Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. november 27., vasárnap 22:54
Én is a plazmára esküszöm, de ha rám hallgattok, mindenki azt vesz, amit akar. :-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2011. november 27., vasárnap 19:59
Szerintem ezekről ne nyissunk itt vitát... Legyen elég annyi, hogy az én plazmám képe egy szemernyit sem remeg, és a hátlapja sem forró, legfeljebb langyos. Az általad felsorolt hátrányok talán jellemzőek voltak a régebbi típusokra, de mára ezek csak hiedelmek maradtak, ideértve a magasabb fogyasztást is. Persze aki HINNI akar az LCD-ben, az csak tegye. :)
Ja persze, az (egyelőre többnyire csak oldalsó!) LED háttérvilágítású LCD tévék biztosan kevesebbet fogyasztanak, aztán ebben kb. ki is merül minden előnyük a plazmákkal - és egyébként úgy nagyjából a hagyományos LCD-kkel - szemben is... A plazmák képe sokkal természetesebb, és ez nem csak a "színvilágra" érvényes. Ha az ember nem kizárólag csak full HD tartalmakat akar a tévéjén nézni, akkor szinte ordító a különbség a plazma javára. Márpedig egyelőre rengeteg tévéadás van, ami nem full HD-ben jön... Én mindenesetre ezzel is számolnék, ha most akarnék tévét venni.
0
2011. november 27., vasárnap 19:56
Örülök Mikey. A Pioneer téren is hasonlóan gondolkodunk, legalábbis BD játékos terén.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2011. november 27., vasárnap 19:42
Plazma márpedig igenis többet fogyaszt mint az LCD, pláne mint a LED háttérvilágítású LCD!

Nem véletlen, hogy a plazmák hátlapja fémből és nem műanyagból készül.A plazma hátát ha megfogja az ember nem meleg hanem forró.Míg az LCD hátlapja csak meleg,a LED háttérvilágítású meg csak langyos.Ami jobban melegszik az többet is fogyaszt...

Ettől függetlenül van akinek jobban tetszik a plazma színvilága.

Viszont a plazmák képe bizonyos mértékben remeg (ahhoz hasonló egy kicsit a jelenség mint a régi 50Hz-es TV-knél).Van akit zavar ez a remegés (engem nagyon, ezért van LCD-m), de van akit nem zavar.

0
2011. november 27., vasárnap 19:21
pl. tévé: Panasonic TX-P42G30E 184.990,-
pl. BD-lejátszó: Panasonic DMP-BD75EG-K 27.990,-
A többit lehet erősítőre és hangfalakra költeni. De ha ennél többet költenél a hangra, akkor nézz még szét a panashop.hu oldalon, mert van ott olcsóbban is 106 centis full HD plazma, ami még mindig simán leveri az LCD-ket. És nem, ne félj a plazma állítólagos magasabb fogyasztástól, mert az csak akkor lenne igaz, ha mondjuk mindig hokimeccseket akarsz rajta nézni. :)
0
2011. november 27., vasárnap 19:16
Hmm... gondolkodóba estem, hogy Karácsonykor váltok, viszont én inkább a számítógépemhez vennék nagyobb Full HD-s monitort, amire külső BD-játékost is lehet aggatni. Most ezeket nézegetem.
0
2011. november 27., vasárnap 19:09
Én pedig azt mondom, ha tévé, akkor csakis plazma legyen. És ha plazma, akkor Panasonic. És ha már a tévé Panasonic, akkor a BD-játékos is legyen az. Minőségi, megbízható cuccok. Ráadásul most 5 év garanciát adnak a full HD tévékre.
0
2011. november 27., vasárnap 12:48
Újabb szavazat az LG tévék mellett, pontosan 3 éve az van a falon, eddig semmi gond nem volt vele, de lejátszót mondjuk nem vennék a márkából...
0
2011. november 27., vasárnap 12:43
A BDP-140 3D lejátszó már 49990.-ért hozzáférhető, én azzal szemezek, erőlködőben meg a VSX-920-assal, igaz az némileg drágább, de cserébe 7.1-es...

A hangfalak valóban nagyon drágák, bár nyáron láttam egy Jamo 7.1-es válogatást az MM Pólusban a fenti erőlködőhöz hozzácsapva...
0
2011. november 27., vasárnap 11:47
Akkor az a ketyere rosszabbul járt:)
Nem tudom mi lehetett a baj, de csak akkor egyszer megakadt azóta semmi nem volt vele. Persze pont nálam. És a legkomolyabb, hogy ott álltam mellette és tesómmal beszélgettünk és mégsem vettem észre, hogy gyanúsan sokáig tart az 2ésfél perc. Persze, hogy kaptam az ívet anyáméktól:D Meg nem akarták elhinni, hogy akadt a tekernye.
A füstölő popcornnal meg téptem ki az ajtóig és kivágtam az udvarra, hogy hűljön és füstölje ki magát kicsit.
Apu kitakarította, most mintha anyu mondta is, hogy ecettel is áttörölte, annyi szent, hogy fehérebb a belseje, és ha megy sem érzel semmit, sem a kaján utánna.
A mikró egy Daewoo példány, keresztanyámnál van a testvére 10évesek és a METROból jöttek annak eddig a lámpája ment ki és műkszik tovább.  
Szvsz ezek jó kis mikrók:)
0
2011. november 27., vasárnap 11:24
Nálunk is hasonló történt a mikróval, mármint hogy besárgult belül. Esetünkben ez annyit jelentett, hogy ráégett a zsír, ezért mindig szaga volt, ha használtuk. Na, megelégelve ezt próbáltam leszedni róla, de nem voltam elég körültekintő, és folyadék jutott az elektronikához. Később kiszáradt, és működőképes volt megint, de inkább lecseréltük, a régit meg kitettük a szemetes tetejére. Szerencsétlenségünkre az alattunk lakó kisebbségiek örültek meg neki, és vitték haza. Egy alkalommal volt, hogy használták is, mi pedig a nyitott ablakon át újra érezhettük azt a kellemes égett-zsír bukét. :-)
0
2011. november 27., vasárnap 11:19
Így is lehet értelmezni. :-)

