Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2012. december 22., szombat 17:57
Ez meg már csak a hab a tortán. :)

0
2012. december 22., szombat 17:52
A blogunkra már írtam róla, de nem bírom megállni, hogy ne írjak ide is róla:

Jövő év első felében végre-valahára megjelenik az Életerő BD-n, ha minden igaz egyenlőre csak az USA-ban. Vadonatúj HD transzfer, gyönyörű új borítóterv, extrák és miegymás kiséretében. Kiadó a Shout! Factory, kiszerelés BD+DVD kombó.  

Az egyik legnyomasztóbb és legsötétebb sci-fi amit valaha láttam. KÖTELEZŐ!
0
2012. november 23., péntek 19:28
Látni kellene a hátlapot, de szerintem nincs. :(
0
2012. november 23., péntek 19:15

nem, az összes kábel ilyen blankolt mind a két végén, tehát ilyen csiptetős módon csatlakoznak a hangfalakhoz/mélynyomóhoz és az erősítőhöz is. úgyhogy szerelés lesz ebből ha összejön az erősítő :)
0
2012. november 23., péntek 19:09
Nem tudom, még nem csináltam olyat.... De biztos meg tudod oldani.

A mélynyomóból amúgy fixen jön ki? Mert ha van rajt külön  kimenet is, akkor egyszerűbb venni egy RCA/koaxiális vezetéket, aztán bedugni.
0
2012. november 23., péntek 19:00

hello! a mélynyomó is ugyanolyan mint a hangfalak: blankolt kábelvég, amit be lehet csiptetni a billenős csatlakozóba. de nem hinném hogy nagy ördöngösség rászerelni a végére egy RCA csatlakozót, vagy tévedek?

és köszönöm szépen a válaszokat, tényleg sokat segítettetek!
0
2012. november 23., péntek 18:48
Szia Butch!

A front hangfalaknál az a megoldás, amit alább olvastál, a mélynyomó sima RCA csatlakozós.

Nem tudom, milyen mélynyomód van - mármint azon milyen kimenet van, de egy sima RCA kábel jó hozzá elvileg, s elvileg azzal is kellene lennie gyárilag.
0
2012. november 23., péntek 17:49

igen, ez az erősítő és közben már néztem videokat, kezdtem sejteni hogy valami ilyesmi a megoldás, láttam egy youtube videot, ott is csak kicsavarják valamennyire azt az izét az erősítő hátulján, a kábel blankolt végét bedugják mögé és vissza rácsavarják a műanyag bizbaszt :)

a mélynyomó kábelre viszont akkor szerelnem kell csatlakozót? honnan tudom hogy milyet vegyek ha netről rendelem? gondolom az erősítő leírásában nem feltétlen van benne hogy az erősítő kimenethez milyen kábelcsatlakozó kell...

ja és  köszi szépen már az eddigi válaszokat is! :)
0
2012. november 23., péntek 17:42
Fogod, kicsavarod a front hangfalak csatlakozóját, behelyezed a kábelt a csavar alatti lukba és visszacsavarod... ennyi.
0
2012. november 23., péntek 17:38
Erre gondolsz?

Csak csatlakozót kell szerelni a front kábelek mindkét erére, és már csatlakoztathatod is.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. november 23., péntek 16:54

lenne egy kérdésem, a hozzáértők gyors válaszára várok: úgy néz ki jó áron hozzá tudnék jutni egy új állapotú Sony STR-DH520 7.1-es erősítőhöz. ott akadtam el, hogy mivel hangfalakat egyenlőre nem vennék hozzá (ez sem volt betervezve a költségvetési keretbe, nemhogy még hangfalak is, ráadásul a mostani Thomson DVD erősítő és hangfalai tökéletesen működnek), így a meglévőket kötném rá. viszont ahogy nézegettem a hátuljáról képeket, a hangfalak csatlakoztatási lehetőségei nem lesznek jók. a mostaniak a "csiptetős" megoldassal vannak csatlakoztatva (a kábel pozitív/negatív része ketté válik a végénél és meg van blankolva), míg a Sony-n csak a középső és hátsó hangfalakat lehet így csatlakoztatni, a többi (beleértve a mélynyomót is) már dugós megoldással van.

ez lehetséges? vagy csak tudatlanságom miatt kerülte el valami a figyelmemet?

a válaszokat előre is köszönöm szépen!
0
2012. november 23., péntek 14:30
azért arra kiváncsi lennék ezen tényleg van-e magyar vonatkozás?!

http://www.filmarena.cz/blu-ray-the-pacific-6bd
0
2012. november 19., hétfő 21:02
Ja, pont erre gondoltam... :)
0
2012. november 19., hétfő 20:52
"Már csak azt kell kivárni, rajt leszünk-e valamelyik BD-n. Vagy folytatódik a tendencia..."

