Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2008. december 15., hétfő 20:18
oppá, a kép úgy néz ki lemaradt:
0
2008. december 15., hétfő 20:15
ezt muszáj volt lefotóznom:)

szerencsére még befértem a Nolan chatbe, a bd-live-on pedig már ott figyel az event (leader: c_nolan:)))), baromi kíváncsi vagyok milyen lesz:)
0
2008. december 15., hétfő 13:52
Tömör személyes tapasztalat: szuper! :-)
0
2008. december 15., hétfő 13:32
Először is köszi a válaszokat a PC-s kérdéseimhez.

BD-hez nálam (egyelőre) mindenképpen csak PC játszik, ugyanis helyhiány miatt amúgy sem tudnám elhelyezni a tv-t, valamint egy PC-s BD olvasó is olcsóbb, nem beszélve arról, hogy PC-n eléggé magától értetődő, hogy kell pl. a PowerDVD-t kezelni.

Ha megengedtek még egy kérdést, egy HDCP-t nem támogató videokártya esetén tényleg csak butított felbontásban tudnám megnézni a filmeket? Buttgereit nálad mi a PC-s felállás ezügyben, mivel Te is CRT monitoron nézed, nincs butított felbontás (ha analóg bemeneten megy a jel)? Bocsi ha hülyeségeket kérdezek, de mint írtam, ez eléggé új számomra.

PS: korábbi reagálásokra: letöltés NEM játszik.

Köszi szépen mégegyszer,
Üdv,
Wilczek
0
2008. december 15., hétfő 13:25
Állítólag nagyon jó ez is, nekem is S550-esem van, az S350-es a kistestvére, majdnem mindent tud, amit a nagytesó (azt hiszem, analóg hangban csak sztereót, meg ilyen apróságok)
Szóval szerintem tuti jó vétel lehet az is!
0
2008. december 15., hétfő 13:21
nekem az S550-em van és nagyon meg vagyok elégedve vele.
a dvd-ket is nagyon sépen kezeli.

maximálisan tudom ajánlani!
0
2008. december 15., hétfő 13:19
A TV-kérdés számomra már nem kérdés, mert megoldott a 94-es Full HD (még ha sokan azt is állítják, hogy ebben a méretben sem élvezhető, amit erőteljesen cáfolnék!) de erről a BD-lejátszóról mesélj kérlek.

És mást is kérdeznék. Esetleg valakinek véleménye, ne adj isten személyes tapasztalata erről: Sony BDP-S350?

Köszi
0
2008. december 15., hétfő 12:57
Még nem láttam.
0
2008. december 15., hétfő 12:42
Derceto láttad mára Sky Crawlers-t?
Milyen? Pár sort írhatnál róla ide vagy a rajzfilm topikba.
0
2008. december 14., vasárnap 4:26
Akkor visszaterelném a topikot az eredeti mederbe:

Batman: Kezdődik!

A film: ...amelyik először definiálta újra a képregényfilm fogalmát (a második a TDK, természetesen). Christopher Nolan hallatlanul friss megközelítésben dolgozta fel a Denevérember történetét. Ebben a filmben minden mozdulatnak, tettnek súlya és következménye van, fényévekre vagyunk az első 4+1 Batman-film atmoszférájától, így számomra már elsőre is különleges élmény volt a megtekintése. 100%

A kép: 1080/24p VC-1 kódolású, 2.35:1-es arányú. Szépnek nagyon szép a transzfer, de a részletgazdagság nem az erőssége. Igaz, hogy minden élesen, tisztán kivehető, de nekem mégis hiányérzetem volt a filmet nézvén, mintha kissé fátyolos lenne a képe, de ez szerintem betudható az anamorf Panavision felvételi technikának, mert az ilyen módon felvett filmek képe mindig kissé szoftabb, mint a más módon rögzítetteké, de még így is mérföldekkel jobb, mint a felskálázott DVD, összehasonlítottam a kettőt. Más probléma nincs a képpel, így 90%

A hang: az angol True HD 5.1 mindvégig meggyőzően szól, a néma csendből képes hirtelen dübörgő hang-orgiává fajulni, ha akció van éppen. A beszéd végig tisztán, érthetően szól, mind a hat csatorna teszi a dolgát, főleg a film végi vonatos hajszánál teljesedik ki a hangtér, a robbanásoknál a mélynyomó is becsülettel szól. 95%

Extrák: minden, ami a kétlemezes DVD-n rajta van, itt is tiszteletét teszi. Az egyetlen új extra a TDK IMAX-ben rögzített hat perces prológusa HD-ben. Ezt nem lehet elégszer megnézni, annyira gyönyörű... 80%

Összkép: Az újkori Batman-filmek első része, ütős hanggal, kissé lágyabb, de nagyon jó képpel, decens extrákkal ellátva. Ajánlott vétel, ha már a TDK is BD-n van a gyűjteményben. :)))
0
2008. december 13., szombat 20:59
82-esben fullHD-t, ráadásul Samsungot? Ejha..

