Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2009. május 8., péntek 14:52
Persze, jönnek majd mindenképp (szerencsére lesz 1-2 jó megjelenés), de per pill krónikus időhiányban szenvedek meg ötletem sincs igazán, hogy melyik bd legyen a tesztalany. bár most, hogy mondod a 36-ot...;)
0
2009. május 8., péntek 13:22
Én maradok a magyarországi BD beszerzésnél, ameddig lehet. Lehet kétszer annyi filmet vehetnék külföldön, de nem bízok benne. Végső esetben rendelek csak onnan. Másik, hogy magyar felirattal sem nézem szívesen, nemhogy angol felirattal. Magyar szinkronnal meg nem sok jelenik meg külföldön, főleg olyan, ami nálunk nem kapható.
Örülnék ha belendülne a magyar piac, de a legnagyobb gond nem a külföldön vásárlókkal van...
0
2009. május 8., péntek 11:52
A BD nem fog besülni, mert teljesen stabil vásárlói bázisa van már most is normális országokban. Az persze jó kérdés, hogy a nagy kiadók még meddig kísérleteznek velünk, mert a legnagyobb filmekből is maximum néhány száz lemez talál idehaza gazdára, a kiadókna is csak nyűg a BD (a magas költségek és a minimális darabszám miatt nem keresnek rajta), a kereskedőknek is egy rémálom (nagyjából annyit lehet egy BD-n keresni, mint két 990-es DVD-n, csak éppen tízszer annyit pénze ár benne az embernek) és a magyar BD-tulajdonosok sem törik kezüket-lábukat, hogy idehaza vegyenek lemezeket, amikor kint olcsóbban jönnek ki, nagyobb választék mellett. A formátum szerintem már most kellően stbilizálódott ahhoz, hogy legalább egy évtizedig a piacon lehessen szerencsésebb országokban a DVD mellett a BD is, de hogy idehaza mi lesz, azt nem tudom.
0
2009. május 8., péntek 11:15
Ha valaki picit körülnéz külföldön, láthatja, hogy már egyidőben minden jön BD-n a DVD megjelenéssel. Sőt, rengeteg régi klasszikus "cucc" is jön, felújítva, vadiúj extrákkal, stb. Szóval szerintem a két formátum nagyon szépen megfér egymás mellett, pontosan úgy, ahogy az én 900 DVD-m és 60 BD-m egymás mellett! (Az viszont tény, hogy az elmúlt 3 hónapban 3x annyi BD-t vettem, mint DVD-t.)
0
2009. május 8., péntek 9:29
remek! jöhetnek új tesztek is, csak könyörgöm, ne a 36-ot, mert a végén még elcsábulok. :D
0
2009. május 8., péntek 9:05
Titanicról tanúsíthatom hogy csodálatos..... egy darabig :) 180as átlójú vásznon maga a csoda, 240-esen, ami azrt valljuk be nem a kicsik közé tartozik már, ott azért kijön a dvd lehetőségének korláta.....

Én is meg voltam hülyülve hogy le "kell" cserélni mert úgy járok mint vhs-sel.... igen ám de vhs-hez más lejetászó technika kellett, dvdket meg blu rayen is ugyanúgy tom tovább élvezni.
Átlag felhasználó, nem feltétlen régi crt tévés, hanem akár lcd vagy plasma tévés is a dvdt is sokszor alig tudja kihasználni. Én lennék a legboldogabb ha ezentúl minden filmet dvd-n és bd-n is kiadhatnának és lenne lehetőségem eldönteni melyik kell....  Remélem megmarad a kettőség, és 1, nem leváltja egyik a másikat, 2, és nem besül ez az egész BD dolog mint digitális vhs, vagy sacd vagy sok minden más már..... :( ésa erre még nincs garancia sajnos....
0
2009. május 8., péntek 1:20
Picit offolok ha nem baj:) Végre sikerült megoldanom a screenshot készítést közvetlenül BD lemezről, úgyhogy ennek örömére frissítettem is a korábbi tesztjeim képanyagát 1920x1080-as felbontásúakra. Ha esetleg érdekel valakit akkor
The Dark Knight

