Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2008. december 18., csütörtök 18:58
ez a "TruMotion" mód olyan mintha a film egy másodperce több filmkockából állna és kicsit furán mozognának, mint ahogyan írod is gyorsítva mozognak az emberek? nem olyan mint régen volt a "borostyán" című sorozat az M1-en annak volt hasonló tök fura képe. utoljára ebben a sorozatban és a "hülye bolt" egyik bazi nagy 1,5millás tv-jén a gyűrűk urának vetítésénél láttam ilyet.
0
2008. december 18., csütörtök 18:47
Mi ez az offolás?
most posts by TM
0
2008. december 18., csütörtök 18:44
Hmm ez érdekes, erről tudnál vmi linket adni?
köszi
0
2008. december 18., csütörtök 17:51
A lelkem rajtam van.
most posts by TM
0
2008. december 18., csütörtök 17:48
Lelked rajta.
0
2008. december 18., csütörtök 17:47
Te nem láttad A parfümöt? Ott az illat hatására a főtéren boldog boldogtalannal, kutya macskával, ló darázzsal, Fekete Pákó Csonka Picivel kezdett el hálni, a külső jegyeknek vajmi kevés szerepe volt. Amúgy Jamamura nemrég Caspian herceget hozzám hasonlította, az ő ízlésének jobban hiszek! :)
most posts by TM
0
2008. december 18., csütörtök 17:40
Emlékeztetnélek, hogy az xpress hölgyeknek nem csupán egy érzékszervük van, ergo mivel nyilván nem csukott szemmel adják át neked a lemezt, s aztán az sem valószínű, hogy szemlesütve állnak, amíg te kibontod azt, annak az esélye, hogy a parfüm hatására a nyakadban végezzék erősen a nulla fele tendál.:)
0
2008. december 18., csütörtök 17:35
Na azt azért óvatosan! Személyes átvételnél elég egy lemezellenőrzés, máris hirtelen négy xpresses hölgy a nyakamban - hiányzik ez nekem? :)
most posts by TM
0
2008. december 18., csütörtök 17:07
Kihagytad a Parfüm-öt! :)
0
2008. december 18., csütörtök 16:39
Ez egy jó irány lenne szerintem. A látóideg mellett ideje a szaglóhámoknak is megadni, ami jár. Micsoda ínyencség lenne A nagy zabálás True Scent-verzióban!
Esetleg A Bölcsek kövére, vagy a Holtak földje is lehetne tesztlemez.
most posts by TM
0
2008. december 18., csütörtök 16:26
Az már szagos mozi lenne.
0
2008. december 18., csütörtök 15:09
Vazzzeeeeeg XDDD
0
2008. december 18., csütörtök 13:28
Ehhez elég egy lábos babfőzelék.
most posts by TM
0
2008. december 18., csütörtök 13:13
Audio/Output:

- DTS Output

- Dolby Digital Output

Mindkettőt állítsd "Downmix PCM"-re.
0
2008. december 18., csütörtök 10:54
sonny s550-esem van azon nem tudom van-e és hogy hol kell beállitani.  :(
0
2008. december 18., csütörtök 9:54

Ha van a lejátszódon olyan beállítás, hogy másodlagos audio, akkor be kell kapcsolni.
0
2008. december 18., csütörtök 1:15
Ahhoz, hogy a film alatt halld az extra hangokat, az kell, hogy a lejátszó rá tudja keverni azokat a fő hangsávra. Ez csak akkor működik, ha a lejátszó dekódolja a hangot, és nem az erősítő. Tehát PCM-re kell állítani a HDMI kimenetet bitstream helyett. Elméletben legalábbis.
0
2008. december 17., szerda 23:46
kéne egy kis segítség.

a batman: kezdödik! -en és más BD-en is találtam már van olyan extra,h a film nézése közben feljönnek kis werkek,beszélgetések,stb. de ezek némák. ezeknek hogy lehet behozni a hangját mert én nem találtam meg.

köszi
0
2008. december 17., szerda 23:35
Olyan házimozi-fotel, amely összeköthető a rendszereddel, és az effektek alatt rázkódik.
0
2008. december 17., szerda 23:28
Azt meg tudja valaki mondani mi az D-BOX?
0
2008. december 17., szerda 23:19
Ha belegondolsz a 2,35:1, 2,40:1 képarányok sokkal nagyobb teret "látnak be". Nem elhanyagolható szempont, hogy a rendező/operatőr ebben a képarányban álmodta meg az alkotást, az van a képen amit ők oda szántak. Ha levágod a két szélét, lehet hogy érdekes dolgokról maradsz le.
0
2008. december 17., szerda 23:18
Nagyon faszagányos, én maximálisan elégedett vagyok vele. A TruMotion-t nem használom, mert utálom, ha olyan feelingje van a képnek, mintha gyorsítva lenne lejátszva a film...

A Real Cinema üzemmódot is kikapcsoltam, mert bizonyos időközönként állandóan megakadt a kép, mint amikor lemezről olvasnál be egy filmet számítógépen, és meg-megakad egy pillanatra. Nélküle meg tökéletesen megy mindig minden film. :)))

A DVB-T tunerét meg nem tudom használni, megfelelő adás híján, bár amúgy sem tévénézésre vettem a berendezést... mondjuk egy Eurosport HD nem lenne utolsó dolog ám... :DDD
0
2008. december 17., szerda 23:08

Egyébként, hogy tetszik a TV-d? Nekem is ilyen van.
Két gondom van vele:
1. Ha bekapcsolom a TruMotion-t egy-két alak körül enyhe torzítást (ghostingot????)
    tapasztalok. Igen zavaró. Ha kikapcsolom mintha egy nagyon picit szaggatna a kép.
2. Csak Mpeg2-t tud. Úgyhogy szükség lesz egy set-top-boxra, ha HD adásokat akarok
    nézni. Bár csak DVD-t és BD-t nézek rajta.

Minden másban szuper, és gazdag színvilága van.

Na de vissza a tesztekhez...
0
2008. december 17., szerda 23:03
Azért BD-n sem mindig jön össze az az eredeti képarány, lásd Asterix az olimpián... :S
0
2008. december 17., szerda 22:37
A Sötét Lovag sorra dönti meg a BD eladási rekordokat. Első nap 600.000 eladott db (az előző rekorder az Iron Man 1 hét alatt teljesített 500.000 db-ot). Az első heti szám pedig 1.7 millió db, ami több mint 13%-a a teljes eladási mutatónak (13.5 millió db DVD+BD). Azt hiszem elég magasra lett téve a léc a következő bestsellernek:)
0