Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2012. november 19., hétfő 10:02
Azért ez nem ilyen egyszerű, nem lehet "a múltat végképp eltörölni".
0
2012. november 18., vasárnap 19:44
A "mono szinkronok" nem feltétlenül annak a jele, hogy kevésre tartanak bennünket, talán éppen ellenkezőleg. Lehet, hogy a DVD-kiadások után végre megértették, hogy nekünk fontosabb egy régi, jól sikerült mono szinkron, mint egy hiper-szuper minőségű 20.1-es gyenge új. Azt pedig nagyon remélem, hogy a mono szinkronokat nem fogják 5.1-re felkeverni, mert már hallottam borzasztó példát erre.
0
2012. november 18., vasárnap 19:39
Igy van. Megjegyzem, hogy ezt a "történelmi Magyarország" dumát már elhanyagolni kéne a Nagy-Magyarországgal térképpel illusztrált időjárás jelentéssel automatricaval meg egyebekkel együtt, mert az már nincs, nem is lesz, kész, elqr..k.  Tovább kellene végre lépni. A témára visszatérve, a nem itthoni magyarok nem itt vásárolnak,  a hazai forgalmazó meg nem exportál, tehát Indiana doboz szemszögből lényegtelen Trianon hozadéka.
most posts by TM
0
2012. november 18., vasárnap 17:20
Teljesen igazad van. De ha mi magunkat a Balkánhoz soroljuk és mérjük, akkor mások is. Én azt látom, hogy a filmipar - tisztelet a kivételnek - is oda sorol bennünket. Fapados kiadások, ki nem adott filmek, mono szinkronok, BD-k extrák nélkül, stb. Van olyan filmem BD-n, ahol nem lehet kiválasztani az eredeti nyelvet és a magyar szinkront! Tisztában vagyok vele, hogy ha a gazdasági mutatóinkat nézzük, sehol nem vagyunk az általam példaként felhozott Csehországhoz képest, de akkor se mérjük magunkat Európa peremterületeihez, ha már a Jóisten Európa szívébe vezetett minket.
0
2012. november 18., vasárnap 13:47
Sajnos a lélekszám nem jelent önmagában fogyasztást. Meg piacot.
0
2012. november 18., vasárnap 13:42
Személy szerint nem vagyok Indi rajongó, de az általad felsorolt államok Románia és Görögország kivételével lélekszámban kisebb államok, ha pedig a történelmi Magyarországot nézem, vagy a jelenlegi határokon túl élő magyarságot számolom, Görögország lélekszáma is kevesebb a magyaroknál. Ettől függően igazad van, de talán érdemesebb minket összehasonlítani Európa középső államaival, s nem a perifériával, illetve ázsiai állammal. Jó, vagy szerintem jobb összehasonlítás lehetne Csehország, amely lélekszámban és területi elhelyezkedésre is közelebb áll hazánkhoz.
0
2012. november 18., vasárnap 12:38
Érdekes párosítás, de legyen igazad. A görög meg a román miatt talán, sok kiadványunk közös...

Már feltéve, ha a hazánkban elengedhetetlen szinkron nem fog bekavarni.
0
2012. november 18., vasárnap 11:04
Hűha, akkor nemigen lesz Star Wars I-IX. BD3D (vagy UD3D?) díszdoboz:)

Zárójelben azért megjegyzendő, hogy I-VI. 3D gyűjtemény azért valószínűleg lesz egyben - ráadásul úgy néz ki, hogy a készülőben lévő VII. epizód miatt a II-VI. részek 3D konvertálását is felgyorsították (a II-III. már egymás után lesz moziban jövő ősszel), így 2015-re, az új film érkezéséig akár már ki is dobhatják az I-VI. BD3D kollekciót. (Korábban még sohasem látott extrákkal felvértezve, természetesen.)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2012. november 18., vasárnap 8:30
Az eddig készült filmek maradnak ott, ahol voltak (Star Wars a Foxnál, Indiana Jones a Paramountnál).
0
2012. november 18., vasárnap 8:08
Görögök, szerbek, horvátok, izraeliek,románok sem kaptak Indi dobozt...
0
2012. november 16., péntek 21:48
Te legyártanál belőle 200 darabot csak a magyar piacra??

