Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2012. június 2., szombat 0:34

messze van az még, türelem :) az angolok nem szokták túl hamar bejelenteni/előrendelhetővé tenni az exkluzív/limitált kiadványokat.

az csak a németeknél divat mostanság. még a mozikban sem játszották az Avangerst, a Csatahajót és a Csempészeket, de már előrendelhető státuszban voltak a steelbookok...
0
2012. június 1., péntek 22:27
Nem nagyon találok sehol egy csini kis kiadást a Dark Shadows-hoz még tervbe véve. Jó lenne ha ez változna a későbbiekben.
Esetleg Futureshop, HMV, Play vagy Amazon exkluzív esetleg.
0
2012. június 1., péntek 19:39
akkor Te szerencsés vagy.nekem sok lemezem ilyen. :)
0
2012. június 1., péntek 19:37
Köszi a választ.Akkor minden OK.
0
2012. június 1., péntek 19:36
Lámpafénynél le szoktam csekkolni a lemezt és ahogy ráesik a fény akkor lehet látni,hogy olyan apró redők vannak de szigorúan csak a lemez szélén.
Egyből feltűnt,mert én még nem találkoztam ilyen jelenséggel pedig van vagy 30 BD-m.
0
2012. június 1., péntek 18:39
semekkora.rengeteg BD lemeznek olyan a széle "gyárilag".nem hiba,semmit nem fog befolyásolni.
0
2012. június 1., péntek 18:19
Most láttam egy videóban ilyen egy dolláros szörnyetegeket: dvd-tok, 3-4 cm-es kék sáv, Blu-ray felirat.
Vett már közületek valaki ilyesmit?
0
2012. június 1., péntek 18:10

recék??? mint mikor sorjás a műanyag? olyan a lemezed széle?
0
2012. június 1., péntek 17:56
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan BD lemezzel aminek a peremén apró "recék" vannak?
Okozhat ez gondot a lejátszásban vagy esetleg később?
Csak azért kérdezem mert egyébként makulátlan a felülete de mégis érdekelne,hogy ez mekkora probléma!
0
2012. május 31., csütörtök 21:51
Butch Cassidy és a Sundance kölyök szinkronnal:

http://www.filmarena.cz/blu-ray-butch-cassidy-a-sundance-kid-blu-ray-book-sberatelska-edice
0
2012. május 31., csütörtök 21:23
akit esetleg érdekel:

a Sony BDP S-185-ös modelljéhez mától elérhető a legújabb Firmware frissítés a Sony USA support oldaláról.

amik elvileg javultak:BD kompatibilitás (bár a kérdéses címeket nem írják) és ahogy elnéztem a játékos néha belassuló menüjét is sikerült kissé felpörgetni,most már folyamatos mikor lépkedünk a játékos beállításaiban.az utolsó frissítés Feburár végén jött ki rá,remélem a hosszú várakozás egy még stabilabb működést is hozott.addig is még tesztelgetem. :)

0
2012. május 31., csütörtök 20:48
Inkább adnák őket darabonként 3490-ért!

Akad köztük jó párosítás, de a többségüket nem feltétlenül zárnám egy dobozba. Mondjuk a harmadiktól lefelé...
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. május 31., csütörtök 20:01
Az InterCom egy sor twinpack Blu-rayt adott ki a Disney címeiből válogatva.
Egy üzletben ezeket láttam (6990ft-os áron):

A nemzet aranya/A nemzet aranya 2
Narnia: Az oroszlán.../Narnia: Caspian herceg
Con Air/A szikla
Armageddon/Hasonmás
Déjá Vu/Tolvajtempó
A varázslótanonc/Perzsia hercege
Egy boltkóros naplója/Micsoda nő
L ecsó/Fel
Aranyhaj és a nagy gubanc/A hercegnő és a béka
0
2012. május 29., kedd 18:34
Az most sajnos nem biztos, hogy belefér, majd egy köv. jó árban.
Jó neked, hogy racionálisan hoztál döntést én ezt nem tudom megtenni mivel egyik nagy kedvencem a franchise és lehet, hogy elgyengülök és a német fémet is beszerzem még:)
0
2012. május 29., kedd 18:24
"A 3. rész esetében nem fáj a fejem majd egy kedvező árban beújítom itthon azt is."

