Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2009. május 23., szombat 23:00
Igen, a 24-25hz miatt van a probléma.

BD alá úgy rakják fel a szinkront, hogy visszavesznek a sebességén. Nagyon minimálisan, így nem hallani hogy lassítva van.
0
2009. május 23., szombat 20:11
hangot szét lehet húzni már egy jobb programmal, tehát az nem probléma főleg annak aki két formátumból szerkeszt magának egy harmadikat.

ami a blu ray rip és te angol változatod képbeli különbsége.... hát, passz. tudtommal ez a film ment amerikában james earl jones narrációjával, európába pedig patrick stewart narrálja, tehát lehet nem csak ebben hanem néhol vágásban is eltér európai és amerikai változat. de csak egy laikus tipp. :)

0
2009. május 23., szombat 19:11
Talán nem lóg nagyon a téma a topikba.

Szóval amióta BD-t gyűjtök, teljesen meg voltam őrülve a Bolygónk a Föld (Planet Earth) című BBC sorozatból készült mozifilmért a Föld (Earth) -ért. DVD-n láttam a sorozatot, és már annak a képminősége is lenyűgözött. Egy természetfilm amit már Full-HD-ban forgattak, elképesztő beállítások, gyönyörű képek, jó "történet" stb... Szóval abszolút olyan film amiért a nagyfelbontást kitalálták. Minden vágyam az volt, hogy láthassam a sorozatot, vagy filmet BD-n, Full-HD-s tévén. Az angoloknál már talán egy éve kapható a sorozat BD, nem is drága, de semmi magyart nem tartalmaz. A film változat is kapható már, szinte olcsóbb mint az itthoni DVD kiadás, de az sem tartalmaz semmi magyart. Ez még nem is nagyon tartott volna vissza a vásárlástól, de ezt a filmet használtam volna tesztlemeznek, mikor jön valaki hozzám és nem érti miért ez a nagy BD felhajtás, ezt tettem volna be neki, ezen túl pedig nagyon szívesen megismertettem volna a családomat, barátaimat ezzel a nem mindennapi filmmel, akik talán még sohasem láttak rendes természetfilmet. Tehát nagyon kellett volna rá a szinkron.

Vártam egy csomó ideig hogy hátha kijön itthon is. Nem jött. Akkor azt találtam ki, hogy keresek a neten egy 1080p-s Blu-Ray rip-et. Találtam is, szinkron is volt hozzá, jól is nézett ki, de mivel ennél a filmnél abszolút maximalista vagyok, csak eredeti BD-n akartam a családnak megmutatni, nem tömörítve. Meg az az igazság, hogy különböző technikai problémák miatt (pl. az mkv file mérete) nem tudtam kényelmesen lejátszani a médialejátszón.

Nem bírtam már várni és azt sikerült kitalálnom, hogy megveszem a BD-t angliában. 2900 ft, és megveszem az itthoni DVD kiadást is. 2.800 ft. A tévén nézem a BD képét, a DVD-n lévő magyar szinkront meg egy másik DVD lejátszón fogom alá játszani, így lesz nekem szinkronos Earth BD-m, aminek segítségével remélhetőleg egy felejthetetlen élménnyel tudom gazdagítani angolul nem tudó családtagjaimat és barátaimat. Meg is jött a BD. Meggyőződtem róla hogy tényleg zseniális a képminősége. Megjött a DVD is. Megállapítottam hogy annak is nagyon szép a képe, illetve hogy a BD még ennél is mennyivel szebb, és hogy mennyire megérte megvenni mind a kettőt. :))

Ekkor jöttek a problémák. Egy-két perc alatt kiderült hogy a DVD-t és a BD-t nem lehet szinkronba hozni, a DVD mindig gyorsabb mint a BD. Ekkor jöttem rá hogy az angol kiadású BD-n a film 99 perces, míg a magyar DVD-n 95. Gondolom hogy nem vágott a magyar DVD. Tehát a probléma talán a 24/25 kép/mp anomáliánál keresendő? Eddig ilyen ugye az R1-es amerikai kiadású DVD-knél fordult elő, ahol ugyanaz a film hosszabb volt mint a magyar DVD-n. Gondolom itt az a helyzet hogy a BD 1080p-s felbontású képe 24 kép/kocka sűrűségben van a lemezen. Csak elmélkedem, szóljatok ha hülyeséget írok. A lényeg hogy elkeseredtem hogy nem tudom megvalósítani a tervem. Tovább gondolkoztam.

