt írják: "The image is in it s original 1.33 aspect ratio matted onto a 1.78 frame."
Ha valaki meg tudná írni, ezt hogyan csinálták, arra nagyon kiváncsi lennék, mert el sem tudom képzelni.
http://www.dvdbeaver.com/film/dvdcompare/wizard.htm
0
2009. október 8., csütörtök 14:27
Elfújta a szél  BD magyar felirat:   (bár a szinkron sem kizárható)

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/jih-proti-severu-blu-ray-p111370/
0
2009. október 6., kedd 21:21
Na ja, ugyanígy oldottam meg én is, hogy a BD-lejátszó dekódolja a TrueHD-t és a dts-HD MA-t is, akár 7.1-ben (tavaly még csak a Sony BDP-S550-es tudta ezt ha jól tévedek), és a 6 RCA-t kivittem az analóg 5.1-es erőlködő-bemenetre... Szól is, mint a parancsolat. :)))
0
2009. október 6., kedd 11:13
Az én erősítőm csak sztereó (illetve Dolby Surround), de még azon is le tudom játszani a DTS HD hangot, persze csak sztereóban.
0
2009. október 6., kedd 10:08
Nagyon köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad. Megnyugtattál :) Köszi a segítséget. így karácsony környékén bele merek vágni a Blu-Ray dologba.
0
2009. október 6., kedd 3:37
Még egyszer: a TrueHD nem kötelezően támogatott, ergo a TrueHD mellett mindig van 5.1-es hangsáv is, MINDEN NYELVEN! Vagy úgy, hogy külön választható, vagy beágyazzák a TrueHD adat mellé, de olyan nincsen, hogy egy lemezt ne tudjál megnézni a kötelezően TÁMOGATOTT hangformátumok valamelyikében. Az ne zavarjon meg, hogy nem ezeket nem írják ki külön, mert az előbbi okok miatt ennek nincs értelme. ELMÉLETILEG lehet olyan lemezt csinálni, amin nincsen sima 5.1 sem DTS, de ez nem támogatott, ilyet senki sem csinál (ha van egy csöpp esze).

Ez olyan, mint DVD esetében a DTS hang, ami nem kötelezően támogatott, ezért nincs olyan lemez, amin a DTS mellett ne lenne legalább egy sztereo DD vagy PCM hangsáv .

Tehát nyugodt lehetsz, minden BD lemez minden nyelven tartalmaz olyan hansávot így vagy úgy, amit optikai kimeneten meg tudsz szólaltatni egy DD/DTS dekóderes erősítővel.

Csak érdekességként: a HD DVD szabvány kötelezően támogatja a TrueHD formátumot, így minden HD DVD lejátszó képes dekódolni legalább sztereoban. A Toshiba lejátszói ironikus módok képesek voltak a TrueHD hangot sima DTS 5.1-be átkódolni :)

A gyakorlatban persze a legtöbb BD lejátszó már tud TrueHD-t dekódolni és lekeverni, de mivel a szabvány ezt nem teszi kötelezővé, ezért mindig ott van a lemezen a sima 5.1 vagy a DTS hang is. Mivel mindig ott van, ezért fölösleges külön feltüntetni. Ha a BD menüjében nem látsz külön opciót rá, az sem számít, egyszerűen úgy van felprogramozva a lemez, hogy ilyenkor a sima 5.1-et küldi az optikai kimenetre (mivel mást nem is tudna), a TrueHD pedig megy a HDMI-re, vagy a lejátszó dekódolja.

De ha van az erősítődön analóg 5.1 bemenet, akkor vehetsz olyan BD lejátszót, ami dekódolja a HD hangokat, és 6 RCA kábellel már élvezheted is őket.

Érthető?
0
2009. október 6., kedd 1:57
Akkor mondjuk, amin csak True HD-ben van angol hang, arról le is mondhatok :( Mert mondjuk a magyar szinkron "mezei" 5.1-ben van fent, de angolul nem tudom nézni a filmet a True HD hang miatt :(

Ha mondjuk megnézem a megtorló Blu-Ray kiadvány hangsávjait, akkor azon csupa True HD hang van, kivéve az orosz meg a nem tudom milyen 5.1-et. Erről a lemezről akkor pl nem sok hangot tudnék hallgatni, igaz? :)
0