Ne legyen igazam, de ez a hajó szerintem elment...
0
2012. november 13., kedd 12:40
A Csillagok háborúja és az Indiana J. jogait felvásárolta a Disney.

Így talán tőlük jön egy Indiana kékség...
0
2012. november 12., hétfő 19:58
S az még csak nem is BD.
most posts by TM
0
2012. november 12., hétfő 19:52
Vagy pedig csak mi gondoltuk a korábbi gyengébb felbontást "füstös hangulatnak". :)
Speciel a Coppola-risztorésön Keresztapáért én sem rajongok, számomra az ami nagyon művies lett.
most posts by TM
0
2012. november 12., hétfő 19:35
Nekem a BD képe kicsit művinek tűnik, a DVD-k sokkal jobban visszaadják azt a színvilágot ami az idő tájt jellemző volt a filmekre. A BD kicsit olyan, mintha ezt el akarták volna tűntetni, és mindenáron olyan hatást akartak volna elérni, mintha mai filmről lenne szó. Ez szerintem nagyon sokat ront az élményen. Meg lehet nézni azt a képet is, amin csak a házak látszódnak. A bluray-en teljesen elveszett ennek a képnek az a füstös, városi hangulata.
0
2012. november 12., hétfő 16:29
Új hét, új Hitchcock-link. :)

Azzal együtt, hogy szerintem neked még egy darabig egy BD képe sem fog tetszeni, megjegyzem azt, amit már korábban többször, hogy nem vagyok oda az ilyen tesztekért, mivel legtöbbször azt mutatja meg, amit teszt nélkül is tudunk: A BD képe jobb, mint a DVD-é. Ilyen teszteket akkor kellene csak mellékelni, ha valamit nagyon elszúrnak a BD-re való átültetésnél, ám itt semmi ilyesmiről nincs szó. Nem is a Hitchcockot ábrázoló képkocka a mérvadó, sokkal inkább a Grace Kelly arcát mutató "frém", ahol legegyértelműbben az utolsó a legszebb, ahol legjobban látszik, hogy gyönyörű a bőre, és a blúzának a gallérja is hófehér. Hozzáteszem, hogy az előtte/fölötte látható DVD-fotók egynémelyike élesebbnek tűnik, mégis rondább, valótlanabb. Az ötös szériákból a 3-4. kockák a leggyengébbek, az 1-2. már jobb, (az itthoni DVD-kiadások szerintem a 2. kockán látható minőséget tudják) de az 5. a tuti.
most posts by TM
0
2012. november 12., hétfő 15:47
Erről mi a véleményetek?
http://www.dvdbeaver.com/film/DVDCompare6/rearwindow.htm

Nemrég jött ki ez a BD, és szerintem vannak hibái. Az összehasonlításban nekem jobban tetszik bármelyik DVD-változat képe. Valahogy sokkal szebben néznek ki. Ott van az a képkocka, amin Hitchcock is szerepel. Kíváncsi lennék, a moziban is ennyire tisztán lehetett-e látni, hogy ki áll ott...
0
2012. november 11., vasárnap 12:31
Az is szörnyű, amikor annyira eltűntetik a film szemcsézettségét (grain), hogy a kép gyönyörűen tisztának látszik, de a részletek elvesznek, azaz maga a képi információ lesz kevesebb. És az a baj, hogy sokan ehhez szoknak hozzá, és rossznak tartják azokat a kiadványokat, amikből nem ölték ki a filmszemcséket. Pedig ha jobban odafigyelnének, észrevennék, hogy a szemcsézettebb kép mennyivel természetesebb, szebb, mint a művien kitisztított, aminek semmi köze az eredeti filmhez. Mondjuk tudatalatt szerintem ezeket az embereket is zavarja a dolog: valószínűleg ritkábban nézik meg az adott filmet, és kevésbé érzik hatásosnak.

