Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2009. május 26., kedd 14:42
ezt jó tudni mert tök új információ számomra.... franc gondolta volna hogy újabb technológia és ilyenben némileg visszalépés előző formátumhoz képest
0
2009. május 26., kedd 14:41
Mármint ha kivetted a lemezt, és később visszaraktad. Ott még nem tartunk, hogy IQ-ból befejezze a filmet lemez nélkül :)
0
2009. május 26., kedd 14:40
PS3-on megjegyzi, hogy hol tartottál, és onnan folytatja még akkor is, ha kivetted a lemezt.
0
2009. május 26., kedd 14:35
sok BD-n van már bookmarkolási lehetőség, de a hagyományos jelenetválasztás a minimum.
0
2009. május 26., kedd 14:28
Hát 3D most nagyon felkapott dolog..... 50 év alatt már nem tom hányszor....  de szerintem pár év alatt le kell hogy csengjen ez a dolog. szerintem nem ezirányba kell elmennie a filmkészítésnek. de ez személyes vélemény.
0
2009. május 26., kedd 14:27
Így van megcsinálva???? nézek egy 3 órás filmet és vmiért meg kell állítanom filmet utánna sakkozzam ki elejétől kezdve hogy hol is tartottam?????   vagy csak inkáb BD lejátszó függő?

bugs life témához... ezért mellékeltem képet szörny rt-ből is ami fiatalabb film és ott ugyanúgy fentáll a probléma. kiváncsi vagyok vetített képnél milyen hatást kelt. lcd-n tuti megmarad ilyen plasztiknak
0
2009. május 26., kedd 14:23
Csak engem zavart a 3D? :)
Na nem akarok sznoboskodni, de nálam a Beowulf volt a 3D alfája és omegája, utána fokozatosan rágódott lefelé a csont. A Valentine negyedét-harmadát már kukker nélkül néztem, vagyis hallgattam, mert állandóan megfájdult a fejem, és már az állam se koppant a padlón, amikor megindult felém a csákány. De legalább a film qrvajó volt :P
0
2009. május 26., kedd 14:23
Így van megcsinálva a lemez.
0
2009. május 26., kedd 14:22
Ne felejtsük el, hogy a Bug s Life 1998-ban került bemutatásra, több, mint 10 évvel ezelőtt. Azóta sokat fejlődtek a szoftverek, és erősebb lett a hardver is. Már a Toy Story két része között is szembetűnő a különbség.
0
2009. május 26., kedd 14:11
Nekem egy olyan gondom van, hogy mindig amikor egy filmet nézek és megnyomom a stop gombot ki írja utána, hogy a folytatás nem lehetséges és a start gombnál a menüből fogok újra indulni. Egy Sony 350-es lejátszóm van.
Ráadásul a The Dark Knight egyből a filmmel indít.
0
2009. május 26., kedd 13:00
Egy kérdés, hátha tudtok valamit erről: My Bloody Valentine-nak van esélye nálunk BD-n a közeljövőben? (Persze a 3D-s szemüveges verzióra gondolok) Ha van, akkor várok, ha nincs, akkor június elején rendelem.
0
2009. május 26., kedd 10:40
otthonunkban ezek a BD-k prezentálják legjobban azt, amit a pixar alkotói elképzeltek, megálmodtak és legyártottak: azt, ami a tervezők, rajzolók monitorján visszaköszönt. egyébként a moziban is valami hasonló minőséget láthattál, nehogy azt hidd, hogy a transzferálási procedúra során olyan sok információ elveszett. igaz, némi szemcse került a celluloidra, de a kritizált felbontásban ott sem volt hiba.

tökön is bökném magam, ha a pixar is DNR-t alkalmazna. :)

az már más kérdés, hogy a korábbi filmekhez képest a pixar most már jóval több filmszerű effektust (pl. természetesebb kameraszögek, a környezetbe jobban illeszkedő hátterek, mesterséges "piszok") használ, így az olyan filmek, mint a WALL-E nem tűnnek animáltnak, plasztikusnak, ahogy te mondtad.
0
2009. május 26., kedd 10:17
Nézem itt a Pixar/Disney újabbnál újabb megjelenéseit BD-n és megfordult a fejemben, hogy talán ezeket a filmeket kicsit illúzióromboló lesz bd-n nézni. a Pixar filmeknek csodálatos animációja, textúrája és grafikája van, és végtelenül filmes hatású. Most azonban bd-n nekem olyan plasztiknak tünnek.... mellékeltem két képet, egyik a szerintem eddigi legjobb pixar filmből a bogár életéből van, míg a másik a most megjelent szörny rt-ből. Nézzétek meg dvdbeaver többi képét is, de nagyrészük számomra plasztik hatású, illetve a szereplő, vagy bármi ami a kép előterében van radikálisan elválik a háttértől. Tehát az összes olyan jellemzője kijön a computer grafikának amit az alkotók el akartak simítani. Persze filmre felnagyítva moziban vetítve a filmszalag karaktersztikájának köszönhetően ezek eltünnek, de most bd-n, digitális forrásból digitálisan prezentálva szerintem előjönnek.