Nem mintha sorozatok terén eddig olyan jól állnánk. A Tudorok megjelent BD-n azt kifújt. Az sem végig, de ez már DVD-n is egy régi tendencia. :)
0
2012. november 19., hétfő 20:48
Ennek örülök, talán mindenhol olyan lesz, ahol az első az volt... :)

Már csak azt kell kivárni, rajt leszünk-e valamelyik BD-n. Vagy folytatódik a tendencia...
0
2012. november 19., hétfő 20:33
Nem valószínű. Kicsi piac vagyunk mi ahhoz. :(

Ettől függetlenül nagyon várom, SZVSZ az 1. évad az egyik legszebb és legátfogóbb kiadvány volt idén BD fronton.
0
2012. november 19., hétfő 20:28
Szép!
Magyar vonatkozás ezen sem lesz?
most posts by TM
0
2012. november 19., hétfő 20:14
Azt hiszem lassan kezdhetek gyűjtögetni. Februárban végre jön a Trónok harca 2. évad. Elég szép lesz a kivitel (megint). :)

0
2012. november 19., hétfő 13:23
Pedig csak egyféleképpen lehet érteni: attól, hogy él még valahol további x millió magyar, attól még nem lesz potenciálisan több vevő egy magyarországi BD-kiadványra. Innentől kezdve pedig felesleges idekeverni a már sokszor elsiratott történelmet.
most posts by TM
0
2012. november 19., hétfő 12:38
Igazad van, ez is lehet szempont. Inkább csak példákat írtam, akkor ez jutott az eszembe. Sajnos írhattam volna félbehagyott sorozatokról, ujjlenyomatos filmekről, karcos dobozokról is.
0
2012. november 19., hétfő 12:36
Általában egyet szoktam Veled érteni sok mindenben, de ezt a kérdést én maximálisan másképp gondolom, másképp látom és teljesen másként élem meg. Természetesen tiszteletben tartom a véleményed, ha több időm lesz, írnék egy-két gondolatot, megtisztelnél, ha azt is elolvasnád majd.
0
2012. november 19., hétfő 11:34
Go chat!
0
2012. november 19., hétfő 10:57
Nincs ebben semmi alternatív, egyszerűen arról van szó, hogy másokra mutogatás helyett azt kéne látni, hogy a dolog kiváltó okáért csak itthon kell keresni a hibát, és ha már ez megvan, akkor ne a múlt hibáin merengjünk, mert az csak folyamatosan lehúz mindenkit, anélkül, hogy bármi építő jellegű dolog történne.
most posts by TM
0
2012. november 19., hétfő 10:45
Nem ebbe a topikba való és legjobb lenne törölni mielőtt judeo vitába keverednénk ezen a szörnyen buta kijelentésen. Látom, hogy szereted az alternatív zenéket, de azért nem minden alternatív dolgot kell benyelni tőlük. Maradna a Terülj terülj asszonykámnál.
0
2012. november 19., hétfő 10:37
Persze, lehet nosztalgiázni mindenen, csak épp ez az egyoldalú romantikázás egyrészt önbecsapás, másrészt sokak számára irritáló.
Az alábbi írással nagyon egyet tudok érteni.

"Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes részeiről, mintha azok hozzájuk tartoznának. Rosszul. Rosszul esne. Azon kapom magam, abban reménykedem, hogy talán nem veszik észre, ahogy "Felvidék"-ezünk, meg "Délvidék"-ezünk.
Mert mi is lenne, ha észrevennék? Biztos ők is elkezdenék ezt csinálni. Aztán az országaink között nőne a feszültség, jegyzékeket váltanánk. Nemzetközi bonyodalom fejlődne, de egyik fél sem engedne a dölyfből. Aztán jönne a lövöldözés, a terrorizmus, végül a nemzetközi békefenntartók. Senki ne áltassa magát, ehhez csak annyi kell, hogy a szomszéd országok egyszer csak mellre szívják a piszkálódásunkat.
Szelíden kérdem, muszáj ezt? Amilyen megbízhatatlanok az előrejelzések, éppen elég blama lenne az ország jelenlegi határain belül maradni a tévedésekkel."

-Bornai Tibor-
most posts by TM
0