Eszembe jutott hogy ott van a gépemen még az a 12 gigás blu-ray rip, ami a szinkront is tartalmazza. Megnéztem gyorsan, és látom ám, hogy az mkv file hossza 99 perces mint a BD-n lévő változat, csak 31 másodperc különbség van közte. Akkor hogyan passzíthatták hozzá a kalózok a szinkront, ami a 95 perces DVD-n lévő változathoz készült? - gondolkodtam... Ennek ellenére szinkronba hoztam a két lejátszást, és minden jól is ment a 13. percig amikor is furcsa dolog történt. A számítógépen lévő film teljesen más irányt vett mint a BD-n lévő! :)) Tök különböző jelenetek következtek!!! Én meg csak értetlenül vakartam a fejem? Hogy lehet az, hogy egy film két különböző módon összevágott változatban is létezik???

Na ehhez szóljon hozzá valaki! :)
0
2009. május 22., péntek 20:42
- OFF -

Csak egy apróság, de nem állom meg, mert gyakran fordul elő: helyesen KÜLCSÍN! Ugyanis ennek a szónak semmi köze a csínyhez. Inkább ugyanonnan fakad, mint a csinos szó.

(És ha már nyelvészkedek egy kicsit, akkor mindenképpen meg kell említenem még egy gyakori hibát: ha valami még nem történt meg, akkor az EGYELŐRE nem történt meg, nem pedig "egyenlőre"...)

Bocs.

- ON -
0
2009. május 22., péntek 13:07
1) Nagy zür Kis-Kinában (BD teszt):

A film: Szerintem mondanom sem kell de A Dolog, Haloween, Menekülés New York-ból, stb, mellett Carpenter egyik kultfilmje. Maga a sztori ill. a vonalvezetés nincsen túlbonyolitva, a film különlegességét inkább a misztikus és kissé bizarr hangulat adja a "túszmentő" akciójelenetek mellé. Kurt Russel szinészi játéka sokat tesz hozzá a filmhez, igazán meggyőzően alakitja a macsó kamionsöfőrt. Megtekintését bátran ajánlom, igy 8/10.

Kiadás külcsiny: Magyar kiadás lévén a tok a jól megszokott vékony változat az elején ill. hátulján található képekkel melyek kinézete minimális de tetszetős. Bejutva a tokba a belső boritóban mellékletet, belső képet, reklámsalátát nem találtam, ellenben Kurt Russel géppisztolyostul feszitett a lemez szitázásán. 6/10.

Kiadás belbecs:
Menü: Rövid töltögetés után megérkezik a mozgó menü ahol a különböző opciókat körbeforgó szerencsesütikkel tudjuk kiválasztani, elég jópofa. 7/10
Kép: Lévén hogy több mint 20 éves filmről van szó (bár a Bondokat is szépen megcsinálták), igazán nagy csodát nem kell várni de ugyanakkor panaszkodni sem lehet rá. A nappali jelenetek igazán szépek, tüélesek és rengeteg eddig nem látott részletet észre lehet venni. Kisebb gondok a sötétebb jeleneteknél jönnek ki, itt mind a képélesség és a részletesség kissé elveszik, a szinek eltompulnak (persze nem a sötét miatt :)). Mindazonáltal tisztességes transzfer és minőségi ugrás a DVD-hez képest. 7/10
Hang: A stereo magyar szinkron igen nagy csalódást okozott. Halk, tompa és borzasztóan nem passzol a szinkronszinészek hangja, felejtős. Igy érdemes viszont az angol DTS MA sávot választani ahol kisebb fajta újjászületésnek lehetünk tanúi (ahogy nézem a Fox ügyelni szokott az angol hangminőségre) :). Nagyon szépen és dinamikusan szól, jellemzően az elülső hangfalakra koncentrál de igy is be tudja tölteni a szobát. Az angol hang mellé magyar felirat valasztható. 6/10 (a tré magyar szinkron miatt)
Extrák: Kapunk szépen audiokommentárt, önálló zenei hangsávot DTS-ben (ez tetszett), interjúkat, előzeteseket, TV spotokat, stb. Lehet hogy létezik de eddig én még nem találtam magyar feliratot hozzájuk (ejnye!!!) plusz szivesen megnéztem volna egy werkfilmet is. 5/10

