Ilyet sem láttam még, hogy egy külsős eszközről bejövő hang DTS-ét nem dekódolja, csak a sajátját...
Ezek a hobbitmozik sajna már csak ilyenek.
0
2012. december 28., péntek 17:57
188
Sehogy. Sajnos ez itt lefőtt. A sztereóból tudsz csinálni Dolby Pro Logíc II-t. Persze, az nem sok.
0
2012. december 28., péntek 16:14
1237
ahhaaa! Na akkor ezek szerint ugrik a DTS. De van ötletetek, hogy tudnék mégis 5.1-et varázsolni belőle, magyarán, hogy térhatásban megszólaljon a DTS-HD, vagy marad a sztereó? Persze erősítő és lejátszó vásárlása nélkül :)) Köszönöm még egyszer mindenkinek!
Getting a strong start: don't die with a bottle of champagne in your fridge
0
2012. december 28., péntek 15:37
188
A probléma az erősítőddel van.
0
2012. december 28., péntek 15:32
188
Így van optikai kábelen nem lehet HD hangszabványt használni és a DTS Core-nak valóban kellenne jönni "Bitstream (Re-encode)" üzemmódban. De erre Motyesz azt írta, hogy itt is némák maradnak a hangszórók.
0
2012. december 28., péntek 15:06
188
Igen, történik dekódolás. Mivel a sztereó az összes többcsatornás hangnál szabvány, pont amiatt, hogy egy sztereo erősítővel is tudjál akármilyen típusú többcsatornásra kevert hangsávot hallgatni, hiszen, ha az analóg kiemenetre csatlakozol akkor is kapsz sztereó hangot. Az erősító vagy a lejátszó nem "hozzá keveri" a center csatorna hangját a két front csatornájához, hanem alapból tartalmaz egy sztereó hangsávot.
0
2012. december 28., péntek 13:45
8260
Szia!
Optikai kábelen nem tudsz HD hangot hallgatni, következésképp a TrueHD-t sem hallod. HD hanghoz HDMI erősítő és kábel kell. Valószínűleg a dobozodban levő DD dekóder lebutítja a TrueHD jelet DD 5.1-é, viszont DTS dekódernek is le kellene butítani a DTS HD MA hangot sima DTS-re.
0
2012. december 28., péntek 12:16
1237
Szia! Köszi a választ, kezd összeállni a kép :) Frusztrál, mert DVDn tökéletesen megy a DTS hangzás, sajnálom hogy ez BD-n nem köszön vissza. Másfelől, már szinte minden BD-n van DTS-HD, szóval voltaképpen minden hangsáv teljesen néma, így kénytelen vagyok sztereóban élvezni a filmeket TV-n, vagy AUX kivezetésen sztereóban. Gondolok most a Universal filmekre, ahol szinte minden hangsáv ilyen :( A True HD viszont tökéletesen megy, próba gyanánt a Star Treket tettem be és hibátlan volt :)
0
2012. december 28., péntek 11:22
8851
Biztosan igazad van, de valamiféle dekódolás nyilván történik, hiszen nem minden esetben néma:
"...PCM (itt csak stereoban szól úgy vettem észre)..."
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. december 28., péntek 11:16
188
Szia! Utána néztem a lejátszódnak és a házi-mozidnak is. A megoldás prózai: nincsen a lejátszóban DTS-HD dekóder. A Samsung nem tett bele. Szóval ne is próbálkozz. Elég érdekes egyébként, mivel ez egy viszonylag idősebb lejátszó - asszem 2. generációs - úgy gondolták csak a Dolby processzorát rakják bele, hiszen a DVD-n is az volt a standard. Nem úgy lett...
