Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2009. július 8., szerda 12:10
megoldodott!!!!

a lényeg,h nem dvd-re hanem cd-re kell kiirni az ISO file-t

SONY BDP-S550 FIRMWARE 019
0
2009. július 8., szerda 11:30
Majd megnézem én is, a napokban tervezem a frissítést, utána írok!
0
2009. július 8., szerda 9:57
Egy kis segítség kéne.

a SONY BDPS550-hez letöltöttem a softwerfrissitést (firmware) ki is csomagoltam és lett egy ISO file. kiirtam dvd-re,berakom a lejátszóba,de nem csinál semmit. photonak ismeri fel ugy meg el sem inditja.
valami ötlet van????

köszi
0
2009. július 7., kedd 20:18
ki tudja.. lehet "időben" is jönnek.
0
2009. július 7., kedd 19:59
2db Universal Blu-ray magyar felirattal és szinkronnal:

http://www.cinefacts.de/news/news.php?newsid=17421
0
2009. július 4., szombat 16:50
Mázlista :)
0
2009. július 4., szombat 15:24
Én a TV-re vonatkozó beállításokat úgy találtam meg, hogy egy oldalon, ahol épp az én TV-met tesztelték, ott volt a direktlink. Szóval van ilyen is, meg kell keresni! :)
0
2009. július 4., szombat 2:24
Köszi, ezt az oldalt anno megtaláltam, amikor infót gyűjtöttem az -akkor még- leendőbeli masinámról :)

Andrew, ez alapján hogy tudtad belőni? :) Én csak teszteket találtam, amiben leírta többek közt a cikkíró, hogy a szervízmenüben érdemes ezt-azt átállítani, de ennyi. Nekem olyan lámahelp kéne, ami megmondja, hogy mire állítsam be, hogy szebb legyen a világ, vagy a THX-es optimájzerhez hasonlóan navigálna. Vagy ilyenek is vannak az oldalon, csak rossz helyen kerestem? :)
0
2009. július 4., szombat 2:13
Én is ez alapján lőttem be a cuccomat, és iszonyat jól sikerült, mindenkinek tetszik, aki eddig látta.
0
2009. július 3., péntek 20:33
Én a hdtvtest.co.uk-re esküszöm, nagyon jó oldal.
0
2009. július 3., péntek 19:36
HDTV-kalibráló képek Sony lemezeken

Próbálta már valaki?
Sajnos most nem tudom megnézni, mert szervízben van a drágaszágom, de amikor jövő héten visszatér, szeretném rendesen beállítani. A neten volt egy pár egész jó setup a TV-hez, de gondoltam megpróbálom egyedül is beállítani, hátha elégedettebb leszek, ehhez viszont kellene valami segédeszköz.

Ti mivel lőttétek be a masinát? Kiadtatok súlyos ezreseket DVE-re, Spyder-re, Avia-ra, szakembert hívtatok még több pénzért, Karácsonykor HDTV-kalibrálást kértetek a Jézuskától, vagy van valami költségkímélő megoldás is (a Google a barátod-at leszámítva :))?
0
2009. július 3., péntek 10:21
Az Indy4 extrái közt én is felfedeztem néhány jelenetet HDben az eredeti trilógiából. A reakcióm egyértelmü volt: ide nekem mindet :)!!! Az Arábiai Lawrencet és a Hid a Kwai Folyónt tehát várjuk türelmetlenül :).
0
2009. július 3., péntek 0:23
A Passage to India (Blu ray)

David Lean utolsó mesterműve. Eddig csak egy kopott videókazettán volt szerencsém a filmhez, így a most vetített óriási High def minőség teljesen mámorába kerített. Kristálytiszta, részletgazdag és gazdag színvilágú kép (a 16:9-es vásznat kitölti teljesen, így fekete sávok, oszlopok nincsenek sehol). Visszaadja azt az Indiát amit Mr Lean meg akart nekünk mutatni. Bár régebbi filmről van szó, a sokat emlegetett "3D-s élmény" itt is jelen van, legdominánsabban például ahogy Mrs Quested vonata beérkezink "elénk".

Úgy tünik van valamilyen vonzódásom a filmmesterek utolsó filmjei iránt. Bár a kritika nem szerette annyira a Tágra Zárt Szemeket mint Kubrick korábbi filmjeit, számomra az az egyik legjobb, legkiforratbb filmje. A kritika szerette a Passage to India-t, de korántsem annyira, mint Lean korábbi filmjeit, mégis számomra az egyik legkedvesebb filmje. Most mondjam azt, hogy az egyik legelegánsabb filmje? Amikor egy vérbeli mesterember a szakma összes csínyjával és bínyjával sok év után minden erejét, tudását, tapasztalatát összeszedi és újra alkot... Ebben a filmben Lean életműve benne van az elejétől a végéig...

