Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2019. április 30., kedd 21:27
Üdv!

UHD lejátszót szeretnék vásárolni, az első számú kiszemelt pedig egy Panasonic DP-UB820 lenne. Ehhez várnék segítséget Tőletek. Vélemények, tapasztalatok, észrevételek, meglátások érdekelnek ezzel a modellel kapcsolatosan. Például milyen a hangja analóg kimeneten? Szépen skálázza-e fel a DVD-t, illetve a sima Blu-rayt? Köszönöm!
0
2019. március 2., szombat 17:38
3D 4K tévéből az árukeresőn 1 darabot találtam, 1.2 milláért. :D
Ez passzív szemüveges, szerintem az jobb, mint az aktív.

Egyszerűen nincs már 3D tévé.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2019. március 2., szombat 7:27
Nem itthoni BD-ről beszéltem, de volt nálam kölcsönbe az M:I trilógia BD kinti kiadása. :) Sajnos az itthoni filmpiac az én igényeimnek már régóta édeskevés, így marad a külföld.

A 3D-t is kiszedték a 4K Tv-kből, ha ilyen igényed van/lesz, jobban jársz ha egy régebbi használt típust veszel, mert az újakba ezt már nem rakják bele. Érthetetlen számomra ez is mert 3D BD lemezek még most is jönnek ki, legalábbis a "B" régióban.

A lejátszód jó választás, ha most vennék én is ezt választanám, szerintem nem lesz vele gond egy darabig.
0
2019. március 1., péntek 23:10
A 3. részen van felirat, vagy volt.
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2019. március 1., péntek 22:47
A M:I első három része nem jelent meg itthon, de valamelyik kinti kiadáson azt hiszem van magyar.
0
2019. március 1., péntek 22:31
Az M:I-2 mikor jelent meg itthon Blu-ray-en? Lemaradtam valamiről?

Az UHD képe nagyon szép, bár hozzáteszem, nekem még nincs 4K-s tévém, de valahogy így sokkal szebbnek tűnik a kép a Full HD TV-n.

A 8K itthon biztosan nem fogja magát kiforrni, még egyelőre 4K-s adások sincsenek, szóval ez szerintem itthon halott ügy.
Olvastam, hogy a Samsung kiszállt a lejátszók gyártása alól, láthatóan nem jó előjel, remélem nem jutunk el addig, hogy itthon már semmit se fognak kiadni, szerezz be minden külföldről.

Én szeretném még gyűjteni egy ideig a filmeket, és nem külföldről.

Ezzel a lejátszóval meg szerettem volna bebiztosítani magamat egy időre, remélem kitart egy ideig. :)

Már csak az a kérdés, ha odajutok, hogy tévét vegyek, hol fogok találni 4K-s 3D tévét???
0
2019. március 1., péntek 21:53
Pedig az M:I 2 blu-rayen nem volt erős kiadvány, síma MPEG2 enkódot kapott  meg csak síma Dolby 5.1-et (nem véletlen tartottam meg a HD-DVD trilógia dobozt, amin szebb VC-1-es kép és jobb 1.5 mbites DD plus hang volt), plusz a blu-ray köszönhetően az elavult kodeknek (meg az egyrétegű lemeznek)  blokkosodott is pár helyen (főként a 3. résznél vettem észre ezt),

Az UHD már sokkalta szebb, örültem volna ha annó így jött volna ki BD-n. ;)

8K még nem a közeljövő (hiába van már TV hozzá), a 4K/BD lemezes piaccal sem tudni mi lesz. A Samsung is most szállt ki az asztali lejátszós UHD/BD szegmensből, a tavalyi OPPO, Marantz után, amik ugyan kizárólag a High-end szegmenst fedték le, ez most sokkal nagyobb érvágás és nem jó dolgokat vetít előre, mert ezzel egy tömeggyártó is kiszáll a lemezes bizniszből.

Sokan már az optikai lemezek és lejátszók halálát jósolgatják, persze nyilván ez sem a következő 1-2 évben lesz, de majd kiderül...
0
2019. március 1., péntek 21:43
Szia!

Köszi neked is a választ, akkor nem keresek semmilyen beállítást, majd folytatja a lemezt, ha a lemez is úgy akarja. :)

Ma teszteltem az M:I-2-t 4K-ban, nagyon jó élmény volt, de közel sem annyira, mint annak idején a Blu-ray volt a DVD-hez képest.

