Amire mindenki vár: a Bond-ok csatája - Dr. No / Halj meg máskor!
Dr. No:
A film: ...amely 46 évvel ezelőtt útjára indította minden idők egyik, ha nem a legsikeresebb filmsorozatát. Habár mostanra kissé idejétmúltnak számít, mégis elsőrangú szórakozást nyújt. 80%
A kép: 1080/24p AVC MPEG-4, 1.66:1-es arányban. Még mindig nem akarom elhinni, hogy amit láttam, az igaz. Egy 1962-es film nem nézhet ki így képileg. Lowry-ék csodát műveltek, sehol egy karc, pötty, szennyeződés, még nagyítóval sem látni semmi képhibát, a színek majdhogynem lefolynak a képernyőről, a részletgazdagság páratlan. Ugyan nem veszi fel a versenyt a manapság gyártott filmek képével, mivel a korabeli technika még fejletlenebb volt, de a látvány magáért beszél. Kérem szépen, így kell(ene) minden régi filmet felújítani. 100%
A hang: angol dts-HD High Resolution 5.1 - technikaliag ugyan 5.1-es, de leginkább csak a frontoldal szól, azon belül is a centersugárzó. Mivel a film eredetileg mono hanggal készült, itt csodát nem igazán lehetett tenni, már az hatalmas eredmény, hogy a beszéd meglepően tisztán szól, a hang mentes mindeféle torzulásoktól, recsegéstől, pattogástól, bár sajnos elég nagy az alapzaja. A korát figyelembevéve 80%
A magyar szinkronba nem hallgattam bele, de szerintem biztos, hogy gyengébben muzsikál, mint az eredeti.
Extrák: a korábbi kétlemezes DVD extrái itt is megvannak, ugyanúgy magyar felirattal. 80%
Halj meg máskor!
A film: ugrunk 40 évet az időben, Brosnan utolsó küldetéséhez, ami véleményem szerint nem sikerült a legjobban, de azért bőven fogyasztható kategóriás. 80%
A kép: 1080/24p AVC MPEG-4, 2.35:1-ben. Mivel csak néhány éves filmről van szó, a transzfer kifogástalan. Nem referencia, de ennek ellenére nagyon szép, pengeéles, részletgazdag, a DVD-hez képest mindenképpen előrelépés. 95%
A hang: angol dts-HD High Resolution 5.1 - ami már tényleg úgy szól, ahogy kell, mint a hat csatorna teszi a dolgát, a robbanások hihetetlen dinamikával szólalnak meg, a hangtér végig nagyon impozáns. 100%
Magyar 5.1-es szinkron is van, az eredeti hangtól nem sokkal marad le, mivel ennek az epizódnak már moziszinkronja volt. A felirat viszont hagy kívánnivalót maga után, mert pár helyen nem tökéletes az időzítése, de nincs nagy baj szerencsére.
Extrák: az Ultimate Edition DVD minden extrája, magyar felirattal.
Összkép: két Bond-film, ami kötelező vétel BD-n (a többi mellett persze).