Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2012. október 2., kedd 11:57
Nekem mondod? :) De nagyon szeretem, családunk szolgálatába áll legalább 12 éve, és nem emlékszek olyan esetre, hogy cserben hagyott volna, imádom :)) Igazából, vagy jó 10 éve nem is láttam szerintem filmet igazi 5.1-ben, mélynyomóval, de annyira nem is hiányzik, elfogadtam, hogy ez volt az "ára" az erősítőnek. Ha a BD-ket is ugyanolyan hangzással kezeli majd, mint a dvd-ket, egy rossz szavam nem lesz rá :) Albérletben lakunk, főbérlő és a szomszédos albérlő is már csodájára járt a hangzásának, amit leginkább a Ryan közlegény nyitójelenetével, vagy néhány Star Wars csatajelenettel, Pearl Harbor megtámadásával illetve a Jurassic Park-kal szoktam demonstrálni :D

Úgy látom, a kinézett Panasonic "lejátszómon" nem lesz lehetőség mélynyomó használatára, de ha minden jól alakul, akkor tavasszal lehet, hogy csak lesz új erősítő, viszont az biztos, maradok a Technics-nél :)
0
2012. október 2., kedd 0:24
Szegény... Ez eléggé érdekes konstrukció...

Tényleg nincs rajt, akkor viszont csak az analóg sztereo marad. Esetleg mielőtt lejátszót veszel, nézd meg a hátulját, hátha van rajt külön mélynyomó kimenet. Nem túl gyakori, de akkor egy aktív mélynyomóval meg van oldva a hatodik csatorna is.
0
2012. október 2., kedd 0:05
Sajna nincs :/ Pedig régen bátyámnak úgy emlékeztem, volt rá kötve, aztán rájöttem hogy másik erősítője volt :D

Szerintem nincs, most kicsit problémás hozzáférnem, de interneten keresgélve, sehol sem ismerem fel a hátlapján a két bemenetet.

Itt látható nagy kép a hátuljáról, hátha szakavatott szem többet lát :)

http://hardverapro.hu/apro/technics_sa-gx390_5_0_hazimozi_erosito/hsz_1-50.html
0
2012. október 1., hétfő 23:56
Akkor majd ő csinál a 2.0-ból 5.0-át, ha tud. De hogy lehet 5.0?? Nincs hely a mélynyomónak???

Másik: nincs rajt optikai vagy coax bemenet hátul??
0
2012. október 1., hétfő 23:53
Oh, na ezt sem tudtam, azért is kérdeztem :D Sajnos, a 17 éves Pioneer erősítőm csak sima Pro Logic-os (ettől függetlenül 5.0-ás hangzást tud adni, bár tudom, ez azért messze nem ugyanaz, mint egy igazi 5.1-es házimozi rendszer, de nálam eddig is tökéletes hangzást biztosított). Egy szó mint száz, egy darabig még ez az erősítő lesz, majd talán jövő tavasszal (ha addig valami csoda nem történik) beújítok egy jobb erősítőre.
0
2012. október 1., hétfő 23:40
"attól, hogy csak stereo a hangkimenet, attól ha 5.1-es hangrendszerre kötnéd, szépen szólna 5.1-ben, nem?"

??????

A sztereo hangkimeneten, sima RCA kábelen csak két csatornát tudsz továbbítani. Az nem válik hirtelen 6 csaornává...  

Abból csak akkor lesz 5.1, ha az erősítőd ProLogic II-vel kikeveri. Ugyanakkor ehhez tök fölösleges RCA-t használni, az erősítőkön ott a coax vagy optikai bemenet is.
0
2012. október 1., hétfő 23:21
Egyre biztatóbb, hogy jól választottam :))

Gyulus: attól, hogy csak stereo a hangkimenet, attól ha 5.1-es hangrendszerre kötnéd, szépen szólna 5.1-ben, nem? :) Jajj de messze még a jövő hétvége! :D Addig is annyi infót gyűjtök már be, hogy becsukott szemmel is beüzemelem :))
0
2012. október 1., hétfő 23:13
Szintén zenész. Panasonic DMP-BD60. Ezen nincs csak sztereó analóg kimenet, de egyelőre hangrendszerem sincs, ezért úgy gondoltam, nem érdemes többet költenem rá, hiszen ha veszek erősítőt, majd olyat választok, amiben benne vannak a dekóderek. Maximálisan elégedett is vagyok a készülékkel. Soha, semmilyen lemezzel nem volt gondom, és többet is tud, mint amire a magunkfajta eredeti lemezeket gyűjtőknek szükségük van.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. október 1., hétfő 23:12
Nálam egy 35-ös Panasonic üzemel gond nélkül már majdnem négy éve.
0
2012. október 1., hétfő 23:07
Ezt örömmel hallom, egyre biztosabb vagyok e lejátszó megvásárlásban, és lehet, nem is várok az offline szétnézéssel, bár jövő pénteknél előbb úgysem lehet semmi.