Fight Club

La Haine

Fear and Loathing in Las Vegas
0
2009. május 8., péntek 0:52
Szerintem soha nem is a DVD formátum utódjának szánták az alkotók a Blu-ray-t, inkább egy alternatív változatnak az igényesebb közönség számára. Az emberek legnagyobb részének megfelel a DVD-minőség, mint ahogy a többségnek jobban bejött a bakelitnél rosszabb hangminőséget nyújtó CD és még több embernek elég a CD-nél is rosszabb minőségű MP3, de miért ne legyen meg mindenkinek az öröme: a komolyabb felvételekből a mai napig jelennek meg bakelit-kiadások azoknak, akik erre igényt tartanak, és akik erre áldozni hajlandók.
Szerintem a DVD, a BD és a legális online letöltés, vagy streaming-opciók még legalább egy évtizedig kényelmesen megélnek majd egymás mellett (legalábbis a nálunk szerencsésebb országokban), mert különböző igényeket elégítenek ki és nem feltétlenül csak különböző embereknél. Én például könnyen el tudom magamról képzelni, hogy ha egy kattintással megnézhetem mondjuk egy dollárért a 24 aktuális epizódját az amerikai premierrel együtt a tévémen, akkor erre befizetek, a Miért éppen Alaszkát megveszem magamnak DVD-n, mert szeretem látni a kedvenceimet dobozolva a polcon, de a Gyűrűk ura filmeket már BD-n zsákolom be, meg a 2001-et is, mert azok nyújtanak annyit látványban, hogy érdemes legyen a HD-ba befektetni.
Abban egyetértek, hogy a teljes DVD-gyűjtemény lecserélésének nincs semmi értelme. Egy csomó film van, ami nem ad nyújt többet BD-n, mint DVD-n, vagy nem látom értelmét, viszont egy jó film rossz DVD-transzferrel csúcsminőségű megjelenítőn (mondjuk egy Pioneer KURO HD-TV-n, vagy egy HD-projektorral kivetítve) eléggé illúzióromboló lehet.
Könnyebb a szerencsésebb országok polgárainál a döntés, hiszen ott gyakorlatilag felszerelés és igény, nem pedig pénz kérdése, hogy mit válasszanak. A DVD-piac ugyanis a normálisabb országokban nem kurvult el ennyire, így nem a 900 forintos DVD-változat és a 7000 forintos BD-változt között kell választani, hanem a 20 eurós DVD-változat és a 25 eurós BD-változat között, ami rögtön nem óriási dilemma, hanem egyszerűen minőség iránti igény kérdése.
Egyébként tény, hogy átlag lakásban, átlagos méretű és minőségű megjelenítők esetében én sem látom sok értelmét a BD-nek, sőt, láttam már olyan DVD-transzfert is, ami még 2 méteres vászonon is gyönyörűen mutatott. Például - ha jól emlékszem - a Titanic is nagyon jól nézett ki kivetítve is.
0
2009. május 8., péntek 0:17
Emlékszem, hogy régen mennyi időt eltöltöttem - akkor még nem tudtam, nem értettem, nem fogtam fel - feleslegesen a HiFi torony előtt ülve, másolva a CD-ket drágábbnál drágább chrome-os, metal kazikra, folyamatosan hallgatva, esetleg "belenyúlva" a felvételbe - ha kellett. Mára már minden, ami most számít / tetszik, CD-n figyel a szekrényben: 6-700 db lehet.

