Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2012. március 7., szerda 10:39
A Váltságdíjra megjelenéskor vevő lennék. Kiváló film. Persze a többi említett cím is érdekes. :-)

Remélem, a Men in Black filmeket kiadják majd együtt a 3. résszel.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. március 7., szerda 9:55
"miért van a HD erősítőkön HDMI kimenet? jól gondolom, hogy a lejátszóból az erősítőbe, az erősítőből a TV-be megy a HDMI kábel? és ez miért jó?"

Mivel a lejátszók zömén egyetlen HDMI kimenet van, ezért máshogy nem is lehet megoldani, legfeljebb HDMI splitterrel, de az drága és más nyűgök is vannak vele. A lényeg, hogy amikor két eszköz HDMI-vel össze van kötve, akkor először lekommunikálják, hogy ki milyen képet/hangot/egyéb adatot tud küldeni ill. fogadni. Ha az eszközök láncban vannak, akkor egyértelmű, hogy ki kivel kommunikál, splitter esetében viszont bonyolódik a helyzet, és nem is feltétlenül működik minden esetben.

Másrészt sok megjelenítő - főleg projektorok - csak egy vagy két HDMI bemenettel rendelkeznek, a források száma viszont könnyen lehet 4-5 is (BD lejátszó, DVD lejátszó, egy-két játékkonzol, HTCP, médialejátszó, set-top box, műholdvevő...). Az erősítő ilyenkor switchként működik, ami nagy könnyebbség, mivel a HDMI switchek sem éppen olcsóak.

Harmadrészt a HDMI-nek van egy un. lip-sync funkciója, amit ha az erősítő és a megjelenítő is támogat, akkor be tudják állítani a megfelelő késleltetés ahhoz, hogy a kép és a hang szinkronban legyen.
0
2012. március 7., szerda 7:57
Sziasztok!

USA régiókódos BD lemezt lejátszhat az én kis itthoni lejátszóm? A blu-ray.com oldalán az van írva, hogy "tested" és zöld színű a szöveg ami a B régióról szól, de annyira nem értek hozzá, hogy biztos legyek benne :)
0
2012. március 7., szerda 0:48
Szia Butch!

1. Nem kell venned új hangfalakat, simán átdugod őket az új erősítőbe.

2. Igen, minden működik 5.1-ben is, legrosszabb esetben a két hátsó középső nem szólna. De az erősítő beállításásnál megkérdezi, mennyi hangfalad van, s ha csak 5.1-et írsz be, lekeveri neked a hangot 5.1-re.

3. A HDMI kimenetből megy a kép/hang a TV-be. Bemenetként több HDMI is lehet, azonban a kimenő mindenképp a TV-be (vagy projektorba) megy, így akkor is tudsz filmezni, ha nincs bekapcsolva az erősítő.
0
2012. március 7., szerda 0:41
Bocs, most látom, hogy kimenet. Azt nem tudom.
0
2012. március 7., szerda 0:40
Szerintem a lejátszóból egy HDMI megy a tévébe (kép), egy az erősítőbe (hang). De ez csak tipp.
0
2012. március 7., szerda 0:28

úgy látszik pár napja csak én használom ezt a topikot... :)

segítséget szeretnék kérni HD erősítő ügyben! most már igazán itt lenne az ideje hogy lecseréljem az amúgy fantasztikusan teljesítő Thomson DVD-s erősítőmet, viszont van pár homályos folt amiknek a tisztázásában segítséget kérnék.

ha másik erősítőt veszek, akkor mindenképpen vennem kell hozzá hangfalakat is? vagy használhatom a mostaniakat is, persze ha teljesítményre igazodik az erősítőhöz?

ha 7.1-es erősítőt veszek, de csak 5+1 hangfalam van/veszek hozzá, akkor egész egyszerűen a plusz két hangfal helyére nem csatlakoztatok semmit és működik minden 5.1-ben?

miért van a HD erősítőkön HDMI kimenet? jól gondolom, hogy a lejátszóból az erősítőbe, az erősítőből a TV-be megy a HDMI kábel? és ez miért jó?

bármiféle segítséget előre is köszönök!!
0
2012. március 4., vasárnap 20:43

kicsit nézelődtem a blu-ray.com-on és láttam hogy egy rakás jó film Blu-ray megjelenése van előjegyezve 2012-re!
olyan filmek mint a Váltságdíj (15. évfordulós kiadás), Sárkányszív, Egy asszony illata, A kör, Letaszítva, Men in black II stb.