Összességében: Nagyon nagy élmény volt 10 év után újra megnézni a filmet, ráadásul új generációs adathordozón. A kiadvány mindenképpen megnyerő ha a fent emlitett fiaskókat (magyar szinkron, extrák) hajlandóak vagyunk elnézni. 7/10

0
2009. május 22., péntek 13:04
Sony 400 BD s lejátszó.... :)

http://www.highdefdigest.com/news/show/HD_Gear/Sony/High-Def_Retailing/Sony_CX7000ES_400-disc_Blu-ray_changer_coming_soon/2837

0
2009. május 22., péntek 2:03
A Randiguru (szinkronos változat) - végre, eddig a magyar hang hiánya (és a matricázott borító) miatt nem vettem meg:

http://www.filmcity.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemid=17406&TemplatesDir=vhs

Csajok háborúja (Bride Wars) BD (magyar szinkron és felirat):

http://www.filmcity.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemid=17406&TemplatesDir=vhs
0
2009. május 22., péntek 1:55
Blade Runner: The Final Cut (2 BD) - cseh kiadás, talán rajta leszünk mi is (mekkora lenne):

http://www.filmcity.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemId=17413&level=257

A. I.: Mesterséges értelem - cseh kiadás, remélhetőleg magyar is lesz:

http://www.filmcity.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemId=17412&level=257

Azért a Blade Runner ötlemezes még nagyobbat szólna BD-n, nem is lenne kérdéses, hogy megvegyem-e... :DDD
0
2009. május 17., vasárnap 15:59
CHAR(13) + CHAR(10)szólj hozzá: Blu-ray ajánló Warner Bros
0
2009. május 15., péntek 8:54
úúúú... de jó is lenne ez magyar országon, szinkronnal... :)
0
2009. május 15., péntek 2:26
Robin Hood: A tolvajok fejedelme - Bővített változat (Kevin Costner) BD magyar felirat (szinkronról nincs infó):

http://www.filmcity.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemId=17396&level=250
0
2009. május 12., kedd 13:46
Mivel Vajna a producer, ezért a magyarországi jogok az InterComnál vannak.
0
2009. május 12., kedd 13:39
K. anyjukat... :(((

Mondjuk nálunk sajna független / InterCom, ezért maradtunk le, de akkor is bosszantó...
0
2009. május 12., kedd 13:33
Hamarosan jön a Kelet-Európai régióban a Terminátor 3. része BD-n, de sajnos minket már nem tettek rá :-S

Hangsávok és feliratok:
Audio Formats
* English Dolby TrueHD 5.1
* German Dolby TrueHD 5.1
* Czech Dolby Digital 5.1
* Russian Dolby Digital 5.1
* Polish Dolby Digital 5.1 (VO)

Subtitles
* English
* German
* Estonian
* Bulgarian
* Greek
* Hebrew
* Hindi
* Slovenian      
* Serbian
* Turkish
* Czech
* Serbian
* Polish
* Icelandic
0
2009. május 11., hétfő 15:19
Kubrick-okból strangelove-val megjelentek azok amik dvdn is először kijöttek, mielőtt kiadták volna díszdobozt.... remélem hamarosan bejelentik régi dvd dobozt bd kiadásban :)
0
2009. május 11., hétfő 14:55
Dr. Stangelove BD (magyar felirat):

http://www.filmcity.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemid=17354&TemplatesDir=vhs

Még pár cím az oldalról, ami magyarul is esélyes, de nincs kiírva a speckóknál:

Nem kellesz eléggé
Egy boltkóros naplója
Batman (1989) - ezen rajta leszünk
Batman visszatér (1992) - ezen is ott vagyunk
Gran Torino
Árral szemben
A rózsaszín párduc 2
Star Trek (2009)
Watchmen
Race To Witch Mountain - pedig ez Disney film, ha jól tévedek...
Világok harca (2005)

Aztán vagy lesz ezekből valami nálunk is, vagy nem...
0
2009. május 10., vasárnap 20:07
Szerintem egy router BD Live nélkül is elég hasznos eszköz.
0
2009. május 10., vasárnap 20:01
Azért nem  minden olcsó, papírtokos film rossz. Például a Pénz beszél c. film amit még nem néztem meg, de az egyik főszereplő Al Pacino és ez nekem elég.  Vagy van egy másik ilyen Martin Sheennel és Sean Pennel , a címét nem tudom, de egy NDK-ás repülőeltérítésről szól.  Én nagyon ritkán veszek 3000 forintért dvd filmet, egyrészt azért mert úgyis lemegy az ára, másrészt pedig kb 4-5 ezer forintért rendelek az amazonról egy szuper Blu-Ray filmet például Serenity 12GBP Predator 11GBP.  Hétfőn teszek egy kivételt és megrendelem a Jeeves és Wooster csomagot 14 fontért 1161 perc tartalom.  Ha már ide írok megkérdezem, hogy a BD Live szolgáltatás van-e olyan jó, hogy emiatt vegyek egy routert? Előre is kösz a választ.
0
2009. május 10., vasárnap 14:55
A könyv sose fog eltűnni. Senki se olvas gépen könyvet, ha alternatívaként ott van a könyv elérhető közelségben. Rendszeresen olvasó ismerőseim közül csak egy elenyészően szűk réteg olvas gépen, de az is csak azért, mert sehol se tudja beszerezni azt a könyvet, amit elolvasni így rá van kényszerítve. A legtöbb ember sose olvasna el regényt gépen köztünk én se inkább el sem olvasom. Egyrészt, mert rühellek számítógépen olvasni másrészt a szemet is roncsolja és összehasonlíthatatlanul rombolja az élvezet, mint amit egy könyv nyújt.

Most 300 ft-os DVd-kről ne beszéljünk azok többsége akkora fos, hogy Uwe Boll se nézné meg, csak nagy ritkán kerül be egy-két joglejáratos jobb film közéjük. Szóval nem hiszem hogy azok az olcsó papírtokos noname szar filmek akkora befolyással lennének. Aki megveszi úgy van vele olcsóbb, mitnha tékából kihozna valamit, de hidd el, ha nem lennének 300 ft-s vagy 990-es filmek akkor se vennék meg a 2990 Ft-s kiadványt.
0
2009. május 10., vasárnap 11:16
Baromira nem fóbia...

Persze örüljünk a 900, de inkább már a 300 forintos dvdnek mert jó is az.....  ennyit a minőségről. Hogy kinek számít?? Hát dvdnél lehet nem sokaknak, de amikor a Mercit, Audit, emg BMW-t már ázsiában, indiában is gyártják azért az felvethet kétségeket hogy amibe beleülsz azt hiszed minőségi, közben kiesik alólad...  
Amit írsz a könyvről... amíg nem volt internetes vásárolás addig is vettek és adtak el könyvet. Csak ne tessék csodálkozni amikor az amazon mintájára majd itthon is a könyvet kb pár száz forintért letöltheted, és rá pár évre eltünik a nyomtatott könyv és szépen egy lcd kijelzőt szorongatsz a kezedben hogy olvashass....  

Mondom, elhiszem, meg tény, hogy ez az egyszerűbb-olcsóbb út rövid távon jó...  De hosszú távon, ami sajnos nincs is olyan messze mint gondolnánk, katasztrófához vezet...  