Arra is emlékszem, hogy anno 4! HiFi-Stereo Sony videóval (igen, kettesével) vettem át magamnak a filmeket, amelyeket az akkori kiadók hivatalos megjelenési napja előtti este már megkaptam a tékákból, tehát én játszottam le / át magamnak először minden filmet. A videókazik gerincén az angol cím, speciális 3M-es ragasztócsíkkal leragasztva - az ujjlenyomatok elkerülése végett, bár videokazit sem adtam kölcsön soha senkinek - , belül magyarul a cím, a tokon felül is és óra-perc pontossággal a hossz. Úgy dühített, hogy szinte egy-két műsoros kazi volt csak, ahol pontos volt a film hossza: úgy látszik, akkoriban ez senkit nem érdekelt. A "profi" gépek viszont már így "számolták" az eltelt időt, úgyhogy a megfelelő kazik kiválasztása nem volt gond. Az így eltöltött idő is tök felesleges volt, hiszen "97-ben, amikor is először olvastam a DVD-ről, pánikszerűen eladtam mindent: szerencsém volt, elég jól ki tudtam szállni belőle. (Nem is értem, hogy emellett hogy maradt időm heti öt edzésre, hétvégi focikra, nyári táborokra, táboroztatásokra, még moziba is nagyon sokat jártunk, szinte mindent megnéztünk, és még sorolhatnám... :-D ) Ezután kezdődött el a DVD-k gyűjtése, a négylemezes díszdobozos Alien-kiadással, az akkori 30e Ft-os ár helyett 18.900Ft-ért - de ezt már leírtam anno valahol: Fotex-Records klubtag voltam, havonta rengeteg akciós kupon érkezett, ki is használtam mindet! Pontos számadatot nem tudok, de 1.000 db felett vagyok már és még nem vettem meg kétszer egy filmet sem! ;-)

A jövőképem a következő: az adathordozók fizikai birtoklása megszűnik, hiszen egyrészt le kell csökkenteni, illetve teljesen meg kell szüntetni a környezetszennyezést, ami a gyártások / előállítások során keletkezik, a  túlnépesedett bolygónkon minden négyzetcentiméternyi hely számít majd, minimalista lakásbelsők lesznek (ld. Az ötödik elem). Másrészt pedig, ahogy írták mások, egyre nagyobb tárolókapacitású merevlemezek / adattárolók jelennek meg, amelyekre azután tengernyi zenét, filmet, bármit lehet "feltenni". Szerintem lesz egy központi "filmtár", ahonnan pár klikkeléssel a kényelmes karosszékben ülve kiválaszthatjuk az éppen látni kívánt filmet, sok nyelv és felirat, extra közül választva. Mindez persze 3.000*4.000-es felbontásban az egyik falon - ami képmegjelenítő is egyben - kivetítve, 10.2-es hanggal karöltve, amely "mindenhonnan" érkezik.

Szóval emiatt nem kékülök: nem fogok 6-7e Ft-okat kifizetni egy filmért ismét -  hiszen ahogy belenéztem párba, nekem a felkonvertált DVD képe is tökéletesen megfelel... a jövőképem beköszöntéig mindenképp! :-D
0
2009. május 7., csütörtök 23:26
Ha elkezdek BD-n nézni egy filmet, eleinte lenyűgöz a részletgazdagság meg a kép tisztasága. Aztán ahogy a történetre, a cselekményre figyelek (ha jó a film, persze) már egyáltalán nem számít, hogy DVD vagy Blu-ray van a lejátszóban. Aki végig látja és élvezi a különbséget, azt nem érdekli a film.

BD-n szerintem nem fog soha annyi rétegfilm és régi tv-műsor stb. megjelenni, mint DVD-n, vagy ha mégis, valószínűleg ugyanolyan minőségben, csak a hordozó lesz más.
0
2009. május 2., szombat 3:32
Trópusi vihar BD-kritika a film topikjában... :)))
0
2009. április 28., kedd 21:37
Sony Vaio VGN-FW31J laptopról van szó. Mindent megcsináltam amit írtál, de továbbra sem jó sajnos. Pedig már feltettem a gépre is az m2ts fájlt és leszedtem a k-lite mega codec packet is, de továbbra is csak a hibaüzenetet kapom. Fenébe:(
0
2009. április 28., kedd 21:30
Szerintem itt most kifejezetten a Keresztapa transzferére gondolt.
0
2009. április 28., kedd 20:48
"Konvertálás ide-oda, szarból nem lehet várat építeni."

