Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2009. július 22., szerda 16:13
"Önálló irodát működtetett a Universal, a Warner és a Columbia (SPHE) a kelti régióban"

Ez nem teljesen igaz, mert országonként voltak külön irodák. Namármost ha egy lenne az egész régióra, mondjuk Pozsonyban, Prágában, de miattam lehet Bp-n is, ahol dolgoznának a régió összes országából emberek (országonként 4-5), nagyonis lehet spórolni. Szinkronban lehetne tartani a megjelenéseket, elég lenne egy raktárt fenntartatani, stb. azáltal jó sokat lehet spórolni.

Ja még annyi, ha a régió vásárlóereje negyede a németekénél, akkor qrva jól állunk, mert ugye a lakosság bevétele kb. a hatoda az ottani átalagánál.
0
2009. július 22., szerda 16:01
Amit javasolsz, az volt. Önálló irodát működtetett a Universal, a Warner és a Columbia (SPHE) a kelti régióban. Namármost úgy, hogy maguk voltak a saját filmjeik kiadója és forgalmazója is egyben, és a piac sem volt ennyire "elkalózosodva", "elteszkósodva", így is azt mondta mindhárom nagy stúdió, hogy innen aztán gyorsan el kell húzni.
A "német piac 80%-a" csak elméletben igaz. A valóság az, hogy a vásárlóerő jó, ha a negyede a németnek ebben a régióban, a tolvajlási szándék meg kb. a húszszorosa a németekének, így jó, ha a német piac kb. 10%-át eléri az álalad említett három ország tényleges piaca. De megkockáztatom, hogy van a 5 is.
0
2009. július 22., szerda 15:57
Szerintem, alapvetően a forgalmazókkal van a baj. amelyik rájön, hogy nem nemzeti alapokon kellene szervezni a filmkiadást, hanem régióra bontva, akkor közép-kelet európával lehetne mit kezdeni. A lengyelekkel, cseh-szlovákokkal együtt mi egy 65 milliós piacot jelentenénk, a német piac 80%-a.
A három országban egyszerre kellene megjelentetni a kiadványokat, még azt is megkockáztatom, hogy egy háromnyelvű borítóval. A költségeket minimalizálni lehetne, és a nyugat-európai megjelenéssel együtt lehetne kiadni a filmeket.
Még a terjesztésnél is lehetne spórolni...

A másik megoldás a bd-live funkció lehetne. Az európai piacon megjelent kiadványokra csak egy linket kellene tenni, és le lehetne tölteni az olyan egzotikus feliratokat (esetleg hangsávokat), mint a magyar. Persze ez is kiadó függő. Így lehetne példányszámot növelni és költségeket csökkenteni.

A mostani helyzet 22-es csapdája. Mi nem veszünk bd-t mert drága, és szegényes a kínálat, inkább letöltünk. A kiadók meg belesz@rnak, mert kicsi és nem rentábilis a magyar piac. Ja, csak ezzel a hozzáállással nem is lesz másképp...
0
2009. július 22., szerda 15:24
egyetértek
0
2009. július 22., szerda 14:49
"Ha a kiadók marketingje szar, akkor pls ne panaszkodjanak, mert valahogy nem tudnak meghatni!"

Kéretik 2x aláhúzni!
0
2009. július 22., szerda 14:12
Gusztustalan, hogy egy csomó "futottak még" BD-re meg a stúdiók előre rárakják a magyar vonatkozást, hogy jó filmek helyett inkább ezeket tolják az arcunkba. Szemét pénzéhes banda! Az a szomorú, hogy mindezt megtehetik, mert a szerzői jog mindent megenged nekik, amivel egyre pofátlanabbul élnek vissza. Nem csoda, hogy tavaly bepöccentek az írók, amikor a kiadók az általuk tévére készített sorozatok DVD kiadásából kezdték megtömni a zsebüket.

