Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2012. november 2., péntek 20:02
Oké, elfogadom ezt az álláspontot is, az én véleményem is egy a sok közül. Kíváncsi lennék, akinek ez megvan, mit mondana róla! Mirrors BD-sek, véleményt! :)
0
2012. november 2., péntek 19:00
Hm...
Csoda vagy nem,ezek tények.Ha neked viszont sőt,akkor én erre írom,hogy: Micsoda?
Te biztos más kópiát kaptál. :)
Számomra szemet bántó,és azért mégiscsak bd-ről van szó,amiért pár ezer forintot kiad az ember.Ezért pedig vannak elvárások.
Nekem nem felelt meg.
Persze az enyém is csak egy vélemény a sok közül. :)
0
2012. november 2., péntek 0:49
Micsoda? :)
Már ne is haragudj, de a Mirrors BD-nek az égvilágon semmi baja nincsen. Az, hogy nincs ráeresztve minden szar szűrő meg DNR, attól még nem rossz, sőt. Persze ez is csak egy vélemény a sok közül, én úgy vagyok vele, néha inkább szemcsésedjen, minthogy ráküldjenek mindenféle digitális kütyüt. Ebben az esetben viszont pl. a Fekete hattyúval véletlen se kísérletezz! :)
0
2012. november 1., csütörtök 20:09
Természetesen anyagi vonzata is van.Egyértelmű.
De bármily meglepő,ha mondjuk havi egymillát keresnék,én akkor sem vennék meg minden filmet bd-n.
Csak olyan filmeket veszek,amiket tuti,h többször is megnéznék,és nálam fontos,h "üssön". Oké,bevallom van két vígjátékom is:) De azok olcsók voltak,és tetszenek.
Még egy kritérium,az extra. Lehet bármilyen jó a film,ha egy bd tök fapad,az nekem nem kell.

Abban igazad van,h mindegyik film megérdemelné a hd minőséget,de akkor az tényleg olyan is legyen.
Mint már sokszor volt említve,h bd és bd között is óriási különbségek vannak.

Egy példa,h hiába bírom nagyon Kiefer Sutherland-et,és tetszett a Tükrök.
Megvettem,és mikor megnéztem legszívesebben kibasztam volna az ablakon.
Itt azért nem egy régi filmről van szó,és a kép többször is szinte beszemcsésedett/behavazott.
El is adtam a lemezt.
0
2012. november 1., csütörtök 19:23
Látványban és hangban szerintem minden film megérdemli. Nem csak a látványos akciófilmeknek, sci-fiknek, de a vígjátékoknak és rajzfilmeknek is jót tesz a részletesebb kép.

Ettől függetlenül én is veszek még DVD-ket, de ennek leginkább anyagi okai vannak, és nem áltatom magam azzal, hogy ez vagy az a film nem nem érdemli meg a HD képet.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. november 1., csütörtök 17:31
"Kérdés, hogy mindent el kell-e fogyasztani, amit el akarnak fogyasztatni velünk..."

Ez teljesen jó gondolat,és válasz: Természetesen nem.

Igazából nekem se régóta van bd-m.Tavaly sikerült vennem.
Ettől függetlenül nem szabadulok meg a dvd-imtől.Persze amire úgy gondoltam jobban néz ki hd-ben,azokat próbálom lecserélni.
De azért,mert van bd házimozim,nem fogok ezután se minden filmet eme adathordozón megvenni.Kizárólag olyanokat,amik látványban vagy hangban megérdemlik ezt - szerintem.
0
2012. november 1., csütörtök 15:38
Voltak már itt többen is, akik a túlzott élesség miatt álltak ellen. Én sosem voltam ilyen véleményen: a varázslat egyáltalán nem vész el. Pusztán anyagi okai voltak annak, hogy viszonylag későn csatlakoztam a kék oldalhoz.

Nekem úgy tűnik, te is - talán - ugyanilyen megfontolásból akarod lebeszélni magad róla.

Nekem speciel nagyon fontos a képminőség, de az igaz, hogy a részletesség kétélű fegyver. A hibákat, kezdetleges technikákat nyilván jobban elfedi az életlenebb kép, ugyanakkor arra is van példa, hogy apróságok meg sem látszanak egy SD vátozatnál.

