Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2009. október 4., vasárnap 22:44
Sleeping Beauty

Végre eljutottam odaáig, hogy a polcon hónapok óta pihenő BD-t betegyem a lejátszóba...  Szoktam mondani, hogy gyakorlatilag a fekete-fehér filmek és a hagyományos 2D-s animációs filmeknél nem érezni annyira dominánsan a BD előnyeit a dvd-hez képest, mint színes filmek vagy számítógép animációs filmeknél. Hát a Sleeping Beauty-ra ez nem igaz. A 2.55 arányú szélesvásznú képet Walt Disney minden részletre kiterjedő precizitással töltötte meg, eszméletlen color design-nal és kompozíciókkal. A Disneytől már korábban megszokott és bevált több layer-ből álló hátterek itt valami különleges 3D-s érzést adnak. A film háttereiért és gyakorlatilag látványáért Eyvind Earle felelt, sokak szerint ezért lett ilyen rossz a film összhatása látvány ügyileg, másik szerint pedig így készülkhetett egy ilyen "visual masterpiece". Megoszlik a tábor, én utóbbi mellett teszem le a voksom. Precizitásban, látványtervben és sok minden más területen is egy kimagasló alkotás. Walt Disney úgy készített rajzfilmet, mint Selznick live action filmet. Sajnos idővel a kor egyik filmkészítőt sem kegyelmezte sem kritikában, sem pénzügyileg...  

Nah, de hogy bd-ről is essen szó...  Még sohasem néztem filmet ilyen picture-in-picture funkcióval. Most kíváncsiságból elindítottam a Disney által Cine-explore-nak nevezett funkciót és leragadtam és végignéztem... John Lassater, Leonald Maltin és még egy animátor csávó kommentelik végig a filmet, közben interjú részleteket játszanak be stb...  féltem hogy monoton és unalmas lesz így filmet nézni, de tévedtem. Gyakorlatilag kaptunk így egy film hosszúságának megfelelő interjúkkal teli dokumentum filmet ami nagyon érdekes volt.

Extraként ajánlom mindenki figyelmébe Disney Oscar nyertes rövidfilmjét Grand Canyon címmel. Gyakorlatilag amit csinált a Fantasia-val, azt itt most live actionban látjuk. Gyönyörű panorámaképekkel, állatokról képekkel, vízről stb... szépen a zenére komponálva..

Ma terveztem még sok mást nézni, de amikor egy film élménnyel ennyire gazdagabb leszek és ilyen hatással van rám akkor más lemez soha nem szokott már lejátszóba kerülni... :)

0
2009. október 4., vasárnap 21:24
A Philips tévében nagyon jó. Tulajdonképpen csak a Loewe lett volna jobb, amikor vettük a Fülöpünket, de az már tényleg aranyáron volt.
most posts by TM
0
2009. október 4., vasárnap 21:12
Én azt mondom, Philips-et soha. Az első DVD-lejátszónk Philips volt, de nagyon hamar megbántam a vételt: nem kezelte jól a rétegváltást, állandóan megakadt a lejátszás, egyszer még ki is akadt, de úgy, hogy ki kellett húzni a konnektorból újraindítani. Azóta a negyedik lejátszót koptatom (ami már BD-lejátszó), de ilyen hibákat csak a Philips művelt. Egyszóval kuka.

Ha valaki BD-t akar venni, azt mondom, szánja rá azt a 80 ezret, ha jót akar. Ennyi a Sony BDP-S550-es, ami már tud mindent...
0
2009. október 4., vasárnap 14:30
http://www.dvdactive.com/news/releases/watchmen-directors-cut.html
bazmeg
0
2009. október 4., vasárnap 13:34
A küllem egyrészt másodlagos, másrészt nekem simán elmegy kategória.

Philips TV-m volt korábban. Nem mondom, hogy jobbat nem tudnék elképzelni, de a lehető legolcsóbban mag akarnám úszni. Ezt most 36-ért meg lehetne venni, az asszony erre is szívja a fogát...

