Valószínüleg igaza van Gyulusnak és vagy a TV vagy a lejátszó zajcsökkentő elektronikája miatt van. Nem hinném, hogy a felskálázás miatt történik ez. De ezt ilyen messziről megmondani csak okoskodás lenne.
0
2013. február 7., csütörtök 14:49
8851
Kapcsold ki a tévén/lejátszón a 3DNR-t! Az okozhat ilyen jelenséget.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. február 7., csütörtök 12:20
1212
Ha már ez így szóba került, kérdeznék én is egyet. Sokszor tapasztalom, ha pl az egyik szereplő beszél, közeli képen, és beszéd közben apró, természetes mozgásokat végez a feje, sokszor van olyan, mintha a másodperc tört részére ott maradna az előző pozícióban a pl a szeme. Alig észrevehető, de mégis sokszor feltűnő. Ez is a felskálázás miatt van? HD minőségnél nem emlékszem, hogy tapasztaltam volna ilyet, de DVD-knél igen. A Pioneer-nél ez nem lenne így?
0
2013. február 7., csütörtök 12:12
1212
Erre nem tudok válaszolni, nekem egy sima analóg adások vételére alkalmas "v" antennám van, de nem is használom, nem nézek tv adást. Őszintén megmondom azt sem tudom, hogy az én tv-m hány Hz-es. Annyira belebonyolódtam anno a részletekbe, a tesztekbe, leírásokba, hogy teljesen összezavarodtam, nem tudtam dönteni. Bepöccentem és csak sima szemrevételezéssel vettem egy nekem tetsző képminőséget adó tv-t. :)
0
2013. február 7., csütörtök 12:11
188
Szia! BD lejátszóba a populáris márkák még nem a legjobbak (Sony, Panasonic, Philips, stb.) A jó lejátszó a Pioneertől kezdődik és attól felfelé. SD anyag mindig szar lesz a legújabb LED-en is. De ha a lejátszód felkonvertálja, akkor jobb lesz. Egyébként az upscaling nem parasztvakítás, de jó gyártó, jó felkonvertáló elektronikája kell hozzá. Egyébként matematikai elven működik, két szomszédos képpont átlagát veszi és azt teszi be plusz képpontnak. Illetve kicsit "elmossa" a négyszögeltes éleket, hasonlóan a számítástechnikában használt anti-aliasinghoz.
0
2013. február 7., csütörtök 12:05
6403
Kösz a választ.
Ez az élesség vadászat már az agyamra megy. Nézem az m1 hd adást és mondom "- A főszereplő arcán a ráncok néha kisimulnak. Feleség-ugyan már. -Nézd meg. mondom. Pulzál másodpercnél kisebb időközönként nagyon éles és néha meg kisimul, mint mikor fotosoppal elkenik a bőr rétegeit (pl. playboy nyuszilányoknál)." Le lettem hülyézve, hogy már nem lesz nyugtom rendesen tévézni.
lehet 50 Hz -től van, egy 200 hz-es tv-vel nem lenne ilyen gondom?
0
2013. február 7., csütörtök 12:00
1212
A Hardver fórum > Sony, JVC, Onkyo, Panasonic???? topikban még olvashatod Argento leírását is a 185-ösről.
0
2013. február 7., csütörtök 11:57
1212
Nekem a 185-ös van, tökéletesen elégedett vagyok vele. Szerintem ebben sem fogsz csalódni, ennyi BD-vel szerintem kihagyhatatlan vétel.
Pont tegnap olvastam róla egy tesztet, azt rótták fel negatívumnak ami az elődjében is az, külső táp nélküli HDD-t nem tud kezelni, mert nem ad le elég áramot az USB. Amúgy lejátszik mindenfélét Pendrive-ról.
Szerintem érezhető a DVD-k felkonvertálása, de ne várj tőle HD minőséget. Amolyan mozis élményhez tudnám hasonlítani. Nagyon szép a kép, de nem borotva éles. Nekem is Full HD Led TV-m van és nagyon elégedett vagyok a DVD-k lejátszásával. Elképzelhető, hogy ebben az új típusban még javítottak egy kicsit a felkonvertálás minőségén. Még annyit hozzátennék, hogy ha kényelmesen hátradőlve nézek DVD-t, akkor igaz a fentebbi leírás, amint előredőlök már lehet látni, hogy nem olyan tökéletes a kép. De szinte észrevehetetlen, csak én nagyon finnyás vagyok a képminőségre, ezért említettem. Egy szó, mint száz, én nagyon elégedett vagyok a kis Sony-val, szerintem te is az leszel. Nagyon jó vétel ez a kis lejátszó.
Nincs még lemezem hozzá (vásárláshoz járna 5 db.) főleg dvd-t játszatnék egyelőre vele. Ez a felkonvertálás dolog miképpen működik, érezhető javulást hoz-e?
A tv-m full-hd led, tv adást pedig a "mindig tv" digitális adótól jön. Azóta , hogy szembesültem a hd kép élességével a dvd-k képévek sem vagyok megelégedve, sokszor az m1-en adott tv műsornak szebb a képe, mint ugyanannak a filmnek dvd-n.
