Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2009. május 29., péntek 16:48
Miért, milyen TV-d van? Pontosan hol és mit kapcsolsz ki? Ha ugyanis a lejátszón váltogatod a 24p és a lentebb írt 60p módokat, akkor szerintem látnod kellene.

Egyes TV-ken viszont van egy "továbbfejlesztett" 24p mód, a Panasonicnál 24p Real Cinema-nak hívják. Ez a TV menüjében kapcsolható ki/be, és én személy szerint felesleges funkciónak tartom, ugyanis azt csinálja, hogy a megtöbbszörözött 24Hz-et (moziban is minden kockát háromszor villantanak fel) nem a mozifilm kockáinak többszöri megjelenítését végzi a TV, hanem megpróbál az egyes kockák közé újabbat generálni - én meg ebben nemigen hiszek, többet ront szerintem a képen, mint amennyit javítani képes a folyamatosságán.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2009. május 29., péntek 16:42
Nekem 24p tv-m van, de semmi különbséget nem látok a kikapcsolt és bekapcsolt 24p között. Egyébként elég kényes vagyok képminőségre, de esetben nem látom. Ettől még más észreveheti. Ebből a szempontból kicsit bánom, hogy nem választottam olcsóbb modellt, de mostmár mindegy:)
0
2009. május 29., péntek 15:15
Ez így is van, átmenetileg tényleg feledteti.
0
2009. május 29., péntek 14:26
Az én TV-m nem tudja, és jelenleg semmilyen HD jelforrásom nincs itthon, de...

...elég régóta foglalkozom már digitális videóval, így tudom, milyen a folyamatos kép. Engem az NTSC 3:2 pulldownja is zavar, és biztos vagyok benne, hogy a HD 60p-jénél is észrevenném a hibát.

Mindamellett elképzelhetőnek tartom, hogy a nagyfelbontás varázsa átmenetileg feledtesse velem ezt.
0
2009. május 29., péntek 13:04
Tudom, épp ezért tartom feleslegesnek a vitát vele. :)
0
2009. május 29., péntek 13:03
Akinek a vetítője/tvje tudja a 24p az biztos úgy fogja nézni a BD-ket, mert valóban látszik a lülönbség. Akiknek nem tudja és még sosem látta úgysem hiszi el. Hiába próbálod elmagyarázni.
0
2009. május 29., péntek 12:41
A 600 és a 900hz-nek ehhez semmi köze.

Olvass utána a dolgoknak, vagy mégjobb, próbáld ki.

Ezután nem vagyok hajlandó elfogult emberekkel vitázni.

Üdv
0
2009. május 29., péntek 10:06
árakat elnézve elment tőle kedvem :D
0
2009. május 29., péntek 10:01
Amazon Movie Trade-in
http://www.highdefdigest.com/news/show/High-def_Deals/Amazon/Amazon_Movie_Trade-in_Center/2852

ilyen kellene itthon is :)  

báááár, r1-es lemezekt lehet visszaküldhetném én is :)
0
2009. május 29., péntek 1:37
Kedves Katona,
attól, hogy most másik topikban vagyunk, ugyanúgy nem értek egyet Veled a 24p ügyében - és ezek szerint még többekkel, akik itt ennek a fontosságát hangoztatják. Én továbbra is fenntartom, hogy egy átlagos szemlélő észre sem veszi azt a bizonyos "riccenést" vagy "ricegést", vagy nevezzétek bárminek.
A Blu-ray, ha jó a transzfer (!), akkor is gyönyörű tud lenni, ha "csak" 60p-t tud a lánc valamelyik tagja. Ezért nem érdemes új készüléket venni, míg a régi el nem halálozik. (Mostanában sajnos amúgy is úgy gyártják a szórakoztató-elektronikai cuccokat, hogy max. 2-3 évig működjenek rendesen...) Addig meg még úgyis kitalálnak a gyártók néhány újabb, szintén "nélkülözhetetlen" funkciót és paramétert, ami nélkül nem is fogjuk érteni, eddig hogy voltunk képesek filmet nézni...
Szóval ha majd kipurcan a jelenleg másfél éves, 106 centis fullHD-s Panasonic plazmám (PY700P), aminek csak a talpa került anno külön 45 rugóba (!), akkor nyilván én is egy olyat fogok helyette venni, ami tudni fogja a 24p-t meg az összes többi, addig kitalálandó fantasztikus újítást... (Most pl. a "600 Hz-es képfrissítésnél" tartanak, de mintha láttam volna már beárazva olyat is, ami "900 Hz-et" tud! Pfff.)

