Akkor visszaterelném a topikot az eredeti mederbe:
Batman: Kezdődik!
A film: ...amelyik először definiálta újra a képregényfilm fogalmát (a második a TDK, természetesen). Christopher Nolan hallatlanul friss megközelítésben dolgozta fel a Denevérember történetét. Ebben a filmben minden mozdulatnak, tettnek súlya és következménye van, fényévekre vagyunk az első 4+1 Batman-film atmoszférájától, így számomra már elsőre is különleges élmény volt a megtekintése. 100%
A kép: 1080/24p VC-1 kódolású, 2.35:1-es arányú. Szépnek nagyon szép a transzfer, de a részletgazdagság nem az erőssége. Igaz, hogy minden élesen, tisztán kivehető, de nekem mégis hiányérzetem volt a filmet nézvén, mintha kissé fátyolos lenne a képe, de ez szerintem betudható az anamorf Panavision felvételi technikának, mert az ilyen módon felvett filmek képe mindig kissé szoftabb, mint a más módon rögzítetteké, de még így is mérföldekkel jobb, mint a felskálázott DVD, összehasonlítottam a kettőt. Más probléma nincs a képpel, így 90%
A hang: az angol True HD 5.1 mindvégig meggyőzően szól, a néma csendből képes hirtelen dübörgő hang-orgiává fajulni, ha akció van éppen. A beszéd végig tisztán, érthetően szól, mind a hat csatorna teszi a dolgát, főleg a film végi vonatos hajszánál teljesedik ki a hangtér, a robbanásoknál a mélynyomó is becsülettel szól. 95%
Extrák: minden, ami a kétlemezes DVD-n rajta van, itt is tiszteletét teszi. Az egyetlen új extra a TDK IMAX-ben rögzített hat perces prológusa HD-ben. Ezt nem lehet elégszer megnézni, annyira gyönyörű... 80%
Összkép: Az újkori Batman-filmek első része, ütős hanggal, kissé lágyabb, de nagyon jó képpel, decens extrákkal ellátva. Ajánlott vétel, ha már a TDK is BD-n van a gyűjteményben. :)))