HD-ben jobban látszik, mikor szerepel dublőr a színész helyett, de az előnyeire azért több a példa (és a dublőröket azért DVD-n is ki lehet szúrni). Épp az imént néztem meg a Vissza a jövőbe II-t. Pár nappal korábban láttam az első részt, és csak most (pedig ki tudja, hányadszor látom) tűnt fel, hogy Brown doki 1985-ös arca milyen ráncos. Rögtön leesett, hogy idősebbre maszkírozták Christopher Lloydot, hiszen a film jelentős részében a doki 1955-ös énjét alakítja. Életemben először a második részt láttam, mégpedig moziban. Amikor 2015-be érve leveszi magáról a maszkot, mondván, hogy befeküdt egy fiatalító kúrára, és 30 évet fiatalodott, nos, azt a jelenetet én mindig poénként értékeltem, hiszen nem észleltem semmi szemmel látható változást az arcán. Csak most döbbentem rá, miután az első részben felfigyeltem a finom ráncokra, hogy félig-meddig kényszerhúzás volt ez az alkotóktól, mert a folytatásokban Doc Brown 1985-ös énje többet szerepel, mint az 1955-ös, és ezzel, hogy megfiatalították, a maszkra nem volt szükség, csak a parókára. Ez a dolog sem a moziban, sem DVD-n nem tűnt fel soha, csak most, HD-ben nézve. Lehet, hogy ez csak nekem volt eleddig újdonság, de komolyan meglepett ez a felismerés, mert az első mozis megtekintéssel teljesen más megítélésem volt arról a jelenetről, és sosem tűnt fel korábban, hogy a doki 1955-ös és 1985-ös énjének arcán mások a ráncok. :-)

Ez csak egy apró példa. A lényeg: kizártnak tartom, hogy egy film a HD kép miatt kevésbé lenne élvezhető, sőt!
0
2012. október 31., szerda 16:38
Érdekes cikk, kérem a BD-fanatikusok is próbálják meg előítéletek nélkül elolvasni:
http://www.guardian.co.uk/film/filmblog/2010/aug/31/blu-ray-psycho

Én ezek után, azt hiszem, mégis maradok a DVD-nél. Valami ilyesmi érzésem volt a BD-filmekkel kapcsolatban, mint amiről a cikk írt: a kép túl élesnek, túl élethűnek látszik. A moziban a távolság miatt, a DVD-n a felbontás miatt nincs ilyen gond, de a BD-n, a túlzott realisztikusság miatt elveszik az a varázslat, amiről a mozinak szólnia kellene.

Végül is azt hiszem, egy kellően nagy CRT TV elég szép képet ad ahhoz, hogy az ember ne akarjon többet. Bár jobb minőség mindig létezik, csak kérdés, érdemes-e pénzt, időt áldozni rá. Kérdés, hogy mindent el kell-e fogyasztani, amit el akarnak fogyasztatni velünk...
0
2012. október 31., szerda 15:36
Köszönöm a válaszokat!

Lord Picard:
Nekem épp a Volt egyszer egy vadnyugat DVD-vel volt bajom. Sajnos látni rajta az elmosódottságot, pixelesedést, igaz, csak akkor, ha az ember direkt odafigyel rá. De azért a BD-változat képével összehasonlítva egyből látni a különbséget. Viszont ha megnézem a kiadványokat: a 2-lemezes Vadnyugat DVD-nek sem volt ronda a borítója, de a mostani, szinkronizált változatnak egyenesen gyönyörű, míg a külföldön kapható BD-kiadásétól rosszul vagyok. Talán hülye vagyok, hogy ilyesmiken rágódom, de nekem az is fontos szempont, hogy maga a kiadvány jól nézzen ki, mert egy jó kiadványt értéknek tartok. Különösen manapság, amikor az embereknek egy film nem jelent semmit, csak egy adathalmazt a winchesteren, ami bármikor törölhető, lecserélhető, és amit a bőség zavara miatt csak felületesen néznek meg, ha megnéznek egyáltalán.

