Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. december 8., csütörtök 22:35
Jajjj itt vagyok, ha már beszóltam :) Csak tanulnom kellett kicsit, bocsánat: ) Szóval az a helyzet, hogy én se tervezem lecserélni azt a pár száz dvd-t amit már itt összenyomorgattam, de ilyen 3-4.000 forintos áron valóban úgy vagyok vele, hogy néha-néha meg fogom engedni magamnak. Egy Blade Runner, TDK BD lemez a mostani árain azért nem rossz szerintem. Valóban az 5e az olyan lélektani határ, ott még érzi az ember zsebe, hogy valami többet vesz mint a dvd, de annál feljebb csak nyúzásnak érzem az egészet. Az is fura, hogy a Saw 3-5 dvdket meg se próbálták 2-3e-ért elsózni, egyből 990 lett. Ez azért sokat mond az előállítás költségéről és az árképzésről véleményem szerint.
Én se szeretném ha csupaszon kapnám a lemezeket, én is imádom a lemezen tudni az extrákat, bármennyire is nem nézem. Ettől gyűjtő a gyűjtő nem? Hogy az extra változat kell bármennyire is maximálisan szembemegy az ésszerűséggel :P
0
2011. december 8., csütörtök 21:52
Nyilván egy csomó filmnél megérné váltani, de nem kötelező mindenkinek.Én így is elvagyok vele.Hozhattam volna a többi Fantasy Film-es BD címét is, főleg az árhoz kapcsoltam ezeket a példákat.De nekem tényleg semmi bajom a dvd-kel.Nem tudom miről maradok le, és ezért nem is fáj annyira.
0
2011. december 8., csütörtök 21:46
Biztos nincs igazam.
Miért lenne bárki is perverz?
0
2011. december 8., csütörtök 21:37
Extrák terén is sántít a dolog, hiszen a Faun BD-n tudomásom szerint sokkal több (magyar feliratos) extra van, mint a DVD-n!
0
2011. december 8., csütörtök 21:35
A Faun pedig épp nem jó példa, mert annak igencsak el van b***arintva a DVD kiadása... iszonyatosan rossz a képminőség, a színek sem stimmelnek, és akkor nem is szóltam a felhősödő lemezekről!
Szóval annál a filmnél nagyon is megéri a váltás, szerény véleményem szerint!
0
2011. december 8., csütörtök 21:32
Igazad is van! Ha pedig valakit nem a papírtok és az extrák érdekelnek, hanem maga a film minél jobb képminőségben (a perverz állatja!), majd megveszi a BD-t.
0
2011. december 8., csütörtök 21:27
Az is igaz, hogy bármit csinálhatnak, mert nem igazán kapott el ez az egész Blu-ray láz.
25 filmem van, de ezek nagy(inkább a sima tokosok közül) része akciósan.
Azt is észrevettem magamon, hogy hiába próbálják utánam hajítani 2990-ért pl. a Faunt vagy a Millió dolláros bébit, könnyebben nemet mondok, ha meg vagyok elégedve a dvd kiadással belőle.Szép papírtok, dupla lemez, sok extrával, és máris kevésbé érdekel egy egyébként szintén remek kék lemez belőle.
0
2011. december 8., csütörtök 21:17
Abban múltkor creeper-nek(vagy valaki másnak?) igaza volt, hogy már most elég sok Blu-ray lemez szinte teljesen extra mentesen jelenik meg.Ha egyre jobban leviszik az árat, akkor nem is számíthatunk fapados lemezeknél jobbra.Mondjuk eddig csak a Jackie Brown és a Doktor Zsivágó első lemezén lévő extrákat néztem meg ezen a formátumon, de akkor is szeretem azt érezni, hogy a szebb kép és hang mellé még kapok valami pluszt.Így ezt is egyre jobban kezdem eltolni és nem veszek meg szinte semmit megjelenéskor.
Nekem eddig az ötezres kezdő ár tetszett legjobban, ennél jobban lefelé már nem kéne menniük szerintem.Persze fognak, mert a kutyának nem kell ez a sok lemez így.
0
2011. december 8., csütörtök 20:59
Körbenéztem ma offline egy kicsit és megnyugodtam, kezd normális kerékvágásba kerülni a BD is. Mennek lejjebb az árak (igen én is találkoztam a lentebb citált példával) mert szerintem nem normális 8-10e forint egy lemezért még akkor is, ha ez az én hobbim. Nem gondolnám, hogy ésszerű ennyi pénzt kérni/kiadni egy lemezért. Szóval azt mondom, ki kell csak várni és tágabb körben is terjedhet, ami szerintem jó.