Ekkora méretben teljesen felesleges a Full HD, 100-ért kap jobb márkából is HD-ready-t, ami bőven elég.

Valamint BD lejátszót is lehet venni jobbat, kb 20k-val olcsóbban.

Íme egy mégolcsóbb, jobb alap HD rendszer :)
0
2008. december 13., szombat 20:55
Szerintem a Blu-Ray-t nem PC-re találták ki. Az egész lényege a Full HD 1920x1080-as felbontású kép. Ami akkor az igazi ha Full HD-s anyagot néz az ember Full HD-s megjelenítőn. A többi csak utánérzés. A monitorod felbontása elég nagy, de mégis más... Biztos szépen fog kinézni rajta a DVD-hez képest, de szerintem így nem tudod kihozni a maximumot a nem túl olcsó BD lemezből.

Szerintem vegyél egy 82 centis Samsung LE32A656-os tévét (kb 150.000), meg egy Panasonic DMP BD-35-ös BD lejátszót (kb 75.000) Az lejátszik mindent. És máris kész egy olcsóbb HD rendszer! :)
0
2008. december 13., szombat 17:32
Jobb ötlet nekem sem jutott volna eszembe, mert PC-n nézni BD-t kb. olyan, mintha MP3-mat hallgatnánk high-end rendszeren...

Amúgy valamelyik nap ígértem képeket a gyűjteményemről, a másik BD-s topikban láthatóak éppen... :D
0
2008. december 13., szombat 17:29
Sztem ha adhatok tanácsot, nyugodtan tölts le 264kodekes ***.mkv formátumú hd rip-eket azok is tuti minőségűek ahhoz hogy monitoron nézd!/főleg semmi hdmi kábel,digis bemenet?/ felesleges...
így is sokkal jobb a gyári dvd-nél a kép :D
ezért ne vegyél bd lemezt, vagy csak 990.- ért ;)
0
2008. december 13., szombat 16:52
Power dvd 8 jó bd lejátszásra.
A monitorral kapcsolatban nekem egy 19 colos crt van és azon is már látszik a különbség.
0
2008. december 13., szombat 16:25
Nekem nem a magyar változat van meg, de ettől függetlenül a kép és a hang is kifogástalan! :-)
0
2008. december 13., szombat 16:06
Ha megnéztem, majd lesz, de a VOX-ban igencsak jó minősítést kapott technikai oldalról nézve (kép 100%, hang 95%). Olyan rossz nem lehet... :)))
0
2008. december 13., szombat 15:25
Hali

A Legenda vagyok BD-ről van valakinek tapasztalata?

köszi
0
2008. december 12., péntek 13:57
Kedves Fórumtársak!

Nem találtam jobb topic-ot, így ide írnám a Blu-ray-el kapcsolatos kérdésem.
Az egész Blu-ray dolog új számomra, viszont a tesztek eléggé meggyőztek, hogy lassacskán a DVD-k felől a Blu-ray lemezek felé kell elmozdulni.
Kérdésem, hogy mi szükséges, hogy számítógépen lehessen megfelelő minőségben Blu-ray-en kiadott filmeket megnézni?
Először is kell egy BD olvasó, de itt jön számomra a képzavar és az ilyen  mágikus  dolgok, mint HDCP, stb.
A következő masinán (feltéve, hogy van BD olvasó) megtekinthetők-e  minőségromlás  nélkül a filmek? (csak a főbb paramétereket említeném):
1. AMD A64 4600+ X2
2. 2GB RAM
3. nVidia Gefore 7800 GT 256MB (nem mai darab, de elég jól elvagyok vele). 2 DVI kimenet van rajta, a kártya az egyik DVI kimeneten, átalakítón csatlakozik egy DELL P1130 21"-os CRT monitorhoz (analóg bemenet van csak a monitoron, 1600x1200@85Hz, amin most megy, de viszi a 2048x1536@75Hz-et is).
Tehát a másik kérdés, hogy ilyen kiépítéssel képbutítás nélkül megnézhetők-e a BD lemezek? (A szoba meglehetősen pici ahhoz, hogy ez a méretű monitor is megfelelő legyen.)
Milyen software kellene a lejátszáshoz?

Köszi a válaszokat és üdv,
Wilczek
0
2008. december 12., péntek 13:29
Köszi szépen!!!
0
2008. december 12., péntek 13:08
The Sky Crawlers limited edition Blu-ray box

A nemzetközi forgalmazás a Sonynál van, így nálunk is várható egy szerényebb kiszerelésben.
0
2008. december 12., péntek 10:53
hó, köszi!
0
2008. december 12., péntek 10:45
THE DARK KNIGHT BD-TESZT

link helyesen (?)
0
2008. december 12., péntek 10:44
THE DARK KNIGHT BD-TESZT
kazama és jómagam tollából.
0
2008. december 12., péntek 9:43
www.amazon.co.uk / www.hmv.com - itt nincs a magyar vonatkozásra infó, azt itt lehet megnézni: www.dvdcompare.net
0