A 8K szerintem meg már erős túlzás.
0
2019. március 1., péntek 21:42
A PC-s lejátszó szoftver picit "okosabb" ezen a téren. :)

Ez valóban nem a BD lejátszó hibája. Ha úgy van szerkesztve a lemez, akkor felkínálja ezt a funkciót, ha meg nem akkor sajna újraindul.
0
2019. március 1., péntek 10:12
OK, értem.
0
2019. március 1., péntek 10:08
Nem kell keresned! Vagy tudja a lemez, vagy nem, ez változó!
0
2019. március 1., péntek 9:09
De akkor ezt hol kellene keresnem?
A PC-hez is van BD lejátszóm, a gépen levő Software pedig automatikusan tudta folytatni onnan, ahol abbahagytam. Szóval nem tudom, hogy hol keressem akkor ezt a beállítási lehetőséget. Vagy minden lemez másként működhet?
0
2019. február 28., csütörtök 22:03
Azt hogy a lejátszást onnan folytassa ahol abbahagytad szerintem nem a lejátszó menüjében lehet beállítani hanem a lemeznek van egy ilyen funkciója, legalábbis én így tudom.
0
2019. február 28., csütörtök 21:29
Semmi komoly, csak pár idegesítő apróság. :)

- Nem tudom sehogyan sem beállatni az alapértelmezett nyelvet, ha egy film elindul, hiába írom be a 1229-es kódot.
- Nincs olyan beállítás, hogy onnan induljon a film, ahol abbahagytam.
- A Netflix gomb a távirányítón teljesen rossz helyen van, gyakorlatilag majdnem ott, ahol a felfele gomb, előre látom, hogy hányszor fogom véletlenül megnyomni.
- A hangok váltása elégf sok időt vesz igénybe, kicsit akadozva megy, mire odajutok, hogy magyar nyelv, addigra eltelik egy perc a filmből, ami a háttérben megy. Sokkal egyszerűbb a pop-up menüből hangot váltani.
- Elöl a kijelzőt nem lehet úgy beállítani, hogy visszafele számoljon, csak azt mutassa, hogy mennyi van még hátra.
- A film közbeni kép és hanginformációk a filmmel kapcsolatban elég bonyolult menüvel rendelkeznek, kicsit átláthatatlan, még szoknom kell.

Most hirtelen ennyi, a képi beállítások viszont nagyon részletesek, rengeteg dolgot be lehet állítani. Ja, és az 1.21-es firmware frissítés óta már a Dolby Vision-t is támogatja.
0
2019. február 28., csütörtök 21:07
Mik lennének azok a negatívumok?
0
2019. február 28., csütörtök 20:49
Köszi szépen.

Egy olyan lejátszót szerettem volna venni, ami minden téren azt nyújta, amit szeretnék, és kibírja jópár évig. Vettem hozzá extra garanciát is, így most a gyári 2 év garancián túl van még további 2 év. Remélem nem lesz gond.

Amúgy fasza kis lejátszó, már üzembe helyeztem, állítgattam rajta ezt-azt.
Pár negatívumot is felfedeztem már.
0
2019. február 28., csütörtök 16:58
Hú, vazze! :) Ez nem kispályás készülék az ára alapján. Nem apróztad el. Gratulálok hozzá! :)
0
2019. február 28., csütörtök 15:43
Megérkezett. :)

0
2019. február 26., kedd 17:38
Ha nem Sony, akkor már jó választás, azokkal voltak gondok korábban.
0
2019. február 26., kedd 16:06
Panasonic DP-UB820EGK Blu-ray lejátszó, 4K, 7.0, HDR10 kompatibilitás