Rá kéne jönni, hogy itt a tucatfilmek dömpingjében nem lehet még egy közepesen jó Sötét lovagot sem nyolcezerért eladni, mert irreális! Az is meglep, hogy vannak pár százan olyan elvakult rajongók, hogy megveszik. Sok barátom van, akik szívesen vennének BD-ket (vagy még szívesebben töltenének le HD filmeket), de nincs se DVD-boltjuk, se nem olyan megszállottak, mint azok, akik több ezres gyűjteményt építenek, nekik is drága a BD, meg nekem is. Van néhány tucat film, amiért bármennyit fizetek, de ezek nagy része nem jelent meg nálunk, valószínűleg nem is fog. A többi meg olyan, hogy ha elcsípek egy jó akciót az amazonon, vagy ebayen, akkor elgondolkodok rajta. De 6-7 ezerért franc se fogja megvenni, nem tudom hogy gondolhatja bárki, hogy így lesz normális piac. Ez már nem a DVD-korszak hajnala, amikor ezt még meg lehetett csinálni.
0
2009. július 22., szerda 11:03
Megértem a írsz, de légyszi, te mint a másik oldalon levő is értsd meg a vásárlók problémáit. Én úgy látom, h a baj azzal van, h a kiadók szarnak a vásárlókra, ez van, ezt kapod címszóval dobják néha nagyon is megkésve piacra a kiadványokat... Egyébként meg, ha a csehekhez hasonlóan már év végéig meglenne melyik hónapban mi jön ki, akkor valószínűleg többen megvennék itthon, de mivel a kutya se tudja, mi mikor fog megjelenni (ha egyáltalán megjelenik), inkább beszerzik külföldről... (ami logikus is) Ha a kiadók marketingje szar, akkor pls ne panaszkodjanak, mert valahogy nem tudnak meghatni!
0
2009. július 22., szerda 10:51
Csak azért írom meg minden alkalommal, hogy milyen helyzetben van a magyar piac, mert úgy tűnik, hogy a maradék néhány hozzám hasonló filmbolond nagy része sem veszi észre, mekkora a baj. A DVD-piac is minimálisra zsugorodott, a még szinte el sem indult Blu-ray piacot pedig simán tönkreteheti akár néhány száz olyan rajongó, aki nem bír várni a hazai hivatalos megjelenésre, és külföldről szerzi be a magyar vonatkozással ellátott lemezeket. Egyszerűen azért, mert még a legsikeresebb BD-megjelenésekből (Sötét lovag) is csak százas nagyságrendben fogy Magyarországon, és egyébként se nagy üzlet a BD se a kiadóknak se a kereskedőknek. Ha tehát még ennél is többen kezdenek el külföldön vásárolni, akkor nagyon hamar eljuthatunk oda, hogy még kevesebb új BD-kiadványra kerül majd magyar vonatkozás - ezeket ugyanis nem a magyarul tanuló németek meg franciák kedvéért nyomják fel a stúdiók a korongokra, hanem azért, mert a hazai forgalmazó fizet érte.
A másik, amiért a szánalmas piacról vagyok kénytelen mindig beszélni az az, hogy többnyire ez a válasz azokra a kérdésekre, problémákra, amiket a fórumozók felvetnek: miért nem jelenik meg nálunk ez, vagy az, nálunk miért csak egylemezes, miért nem digipak, miért nem hozza be újra a kiadó, stb. Én sajnálom a legjobban, hogy ez az állandó téma. Szívem szerint én is inkább arról írnék, hogy mennyire örülök az újabb és újabb fantasztikus megjelenéseknek, klasszikusoknak, sorozatoknak.
0
2009. július 22., szerda 10:34
Jah még annyi, miért kell minden postodban a szánalmas magyar piacról beszélned? Még egy vásárlótól elmegy az ilyen hozzáállás, de magától a bolttol már egy picit idegesítő, sőt visszataszító is. Attól nem fog több DVD/BD fogyni, ha ezt minden alkalommal elmondod, sőt, talán még kevesebb... Egyébként ha tényleg szar lenne a piac, akkor ti sem adnátok el évi 1-2 ezernél több kiadványt. Gyanítom, hogy ennél azért jóval több kel el csak nálatok...

Jam, még annyi, hogy amíg nálunk a torrent a menő, addig a cseheknél/szlovákoknál a rapidshare. A hazai torrent klubokhoz hasonlóan ott rapidshare link klubok alakultak is. Az ottani net sebessége persze töredéke az itthoninak, az 1-2mbit már csúcsnak számít a legtöbb helyen, míg nálunk uez 10-15 vagy még több mbit.
0
2009. július 22., szerda 10:29
Hát a nagyságról azért vitatkoznék, bár a cseheknél nem csoda (15-16 millió ember a szlovákokkal együtt), hogy min. 1,5x annyit adnak el, mint Mo-n. A lengyelekről meg ne is beszéljünk, az jóval nagyobb piac...