Érdekesség, hogy a lemezen megtalálható egy előzetes Lean Sony forgalmazású filmjeihez, úgy mint az India, Lawrence of Arabia és A Bridge on the River Kwai. Természetesen ezek is HD felbontásban. Ugye nem kell mondanom, hogy ezeknek a filmeknek csupán ez a pár kockája is mesés várakozással tölt el, hogy legyenek minél hamarabb elérhetőek Blu rayen...
0
2009. július 2., csütörtök 14:58
2) Max Payne – Egyszemélyes háború (BD teszt):

A film: Moziban nem láttam, most BDn néztem meg először. Előzetesen elolvastam az itt lévő kritikákat (ahogy néztem elég vegyes volt a fogadtatás) és ennek megfelelően + a két PC játék rajongójaként (onnan van az itteni nevem :)) kezdtem neki. Ami tetszett: az alapsztorit viszonylag jól összetákolták, a játék általános hangulata (sötét sikátorok, hóvihar, lázálmok a drogtól) számomra egész jól átjött, továbbá a meglévő akciójelenetek is jók (bár lehetett volna több). Ami viszont nem tetszett: a “szinészi” alakitás valami egészen botrányosra sikeredett, Mark Wahlberg pókerarccal nyomja végig a filmet (úgy mászkál mintha totál elege volna a forgatásból és/vagy retyóra kellene mennie), a női szereplők, Lupino, Max volt társa, BB és a többiek szintén felejthetőek, egyedül Bravura alakitásában láttam valami eredetit. Összességében nekem 10/5 de csak azért mert szeretem az alapjátékot, egyébként 10/2-3 lenne.

Kiadás külcsin: Itthoni változat, vékony müanyag tok, stb. Kivül egész tetszetős, belül minimál. A lemez szitázásán Mr. Wahlberg mogorva feje látható + a Hold egy filmbeli valkür árnyékával. 7/10.

Kiadás belbecs:
Menü: Viszonylag hamar megjelenik a mozgó menü ahol a végefőcim animációi mennek + az aláfestő zene (a filmzenét azért elég jól eltalálták) szól, nekem tetszik. 8/10.
Kép: Semmi kivetnivalót nem találtam, részletes, éles, kontrasztos és élettel teli. 10/10
Hang: Az angol DTS MA sávon kivül van magyar DD5.1. és felirat (+még pár nyelv “sima” DTSben) is. Az angol brutál jól szól, nagyon korrekt a dinamikája és tökéletesen kitölti a teret. A magyar hangsáv is nagyon tisztességes de igazából nem voltam kibékülve a szinkronszinészek hangjával (sztem nem passzolnak a karakterekhez). 10/9
Extrák: Igazán nem rossz a felhozatal de úgy tünik hogy a magyar feliratozás már megint leesett a teherautóról. Választható audiokommentár a rendezővel, a gyártásvezetővel és a látványtervezővel (próbálják fényezni a filmet de nem túl jól sikerül nekik 10/6). Van még két werkfilm (egész jók 10/7), animált HD képregény Max elhunyt feleségéről (na ez maximálisan visszaadja a játék hangulatát 10/10) és végül forgatási klippekkel megspékelve picture in picture módban is nézhetjük a filmet (10/8)

Összességében: Csak rajongóknak ajánlanám beszerzésre/megtekintésre (lehet hogy elég a DVD is) mert hozzám hasonlóan talán értékelni tudják azokat a momentumokat amik emlékeztetnek a játékra, sztem mások nem igazán tudnák tolerálni a hiányosságokat. Maga a BD kiadás teljesen korrekt mindenféle szempontból, a kép és a hang minősége külön dicséretet érdemel. Végeredményképpen igy idéznék egy zárószót a High-Def Digest honlapról (remélem nem reklám/plágium :)): Bad flick, Good Disc. 10/5.
0
2009. június 30., kedd 21:23
Az biztos :)
0
2009. június 30., kedd 16:10
Ez jó hír, főleg azért, mert a film mindkét verziója választható lesz a lemezen... :)))

Meg azért dts-HD MA 5.1-ben gondolom elképesztő brutálisan fog szólni. :DDD
0
2009. június 30., kedd 16:04
Már bejelentették hogy ősszel lesz nálunk is.
0
2009. június 30., kedd 16:01
Odakint a cseheknél már kint van a kínálatban a Radjátor, és mivel Universal BD, gondolom itt is lesz majd:

http://www.filmcity.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemid=17605&TemplatesDir=vhs
0
2009. június 30., kedd 12:56
Pioneer BDP-120-ról tud valaki valamit? 200 dollár körüli áron tudnám megvenni a walmart-ban.
0
2009. június 30., kedd 12:48
Természetesen nem.
0
2009. június 30., kedd 12:41
Nem tudjátok véletlen, hogy a SONY BDP-S350 BD lejátszó régió mentesített-e?
Köszi!
0
2009. június 30., kedd 9:09
Szigorúan bizalmas       magyar felirattal:

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/la-prisne-tajne-blu-ray-p110851/

Szigorúan bizalmas
(L.A. Confidential - 1997)
0
2009. június 29., hétfő 22:15
Biztonság edvéért rádobtam szünetmentesre amíg frissítettem, biztos ami biztos alapon. Most megy T2, kb 7-8 perc töltési idővel. Kép-hang nagyon jó (bár I Robot jobb minőség szvsz), meg lejátszás közben azért fogja lejátszót rendesen, tehát léptetni, meg tekerni nem nagyon kell :) Remélem nem sok ilyen lemez van...
0
2009. június 29., hétfő 21:37
Mondtam én:)

Nem értem miért riogatják ilyenekkel a boltosok az embereket. (Talán ezzel is bizonyítani akarják hogy ők azok akik értenek mindenhez:) )
0
2009. június 29., hétfő 19:29
Nah megcsináltam.... szombaotn boltos srác mondta legfrissebb firmware van rajta.... most megnétem: 1.05-ös volt, mikor februárban jött ki 1,25ös... ennyit erről. megcsinálram frissítést 1.32-re és 1-2 perc alatt betölti lemezt T2 esetében, filmre meg most várok... :)
0