Egyébként a kiadókról is megvan a véleményem: sírni azt tudnak, de egy filmet nem bírnak normálisan megjelentetni a kék formátumon. Hol a szinkront spórolják le (ami nagyon sok filmnél már rendelkezésre áll, hisz a DVD-változathoz már elkészítették, tehát semmiből nem állna rárakni), hol a feliratokat, hol a borító ocsmány stb. Egyébként szerintem ez is szándékos, hogy majd újra ki lehessen adni a filmet, mi hülye vásárlók meg újra megvegyük. Érdekes például, hogy a Volt egyszer egy Amerikát képesek voltak bluray-en normálisan megjelentetni: eredeti borító, mindenféle szinkron (köztük magyar is) és felirat. Ha minden BD-kiadás ilyen lenne, nem is gondolkodnék a váltáson. De így...
0
2012. október 31., szerda 12:00
A telefonosok közül én voltam az egyik. :) Szegény Nokia6310i-m épp tegnap szenderült végleg jobblétre, Isten nyugosztalja. Találtam itthon egy használaton kívüli C5-akármennyiset, amit úgy nézegettem, mint az altamirai barlanlakó a mikrochipet. Egy óra alatt rájöttem, hogy hol kell bekapcsolni, utána pedig további órákon át próbáltam megtalálni, hogy a tarkabarka ikonerdőben vajon van-e olyan funkció, ahol esetleg bele lehet pötyögni egy telefonszámot. S ez még nem is csúcskategóriás valami asszem. Viszont be kell látni, hogy bizonyos fokig haladni kell az árral, mégha csak a farvíz szélén is. Ugyan lehetett volna másik 6310-est is szerezni, de ezek már preparált utánzatai csak a régieknek, kevésbé megbízható élettartammal. A régit párszor falhoz vágtam, megtapostam, amikor egy-két beszélgetés nem úgy végződött, ahogy ideális lett volna, s a drágám azt is rugalmasan tűrte, de már ez is csak múltbéli erény, ezek a most kínált oldtimerek ugyanolyan érzékenyek, mint a pettingelős unokáik, akkor meg mifaszért költsek rá vagyonokat, mikor már nem számítanak az ilyen különc külsőségek.
most posts by TM
0
2012. október 31., szerda 9:54
Nézd, egyet kell megérteni. Úgyis meg fogsz törni. Ha nem most, akkor 1-2-3 év múlva. Be kell látni, hogy a DVD már elavult technológia lesz. Fejlődik ez is mint a számítógépek, mp3/mp4/kurvaanyatudjamilyen lejátszók, meg a mobiltelefonok. Inkább előbb váltsál mint később, legalább időben elkezded gyűjteni azokat a filmeket, amikre igényt tartasz, közel állnak a szívedhez. A lista úgyis végtelen, akkor is, ha most nem így látod :) Arról nem beszélve, hogy ugye a BD-játszó a DVD-ket is viszi, tehát a kellemest a hasznossal kombinálod és nem veszítesz semmit. De mint mondtam, egy a lényeg. Előbb vagy utóbb mindenki vált, ha akarja, ha nem. Szinte biztos, hogy a rétegfilmek, ha meg is jelennek nálunk, szerintem max DVD-n, vagy úgy se, de szerintem inkább utóbbi verzió. Így maradni fog külföld, ahonnan meg már BD-t rendel az ember, ha már így alakult. Persze ne legyen igazam, de én így látom. A legjobb példa a mobiltelefon. Lehet szidni a fejlődést, én se vennék sose iPhone-t, meg érintőképernyős szarokat, de ha most megdöglik a telefonod (volt vmelyik fórumban ilyen telefonmutogatás pár hónapja, háááát, mint egy múzeum...:)), akkor elég nehéz lecserélned egy hasonló kőkorszakira szerintem. Vagy bemész egy boltba, ahol 10-15e egy 10 éves szar és akkor már azt mondod, ennyiért legyen valami jobb. Szerintem. Két szóval tehát: Váltásra fel! :)
0
2012. október 31., szerda 9:14
Szia! Én személy szerint nem agyaltam, amikor eldőlt, hogy az új formátumok közül a BD lesz a befutó, elkezdtem a BD-k gyűjtését. Eleinte alig volt magyar vonatkozású film, ahhoz képest most sokkal jobb a helyzet. Véleményem szerint annyival jobb a kép minősége, hogy engem már zavar a DVD-k képe. Mivel kevés szabad időm van, nem nagyon nézek DVD filmeket, venni szerintem az elmúlt 5 évben vagy 10db-ot vehettem. Engem is bosszant, hogy rengeteg számomra fontos filmet nem adtak ki - s itt nem csak rétegfilmekre gondolok -, de ha számodra nem fontos a magyar vonatkozás, külföldön összehasonlíthatatlanul jobb a helyzet. Számomra fontos a magyar vonatkozás, s bízom abban, hogy az általam itthon megvásárolt filmek is számíthatnak a magyar piacon, hogy minél több film jelenhessen meg itthon is. Szerintem tegyél egy próbát, vegyél meg egy-két általad preferált filmet, amit ismersz, s nézd meg BD-n! Most itt rengeteg jó akció is fut, DVD áron vehetsz BD filmeket. "Jövőbelátó" filmesek tényleg írhatnának a következő években várható megjelenésekről!