Van egy HDD-rekorderem. Az se csúcs kategória, pedig amikor vettem 100eFt volt. Lejátszónak viszont elég vacak. Emellett ott a HD Ready plazma, tehát kézenfekvő lenne egy normális lejátszót beújítanom, miután a másik készüléket lenyúlta a lányom. Persze akkor már a minimum az upscale és HDMI kimenet megléte, mezei DVD-lejátszó helyett meg szívesebben vennék valami alap BD-lejátszót, de azért nem egy abszolút noname kategóriát.

Mekkora összeget szánok rá? Azt se bánnám, ha 30 alatt kijönne, de azért nincsenek hiú ábrándjaim. ;-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2009. október 4., vasárnap 12:00
hmm, egyrészt ronda, másrészt én philipsszel nem kezdenék el semmit. :)

mekkora összeget szánsz az első BD-játékosodra?
0
2009. október 4., vasárnap 11:54
Most nézem, hogy a kép nem is a 3000-es lesz, hiszen azon elöl nincs USB.
0
2009. október 4., vasárnap 11:50
A Philips BDP3000-ről van valakinek infója?

Kezdésnek milyen lehet?
0
2009. október 4., vasárnap 10:54
tudod van egy ilyen mondás,h "Olcsó húsnak......"
0
2009. október 4., vasárnap 10:53
Budapest, Árkád, MM.
0
2009. október 4., vasárnap 9:45
Gondolkodtam. Ma a jobb lejátszók elég drágák még. Kompatibilitási gondok is fel-felmerülhetnek. Ezért szerintem akinek nincs pénz a bőre alatt is, annak nem érdemes drága lejátszót venni.

Én pl. valószínűleg BD lemezeket is csak elvétve vásárolnék, ha lenne lejátszóm. Arra - és a HD Ready TV-mhez - talán megtenné egy olcsó lejátszó is. Pár éven belül talán úgyis konszolidálódnak az árak, a technika is kiforrottabb lesz, és így összességében azon ár alatt, amiért most egy minden szempontból jó készüléket megvehetnék, lehet két lejátszóm is: egy olcsóbb és egyszerűbb modell, amit most használhatok, meg egy majdani jobb készülék, ami kiforrottabb, nagyobb tudású.
0
2009. október 4., vasárnap 9:41
Látatlanban úgy gondolnám, az egydobozos rendszerekkel nem tudod összekötni, mert azokról hiányzik a sokcsatornás bemenet.
0
2009. október 4., vasárnap 9:40
És hol láttad ennyiért?
0
2009. október 4., vasárnap 1:21
Az sem rossz ár. Én ma ugyanezt a lejátszót 25000-ért láttam. Alig hittem a szememnek!
0
2009. október 3., szombat 23:29
Mi a véleményetek a Sharp bd-hp 21s Blu Ray lejátszóról??
Győrben a Saturnban féláron 36000Ft-ért árulják!
Elvileg mindent adnak hozzá mindent ami kell az összekötéshez(HDMI kábel)?
Samsung HD ready projektoros tv-m van azzal kötném össze!
Amúgy hogy tudnám megoldani egy Blu Ray lejátszó,és egy Pana házimozi összekötését??
Ha lenne valaki aki leírná hogy hogy kell azt nagyon megköszönném,mert a Blu Ray dolgokhoz még elég láma vagyok!
Közönöm előre is!
0
2009. október 3., szombat 13:46
Szia!

Mikor a hangfalrendszeremet vásároltam, voltam pár házi-mozi stúdióban, ott volt szerencsém megtekinteni ilyen készülékeket. Nem holmi MM-ben, hanem valódi elsötétített, profin kialakított szobákban mentek az anyagok. Amit én láttam: ezekkel a drága lejátszókkal jobb eredményt érsz el ha DVD jel felkonvertálását szeretnél mint a BD lejátszókkal. Történetesen a Black Hawk Down ment szinkronban egymás mellett két azonos vetítőn (Panasonic PT-AE 3000E) azonos képmérettel. Hiába volt a DVD lejátszó ára hasonló a BD lejátszóéhoz, a két képnek köze nem volt egymáshoz. Itt most nem a felbontásról beszélek, mert mindenkit csakis ez érdekel. A két képnek színvilágban köze nem volt egymáshoz. Mintha egy másik filmet néznél. Ezt pedig semmilyen DVD lejátszó nem fogja átkonvertálni...

Személy szerint nekem 3 évig volt egy Denon 1920-asom, melyet Diablo69 ajánlására szereztem be, és egyáltalán nem csalódtam benne.