0
2011. december 8., csütörtök 14:20
Dobj egy mailt? Mennyiért? merre?
0
2011. december 8., csütörtök 14:07
Ezt ma láttam jó áron.
0
2011. december 8., csütörtök 13:36
Tok, lemez, borító. Tudjuk, hogy egy BD kiadás is ezekből az elemkből áll össze.
Gondolom olyan 500 forintból egy jobb minőségű komponensekből álló kiadás kifutja.
Viszont én sem gondoltam bele, de a magyarítást is fizetni kell meg az extrákat is. És én nem bánnám ha lenne rajta magyar hang meg extra esetleg azon is magyar felirat (nekem személy szerint kell a szinkron fizetek érte, mindegy milyen, akkor is kell - bár némely esetekben eltekintenék tőle).
És erre még rá kell tenni a hasznot is természetesen.
Azt viszont nem tudom, hogy egy reálisabb kezdő árra belőtt BD ami mondjuk 4990(1BD), 5990(2BD) nem hoz elég hasznot?
0
2011. december 8., csütörtök 12:49
Akkor meg ennyi :). Én csak nem értem ezt a nagy kapzsiságot :) Ha pl egy bd tegyük fel 4500-5000 lenne én is több bd-t vennék :). És még ezen a 4-5 ezer ft-os áron is nagyon sok haszon van sztem :)
0
2011. december 8., csütörtök 10:48
Fején találtad a szöget, ugyanis az említett kiadvány árusítása megjelenéskor 8990.- Ft-ról indult. :)
0
2011. december 8., csütörtök 10:08
Persze hallottam attól még nem 6700-tól kéne kezdődnie :) sztem.
0
2011. december 8., csütörtök 10:03
Arról még nem hallottál, hogy valaki valamit veszteséggel árul, mert a veszteséges értékesítés még mindig jobb, mintha áll a pénz évekig az eladatlan cuccban?
Szerinted xpress mennyit kereshet a félárusított karácsonyi filmekkel, amikor többször leírta már, hogy a filmeken jó, ha 5-15% az árrés?
0
2011. december 8., csütörtök 10:03
Gladiátorral, Alice csodaországban és a Hellboy, ezekkel teszteltem :) Ezt lehagytam
0
2011. december 8., csütörtök 9:57
Csak fura h ha ennyiért tudják adni, akkor minek kell 5-7 ezer ft-ért :)
0
2011. december 8., csütörtök 9:55
Megvagyok vele elégedve. Nagyon jó kis készülék visz mindent usb-ről, vinyóról, netezni is lehet rajta faszáúl. Az 7.1-es analóg kimenetet is jól szuperál. Gyorsan olvassa a lemezeket, wifi is jól megy rajta, a kivett bd lemezeket visszatéve megjegyzi hol járt és onnan folytatja (megjegyzem ilyennel én még nem találkoztam, csak ha leállítottam ez meg még ha kiveszed is megjegyzi). Az érintő gombok is reagálnak egyből. A tálca masszív, nem hajlik könnyedén. SD kártya bemenetet és az usb bemenet használható tárolóként bd-live-hoz, ha jól vettem ki a menüből. Gladiátorral, Alice csodaországban és a Hellboy. Csodaszép mind a 3 persze Samsung32D6000 LED SMART tv-n lehet is :)

Én ajánlani tudom mindenkinek még annak ellenére is, hogy többen mondták, hogy ne vegyem meg mert philips :)
0
2011. december 8., csütörtök 9:30
Ezért kell limitált kiadványokat venni:)

Igazából nagyon ritka az olyan DVD/BD, amit nyugodt szívvel értékállónak nevezhetnénk, de alapvetően nem is ezért vesszük őket...
0
2011. december 8., csütörtök 9:24
a megfejtés helyes. Egyik ismerős már jelezte nekem, hogy v.hol látta a fűrész 3 bdt ennyiért!
0
2011. december 8., csütörtök 9:20
Mondjuk az a kiadás kb. annyit is ér! :)
0
2011. december 8., csütörtök 9:15
Tapasztalatok?
0
2011. december 7., szerda 23:51
Én anno meg is vettem volna teljes áron a filmet, de így, hogy nem adják ki az első két részt, tárgytalan az egész sorozat.
Önmagában sem a 3. sem az 5. rész nem állja meg a helyét, mivel aki nem látta az első két részt az a harmadikból egy mukkot nem fog érteni.
0
2011. december 7., szerda 23:39
A fűrész 3-at láttam ma 990-ért én pl :)
0