Szóval nem értünk egyet, DE! Én akkor sem nevezlek szánalmasnak, sem nem használok olyan szavakat Veled kapcsolatban, hogy "leugatni". Egy fórumban sem leszek bunkóbb, mint amilyen egy személyes vitában lennék Veled. Ugye érted, mire gondolok...?
0
2009. május 29., péntek 0:53
Nem igazán. Ha PC-vel kötöd össze, ott lehet pl. 48 vagy 72Hz-re állítani a kimenetet, de asztali lejátszónál az 1080p24 ez egyetlen lehetőség. De 60p-n is azért nézhetőnek kell lennie.
0
2009. május 28., csütörtök 21:21
nekem epson tw700-as projira meg BD -re nem tudzs egy megoldást hogy ne ugráljon kép 24p hiányában? :)
0
2009. május 28., csütörtök 21:17
Ez egész elfogadhatónak tűnik. Persze a 24p a tutti, de ez se hangzik rosszul.
0
2009. május 28., csütörtök 12:23
Bocs, igazad van, hülye voltam.
0
2009. május 28., csütörtök 1:06
Nem, 60p. 30p nincs, semmilyen formában. Mellesleg 24p 30p-re konvertálva sokkal jobban akadozna, mint 60p-re (minden negyedik képkockát kellene duplázni, szemben a jóval egyenletesebb 3-2 pulldownnal).
0
2009. május 28., csütörtök 0:40
Vagyis inkább 30p.
0
2009. május 27., szerda 21:53
Ha 1080p-re állítod a kimenetet, akkor progresszív lesz, csak 24p helyett 60p.
0
2009. május 27., szerda 21:25
Az világos, hogy a tavalyi modellektől már teljesen általános a 24p támogatás, de nekem Panasonic TH-42PV70-em van, az nem tudja. A 60 Hz akkor gondolom 3:2 pulldown-nal jön létre, ami ugye kvázi NTSC formátum (csak 59,97 Hz helyett 60 Hz), ami valóban jobb, mint a másodpercenkénti frame-duplázás, viszont nem progresszív.

Úgy látom, jó megoldást csak a TV cseréje jelenthet majd, ha valaha HD-re váltok. Mindamellett gáz, hogy 2 éve miért hagyták ki a 24p-t a TV-k egy jelentős részéből. Az árak amúgy esnek, úgyis jobb lenne egy nagyobb készülék, majd veszek egy 50"+ FullHD-t feleannyiért, mint a PV70 volt két éve, ez meg mehet a hálószobába.
0
2009. május 27., szerda 20:27
Ha 60Hz-en játszod le a 24p-t, akkor nem másodpercenként riccen, csak nem olyan folyamatos. Egyékbént kivitelezhető lenne, de a szabványban nincs ilyesmi. Szoftveres lejátszó talán tud ilyet (régebbi PowerDVD-nél láttam hasonlót), de asztaliban nem hiszem, hogy megvalósítanák. Az újabb megjelenítők már tudnak 24p-t, szóval a probléma erről az oldalról megoldottnak tekinthető.
0
2009. május 27., szerda 20:25
Nem. BD-nél a 24Hz-et 60-ra konvertálja, ami annyit jelent hogy minden harmadik képkockát megdupláz, ez okozza a ricegést.
0
2009. május 27., szerda 20:17
BD lejátszó nem tud olyat, hogy a PAL rendszerhez hasonlóan, felgyorsítva, 25 kockával játsza a képet és a hangot? Én jobban elviselném ezt, mint a másodpercenkénti riccenést.
0
2009. május 27., szerda 19:30
(egyébként igazad van, csak próbáltam árnyalni a te és a reklám szélsőségeit. :)
0
2009. május 27., szerda 19:29
hidd el, ha tizedannyi dvd-m és bd-m lenne, mint amennyi van, akkor csak a válogatással töltött idő csökkenne le. :)
0
2009. május 27., szerda 19:25
Mekkora gyűjteményed is van? :)
Azért ez ritkaság.
0
2009. május 27., szerda 19:12
jó érzés unikumnak lenni, ugyanis nálam nem (de nálad se nagyon) nézünk letöltött cuccokat, s mégis sok barátom van, akik szívesen jönnek akár dvd-zni, akár buzzolni, akár activityzni, vagy csak to shoot the shit. :)
0