Üdv: enny
0
2009. október 3., szombat 11:04
Ja igen, elbaxtam, kimaradt, hogy a pisis dobozt persze már nem fogtuk meg soha többé, így nyer jelentőséget a később említett hóesés.
Egyelőre nem izgatom magam technikai tuningolással, a párom által kihirdetett "na ezt most tíz évig nem cseréljük le" dekrétumból még négy év visszavan, addigra meg már lehet, hogy villany se lesz, nemhogy BD. :)
most posts by TM
0
2009. október 3., szombat 10:56
sokáig én is egy ilyen tévét koptattam, és még úgy is letettem az államat a dvd és bd közötti differencia láttán, hogy nem volt 24p-s és annak rendje-módja szerint ricegett a képe.
0
2009. október 3., szombat 10:54
jó kis sztori. az én kis 72 centisemet szintén kiszerelt ülésekkel hoztuk haza a nagyvárosból, és különösen nagy élmény volt felcipelni a harmadik emeletre az akkori személyes túlsúlyom kíséretében. :)
0
2009. október 3., szombat 10:40
Az enyém ugyan 106-os, ami szerintem még elmegy mozizásra, de a felbontása "csak" 1024x768. Ez meg ugye már eleve "csak" 90% pluszt képes hozzátenni a DVD-k által maximálisan nyújtható képélményhez, ami mégse 5x-ös részletgazdagság. Persze még így is frenetikus lehet a látvány...

Amúgy nézegetem a lejátszókat. A Panasonic BD-80-assal már ki is egyeznék, csak kár hogy 85-90eFt körül mérik. A feléért már ráugranék. :-)
0
2009. október 3., szombat 10:36
Na persze, én is a tévére fognám! :))
Egyébként igaz, van abban valami báj, amikor a pöti hiba miatt a még garanciás monstrumot egy hetes elősúlyzózás után lecipeltük a másodikról, rittyentettünk egy A-s Mercit, amiből kiszereltük a hátsó üléseket, s így robogtunk el Tbányáról a Petőfi hídig, ahol a mégpötibb márkaszervíz volt. Dobozzal be sem fértünk az ajtón, azt kinthagytuk, hogy mire kiérjünk a tévével bélelt húsz négyzetméterből, addigra a járdán egy kedves néni által pórázon vezetett mopszli farkcsóválva hugyozza le a négyszázezerbe fájt szórakoztatóelektronikai termék csomagolását. Majd miután kétheti nyüstölés után sem látták, hogy gond lenne a készülékkel (otthon kétszer is előfordult, hogy bekapcsoláskor csak hang volt, kép nem - hálistennek az azóta eltelt öt év alatt is kábé ennyiszer renitenskedett a mi Fülöpünk) szóltak, hogy vigyük haza, újabb autószerelés és konditermi előképzés után mégegy fuvar nagyfaluba, az út romantikájáról a közben lehullott téli csapadék gondoskodott. De azért hazaértünk, s miután a szögletes családtag újra szobahőmérsékletű lett, bekapcsoltuk, kép is volt, rögtön egy tévéreklám, amiben egy spinkó magassarkúban riszál fel egy irdatlan lépcsősoron, félkézzel cipelve valami lapos tévét. Na de engem ilyen könnyen nem lehet bepalizni! :)
most posts by TM
0
2009. október 3., szombat 10:18
mikor elbúcsúztam a CRT-mtől, egyben egy kedvenc farmeromtól is el kellett búcsúznom, ugyanis miközben egy cimborámmal próbáltuk felemelni azt a dögöt, hosszában elhasadt a nadrág a seggemen. :)
0
2009. október 3., szombat 10:13
Nekem speciel CRT van, úgyhogy a legenda a nappalimban kel életre. :)
most posts by TM
0
2009. október 3., szombat 10:08
ez megint egy olyan urbánus legenda, amit az ellendrukkerek találtak ki, hisz már egy szimpla monitoron is sokkal jobban néz ki egy film HD-előzetese, mint ugyanaz DVD-ről. mondjuk, egy CRT-tévének tényleg tökmindegy.
0
2009. október 3., szombat 10:06
"Your insight serves you well." :)
most posts by TM
0