Én is mostanság csábultam át a kék oldalra. Mind amellett, hogy a szebb kép, erőteljesebb hang is csábítóan hatott, főleg az extrák miatt is váltottam: szeretem őket, és manapság már csak a BD-re tartogatják őket. Ugyanakkor, nem felejtkeztem el a dvd-kről sem (bár a szívem szakadt meg nem rég, mikor egy áruházban csak a BD-ket nézegettem, futó pillantást vetve a dvd-kre), sok film van, ami nem fog megjelenni BD-n ill. ha meg is jelent, nem érzem feltétlen szükségességét, hogy váltsak, előtte jól áttanulmányozom a fórumot itt, külföldi oldalakat, mennyire éri meg váltani. Azt, hogy nem veszek zsákbamacskát, jól bizonyítja, hogy az eddig megvett 11 filmből 9 már megvolt dvd-n, de a másik kettőt is láttam már többször - tudtam, hogy ezen filmeknél érdemes váltani. Ha a dvd kiadásuk mondjuk extrában nem nyújtott többet, nagyon-nagyon nehéz szívvel tovább adtam rajta (vagy legalábbis próbálkoztam). Majd 470 dvd-m van, ha rájuk nézek, mindről tudom kb. hogy jutottam hozzá, milyen értéket képvisel (lehet, hogy akad köztük, ami nem túl jó film, de pl. olyantól kaptam, aki fontos). Nem tudnám eladni mindet. És mint mondtam, nem is hiszem, hogy mindet le kellene cserélnem, akár megjelent kék lemezen, akár nem. Példának okáért most a Volt egyszer egy vadnyugat ugrott be vagy az Elfújta a szél. Mindkettő film remek, felújított kiadásban van meg dvd-n, előbbiről láttam összehasonlító képeket, nem érzek túlzottan nagy különbséget. A Szél pedig csodásan néz ki dvd-n, nem hiszem, hogy ebből több kellene nekem. De például nagy fejtörést okoz a Gladiator. Imádom a filmet, megvan a 3 lemezes kiadás, de erősen agyalok a BD-n. Nagy visszatartó erő, hogy nincs az extrákon felirat (ugyan ez igaz a Jurassic Park gyűjteményre is), úgyhogy ha meg is veszem a Gladiator-t (a JP nem kérdés :D), a dvd-t sem engedem ki a kezeimből :)
Ennyi filmnél is gondot okoz, mit nézzek, hát még sokkal több cím esetén mi lenne velem? :) Szóval, nagyon megválogatom, mit vegyek meg, mit ne, nem kell mindent lecserélni :) Ez az én véleményem :)