Az Eredet nálam is a listán van, top 5-ben :)) Úgy vagyok vele, hogy a BD főleg a látványra és hangra van gyúrva, úgyhogy főleg látványfilmeket szeretnék beszerezni. A listán van még a Transformers széria, a Batman trilógia, Bosszúállók, Prometheus no és a Titanic, ezt már itt be is rendeltem :) Az biztos, hogy lassan fog bővülni a gyűjtemény, de nem vagyok az a kapkodós fajta :D
0
2012. október 1., hétfő 23:00
A technikai részletekben ugyan én sem vagyok otthon de nekem most lesz egy éve,hogy ilyen BD75-ös Panasonicom van és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Azóta vettem itt elég sok BD-t és mind tökéletesen működött/működik vele.
Én is gondolkodtam utána,hogy milyen filmeket szeretnék és ami egyből beugrott az az Eredet volt innen az Xpressről.
Offline ritkán veszek már filmet.Jó kis akciók vannak itt.
0
2012. október 1., hétfő 22:43
Írtad, hogy neked Panasonic-ot javasoltak inkább, úgyhogy inkább akörül nézelődtem és a majdnem biztos befutó (eddig) a Panasonic DMP-BD75 lesz :) Azért csak majdnem, mert jövő hétvégén még offline benézek 1-2 helyre, és ha nem találok ilyet vagy hasonlót, akkor jön a netről rendelés :) Most azon filmeket keresem, amelyeket majd mindenképp be szeretnék szerezni kéken :) Nem mondom, kezd egyre hosszabb lenni ez a lista :D
0
2012. október 1., hétfő 22:32
Hitchcocknak őrülnék nagyon ha nálunk is megjelenne!!
0
2012. október 1., hétfő 22:30
Maradtál a Samsungnál??? Majd írj hogy milyen a cucc :)
0
2012. október 1., hétfő 21:17
Itt is felteszem a kérdésem..
http://www.amazon.co.uk/Universal-Classic-Monsters-Essential-Collection/dp/B008H45YSO/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1349105110&sr=8-1

KÜLSŐ LINK

ezekből várható valami itthon, vagy ez naív ábránd? tehát meg szsbad rendelnem kintről, vagy érdemes várni itthoni kiadásokra? vagy mivel egy Indiana Jones-ról is lemaradtunk ezekben ne is reménykedjek?
0
2012. október 1., hétfő 20:15
Áhh, ismételten köszönöm a segítséget Gyulus! :) Most már minden világos :)

És még egyszer, köszönöm a segítséget Zely, Mikey-Soft és Artu! :) Ha minden jól alakul, akkor a jövő héten már egy BD lejátszó boldog tulajdonosaként zaklathatlak titeket a további, hülye kérdéseimmel :DD
0
2012. október 1., hétfő 19:58
helyet=helyes (ez nem az én napom)
0
2012. október 1., hétfő 19:57
Bocs, DMP-BD80 a helyet típusnév.
0
2012. október 1., hétfő 19:55
Pontosan.

De azért nézd meg, mi van az RCA kimenethez írva, mert a digitális coax kiemenet is ilyen csatlakozón megy ki (igaz, csak egy darabon).

Ilyet kell keresned rajta, ha analóg kimenetet akarsz (Panasonic DMP BD-80 7.1 analóg kimenettel):

0
2012. október 1., hétfő 19:41
Köszönöm ezt a tartalmas, érthető leírást :) Ha jól értelmezem, az analóg kimenet alatt érthető az RCA kimenet is, ugye? És ha az adott BD lejátszón van ilyen kimenet, akkor nyert ügyem van, igaz? Mekkora technoanalfabéta vagyok... :D
0
2012. október 1., hétfő 19:23
A Blu-ray lejátszókban alapból benne van a DTS dekóder, mint ahogyan a HD hangformátumokat is tudják dekódolni. Ez annyit jelent, hogy tudja értelmezni, és meg tudja szólaltatni az analóg kimenetein. Ez kutya kötelessége is, hiszen amíg a DVD-Video szabványban opcionális volt a DTS kódolású hang, addig a BD-knél már a szabvány szerint alapértelmezetten is támogatott.

