Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2008. december 21., vasárnap 14:56
Kis türelmet, ha időm engedi, megcsinálom... :)))
0
2008. december 21., vasárnap 14:41
Rémeltt, hogy valaki írta már. :) Mostmár csak meg kellene hallgatnia az érintettnek..)
0
2008. december 21., vasárnap 14:40
Ugyanezeket javasoltam pár napja! Szerintem jó ötlet. Egy csomó ember nem olvassa a fórumot! Meg hát alapból vannak filmek, ahova semmi nincs írva. :-)
0
2008. december 21., vasárnap 14:32
HD-ben nincs 4:3-mas képarány technikailag. Az 1920x1080-as felbontásban úgy oldják meg a régi filmek megjelenítését, hogy a kép két oldalán vannak fekete csíkok (mintha egy 16:9-es tévét 4:3-ra állítanál be).

Az első 3 Bond is ilyen, de szinte észrevehetetlen a kép szélein a keskeny csík...
0
2008. december 21., vasárnap 10:53
Mikey, ezeket tényleg érdemes lenne feltenned az adatalapokra is, ha még nem tetted meg. Ugyan én még nem tervezek bekékülni - hacsak el nem huppanok a jégen ...:) -, de biztos sokaknak jelentene támpontot, akik a fórumot nem olvassák.
0
2008. december 21., vasárnap 10:35
1.66:1-es? 4:3-as a kép??
0
2008. december 21., vasárnap 10:26
Átfutottam ezt az Ultra HDTV-s leírást.

Nagyon szimpatikus, szerintem én ki is hagyom a BD-t. Már eleve az tök szimpatikus, hogy a hozzá passzoló kamerák milyen kevés tárigénnyel beérik: 3,5 TB / 18 perc. :-D
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2008. december 21., vasárnap 4:06
Akkor ezekszerint a Halj eg máskor!-ral nincs gáz! Király. Lehet megveszem. :-)
Ha kifogástalan a transzfer, akkor miért nem referencia? :-) Persze tudom, hogy egy Sötét Lovagtól lemarad, de a többi filmtől kétlem! :-)
0
2008. december 21., vasárnap 3:53
Amire mindenki vár: a Bond-ok csatája - Dr. No / Halj meg máskor!

Dr. No:

A film: ...amely 46 évvel ezelőtt útjára indította minden idők egyik, ha nem a legsikeresebb filmsorozatát. Habár mostanra kissé idejétmúltnak számít, mégis elsőrangú szórakozást nyújt. 80%

A kép: 1080/24p AVC MPEG-4, 1.66:1-es arányban. Még mindig nem akarom elhinni, hogy amit láttam, az igaz. Egy 1962-es film nem nézhet ki így képileg. Lowry-ék csodát műveltek, sehol egy karc, pötty, szennyeződés, még nagyítóval sem látni semmi képhibát, a színek majdhogynem lefolynak a képernyőről, a részletgazdagság páratlan. Ugyan nem veszi fel a versenyt a manapság gyártott filmek képével, mivel a korabeli technika még fejletlenebb volt, de a látvány magáért beszél. Kérem szépen, így kell(ene) minden régi filmet felújítani. 100%

A hang: angol dts-HD High Resolution 5.1 - technikaliag ugyan 5.1-es, de leginkább csak a frontoldal szól, azon belül is a centersugárzó. Mivel a film eredetileg mono hanggal készült, itt csodát nem igazán lehetett tenni, már az hatalmas eredmény, hogy a beszéd meglepően tisztán szól, a hang mentes mindeféle torzulásoktól, recsegéstől, pattogástól, bár sajnos elég nagy az alapzaja. A korát figyelembevéve 80%

A magyar szinkronba nem hallgattam bele, de szerintem biztos, hogy gyengébben muzsikál, mint az eredeti.

Extrák: a korábbi kétlemezes DVD extrái itt is megvannak, ugyanúgy magyar felirattal. 80%

Halj meg máskor!

A film: ugrunk 40 évet az időben, Brosnan utolsó küldetéséhez, ami véleményem szerint nem sikerült a legjobban, de azért bőven fogyasztható kategóriás. 80%

A kép: 1080/24p AVC MPEG-4, 2.35:1-ben. Mivel csak néhány éves filmről van szó, a transzfer kifogástalan. Nem referencia, de ennek ellenére nagyon szép, pengeéles, részletgazdag, a DVD-hez képest mindenképpen előrelépés. 95%

A hang: angol dts-HD High Resolution 5.1 - ami már tényleg úgy szól, ahogy kell, mint a hat csatorna teszi a dolgát, a robbanások hihetetlen dinamikával szólalnak meg, a hangtér végig nagyon impozáns. 100%

Magyar 5.1-es szinkron is van, az eredeti hangtól nem sokkal marad le, mivel ennek az epizódnak már moziszinkronja volt. A felirat viszont hagy kívánnivalót maga után, mert pár helyen nem tökéletes az időzítése, de nincs nagy baj szerencsére.

Extrák: az Ultimate Edition DVD minden extrája, magyar felirattal.

Összkép: két Bond-film, ami kötelező vétel BD-n (a többi mellett persze).
0
2008. december 20., szombat 23:20
Oké, bár az is elég, ha beletekintek! A film az nekem nagyon tetszik, szóval csak az érdekel, hogy azok a szép tájképek tényleg szépek -e? :)
0
2008. december 20., szombat 21:24
Nekem megvan... Majd odaadom.
0
2008. december 20., szombat 15:53
A következő már egy régi kontra újabb Bond-elemzés lesz...
0
2008. december 20., szombat 14:47
Köszönjük neked Mikey ezeket az értékeléseket. De remélem lesz időd egy klasszikus Bond rész elemzésére is.
0
2008. december 20., szombat 11:05
Nagyon szép képe van,megéri megvenni!
0
2008. december 20., szombat 10:54
Úgy kettő, hogy nem vártad meg a másodikat... :DDD
0
2008. december 20., szombat 10:44
Szia!

