Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2012. október 7., vasárnap 23:41
"In den ersten beiden Verkaufswochen wurden demnach in Deutschland 136.000 Blu-rays des Films verkauft. Hinzu kommen aber noch 58.600 3D-Blu-rays. Das macht eine Gesamtabsatzzahl von 194.600 HD-Titel in nur 2 Wochen. Die DVD kommt in den ersten beiden Verkaufswochen lediglich auf 152.000 Exemplare."

Ez röviden annyit jelent, hogy Németországban az első két hétben a Bosszúállókból 194.600 BD-t és 152.000 db DVD-t adtak el. Szép.
Nálunk ez mennyi lehet? 500 és 1500???

0
2012. október 7., vasárnap 13:59
Frissítést majd pendrive-ról oldom meg, mert sajnos nincs vezetékes netem. A tied valószínűleg frissítette magát, mikor kellett :)) Rémlik, hogy mostanság valaki itt X-en lelkendezett ilyen Samu-n, mindjárt utánanézek ki :D
0
2012. október 7., vasárnap 13:55
A legolcsóbb Denon erősítő egy bő tízessel drágább, mint amennyim lett volna rá. Onkyo-kat is néztem, és tetszettek is, de mikor összetalálkoztam ezzel a Sony-val, (átbújtam a netet, miket írnak róla) menthetetlen lettem :)) Bár, lehet még sem lesz semmi az egészből, mert az eladó még nem jelentkezett, ellenben másoknak már bőszen válaszolt az erősítőnél feltett kérdésekre és míg kínálgatta is a hangfalaival együtt... Kezd egyre rosszabb előérzetem lenni ezzel kapcsolatban :S A Vakeránál meg csak majd munkaidőbe válaszolnak az aggodalmaimra :S
0
2012. október 7., vasárnap 13:52
Lejátszóban alapmodellek esetén tökmindegy, milyet veszel. Én csak olvasgattam itt a hozzászólásokat, ki mit kínlódott a frissítésekkel - esetleg ezeket érdemes figyelembe venned.

Nekem most lesz két éves a lejátszóm, de még soha nem kellett frissíteni. Mondjuk rá van dugva a netre, gondolom frissíti saját magát. :)

A lényeg, amit írtál is: legyen rajt koax vagy optikai kimenet, mert anélkül nincs DTS hang sem.
0
2012. október 7., vasárnap 13:48
Ha nem számít a HD hang, akkor miért Sonyt vettél??? Ennyi pénzért kaptál volna már DENONt vagy Onkyot is. Egy szinttel jobbak, mint a Sony.
0
2012. október 7., vasárnap 13:16
Közben már tárgytalan is, de köszi az infót :D Az amerikai változaton még van nekem szükséges kimenet, mire ide eljutott, kikerült bele :D