Egyébként ha igaz, amit mondasz, akkor a zenei CD-khez hasonlóan, miért nem lehet azonos megjelenési dátumot tartani??? Vagy a kiadó taktikája az, hogy vár, amíg mindenki megveszi külföldről és utána meg siránkozik, hogy milyen pici is a magyar piac? ;) (nem lennék meglepve, a lá Hungria)
0
2009. július 22., szerda 2:04
A magyar szinkronnal megjelent BD-k mind lesznek kaphatók idehaza is. Mivel már nincsenk "személyesen" jelen a nagy stúdiók a mi szánalmas piacunkon, ezért azokra a filmekre kerül csak magyar szinkron, amiért a helyi képviseletek vaskos összegeket fizettek, természetesen azért, mert tervezik ezeket piacra dobni.
A cseh és lengyel piac sajnos immár sokszor jobb a magyarnál, ezért nagyobb jelenleg a választék, a hazai forgalmazók pedig igyekeznek fokozatosan kiadni a filmeket, kicsit lassabb tempóval, mert a most piacon található filmek nagy részére is alig van kereslet, lassan "szíva fel" a piac.
0
2009. július 22., szerda 0:39
Jó lenne, de sajna némely címekre elég kevés az esély, főleg az InterCom vonatkozásúakra...

A Sony / FHE kiadású BD-k azok várhatók előbb-utóbb.
0
2009. július 22., szerda 0:23
Tudja valaki, hogy a cseheknél már kapható ill. hamarosan megjelenő magyar szinkronos BD-k várhatóak-e a közeljövőben Mo-n? Ha nem, nem értem a kiadókat, ha már le van gyártva szinkronnal, mér nem tudják behozni őket!
0
2009. július 21., kedd 22:08
:))))
nyam-nyam, de szép lehet a képe :))))
és a borító se csúnya :D
0
2009. július 21., kedd 19:29
Csakis freddy örömére... :)

Kicsit részletesebb infok a North by Northwest November 3.-i 50. évfordulós BD kiadásáról... Remélem itthon is elkezdenek már jönni warner katalóguscímek, pl ez és amadeus...

http://www.highdefdigest.com/news/show/Warner_Brothers/Disc_Announcements/North_by_Northwest:_50th_Anniversary_Edition_Coming_to_Blu-ray__/3095
0
2009. július 21., kedd 14:48
Én is nézegettem a Samsung 1500-as lejátszóját, de mivel nekem sem volt még kellemes csalódásom a termékeikkel, inkább a Sony BDP-S550-es ugrott be a nappaliba. Nem bántam meg... :)))
0
2009. július 21., kedd 14:43
No látod így már rögtön más a leányzó fekvése! :-)
0
2009. július 21., kedd 14:22
Szerintem vannak még így ezzel egy páran a fórumról :)
0
2009. július 21., kedd 13:40
Indoklás kell? MERT XAROK azért ne vegyél olyat....  volt samsung dvdm, plasmám, telóm, de jó tapasztalatom még sosem...
0
2009. július 21., kedd 13:24
Volt sajnos..
0
2009. július 21., kedd 11:13
Nem vagyok elfogult Samsung tulaj. A telefonjaikat például szívből utálom. Csak azt hittem valamivel meg tudod indokolni, hogy például Neked ilyened volt és bla-bla-bla.
0
2009. július 21., kedd 10:46
RÖviden és tömören azért mert szart gyártanak. Eéőre szólok hogy elfogult Samsung tulajokkal nem állok le vitázni.

Üdv
0
2009. július 21., kedd 10:15
Miért is? Ki tudnád fejteni?
0
2009. július 20., hétfő 17:18
Samsungban ne gondolkozz.
0
2009. július 20., hétfő 15:53
Final Fantasy VII BD (magyar felirat):

http://www.bluedvd.pl/p/pl/imp044/final+fantasy+vii+advent+children+blu-ray.html

Woodstock BD (magyar felirat):

http://www.bluedvd.pl/p/pl/ga001/woodstock+3+days+of+peace++music+2+blu-ray.html

Woodstock BD (Special Edition / magyar felirat):

http://www.bluedvd.pl/p/pl/ga003/woodstock+3+dni+pokoju+i+muzyki+limitowana+edycja+specjalna++2+blu-ray.html
0