Persze, emlékszem, köszi a segítséget! :)
most posts by TM
0
2008. december 20., szombat 10:34
Wanted

A film: egy nálunk kevéssé ismert képregény-sorozat filmes adaptációja, orosz rendezővel, és szokatlanul friss képi megjelenítéssel. Másodjára nézve sokkal nagyobbat ütött, mint még moziban, és a szinkronja is nagyon jól sikerült. 90%

A kép: az eddigi első Universal BD, amit láttam, de ha így folytatják, akkor maximálisan elégedett leszek velük. 1080/24p AVC MPEG-4 tömörítésű, 2.35:1-es aránnyal. Azt kell mondjam, nagyon kellemeset csalódtam a képben, már-már a referencia határát súrolja, a részletgazdagság hibátlan, sehol egy szemcse az egész film alatt, minden nagyon szépen kivehető. Hihetetlen élmény. 100%

A hang: a magyar 5.1 nagyon szépen szól, megkockáztatom, ennyire tisztán kevert beszédhangokat én még nem hallottam otthoni körülmények között. Nem szól agresszívan, de azért rendesen odateszi magát, ha akció van. Átváltva az angol dts-HD 5.1 hangsávra, kicsit lejjebb kell tekerni a hangerőt, mert az már megdörren, ahogy kell, de még így is jól szól mindkét hangsáv. 100%

Extrák: U-Control, ami a film közben előhívható werkfilmeket jelenti, plusz még néhány adalék, DE sajnos magyar vonatkozás nélkül. 60%

Összkép: szuper bérgyilkolós film, gyönyörű képpel, decens hanggal, ámde angol nyelvű extrákkal. Akinek bejött a film, annak ajánlott vétel.
0
2008. december 20., szombat 10:25
Ez hol kettő? :D

Esetleg valaki a Hét év Tibetben-ről tudna nyilatkozni? Gondolkodom a megvételén, de semmi infóm nincs róla, milyen a képe, hangja, stb...... (Látatlanba, vagyis infók nélkül már nem merek megvenni semmit, nehogy megjárjam...)
0
2008. december 20., szombat 10:21
Kis szünet után két újabb film:

Transformers

A film: azt hiszem, ide semmiféle kommentár nem szükséges, 144 percnyi tökéletes agykikapcsolás Michael Bay-módra, ami vagy bejön valakinek, vagy nem. Nálam 100%-os.

A kép: mivel friss filmről van szó, a HD-transzfer tökéletes. A sötét jeleneteknél eléggé szemcsés a kép, de emiatt botorság lenne rontani az értékelést, mivel a rendezői koncepció része a dolog, moziban is így festett. A kép 1080/24p AVC MPEG-4 kódolású, 2.35:1 arányú. Nem referencia-minőség, de megérdemli a 100%-ot.

A hang: angol True HD 5.1 - szerintem ezzel mindent elmondtam. Ahogy az várható, kiviszi a ház oldalát, ha kellően feltekerjük a hangerőt, de még emellett sem torzul be soha, mindvégig nagyon tisztán szól. Egyértelműen 100%

Szinkron nincs a lemezen, de legyünk őszinték: ezt a filmet ki nézi magyarul? A szinkron olyan szinten bénára sikeredett, hogy totálisan tökrevágja a filmélményt. Amit hallottam belőle (kb. 5 perc, az egy életre elég is volt). A magyar felirat a moziban látott fordítást tartalmazza.

Extrák: minden, ami a kétlemezes DVD-n is rajta volt, csak immáron HD-ben. 100%

Összkép: nagyon kellemes akciómozi, brutál képpel és hanggal, temérdek extrával. A szinkron hiánya ellenére kötelező vétel!
0
2008. december 18., csütörtök 21:38
Hali.

Tatai vagyok, egyzser vettem tőled filmet a a tatai mozinál. (2001. Űrodüsszeia)

Ha érdekel még info 82-es LG plazmáról, vagy esetleg TV, keress meg.

MSN: balazs.katona.1983@gmail.com

0
2008. december 18., csütörtök 21:36
Na ez meg nem hinném hogy elterjedne. EKkora felbontáshoz legalább 3m-es képátló kell ahhoz hogy láss egy kis különbséget, a legtöbb embernél meg átlagban 50-52" a max. Kivéve persze a projektorosokat, de nem hiszem hogy keveselnék a Full HD-t:)
0
2008. december 18., csütörtök 21:30
Kicsivel korábban írtam, hogy a következő évek fejlődése a 3D és a framerate növelése felé fog tartani. Ehhez a BD szerencsére megfelelő alapot nyújt.
0
2008. december 18., csütörtök 21:17
Ilyeneket írnak már  sok éve. De eddig még nem jött be. A tv-k nem érik el az igazán nagy méreteket. Legalábbis nem tömegesen. A tv lényege éppen az hogy kicsi. A mozi meg nagy.(Fellini gondolata csak nem szó szerint)
0
2008. december 18., csütörtök 20:39
Na, azért még van legalább 10 jó éve a BD-nek:)
Ultra High-Definition
0
2008. december 18., csütörtök 19:32
Jó ez az internet:) Olyan mintha valami nagy guru lennék, közben én is csak 5 perce néztem bele ebbe a dologba igazán:)
Általános
Ez egy kicsit érthetőbbé teszi:
Video
0