Amíg tehát egy DVD lejátszónak nem kell tudnia a DTS-t dekódolni, addig egy BD lejátszónak igen.

De mit is jelent ez a gyakorlatban?

A dekóder csupán annyit tesz, hogy ki tudja bontani, és meg tudja szólaltatni analóg módon. Ha egy DVD lejátszó ezt nem tudja, akkor nem hallod a DTS hangot csak és kizárólag DTS-képes erősítővel. A lejátszó ugyanis ilyenkor a tévére sem ad ki hangot DTS hangsáv esetén. Ezért van az, hogy a DVD-knél nem lehet olyan szabványos (!) lemezt készíteni, aminél a DTS hangsáv mellett nincs PCM, MP2 vagy AC3 hang is. Ha egy kalóz lemezről lemarad a Dolby hangsáv - mert hát nehogy már a lopott filmnek ne DTS hangja legyen! -, akkor DTS dekóder nélkül az bizony néma marad.

DTS dekóder tehát minden Blu-ray lejátszóban van. Ez azonban csak annyit tesz, hogy saját maga meg tudja szólaltatni, dekódolva ki tudja küldeni az analóg kimeneteire. Ha a lejátszónak csak sztereó hangkimenete van, akkor csak sztereóban. Ha van analóg 5.1 (vagy több csatornás) kimenete, akkor így is.

A te erősítődön csak akkor lesz DTS hang, ha analóg kötöd rá, tehát ehhez ilyen lejátszó kell. Többcsatornás analóg kimenet persze csak a drágább készülékeken van. Digitálisan minden lejátszó le tudja adni a DTS hangot, még a dekóder nélküli DVD lejátszók is. Ekkor olyan erősítőre lesz szükség, amiben benne van a DTS dekóder, különben nem lesz hang.

Remélem, így érthető. :-)
0
2012. október 1., hétfő 18:15
Tehát akkor pl. ennél a kettő lejátszónál van dekóder (egyiknél ott a dekóderek felsorolása, másiknál pedig a decoding szócska :D), ergo képesek lennének átalakítani a hangot úgy, hogy én is letudjam játszani? :)

http://www.edigital.hu/Blu-Ray_lejatszo/Samsung_BD-C5300/EDC_Blu-ray_lejatszo-p53848.html

KÜLSŐ LINK
0
2012. október 1., hétfő 18:06
A DTS megszólaltatásához DTS dekóder kell.

Ez vagy benn van a lejátszóban, vagy nincs. Az olcsóbbakban nincs, tehát megfelelő erősítő nélkül nem fog megszólalni.

0
2012. október 1., hétfő 17:05
Most néztem meg, sajnos a dvd lejátszóm (Samsung DVD-D530) ilyen okosságot nem tud, hang kimenetnél PCM és bitstream lehetőség van (egyik se tudom mi fán terem :D), és egyik beállításnál sem megy a DTS hang :S Most próbáltam egy olyat is, hogy HDMI kábellel van a tévé és a lejátszó összekötve, de eddig a dvd volt összekötve az erősítővel RCA kábellel. Most a piros és fehér audio kábelt a tévébe dugtam, és állítottam a PCM-bitstream-en, de így sem akarja a DTS hangot reprodukálni. Bocsánat, ennél szakszerűbben nem bírtam fogalmazni :D Pedig már most nagyon belelovaltam magam a BD vásárlásba.

Esetleg, ha a dvd lejátszó HDMI Audio kimenetét rákötném a tévére, a tévét és az erősítőt pedig összekötném RCA-val, vajon úgy menne?
0
2012. szeptember 30., vasárnap 19:36
Elvileg igen, dvd-nél is a dts hang szól a tv hangszóróin is, nekem Blu-ray házimozim van,viszont van multimédiás lejátszóm amin be lehet állítani hogy milyen formában jöjjön ki a hang! VD lejátszókon is kell lennie ilyen beállításoknak
0