0
2012. december 28., péntek 9:32
1237
Illetve a DTSHD nem működik, viszont a TrueHD és minden 5.1 igen
0
2012. december 28., péntek 9:28
1237
Sziasztok! A laikusok táborát erősítem a következő kérdésemmel: Szóval van egy Panasonic SC-PT170 "családbarát" házimozirendszerem és egy Samsung BDP 1500-as Blu-ray lejátszóm. Egy Equip optikai kábel segítségével összemontázsoltam a kettőt, így a házimozi D-IN üzemmódban gyönyörűen hozza az 5.1-et. Viszont a DTSHD MA 5.1 hangformátum teljesen néma. Biztos én néztem be valamit és teljesen egyszerű a magyarázat. A Quantum csenje és az Avatar filmekkel próbáltam ki, ahol a szinkron 5.1 tökéletesen működik, de amint eredeti hangsávra állok elnémul. A következő beállítások vannak a BD audió menüpontjában: Digital output: Bitstream (Audiophile) (most ezen van), PCM (itt csak stereoban szól úgy vettem észre), Bitstream (Re-encode) (teljesen néma) PCM Down Samling (on) Dynamic Compression (on) A DVD erősítőn a következőket lehet állítani: MAIN/SAP, DRC, PCM FIX. Előbbit kombináltam, de nem jutottam előrébb. Ha egy szaki segítene, vagy felvilágosítana, nagyon hálás lennék! :)
0
2012. december 23., vasárnap 12:55
8977
Remélem, utána érkezni fog a mi régiónkba is, vagy ha nem, akkor az USA-változat nem lesz régiózáras. Ez esetben "egyből veszem megfele". :D :D
0
2012. december 22., szombat 21:09
2002
Remek, köszi! Akkor azt majd beszerzem.
0
2012. december 22., szombat 20:00
6264
A From Beyond kijön Februárban a briteknél is. A Second Sight adja ki. :)
0
2012. december 22., szombat 18:51
6264
Kintről már bagóért be tudod a DVD-t szerezni, bár ha már eddig kibírtad nélküle akkor mindenképpen érdemesebb a BD kiadásban gondolkodni. Nálam nem kérdés, hogy be lesz szerezve. Borzasztóan irritáló az a letterbox kép a mai TV-ken. :)
0
2012. december 22., szombat 18:39
14599
Na nem csak miatta, hanem a film egésze érdekel, csak mielőtt fejest ugranék egy esetleges látatlan vételbe, inkább megnéztem valahol, ha hozzáférhető lesz...
Bár nálunk még DVD-n sem adták ki, a Cannon-filmekkel elég mostohán bánnak a kiadóink. A Fantasy hozhatná szerintem, ha akarná, vagy ha a joga náluk lenne, a gond csak az, hogy a német kiadást leszámítva az összes verzió letterbox... :(((
0
2012. december 22., szombat 18:26
2002
Jó lenne ha nem lenne az, majd a tesztek után kiderül...
0
2012. december 22., szombat 18:25
6264
A kiadó kiadványainak jó nagy része az. De a megjelenésig semmi nem biztos.
0
2012. december 22., szombat 18:23
2002
Ez régiókódos lesz vajon?
0
2012. december 22., szombat 18:13
6264
"főleg Patrick Stewart miatt érdekelne"
Ha csak miatta néznéd meg akkor csalódni fogsz. Az ő szerepe ugyan kulcsszerep, de én inkább csak egy extended cameonak kategorizálnám.
" az olaszoknál amúgy már megjelent BD-n néhány napja..."
Botrányosan rossz transzferrel (ami ráadásul 1080i) és hanggal (2.0 angol és 5.1 olasz) azt tegyük hozzá. Nem egyezik az USA-ban közelgő kiadvány képével és hangjával. Annyi biztos, hogy azon az Európai változat (rendezői változat) van.
"Kérdés, hogy a rendezői változat, vagy a sima mozis lesz kiadva?"
Na ez egy jó kérdés. Igaz én mindkét változatot kedvelem. A mozisat (azaz az USA vágást) láttam elsőízben és utána jó sokszor. AZ MGM-es DVD-n már az európai rendezői verza van, de szignifikáns különbségekkel nem szembesültem, mint mondjuk a Mennyei királyság esetében. Pedig kb 1 hete néztem újra. :)
Remélem a kiadó hamarosan csepegtet még nekünk némi infómorzsát a kiadványról, már ami a technikai paramétereit illeti.
0
2012. december 22., szombat 18:02
14599
Nézegetem én is, hogy milyen formában lehet megtekinteni (pár napja belefutottam az előzetesébe - főleg Patrick Stewart miatt érdekelne), az olaszoknál amúgy már megjelent BD-n néhány napja...
Kérdés, hogy a rendezői változat, vagy a sima mozis lesz kiadva?