Már most is nagyon kedvező az ára,nekem már megvolt ugyan de elcseréltem Valkyr cimbivel egy Alexander Revisited-re(ami nek nagyon nem jött be,nekem meg igazi kincs),sőt megvolt az első rész Angol kiadása is,de a PCM hiánya miatt szintén lemondtam róla,az is azóta már az ő polcát díszíti.

Az Ébredés Steelbook tényleg gyönyörű lett,viszont osztottam/szoroztam és végül e mellett döntöttem,mert kijött annak az árából (mind a 4 rész),igaz nem 3D-s és a 3. film A régiós,nuku magyar,de ennyi békát muszáj benyelni az óccsóság mellett. :)

Az Essential Collection valóban jó vétel,főként ha beszerzed a hazai kiadást a 3. moziból és belepakolod az első kettő mellé. ;)
0
2012. május 29., kedd 17:55
Nagyon jó, hogy megemlítetted a régió függetlenséget az 1-2. résznél. Így egy Essential Collection-ra vevő leszek a későbbiekben. Nem várom a hazai megjelenéseket, ki tudja mikor lesznek...
A 3. rész esetében nem fáj a fejem majd egy kedvező árban beújítom itthon azt is.
Ezt nyilvnávaló miért nem veszem meg. Az Ébredés fémje borzasztó gyönyörű és meg kell kaparintanom( ha minden igaz holnapra itt is van).
Bár elismerem Selene hátulról is nagyon csábító:)
Egyébként ez szebb kiadás mint az angol kiadású trilógia verzió. Azon alul még a részek borító képei is rajta vannak
Ezen azért az includes all 4 films szöveg jóval diszkértebb.
0
2012. május 29., kedd 15:12
UNDERWORLD LEGACY COLLECTION:

Úgy látszik egyre beváltabb trend lesz,hogy az újabb és újabb részekkel gazdagodó Franchise-ok különféle díszdobozos kiszerelésben lesznek elérhetőek BD-n.Tavaly már megjelent egy nagyon szép,dombornyomott külső feknit kapott gyűjteményes trilógia,mely a 3 Underworld film mellett még egy exkluzív animét is tartalmazott.

Az Underworld Legacy egy újabb gyűjtemény csak a sorban,s bár a borítóterv pofásabb lett,de se nem dombornyomott,sem egyéb pofásabb dizájnt nem tartalmaz (a 4 film külön BD tokokban figyel benne),viszont így potom 40 dodóért magunkévá tehetjük (na persze nem Kate Beckinsale-t :D) a sorozat összes eddig megjelent mozifilmjét BD-n.

A BD kiadások:

Underworld (bővített változat):

A sorozat első részének BD kiadása 1080p/AVC transzfert és PCM 5.1-es eredeti hangot kapott.Mindkettő bőven a tökéletesség határán mozog,sőt az első 3 rész közül mindenképp őt illeti meg a referencia jelző.

Underworld 2:Evolúció:

Ismét egy korai BD fecske.1080p/MPEG-2 transzer BD25-ös lemez ,viszont egy bitangjól szóló PCM 5.1-es hang.A képminőség az elavult kodek ellenére korrekt lett,bár szvsz az első résznél érezhetően jót tett a BD50-es lemez és az AVC használata,mert jóval kontrasztosabb az összkép.Újranézve továbbra is a széria leggyengébb epizódjának tartom az Evolúciót.  

Underworld 3:A vérfarkasok lázadása:

Sajnos az asztali lejátszóm régiókódeltérést jelzett(pontosak a netes infók),így nem tudtam rajta megnézni a filmet. :(

Hogy miért pont ezt az egy nyomorult részt kellett régiózárolni,azt még talán maga a Sony sem tudja,de megtették...PC-n viszont hibátlanul fut,korrekt a kép,van egy rahdeli extra is,az eredeti TrueHD hang viszont kissé visszafogott,bár ahol kell ott dolgoztatja a hangfalakat rendesen.A kedvenc epizódom méltó BD kiadásban. :)

(a régiózár miatt viszont haragszom)