Vélemények? Jó választás?
0
2018. október 4., csütörtök 15:14
4k uhd tv-nèl is jobb a hdr optimalizálás miatt a képe. Ott is számít. Örülök, hogy bevált. :)
0
2018. október 3., szerda 23:44
Ma megérkezett a Panasonic DP-UB420-as lejátszó. Azt kell mondjam, klasszisokkal jobb a HDR-SDR konverziója, mint a Sonynak. Azok a részletek, amik a Sonynál feketeségbe vesztek, itt többnyire jól, néhány ponton halványan, s csak elvétve alig észlelhetően rajzolódnak ki. Ugyanakkor a készülékben jól beállítható HDR optimalizáló van, amivel a már alapból is jobb kép még tovább javítható, akár egészen extrém mértékben is előcsalhatók azok a bizonyos képrészletek. Ez persze már az általános képminőség rovására mehet: a kép erősen poszterizálhat. A Sonyban ha jól emlékszem, 13 fokozat volt a konverzió finomhangolására, és semmire sem mentem vele, a Panában ezzel szemben van 25, ráadásul a fekete és fehér tónusgörbe is ugyanígy 25-25 fokozatban finomhangolható. Ezt a három paramétert minimálisan módosítva a már alapból sem rossz képen sikerült még egy picit javítani, amire már én is azt mondom, hogy hibátlan.
Ami még feltűnt, az az, hogy a Sony SDR konvertált képe erősen túlszaturált volt, ezzel szemben a Pana teljesen természetes tónusú színeket ad.
Ízlés kérdése, de nekem a készülék esztétikuma, szerelési minősége is jobban tetszik, a home menüje pedig határozottan elegánsabb.
A Sony viszont lényegesen gyorsabb volt mind a lemezek beolvasásakor, mind a távvezérlő parancsainak lereagálásakor. De ez persze mit sem ér, ha az alapfunkcióban elvérzik. Persze akinek 4K HDR tévéje van, annak a HDR-SDR konverzió minősége teljesen lényegtelen, s így a Sony is hibátlan választásnak bizonyulhat. De ha valaki hozzám hasonlóan 1080p/SDR-ben szeretné használni, s csak azért van rá szüksége, hogy a kizárólag UHD-n hozzáférhető filmeket is meg tudja nézni, az sokkal jobban jár a Panasonic bármelyik modelljével.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. szeptember 30., vasárnap 9:09
Szerintem egy HDR-képes UHD tévén is ki lehet ezt próbálni, hiszen a lejátszón fixre be lehet állítani akár a felbontást, akár azt, hogy ne küldjön HDR jelet.

Eddig nekem is külön volt a DVD és Blu-ray lejátszóm, de most arra hajlok, hogy egyszerűsítem a dolgot, és csak a legtöbbet tudót hagyom a rendszerben. Amondó vagyok, nem érdemes kímélni, úgyse örök darabok ezek, az árak meg csak zuhannak idővel. 3D Blu-ray lejátszót pl. már fillérekért kapni. Amikor én vettem, még nem így volt. S az újabbak frissebbek, kisebbek, gyorsabbak. Ha négy-öt év után újat kell venni, ám legyen. Bár szerintem tovább bírják akkor is, ha nyúzod. A gyerekeknél lévő már 9 éves lesz, s köszöni, működik. Pedig ha valaki, hát ők nem kímélik.
0
2018. szeptember 30., vasárnap 7:53
Én kizárólag csak UHD lejátszásra használom, 1-2 BD-t néztem meg eddig rajta, azokat gyönyörűen felskálázta. DVD-vel nem is próbálkoztam. BD/DVD lejátszásra külön eszközeim vannak, nem akarom nyúzni ilyesmikkel. Csakis UHD-vel "etetem". :)

SDR konverziót csak a monitoromon tudtam tesztelni (a TV meg HDR képes, így ott nem kell konvertálni), ott nem volt ilyen jellegű problémám.

Én majdnem mindíg "játszom" a HDR csúszkával lévén minden film más-más fénysűrűségű HDR-el készül. a HDR premium logósak általában 1000 nitesek(vagy fölötte), azokhoz nem nagyon kell nyúlkálni, mert alapból gyönyörűek és "kiégetik" a retinádat. Vannak gyengébbek, azokon például rengeteget tudok ezzel javítani. De ez attól függ mi jó a szemednek.

SZVSZ értehetetlen számomra hogy ilyen magas árszegmensben mozgó lejátszókban miért nincsen HDR optimalizáló csakis egyetlen márkában. Bár mit is csodálkozok, most nyárra sikerült csak kijavítani a Dolby Vision Oleden jelentkező hibáit is és azt sem teljesen. Gyerekcipő még mindíg ez a történet...

Azért azt ugye tudod, hogy a Forrest Gump nem a legerősebb UHD transzferek közé tartozik? Egy erős közepes kategória. Nagy-nagy mérföldkövet ne várj majd tőle. :)
0
2018. szeptember 29., szombat 22:01
Köszi.

Azért vállaltam be ezt a Sonyt, mert a tesztek és a felhasználói vélemények is azt sugallták, jó választás lesz. Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy ilyen alapvető funkcióban vérzik majd el. Bár érdekes, mert Dömi ugyanígy használja a sajátját, és elégedett vele.

Jó olvasni, hogy elégedett vagy az UB300-zal, mert fölé nem akarok menni árban. Utánaolvasok még, aztán meglehet, hogy én is bevállalom.

DVD és Blu-ray lejátszásban mik a tapasztalatok? Az SDR konverziója mennyire meggyőző? Szükséges filmről-filmre finomhangolni?
0