Na, ezt is megértük: DVD=szar

Azért én nem így látom, igaz, még nem fertőzött meg a BD-mánia. :-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2009. április 28., kedd 19:45
http://www.xvidvideo.ru/content/category/1/1/2/
Itt találod a legfrissebb verziót. Az Options/Internal Filters menüpontban a bal oldali oszlopban az MPEG PS/TS/PVA legyen kipipálva mindenképp és a jobb oldaliban H264/AVC (DXVA) és VC1 (DXVA). Remélhetőleg DXVA kompatibilis VGA van benne. :) Az Output fülön a DirectShow Video-t EVR Custon Pres.-re állítsd (feltételezem Vistáról van szó).
Blu-ray-t nem tud egyben kezelni és megnyitni, csak az m2ts fájlokat, viszont kezeli a TrueHD-t és a feliratokat is. Ami szerintem a gond lehetett, hogy a másolásvédelemmel a lemezen nem tud mit kezdeni, anélkül nem fér hozzá a fájlhoz. Kelleni fog egy AnyDVD HD mellette futtatva.
0
2009. április 28., kedd 18:40
Köszi a helpet, de egyelőre nem sikerült megoldani a dolgot. Akár az open dvd-re megyek akár a Stream mappából próbálom megnyitni az m2ts fájlt mindig a "cannot render the file"-t írja ki:(
0
2009. április 28., kedd 8:51
Mediaplayer Classic Home Cinema Edition
0
2009. április 28., kedd 2:18
A minap beszereztem egy bd meghajtós laptopot és baromira megörültem, hogy tudok majd frankó screencapeket készíteni végre, de úgy tűnik kivették ezt a funkciót a windvd és a powerdvd újabb verzióiból egyaránt:S
Esetleg van valakinek valami ötlete, hogy milyen programmal tudom megoldani a screencap készítést? Előre is kösz a segítséget.
0
2009. április 24., péntek 18:35
Sejtem, miért kérded... Én is nagyon gondolkodom, hogy berendeljem-e most féláron a gyűjteményes DVD-kiadást. Asszem berendelem. De ha pár hónap múlva kijön BD-n is...
0
2009. április 24., péntek 10:48
Die Hard BD-ról van valami hír? Jönni fog belátható időn belül a 4 rész kicsiny hazánkba?
0
2009. április 22., szerda 22:53
De most úgy néz ki, hogy én leszóltam a Godfather képét! :) Erről szó nincsen, hiszen ha elolvassátok, az tűnik ki, hogy nagyon kellemes meglepetés ért!
0
2009. április 22., szerda 18:54
A 2001 eleve 70mm-es filmre készült, a Keresztapák 35mm-esre, sokkal könnyebb volt a 2001-el "csodát művelni" az eleve nagyobb felbontású alapanyag miatt.
0
2009. április 22., szerda 18:34
"de azért a lejátszóm szépen felhúzza a DVD-k képét"

Konvertálás ide-oda, szarból nem lehet várat építeni.
0
2009. április 22., szerda 16:30
Persze, hogy sokkal jobb, mert a DVD képe mosottabb meg sok hiba is van benne, de azért a lejátszóm szépen felhúzza a DVD-k képét is, ezért annyira nagy különbség nincsen, mintha egy "mezei" DVD játszóval nézném. A csodát arra értettem, hogy pl. a 2001. Úrodüsszeia képe szebb, pedig az régebbi film. Mondjuk az is igaz, hogy sokkal sterilebb az a film, ezért talán könnyebb volt felújítani.
0
2009. április 22., szerda 16:23
Na akkor beteszem a DVD-t azon nyomban és nyilatkozom! :)
0