http://www.dvdbeaver.com/film2/DVDReviews45/a%20bugs%20life%20blu-ray/large/large%20a%20bugs%20life%20blu-ray1.jpg

http://www.dvdbeaver.com/film2/DVDReviews45/a%20bugs%20life%20blu-ray/large/large%20a%20bugs%20life%20blu-ray2.jpg

http://www.dvdbeaver.com/film2/DVDReviews45/monsters%20inc%20blu-ray/large/large%20monsters%20inc%20blu-ray4.jpg
0
2009. május 24., vasárnap 12:37
http://www.sg.hu/cikkek/67493/a_hiperterbol_kamatoztathatnak_a_jovo_dvd_i
0
2009. május 24., vasárnap 11:02
dehogy enyém....  meg szerintem egy ilyen készülék nem is igazán praktikus. CDnél érthető megoldás, de 400 bd-t nem fognak sokan egyhuzamban nézni... másra meg nem igazán jó, mivel ha akarok egy adott filmet nézni, vinni valahova akkor az így bonyolultabb mint egy egylemezes lejátszóval.....   de mire bd életre kap ez a termék opció is eltünik ahogy dvdnél is.... akkor adta ki sony 400as, vagy 200as dvd lejétszót amikor még nem volt elterjedve dvd, majd ahogy elterjedt megszünt termék :)
0
2009. május 24., vasárnap 10:59
ajánlom a vhs hőskorát idéző házi hangalámondásos változatot....   de ha mégtöbb romantikára vágysz akkor a vászon előtt állva meséled a képen a történéseket, esetleg zongorázol alatta....  :)  számtalan lehetőséged van :))))
0
2009. május 24., vasárnap 10:31
A UK BD-n Patrick Stewart az angol hang. A ripen lévő szinkron és vágás nem passzol a UK BD változaton lévő képpel. Ebből az következik, hogy a szinkron egy másik voltozathoz készült, tehát akkor magyar kiadású DVD-n lévő verzió is máshogy van vágva mint a UK BD változat. Ez a 13. percben mutatkozik meg, amikor a BD-n a jegesmedvés rész után a tajga erdőit látjuk, a DVD-n illetve a ripen még azt látjuk hogy a jegesmedve alatt beszakadozik az olvadó jég. És ezután már mindennek felborul a sorrendje. Több változat létezik tehát a filmből. A tervem hogy szinkronos Earth BD-t nézzek, tehát megvalósíthatatlan... :( Hacsak ki nem adják végre nálunk is a BD-t. Ami valószínű nem mostanában lesz, az említett több változat miatt... No mindegy... Nézem tehát angolul!
0
2009. május 24., vasárnap 1:00
Ha már földeltek :D Patrick Stewart akkor a hazai mozis dvd "angol hangja"? És a Planet Earth-é ki? Bár ezutóbbit már azt hiszem meg is válaszoltam magamnak :D Attenborough az angoloknál, Sigourney Weaver az amerikaiaknál.
0
2009. május 24., vasárnap 0:43
ja, értem, köszi a választ.
amúgy meg azt hittem, hogy ez a lejátszó már a tied. :)
0
2009. május 24., vasárnap 0:42
erre a sony 400-as bd lejátszóra hogy jött kérdésnek a tvm..... :)

nem tvn, hanem projin nézem a filmeket, az pedig egy epson tw700-as. most lesz nyáron 1 éves, és szülinapjára szeretném meglepni egy bd lejátszóval... :)
0
2009. május 24., vasárnap 0:39
IMDB: Earth (2007)
Runtime: 90 min | UK:96 min

Bár a percek nem egyeznek az általad leírtakkal, de egyértelmű hogy UK-ben létezik egy hosszabb változat ezek szerint.
0
2009. május 24., vasárnap 0:10
A szinkron lassítása viszont csak a nem moziszinkronokra vonatkozik. DVD-n éppenséggel azok vannak felgyorsítva. :)))
0
2009. május 24., vasárnap 0:05
helló Russian!
neked milyen tv-d van, ha szabad megkérdeznem? :))
előre is köszi a választ.
üdv!
0
2009. május 23., szombat 23:10
Én az utolsó szakaszhoz szlnék hozzá. :-) Mert nem értem.
Ugye itt mondtátok, hogy az európai változat különbözik az amerikaitól. Vagyis akkor, amit letöltöttél annak európainak kell lennie, hisz a szinkront ahhoz rakták fel és ahhoz passzol. Viszont a UK-s BD kiadásnak is ugyannak kel lennie, nemde? Vagy akkor a rip van elrontva hogy felraktak egy másik változathoz egy más régióra összevágott változatához készült szinkront? Egyáltalán miért különbözik ez a film a világon?
Lényeges még az, hogyha a rippen lévő szinkron megfelel a BD-shez, akkor meg tökmindegy, hogy a rip képanyaga milyen, ha a szinkron passzol a BD-hez.
Bocs, ha értetlenkedek. :-)
0
2009. május 23., szombat 23:05
Patrick Stewart a narrátor az európai változaton? Hm, nem tudod, a dvd-n is ő a narrátor itthon? :)
0