Tény hogy az internet, és az internet adta lehetőségeknek van haszna, de az a baj hogy a veszélyeit a társadalomra, világra nézve nem fogjuk fel, csak ha már késő lesz...   és nyugodtan nevezheted ezt a személyes hülyeségemnek, vagy fóbiámnak, de nézd meg hogy az internet elterjedésével miket változtatott meg.... és itt nem a pozitív oldalról beszélek...
0
2009. május 10., vasárnap 11:04
Van benne kis igazság, amit írsz, de olyan mint egy fóbia. Ami kicsit olcsóbb az már rosszabb stb. Én nem fogok a kiadóknak adományt adni, hogy hízzon a tárcájuk az enyémből, amikor az Alexandra, bookline meg a többi 40-50% olcsóbban kapja. Mert ennyiért veszik át. Akkor hogy is van ez? 4000 ft-os könyvet 2000 Ft-ért kap az Alexandra. Ha így is megéri a kiadóknak a saját honlapjukon miért nem kínálják ezt a terméket mondjuk 2300-2400 Ft-ért? Sokkal inkább megvenném akkor tőlük + árban is jól járok, mert a postaköltséggel kb úgy jönne ki, mintha kedvezményesen venném netes áruházba.
Annyiért veszem meg amennyit nekem megér vagy a lehető legjobb áron, amennyiért még újonnan megkapom. DVD piac halála duma se érdekel. Eljutottunk ide, hogy 990 ft-ért jönnek új kiadások. Engem nem zavar. Lejátszódott egy DVDarwinizmus. Ez van. El kell fogadni végre.  Legalább azok is vesznek eredeti DVD-ket, akinek 2000 Ft már drága egy DVD-ért.
0
2009. május 10., vasárnap 9:57
Kb úgy, hogy amikor az ember a könnyebb és rövidebb utat választja az vissza szokott ütni....  Valakik szerették az olcsó dvdket nézzétek emg hova jutottunk.....  Valakik könyvtár, meg könyvek , illetve nyomtatott sajtó helyett egyszerbbnek, olcsóbbnak találták interneten való tájékozódást és információszerzést, ezért gyönyörűséges az az állapot amiben az emberek nagyrésze megbyzhatatlan meg ellenőrizetlen információt olvas és dolgoz fel. Legyen ez a mindennapi élet, vagy péládul iskolában egy dolgozat, házidolgozat miatti keresés....  Tény: egyszerűbb a google és wikipédiáróé megírni egy dolgozatot mint könyvtárban hosszú órákat eltöltve könyvek köött kutatni.....   Jó az is amikor valaki lustaságból, vagy más okból péládul nem orvoshoz megy, vagy szakforráshoz, szakemberhez hanem a neten próbálja fórumokban kideríteni mi a baj és még sorolhatnám....  ja és persze az msn, skype az viszi  a prímet: az hogy a mai tizenévesek képtelenek egymással normálisan kommunikálni, kapcoslatot teremteni, az hogy az emberi kapcsolatok neten, rideg körülményke között zajanak...    Ez mind az egyszerűbb út választása, vagy nevezhetjük kényelemnek, esetleg olcsóságnak... miatt vannak....

Raktárból "válogatják"? :D:D ez ugye vicc....   válogatásnak nem nevezném....  ha egy drága könyvkiadást hibátlan könyvborítóval, és maszat nélkül akarok megvenni akkor szépen elmegyek boltba és kiveszem a hátsó sorban levőt és akkor az nagyrészt tökéletes....
0
2009. május 9., szombat 20:26
Áruld el nekem hogy sül vissza az, ha te egy netes boltból megveszel mondjuk 2-3 könyvet olcsóbban? Te nyersz vele mind árban mind minőségileg. Minőségileg ugyanazt kapod, mint ami a boltban van, vagy még jobbat is, lévén ezeket a könyveket raktárakból válogatják és nem fogdossa össze, lapozgatja minden érdeklődő.
0
2009. május 9., szombat 20:18
Igen, szép dolog mindenben az olcsóságot keresni, ami rövid távon lehet jó az embernek, de hosszútávon mindig megbosszúlja magát és visszásan sül el....
0
2009. május 9., szombat 16:12
Manapság a legtöbb új könyv annyiba kerül, amennyiből egy hétig jóízűen megebédelek.
0