Nekem zenével volt egy hasonló esetem. Egyszer megvettem CD-n egy lemezt, amit miután meghallgattam, megállapítottam, hogy művészileg kiváló, de valahogy nem az igazi a hangzás (pedig előtte soha más maszterben nem hallottam a lemezt). Félreraktam a CD-t, és elő se vettem évekig, mert egyszerűen nem volt jó érzés hallgatni: túlságosan steril, zajtalanított, hangos stb. Ezeket a dolgokat csak éreztem, nem tudatosultak bennem, mert akkor még fogalmam sem volt a maszterelési hibákról. Évekkel később hozzájutottam a lemeznek egy régebbi maszterű CD-jéhez, és meg voltam döbbenve, hogy mennyire természetes a hangzása, mennyire kellemes hallgatni. A másik CD-n a hangszerek teljesen mesterséges hangzásúak voltak, ezen meg úgy szóltak, mintha ott ülnél a zenész mellett. És olvastam, hogy mással is megesett ugyanez a történet...
0
2012. november 11., vasárnap 10:48
Egy tékára havi 40-50 euró? Lehet, hogy én gondolom rosszul, de szerintem ezzel senki sem tarolna...
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. november 11., vasárnap 10:41
Ja, valaki meg felismerhetné itt európában, hogy mondjuk havi 40-50 euróért letarolná a piacot online tékával, persze annyira pénzéhesek, hogy egy epizódért is 3-4 eurót kérnek 24 órás korláttal.
0
2012. november 11., vasárnap 10:39
"Aztán vannak még más bajok is"

A legnagyobb baj az oda nem figyelés (tudják nagyon jól, hogy az embereknek elég ráírni, hogy HÁDÉ és el is hiszik, hogy jobb - lásd ájfón 4-re azt hiszik 5, vista-gyűlölők a vistára azt hiszik, hogy az a legújabb win):

1. átszínezés (keresztapa, aliens, fotr stb.)
2. az újabb (4k) szkenek "lehet", hogy nagyobb felbontásúak, de sok esetben nincs korrigálás, nem azt adják vissza, ami a moziban volt (a negatívok állagmegőrzése -> fényviszonyok például)
3. Terminator stb. hangjához rosszul nyúltak hozzá

De a legnagyobb önbecsapás azt mondani, hogy minden jobban néz ki bédén. Ez olyan mint a DTS, hangosabb, aztán a többség azt mondja, hogy mennyivel jobban szól ... anyámborogassdegyorsan - arról ne is beszéljünk, hogy akinek a 128 kbites mp3 jó, aztán kritizálja a hangot, hogy nem a legújabb dolby.
0
2012. november 10., szombat 22:52
Természetesen én sem tartom még "fenyegető veszélynek", de reális esélyt látok rá, hogy megérjük 15-20 éven belül. Azt gondolom, hogy a BD-nek van még legalább 5-10 éve. Egyetértek TM állításával, mások az igények és mindenkinél más a filmezésre szánt összeg. Több, mint 10 éve sokunk kiadott egy DVD filmért közel 10000Ft-ot is, mikor én elkezdtem a BD-k gyűjtését, egy film 9000Ft volt, az első BD akció, amire emlékszem, Sony filmeknél volt - 2-t fizet, 3-at kap -, úgy kijött egy film 6000Ft-ra. De ez igaz a TV árakra, lejátszók áraira is. A technika fejlődése nekünk fogyasztóknak jó, hiszen szépen csúsznak lejjebb az árak.
0
2012. november 10., szombat 13:12
Van akinek már eleve ki fog maradni a BD, és eleve csak UHD-ban gondolkodik majd, mivel ha elterjed, az ára csökkenni fog. Nem kell hozzá szobafalnyi méret, épp elég lesz az az előny is, hogy a nagy felbontá miatt közelről sem lát pixeleket. Mindenkinek más az igénye a filmnézéssel szemben, ezt kell elfogadni.
most posts by TM
0
2012. november 10., szombat 13:07
De UHD-hez mekkora megjelenítő fog kelleni, hogy komolyan látszódjon a különbség mondjuk egy BD-hez képest? A legtöbb ember lakásában hely sem lesz hozzá. Szóval ezt az "UHD utód utódját" nem tartom fenyegető veszélynek.
0
2012. november 10., szombat 12:31
"Én inkább azon bosszankodom, hogy milyen sok film nem jelenik meg nálunk BD-n, amelyek már évek óta kaphatóak külföldön, akár Közép-Európai államaiban is, tehát nem a "nyugaton"."

Én ezen már túlléptem. Ami annyira "kult" volt számomra és itt nem jelent meg,azt már megvettem kintről.
0