Szóval jó lesz-e ez nekem?
(Nem vagyok túl nagy Sony fan.)
0
2013. február 5., kedd 21:58
8260
Azt nem mondtam, hogy ez házimozi, csak azt mondtam, hogy rövid keresés után is találtam - ergo létezik. :)
Egyébként minél vastagabb a kábel, annál jobb. :-DDD
0
2013. február 5., kedd 20:51
1698
Én nem ilyenre gondoltam, hanmem rendes hangfalakra. :) Ezeket a cuccokat a "kemény házimozisták" nem nevezik házimozinak, max ajtótámasznak. :D Én is ilyen egybeszettben gondolkodtam, de szerencsére lebezséltek rőla és vettem rendes házimozi erősítőt, igaz csak belépőszint, de azt legalább tudom apránként fejlesztgetni. Mert az ilyen egybe cuccokat nem lehet.
Sajan nem tudom, hogy mi volt az ami a show-n szólt, de igazán megygőző volt. Mondjuk nekem ilyen wifi-s hangfal csak hátra kellen, előre jó a sima kábeles emgoldás.
de létezik. a házimozi shown is volt ilyen cucc. de gondolom még aranyárban adják.
SuperHeRo
0
2013. február 5., kedd 17:17
6056
Akkor az ember miről beszél? Vagy esetleg csak nálunk nincs? Csak ért hozzá, egy boltot visz, nem?
0
2013. február 5., kedd 17:09
52685
Gyorsan megkérdeztem Artut, közben fél kézzel nyomom ám a melót, s megerősítette ő is, hogy a technológia régóta létezik. Viszont ő az oldschool-vonalat erősíti, miszerint az ilyen rádiós izé helyett a minél vastagabb kábel a minél megbízhatóbb.
most posts by TM
0
2013. február 5., kedd 17:02
6056
Én megkérdeztem a netdepo-t ott azt írták, hogy nincs...
0
2013. február 5., kedd 16:59
52685
Úgy tudom, hogy már régebb óta létezik ilyen. Magam is hasonlót tervezek majd kialakítani, mert nem bírom a drótokat.
most posts by TM
0
2013. február 5., kedd 16:56
6056
Egy kérdés mindösszesen. Blu-ray házimozihoz nincs vezeték nélküli lehetőség? Mármint a hangfalakhoz.
0
2013. február 2., szombat 23:10
1698
Az ST50 nincs 46"-osban, csak 50"-ben, de az meg jobb mint a 46". :) Ahogy láttam az árgépen ott 260-ért van, ha tudsz még hozzátenni 10ezret akkor vedd szerintem azt, mert a plazmáknak van a legjobb képe! Én is azért vettem azt és nem a tucat cikk lcd/led-et, mert nekem a képminősége a fontos, és abban a Panasonic a nyerő. ;)
A 42-es nekem kicsi, mindenképpen 46-os kell. Esetleg nem tudsz segíteni abban hogy 250-ért hozzájussak?
Azt csak úgy lehetne kipróbálni hogy venne egy szemüveget az ember és elvinné oda ahol árulják az ST30-at mert ugyanott nincs mindkettő. Hacsak kölcsön nem kapok egyet.
Házimozi erősítőm van de azon még nincsen HDMI, lecserélni meg nem akarnám mert akkor hová dugom a bakelit lemezjátszót? A mostani házimozi erősítőkön már nincsen Phono bemenet, sajnos.
0
2013. február 2., szombat 22:13
1698
42"-es kijön 250-ből. Én 200-ért vettem. Mondjuk nekem elég a 42"-es, igaz azt írták egy másik fórumon, hogy ahonnan nézem oda 50"-es kellene, de az már nagyon uralná a nappalit. Kb 3 méterről nézem, de nekem teljesen elegendő ez a méret.
Hát nem tudom, hogy ST30-hoz jó-e, de szerintem nem lesz. Ki kell próbálni és kiderül.
Jah, ha van egy házimozi erősítőd, akkor elég 1 HDMI is a tv-be. :) Nekem csak a BD lejátszó van a tv-ben, és ha cserélem a jelenlegi erősítőmet olyanra ami HDMI-n leszedi a hangot is akkor meg minden az erősítőbe lesz. Mert jelenleg csak a képet viszi át az erősítőm, a hangot sajnos nem, de van rajta 4 HMDI kimenet. :)
SuperHeRo
0
2013. február 2., szombat 21:37
2001
A Sony KDL-46HX750-essel én is szemezek csak kissé drága nekem.
0
2013. február 2., szombat 20:18
152
Jah de ez meg nem 3d-s
0
2013. február 2., szombat 20:16
152
Akkor Sony KDL-46ex650, ez 4 hdm-is.
0
2013. február 2., szombat 19:23
2001
Robbee!
Sajnos csak 3 HDMI-je van meg az ára is sok kicsit. Amúgy a Samsung szemüveg biztosan jó hozzá és esetleg jó lehet az ST30-hoz is?