Leredukáltam kemény kettő darab aspiránsra: Toshiba BDX1300KE és Samsung BD-E5300. Előbbiről alig találni infót, de azok alapján, amit tudok, van rajta koax kimenet. Utóbbin is és róla viszont csak annyit, hogy kb. ez volt az első BD lejátszó, amit kinéztem, csak utána el kezdtem variálni, no meg, nem volt rajta RCA csatlakozó, de mivel ez már tárgytalan, így a végső befutó alighanem a Samu lesz :))
0
2012. október 7., vasárnap 13:08
Nekem semmi bajom az LG-vel, de a BD lejátszóikkal kapcsolatban többeknek volt már gondjuk egy-két lemezzel.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. október 7., vasárnap 12:50
Értem, értem. De amiket néztem HDMI-s erősítők, azok ott kezdődtek, hogy 50.000 HUF. Nekem viszont annyim nem volt rá, sőt. Mint mondottam vala, az én igényeimnek ez így tökéletes megfelelő lesz. Amíg albérletben lakunk (már pedig ez esélyes még egy pár évig), úgysem rendezhetem az egy szem szobát úgy, hogy tökéletesítsem a házimozi szobát. Addig pedig ez a "kezdő készlet" tökéletesen megteszi. DVD-t is elég lassan gyűjtöm, nem most fogok venni 10-20 BD-t :D Mivel kifejezetten DTS erősítőt kerestem, van 50 dvd-m, amit ezen a hangon is nézhetek ezután, pl. A Gyűrűk Ura bővített kiadásait :)) Fizu nélkül, DiákHitel-lel súlyosbított tanulmányok mellett emelem a kalapom, aki kezdőnek össze tud szerezni egy HDMI-s, 7.1-es házimozirendszert :)) Nekem is ez az álmom, de a realitásnál kell maradnom.
0
2012. október 7., vasárnap 12:43
Most ütött szöget a fejembe, hogy ha már van az erősítőn optikai és koaxális audio kimenet, akkor miért is az RCA kábellel szenvedjek? :D Csak épp, a kinézett BD lejátszón egyik kimenet sincs, de gyorsan találtam egy árban színtén kedvező BD játékost, amelyen mindkettő audio kimenet van, ez kérem tisztelettel az LG BD650. Van valakinek valamilyen tapasztalata az LG-vel és/vagy a BD650-es márkával?
0
2012. október 7., vasárnap 12:42
Most látod butaságot csináltál... Tényleg várhattál volna vele. Ha nincs rejt HDMI, akkor hang szempontjából semmi értelme nem volt BD-re váltani. Nem ismeri fel a HD hangot, úgy meg messze nem olyan az egész: az csak egy dolog, hogy a kép szép lesz a TV-n, de a HD nem csak a képről szól. Sőt...

Ráadásul most nézheted, hogy a majdani lejátszódon legyen optikai vagy koax kimenet.
0
2012. október 7., vasárnap 12:07
No látod, ezt nem is tudtam. De ez így jó lesz nekem, ahogy van :) Egyébiránt, úgysem bírom ki addig, hogy leleplezzem, egy Sony STR-DE495-öst vettem. 2003-as modell, de szerintem elég erős gép, vagy legalábbis az én rendszeremhez mindenképp optimális lesz :)
0
2012. október 7., vasárnap 11:57
Ahhoz, hogy az erősítőre ráköthesd, nem is kell két HDMI a lejátszóra, ugyanis a képadatokat az erősítő továbbítja a tévé felé. Ennek a megoldásnak az az egyik előnye, hogy rá tudja keverni a képre az erősítő a saját OSD-jét.
0
2012. október 7., vasárnap 11:44
Áhh, nem azt és nincs rajta HDMI, a BD lejátszón is csak egy lesz, meg annyira nagyon nem vájt a fülem se :D De amúgy optikai és koaxális hang bemenet is van rajta, az se rossz, nem? :)) Főleg a DTS és a sub kimenet miatt volt fontos a váltás. Remélem pár napon belül már publikálhatom a képeket :DD Csak most aztán meg kell húzzam magam a család előtt :D
0
2012. október 7., vasárnap 11:38
Nem tudom, milyet ütöttél le, de a tizenéves erősítők esetében nem vagyok meggyőződve arról, hogy ismerik a HD hangformátumokat.
0
2012. október 7., vasárnap 11:36
Reméljük a legjobbakat, írjál majd, hogy hogy szuperál!!!! :) HDMI kimenet van rajta??? Mert azért a BD-hez az nem lenne rossz... Láttam egyet vaterán 17k volt, csak nem azt csípted meg? :P
0
2012. október 7., vasárnap 11:18
Általában a türelmemről vagyok híres, de az elmúlt napok után már nem tudtam várni a véleményetekre, most ütöttem le egy nekem tetsző,  fain  Sony erősítőt :D Bízzunk benne, hogy tényleg olyan szuper a cucc, mint neten olvasni :D
0
2012. október 7., vasárnap 7:50
Hjajj... mióta eldöntöttem, hogy BD-zek (és ha minden jól megy, jövő hétvégére meg is lesz a lejátszó), csak rágja a fülemet, hogy az erősítőmet is le kellene cserélni. Megszakad érte a szívem, mert tökéletes, azt leszámítva, hogy nincs sub kimenete :( Napok óta bújom az internetet (cc. 4-5 órát képes vagyok elbámulni rajta ez ügyben), piacokon keresve a méltó utódot, kitanítottam magam, mire kell figyeljek, milyen erősítő kell stb. :) Nem csak csóróságból válogatok a régi erősítők között, hanem saját tapasztalatból is, mert mint már említettem, az én erősítőm is 17 éves, de tökéletes :) Persze, nem azt mondom, hogy akinek újabb van, azt szánom-bánom, hogy régebbire nem tellett :DD

