Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2009. október 5., hétfő 19:02
Ha nincs rajta HDMI bemenet, akkor nem lehet "HD Ready", ez ugyanis a logó használatának egyik alapfeltétele.
Ha RCA alatt a komponens összekötést érted (3db, piros-zöld-kék RCA csatlakozó), akkor azzal maximum 720p vagy 1080i felbontású HD képet kapsz, míg HDMI-vel akár 1080p-t is. Persze ha nem fullhd a tévé felbontása (1920x1080), akkor ez nem olyan nagy hátrány.
0
2009. október 5., hétfő 18:48
Magyarán ha lentebb említett Sharp Blu Ray lejátszót összekötöm RCA kábellel a házomozival,akkor minden gond nélkül szólni is fog??
Attól függetlenül hogy nem HDMI-vel van összekötve,hanem csak RCA-val a videojel,lesz némi különbség?
Megnéztem a tv-m használatiját,és a hátulján nem szerepel HDMI bemenet.
Így mitól HD a HD?
Bocs ha tényleg hülye a kérdés,de ezt a témát én is csak kóstolgatom egyenlőre!
0
2009. október 5., hétfő 18:36
A Blu-ray szabványban csak a sima DD5.1 és a DTS ami kötelezően támogatott, a többi opcionális. Ebből kifolyólag minden lemezen van olyan hangsáv, ami optikai kábelen keresztül is hallgatható. A DTS HD esetében ez adott, hiszen az visszafelé kompatibilis az alap DTS-el, a TrueHD és a PCM mellé pedig mindig raknak olyat, ami alapból támogatott.
0
2009. október 5., hétfő 18:08
Meg. Le. Nem. Szívesen!
0
2009. október 5., hétfő 17:32
Elnézést, hogy a "hülyeségemmel" én is bekapcsolódom a beszélgetésbe, de ugyanez érdekel engem is. Van egy Thompson házimozi erősítőm, még valamikor 5 éve vettem. Ha ehhez optikai kábellel összekötném a Blu-Ray lejátszót, akkor megszólalnának a Blu filmek? Tehát le tudja mondjuk keverni az erősítő "sima 5.1-re" vagy DTS-re a hangokat? Vagy esélytelen és csak a nagy csend fogad majd térhangzás helyett? :)

Bocsi, ha hülyeségeket kérdeztem, de ezen a téren még igen járatlan vagyok. Köszi a válaszokat!
0
2009. október 5., hétfő 13:55
nagy kaland..
az x-men 4 része 50 € a szomszédban.
0
2009. október 5., hétfő 13:16
meg még jónéhány megjelent ami most  még nem jön. aztán majd egyszerre a nyakunkba sózzák őket.
0
2009. október 5., hétfő 13:15
Cseheknél, lengyeleknél már megjelent "A tökéletes trükk" BD magyar szinkronnal és felirattal. Van valami hír a magyar megjelenésről? Jujj, most nézem, ez is Warner...
0
2009. október 5., hétfő 13:05
Az utolsó 2 részes lesz, ha jól emlékszem...
0
2009. október 5., hétfő 13:04
bizony. a hetedik könyvből két film is készül.
0
2009. október 5., hétfő 12:52
Nem csak 2 részt? :-) 8. is lesz? :-)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2009. október 5., hétfő 12:52
Az remek lesz. :-) Mondjuk én nem lakom messze a határtól, majd gondolok rád is. :-)
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2009. október 5., hétfő 12:51
Így már értem. Akkor azért adható ennyiért. Mondjuk akkor talán a teljes epizódos kiadás bizonyára drágább lesz.
A 7. lemez nem tudom mit takar, mert azt nem írták.

Nálunk egyébként jönni fog valamikor a 6. rész a kétféle kiadásban?
0
2009. október 5., hétfő 12:28
Két év múlva nálunk majd tízlemezes lesz, csak el kell autózni érte a román határra. :)
most posts by TM
0
2009. október 5., hétfő 12:25
nekem azért nem sikerült ellenállnom az első öt részt tartalmazó bőröndnek. :) majd odateszem mellé a maradék három filmet (remélve, hogy a 7-8. rész nem lesz olyan rossz, mint a 6., különben a bőröndtől is megszabadulok).
0
2009. október 5., hétfő 12:23
tipikus pénzkodás. majd ha kijön az utolsó film, akkor lesz érdemes egyben megvenni az egészet.
0
2009. október 5., hétfő 12:20
semennyi. itthon mért adnák ki? ahol a fapados is jó.... :o))
0
2009. október 5., hétfő 12:13
A tengerentúlon, 7 (!!!) lemezes, egyben kiadott, díszdobozos Harry Potter-t fognak kiadni összesen 25 ezer forintért.
Természetesen Blu-Ray kiadványról beszélek. Ha lebontom egy Blu-Ray-re az árat akkor kb. 3.540 Ft jön ki egy lemez.

Kérdem én: nálunk vajon mennyi lenne ennek az ára?
0
2009. október 5., hétfő 12:09
danke.
0
2009. október 5., hétfő 11:41
Nincsen.
0
2009. október 5., hétfő 11:38
valakinek a házi kollekciójában láttam egy angol (brit?) kiadású Rambo-díszdobozt. a kérdésem az lenne, hogy ezen volt magyar felirat?
előre is kösz.
0
2009. október 5., hétfő 11:34
Elnézést, hogy a "hülyeségemmel" én is bekapcsolódom a beszélgetésbe, de ugyanez érdekel engem is. Van egy Thompson házimozi erősítőm, még valamikor 5 éve vettem. Ha ehhez optikai kábellel összekötném a Blu-Ray lejátszót, akkor megszólalnának a Blu filmek? Tehát le tudja mondjuk keverni az erősítő "sima 5.1-re" vagy DTS-re a hangokat? Vagy esélytelen és csak a nagy csend fogad majd térhangzás helyett? :)

Bocsi, ha hülyeségeket kérdeztem, de ezen a téren még igen járatlan vagyok. Köszi a válaszokat!
0
2009. október 5., hétfő 6:21
Én is gondoltam rá,hogy egy sima DD 5.1 azért nem ugyanaz mint egy True HD.
Csak azért kérdeztem mivel ehhez a Sharp BD lejátszóhoz gyárilag csak RCA kábelt adnak.Azt azért tudom hogy egy RCA,meg egy HDMI kábel között azért van egy kis különbség.De hát a Panán nincs HDMI bemenet!
Arra gondoltam az RCA-val meg össze tudnám kötni a Blu Ray-t meg a Pana házimozit. Persze más kérdés hogy megszólalna-e. TV-n meg nem tudom milyen lenne egy Blu-Ray mozit hallgatni.
Mivel HD ready a tv-m,nem tudjátok ezeken van HDMI bemenet? Sajnos nem tudom megnézni,mert elég nehéz a kicsike,hogy egymagam forgassam.
0
2009. október 5., hétfő 1:08
Gyulus, ha olcsón meg akarod úszni, vegyél a PC-dbe egy DVDRW-BD kombót! Hozzá egy PowerDVD 9 és minden probléma mentesen fog működni!
0
2009. október 4., vasárnap 22:57
Jó kis teszt. :-)
Reméljük a Hófehérke is ilyesmi lesz, minőségileg. :-) Sőt, ez biztosra vehető.
0