0
2012. október 31., szerda 8:23
Én is mostanság csábultam át a kék oldalra. Mind amellett, hogy a szebb kép, erőteljesebb hang is csábítóan hatott, főleg az extrák miatt is váltottam: szeretem őket, és manapság már csak a BD-re tartogatják őket. Ugyanakkor, nem felejtkeztem el a dvd-kről sem (bár a szívem szakadt meg nem rég, mikor egy áruházban csak a BD-ket nézegettem, futó pillantást vetve a dvd-kre), sok film van, ami nem fog megjelenni BD-n ill. ha meg is jelent, nem érzem feltétlen szükségességét, hogy váltsak, előtte jól áttanulmányozom a fórumot itt, külföldi oldalakat, mennyire éri meg váltani. Azt, hogy nem veszek zsákbamacskát, jól bizonyítja, hogy az eddig megvett 11 filmből 9 már megvolt dvd-n, de a másik kettőt is láttam már többször - tudtam, hogy ezen filmeknél érdemes váltani. Ha a dvd kiadásuk mondjuk extrában nem nyújtott többet, nagyon-nagyon nehéz szívvel tovább adtam rajta (vagy legalábbis próbálkoztam). Majd 470 dvd-m van, ha rájuk nézek, mindről tudom kb. hogy jutottam hozzá, milyen értéket képvisel (lehet, hogy akad köztük, ami nem túl jó film, de pl. olyantól kaptam, aki fontos). Nem tudnám eladni mindet. És mint mondtam, nem is hiszem, hogy mindet le kellene cserélnem, akár megjelent kék lemezen, akár nem. Példának okáért most a Volt egyszer egy vadnyugat ugrott be vagy az Elfújta a szél. Mindkettő film remek, felújított kiadásban van meg dvd-n, előbbiről láttam összehasonlító képeket, nem érzek túlzottan nagy különbséget. A Szél pedig csodásan néz ki dvd-n, nem hiszem, hogy ebből több kellene nekem. De például nagy fejtörést okoz a Gladiator. Imádom a filmet, megvan a 3 lemezes kiadás, de erősen agyalok a BD-n. Nagy visszatartó erő, hogy nincs az extrákon felirat (ugyan ez igaz a Jurassic Park gyűjteményre is), úgyhogy ha meg is veszem a Gladiator-t (a JP nem kérdés :D), a dvd-t sem engedem ki a kezeimből :)

Ennyi filmnél is gondot okoz, mit nézzek, hát még sokkal több cím esetén mi lenne velem? :) Szóval, nagyon megválogatom, mit vegyek meg, mit ne, nem kell mindent lecserélni :) Ez az én véleményem :)
0
2012. október 31., szerda 7:11
Van benne igazság, sok film ami DVD-n megvan nem fog BD-n ékezni hozzánk!!!! Egyetértek. Én is sokáig agyaltam hogy mi legyen, én túladtam a DVD-ken, de csakis a képminőség miatt, hiába fel skálázza a DVD képét jobbra, nagy részük akkor is szar marad. Ott untam meg amikor megvettem egy 2-3ezres filmet és csalódtam a képben:( Hagyományos tv-n jó a DVD képe, de nagy LCD-n harmat gyenge!!! Minél nagyob, jobb TV-d van annál jobb minőséget igényel. Én átálltam a kék oldalra, pedig volt jó néhány classic filmem!
0
2012. október 31., szerda 3:06
Sziasztok!

Remélem, nem csak engem fog érdekelni az éjjeli agymenésem...

Szóval, a legutóbbi időkig úgy voltam, hogy megmaradok a DVD-formátumnál, de mostanában elbizonytalanodtam, ugyanis belenéztem az egyik DVD-mbe. Ez egy olyan kiadás, amin a film igényesen, szépen felújított. Mégis, a laptopom képernyője nem túl nagy, nem is HD-felbontású, de még azon is látszott, hogy sok helyen a kontúrok mennyire elmosódottak. Aztán belenéztem ugyanebbe a filmbe egy bluray-verzióban, és hát egyből láttam a különbséget.

Csak van egy-két gond a blurayjel. Engem ugyanis nem éppen a legnagyobb kasszasikerek érdekelnek, azt pedig erősen kétlem, hogy mondjuk egy Bergman-film megjelenik itthon BD-n az elkövetkező 2000 évben. Namost, a DVD-nél meg lehetett csinálni azt, hogy ha itthon nem adták ki a filmet, megvette az ember külföldről, lemásolta a gépre, és szerkesztett vagy szerzett hozzá szinkront. Blurayjel ez már nem olyan egyszerű: komolyabb rajtuk a másolásvédelem, meg ugye 30-40 gigával már nem olyan könnyű zsonglőrködni. Így viszont könnyen lehet, hogy a nekem fontos filmek nagyrészét soha nem tudom normálisan BD-n élvezni. Akkor meg minek az egész?