Olyat kérdeznék a szakértő Uraktól és Hölgyektől, hogy a régebbi, tehát kb. 10 éves és az előtti erősítőkből mi szerintetek a legjobb és legmegbízhatóbb márka? Technics, Onkyo, Sony, Kenwood és mely típusaik? Mindegyik típusból vannak jelöltjeim, eléggé hasonlóak is, de utóbbi két márka erősítőiről nem sokat tudok, ellenben totálisan beleszerettem a Sony-k dizájnjába :D Nagyon tetszik, ráadásul 6.1-es a Sony STR-D511, ami mindent tud, ami kell nekem :) Nem valószínű, hogy ilyenem lesz, de ebben a családban gondolkozok, de gondoltam, előbb kikérdezem a szakértőket :) És elnézést, hogy ez már nem egészen BD téma, ha van jobb topik, oda is jöhet a válasz :)
0
2012. október 5., péntek 17:12
Alapot.. :-) Szerencsére az alap is digis.

Meg Ausztriában nem is láttam könyveset. Valami Zippo-s steelbook volt az amazonon azt hiszem, de az ide a határszélre nem jutott el..
0
2012. október 5., péntek 16:27
A UK limitált hétfőn fog megjelenni. Legalábbis nekem még nem postázták:)
0
2012. október 5., péntek 9:54
melyiket szerezted be, az alap kiadást vagy a könyvszerűt?
0
2012. október 5., péntek 1:18
Indy 1-4 BD:

Igazából még csak kóstolgattam, tesztelgettem, de le vagyok nyűgözve. A hangtól mindenképp. Bár a kép is OK, de nekem az sosem volt mérvadó: helyenként kimondottan gyönyörű homogén, viszont néha túlságosan "rajzolt"... Mindenestre a korábban nyilvánvaló trükkök jórészt eltűntek, annyira nem volt zavaró a csillés száguldás sem.

A hang viszont csillagos ötös. Már az elején a THX logo büntet, de utána is olyan szinten részletgazdag és dinamikus, hogy az csodás - talán egy picit a mélyet hiányoltam azokból a jelenetekből, amit épp láttam. Él az egész erdő, szétterül a zene... tökéletes.

Majd valamikor, mikor egyedül leszek itthon, igazándiból is megküldöm a rendszert, aztán akkor minden részletre fény derül. Meg különben is: puding próbája az evés.
0
2012. október 2., kedd 23:38
A Jurassic Park digipack BD nem hinném, hogy le lesz árazva, ugyanis csak 2 db van raktáron a rendszer szerint! A szobros viszont most nagyon megéri, majdnem fél áron van!
0
2012. október 2., kedd 23:23
Én is megvettem, csak dvd-n :D Egyenlőre szerintem elhalasztom, van még így is jó pár cím, ami kellene :)
0
2012. október 2., kedd 23:10
Én megvettem a megjelenés napján a Bosszúállókat. :)Én csípem a marveles filmeket is, igaz az összes képregényes filmet. :) Eddig az első Hulk van meg csak, a többi Bosszúálló beszerzése folyamatban.
Hát sajnos arra nem sok esély van, hogy a Phase One megjelenjen. :(
SuperHeRo
0
2012. október 2., kedd 23:09
13-ért?
0