Underworld 4:Az ébredés:

A Legacy díszdoboz a film "ósdi" 2D-s változatát rejti plusz egy Ultraviolet Digital Copyt ,amiről annyi rosszat olvastam,hogy valószínűleg nem töltöm le,mert egy kisebb tortúra,ahogy elnézegettem.A széria legújabb része brutálisan durva dts-HD hanggal támad,a képminőség pedig itt a legszebb,látszik,hogy friss moziról van szó.A film erős közepes,a 2. résznél jobb,a 3-nál gyengébb,az elsőhöz meg inkább nem is mérem. :)

Összegzés:

Akinek még nincs meg egy rész sem,annak nem is kérdés,hogy ez a díszdoboz egy kitűnő választás lehet,ha a régiózár nem gond a 3. rész esetében és lemond a 3D-ről a legutolsó epizódnál.
0
2012. május 25., péntek 15:02
Ennyi. :)
Ezt én is támogatom!
SuperHeRo
0
2012. május 25., péntek 13:56
Na ja. Nekem is tökmindegy, milyen picurka és mostoha a magyar piac, csak az érdekel, hogy ide is jöjjenek a máshol is kapható alap kiadványok:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2012. május 25., péntek 13:30
Erről van szó. :)
most posts by TM
0
2012. május 25., péntek 13:13
Mondjuk nekem aztán halál mindegy, hogy hogyan jönnek be a kiadványok kis hazánkba (felőlem saját lábakat is növeszthetnek, és átsétálhatnak a zöldhatáron), ha a kedvenceim megvásárolhatóak magyar vonatkozással.
0
2012. május 25., péntek 13:07
Nem torzítottam, kiigazítottam.
most posts by TM
0
2012. május 25., péntek 13:02
Ha már torzítás, te is rendesen torzítod a hozzászólásomat. Egy szóval nem írtam olyat, hogy ez minden esetben így lenne, csupán azt állítottam, hogy volt ilyenre is példa. Ha konkrétumra vagy kíváncsi, akkor elárulom, amiről biztosan tudok: a Kung Fu Panda volt az.
0
2012. május 25., péntek 10:43
A forgalmazó nem fórumozóktól értesül, mert akkor bajban lenne az olyan filmeknél, ahol nem szól neki egy fórumozó sem. Ez az urbánus legenda abból táplálkozik, hogy a forgalmazóknál sem mindenki egyformán májer, ott is van olyan csodabogár, aki fejből nyomja az IMDB-t, meg a megjelenéseket, technikai adatokat stb. és van gyengébb képességű is, aki erre nem képes, esetleg kevésbé érdekli, vagy csupán szőke titkárnő. Persze egy buzgómócsing fórumozó, aki telefonál a forgalmazóhoz, az úgy reagálja le a dolgot, hogy ő a FORGALMAZÓVAL beszélt, és amit ott hallott, az szerinte az összes dolgozónak az egyöntetű, hivatalos álláspontja. Vagyis ha Recepciós Gizike még nem is hallott arról, hogy létezik Szélsebes Űrgiliszták című film, az még nem jelenti azt, hogy a kollégái közül valaki nem munkálkodna azon, hogy ez a remek film nálunk is megjelenhessen, szinkronnal.
Szóval az itteni fontoskodó emberek maguk is tudják torzítani az egyébként sajnos tényleg nem mindig éles képet.
most posts by TM
0
2012. május 25., péntek 10:38
Szerintem arról lehet szó, hogy az a forgalmazó, akit érdekel, hogy mely kiadványokon legyünk rajta, az lobbizik, és így sokkal inkább biztosra mehet, hiszen a gyártó stúdiónak abszolút nem teher az a néhány plusz kattintás, amivel ráteszik a korongra a magyar nyelvet, a fordítás költségét meg úgyis nekünk kell állni.

Az a forgalmazó, amelyik magasról tesz az egészre, az meg várja a sült galambot, és ha szólnak neki, hogy "rajta vagytok, kell-e?", akkor talán piacra is dobja. Ez esetben azonban nem kizárt, hogy a gyártó azt hiszi, az újdonságokon kívül nekünk nem kell semmi, így rá sem tesznek minket.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0