Aztán vannak még más bajok is: bluraynél komolyabb zajcsökkentésre van szükség a régebbi filmeknél, hogy ne legyen élvezhetetlen a kép, de ezt nem egyszer túlzásba viszik, és olyankor egy csomó részlet veszik el a képről, azaz pont azt ölik meg, ami az egész nagyfelbontás értelme. Attól is tartok, hogy a mostani ájuldozások a BD-lemezek képminősége miatt addig fognak tartani, amíg a formátum népszerűbbé nem válik. Akkor majd jönnek bluray-en is a gyenge transzferek, mint ahogy ez a DVD-vel is történt. Meg ugye az is baj, hogy a bluray-kiadványok kék tokja és a borítók többsége hányingert vált ki belőlem.

Aztán meg egy igazán jó filmnél nem kell, hogy tökéletes legyen a képminőség (tökéletes nem is lehet, mindig van jobb), szóval továbbra sem tudom, hogy DVD vagy bluray... Valószínű, hülye vagyok, és többet töltöm az időt az ilyeneken agyalással, mint kéne, de nem akarok kétszer költeni. Nektek mi a véleményetek erről az egészről? Ja, és ha van itt jövőbelátó, aki meg tudja jósolni, hogy mennyire fog beindulni itthon a réteg(ebb) filmek bluray-kiadása, annak megköszönném a segítséget!
0
2012. október 21., vasárnap 21:06
Vajon Stanley Kubrick Ragyogás és Mechanikus Narancs című filmjei megfognak jelenni nálunk valamikor Blu Ray-en?  

Már csak ezeket szeretném megvenni BD-n Kubrick mestertől.
0
2012. október 10., szerda 20:10
ez nem gond, ez teljesen attól függ,h a lemez gyártója,h programozza a lemezt. valamelyiken működik valamelyiken nem. ez változó.
0
2012. október 10., szerda 20:08
Nemrég kaptam meg az Xpresstől a Bond 50 díszdobozt. Van egy problémám, ami minden lemeznél jelentkezik, amit eddig kipróbáltam, elindítom a filmet, és miután megállítom, újraindításkor elkezdi elölről betölteni az egész lemezt, és nem a filmet folytatja onnan, ahol abbahagytam. Baromira rossz, hisz így arra kényszerülök, hogy egyhuzamban végignézzem az adott filmet, nem állíthatom le. Kipróbáltam egy másik filmet, egy Potter filmet, és annál nem volt ilyen gond, sőt megvan a Star Wars gyűjtemény is, annál sincs.
Mi lehet a gond? Másnak is jelentkezik ez a gond, akinek megvan a gyűjteméány?
Gondolom, nem lejátszó függő, mert eléggé csúnya lenne, ha ez lenne a helyzet (egy 6 hónapos Blu-Ray lejáztszóm van).
0
2012. október 10., szerda 19:13
Atya ég!

A legdurvább: a fiatal csaj 50eFt felárral válna meg a készüléktől.

Kérdés: tehát úgy érzed, 50eFt-ot ér neked ez a 10 óra várakozás?
Válasz: Hát, így utána számolva inkább 200eFt felárért adnám el.

Mégis, vajon melyik magyar valóságban él ez, ahol 20eFt a nettó órabér???

De jó érzés, amikor tudatosul bennem, hogy van az én őrültségemnél értelmetlenebb is. :-)
0
2012. október 10., szerda 18:53

azt kívánom nekik, 40-50 év múlva sírva átkozzák el azt a napot, amikor elsők között megvették ezt a vackot, ahelyett hogy valami olyat csináltak volna amire érdemes lesz visszaemlékezniük...
0
2012. október 10., szerda 17:22
Megeshet
http://www.youtube.com/watch?v=vc9bMY6lGw0
0
2012. október 10., szerda 15:38
Milyen kár, hogy azt nem lehet letölteni:/
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2012. október 10., szerda 15:16
Az utolsó mohikán BD magyar felirattal:

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/posledni-mohykan-finalni-reziserska-verze-blu-ray-p118648/
0
2012. október 10., szerda 15:13
Viszont nálunk lehet, hogy több iPhone5 fogyott...
0
2012. október 8., hétfő 11:06
Prometheus BD teszt:

http://www.blu-ray.com/movies/Prometheus-3D-Blu-ray/39474/#Review
0