most már csak remélhetem hogy ezek majd idehaza is megjelennek...
0
2012. március 3., szombat 23:27

milyen kiadványról van szó egyáltalán? lemaradtam valamiről...
0
2012. március 3., szombat 22:00
Ha megírod nekem, mi az, megnézem jövő 7en kinn offline.
0
2012. március 3., szombat 20:36
A drágábbról leszedhető, az információs lap alul és felül is rávan hajtva a tok elejére azon díszeleg a logo. Offline? Mostanában nem tervezek németbe kiruccanást:)
Küldtem mailt melyik kiadvány.
0
2012. március 3., szombat 20:01
Én is vettem németeknél steel-t, szerencsére azon ragasztva volt a logo és nem is került 58 euro-ba. Offline szerintem ki lehet fogni olcsóbban a nem agyonmaszatoltat is!
0
2012. március 3., szombat 19:42
Akkor tartsák meg.
Közben meg, az Istenit! Ebből 2 verzió van és ezek szerint ez a különbség a kettő közt meg a 25/58 eurós ár. Olyan gyönyörű a zománc, én nem akarom nézni ezt a k.baszott nagy FSK logót az elején. De a második az kissé horror ár érte...
0
2012. március 3., szombat 19:10
Jól.
0
2012. március 3., szombat 19:03
Jól hámozom ki a szövegből ,,Wichtiger Hinweis des Herstellers: Bitte beachten Sie, dass es sich bei diesem Artikel um eine Neuauflage handelt, bei der das FSK Logo direkt auf das Steelbook gedruckt wurde." , hogy a korhatár logó közvetlen a steel-en van?
0
2012. március 3., szombat 18:08
1080p-re van állítva, egyedül egy funkció volt kikapcsolva a Movie Frame (24 Fs), de ezt is bekapcsoltam. Majd holnap megnézek egy BD-t aztán kiderül minden. Amúgy a lejátszóm Samsung BD-P1400.
0
2012. március 3., szombat 16:19
Pedig az nagyon fontos! Az is lehet, hogy a kijövő jel felbontása nem 1080p-re van állítva, ezért látsz sokkal rosszabb képet! De ez persze csak feltételezés, majd írd meg, mire jutottál!
0
2012. március 3., szombat 16:00
Mikor a Tv-t vettem akkor vettem hozzá HDMI kábelt is, magasabb árkategóriából.
Lejátszó beállításait annyira még nem is néztem.
Köszi a választ.
0
2012. március 3., szombat 14:33
Mivel van összekötve a tv és a bd játékos? Beállítások jók a lejátszón?
0
2012. március 3., szombat 12:19
Szia!

Provideo márciusi megjelenési lista.

BD3D-ben jön majd, amely tartalmazza a film 2D-s változatát is.
0
2012. március 3., szombat 11:43
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék tőletek egy kérdésben.
Hét elején vettem új Full HD-s TV-t. Annyi az észrevételem, hogy a hozzá kötött Blu-ray lejátszóról a kép sokszor "csúnyábban" mutat, mint a TV-men USB-n keresztül lejátszott flull HD-s anyag képe.
Lejátszóm már elég régi, bár ez nem tudom mennyire befolyásolja mindezt.
A tesztelt Blu-ray-ek között pedig volt olyan is amit sokan tesztlemezként emlegetnek kép terén.
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy a kép minőségét mik befolyásolják.
Előre is köszönöm szépen.
0
2012. március 3., szombat 11:33

kutakodok az emlékezetemben, de nem emlékszem semmiféle olvasott hírre vagy bejelentésre a tavalyi Immortals hazai Blu-ray megjelenéséről. van valakinek infoja?

számíthatunk a vágatlan változat megjelenésére?
0
2012. március 3., szombat 8:21
http://www.blu-ray.com/news/?id=8300

Remélem jön hozzánk is! :)
0
2012. február 25., szombat 17:15
Jaja, nálam volt második a tavalyi éves toplistán a Piranha :)
A Cápák éjszakája is lehet a második, de a bottom listán...
0
2012. február 25., szombat 14:54
Moziban március 1-től megy nálunk... :/ Gondolom még pár hónap.
0