2) Max Payne – Egyszemélyes háború (BD teszt):
A film: Moziban nem láttam, most BDn néztem meg először. Előzetesen elolvastam az itt lévő kritikákat (ahogy néztem elég vegyes volt a fogadtatás) és ennek megfelelően + a két PC játék rajongójaként (onnan van az itteni nevem :)) kezdtem neki. Ami tetszett: az alapsztorit viszonylag jól összetákolták, a játék általános hangulata (sötét sikátorok, hóvihar, lázálmok a drogtól) számomra egész jól átjött, továbbá a meglévő akciójelenetek is jók (bár lehetett volna több). Ami viszont nem tetszett: a “szinészi” alakitás valami egészen botrányosra sikeredett, Mark Wahlberg pókerarccal nyomja végig a filmet (úgy mászkál mintha totál elege volna a forgatásból és/vagy retyóra kellene mennie), a női szereplők, Lupino, Max volt társa, BB és a többiek szintén felejthetőek, egyedül Bravura alakitásában láttam valami eredetit. Összességében nekem 10/5 de csak azért mert szeretem az alapjátékot, egyébként 10/2-3 lenne.
Kiadás külcsin: Itthoni változat, vékony müanyag tok, stb. Kivül egész tetszetős, belül minimál. A lemez szitázásán Mr. Wahlberg mogorva feje látható + a Hold egy filmbeli valkür árnyékával. 7/10.
Kiadás belbecs:
Menü: Viszonylag hamar megjelenik a mozgó menü ahol a végefőcim animációi mennek + az aláfestő zene (a filmzenét azért elég jól eltalálták) szól, nekem tetszik. 8/10.
Kép: Semmi kivetnivalót nem találtam, részletes, éles, kontrasztos és élettel teli. 10/10
Hang: Az angol DTS MA sávon kivül van magyar DD5.1. és felirat (+még pár nyelv “sima” DTSben) is. Az angol brutál jól szól, nagyon korrekt a dinamikája és tökéletesen kitölti a teret. A magyar hangsáv is nagyon tisztességes de igazából nem voltam kibékülve a szinkronszinészek hangjával (sztem nem passzolnak a karakterekhez). 10/9
Extrák: Igazán nem rossz a felhozatal de úgy tünik hogy a magyar feliratozás már megint leesett a teherautóról. Választható audiokommentár a rendezővel, a gyártásvezetővel és a látványtervezővel (próbálják fényezni a filmet de nem túl jól sikerül nekik 10/6). Van még két werkfilm (egész jók 10/7), animált HD képregény Max elhunyt feleségéről (na ez maximálisan visszaadja a játék hangulatát 10/10) és végül forgatási klippekkel megspékelve picture in picture módban is nézhetjük a filmet (10/8)
Összességében: Csak rajongóknak ajánlanám beszerzésre/megtekintésre (lehet hogy elég a DVD is) mert hozzám hasonlóan talán értékelni tudják azokat a momentumokat amik emlékeztetnek a játékra, sztem mások nem igazán tudnák tolerálni a hiányosságokat. Maga a BD kiadás teljesen korrekt mindenféle szempontból, a kép és a hang minősége külön dicséretet érdemel. Végeredményképpen igy idéznék egy zárószót a High-Def Digest honlapról (remélem nem reklám/plágium :)): Bad flick, Good Disc. 10/5.