Felsoroltam 6 LG cuccot a háztartásból, melyekből 3 valamilyen optikai egységgel rendelkezik. Ezekből kettőben adta meg magát az olvasófej sokéves használat után, de ettől eltekintve hibátlanul működnek. A mikrót én nyírtam ki, annak semmi hibája nem volt, a porszívóval pedig szimplán nem vagyok elégedett, de az is működik.

Összesítve tehát a 6 berendezésből 2 hibásodott meg valamilyen módon a rendeltetésszerű használat során, ezért a szinte minden bekrepált kicsit talán túlzás. Gondolom, a Panasonic, sőt a Sony cuccok sem örök életűek... ;-)
0
2011. november 27., vasárnap 11:06
Nővéreméknél a TV(CRT) és a házimozi LG. A lejátszó már nem igazán komázza az írott lemezeket. Volt amit lejátszott 5x és 6jára már nem vitte. Bár az sem mai csirke, kezdi elérni a végzete.
Nekünk a porszívó bírja kiképzést, de kissé vonyít és elég durván felmelegszik egy idő után. Végülis egész jó gép és ő sem mai.
A mikró nem LG, de popcorn incidens nálunk is volt. Beakadt a tekernye és már csak azt vettem észre, hogy belül tiszta füst és kezd kifele jönni belőle rá a falra. Kicsit besárgult a belseje, de azóta is mükszik tovább.
0
2011. november 27., vasárnap 10:50
tehát szinte minden LG cuccod "meghalt" és bekrepált!  :)
0
2011. november 27., vasárnap 10:31
Nekem van LG DVD-lejátszóm (VHS kombó), és kutya baja, pedig évek óta azt nyúzzuk leginkább. Talán beszédes, ha azt mondom, kb. 3 éve a gyerekek néznek rajta mesét, és kifogástalanul működik. A TV-jük is LG, igaz az még CRT.

A nappaliban egy LG HDD-s rekordert használok 80GB-os vinyóval. HDD felvevőként tökéletes, de az optikai olvasó feje vacakol, akadoznak vele a lemezek, és az újraírható lemezek írása sem megy már neki sajnos, mint ahogy a szintén LG Hi-Fi-m sem játszik le egyetlen CD-t sem. Persze mindkettő elég öreg készülék már, a Hi-Fi talán 10 éves is van.

Annó lapostévében is gondolkodtam ebben a márkában, végül azért lett Panasonic, mert az LG-nek szélesebb volt a kávája, ezért nem fért volna el belőle egy 42-es az akkori helyen. Na, ezzel az LG tévé fronton el is veszített egy vevőt, mert így biztos, hogy a következő tévém is Panasonic plazma lesz. Blu-ray lejátszónál is felmerült az LG neve, de végül inkább a Panának szavaztam bizalmat, és ahogy a kompatibilitási problémákról olvastam, ezt nem is bánom.

LG mikrónk is volt, ezt végül én nyírtam ki egy nem kellőképpen körültekintő takarítással, miután a nejem - megfeledkezve róla, - beleégetett egy zacsi popcornt. :-)

Mindettől függetlenül én alapvetően elégedett vagyok az LG cuccaival, ár/érték arányban szerintem jók, bár épp a porszívójukban óriásit csalódtam.
0
2011. november 27., vasárnap 8:30
nekem egy samsung 102 cm led tv és egy sony blu ray házimozi szett teszi ki az otthoni mozizást.
0
2011. november 27., vasárnap 6:34
Akkor én vagyok az egyetlen, aki nem szidja az LG-t. A DVD lejátszó terén valóban szar, de a TV-m megállja a helyét, az biztos.
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2011. november 26., szombat 21:14
szerintem jó kis kütyü, jó árban van.
0
2011. november 26., szombat 21:12
Sony KDL-40CX520

???
0
2011. november 26., szombat 21:08
ez így van! azért írtam azt amit.
0
2011. november 26., szombat 21:07
nekem (hála az égnek) nem volt,de ismerősi körben igen és ők csak szidták,mind TV-ben mind DVD/BD lejátszók terén.
0
2011. november 26., szombat 21:06
Egy 50 ezres erősítőben mi az olcsó? Dömi, azért nem mindenkinek van annyi pénze, hogy milliókat költsön rá. Ezt értsd meg.
0
2011. november 26., szombat 21:05
Ne szóld le az LG tévémet, ami korrekten és megbízhatóan működik. Mi bajod van ezekkel? Volt már LG tévéd, hogy így hajlasz a SONY felé?
0
2011. november 26., szombat 21:04
olcsó húsnak híg a leve!!!!
0
2011. november 26., szombat 21:04
LG-t én semmiben nem vennék!
TV-ben ha "normális" árkategóriában akarsz gondolkodni akkor SONY és SAMSUNG-ban gondolkodj szerintem.
0