Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. október 29., szombat 15:46
Melyek érdekelnek?
0
2011. október 29., szombat 15:16
Na szépen leakciózott most néhány BD filmet a ProVideo! Végre! Remélem később lesznek olyan filmek is amik engem is érdekelnek,de teljes árat számomra nem érnek.
0
2011. október 28., péntek 13:00
Na vissza is hívott egy kedves hölgy!

A helyzet az,h akinek karcosak/ujjlenyomatosak a lemezeik azoknak a kiadó cserélni foglya az összes lemezt!!!! Ez sajnos időbe telik és épp ezért időpontot sem akarnak mondani,de mindenképp ki lesz cserélve az összes lemez aki kéri.
A slipcase-nél meg az a helyzet,h nem a slipcase van elrontva hanem a digipak van rosszul összerakva/hajtogatva és ebből adódik a méretbeni különbség.
Az Universal felé fényképekkel alátámasztva már jelezték is a problémát és várják a választ!
Sajnos a digi nem valószínű,h cserélve lesz,de ez nem 100%!!!!
Amúgy a kiadványt teljes egészében az Universal készítette és gyártatta tehát nem a Szelekt hibája egyik sem.
0
2011. október 28., péntek 12:36
Sosem volt másképp és a jövőben se lesz.
most posts by TM
0
2011. október 28., péntek 12:35
Ez nagyon kevés.. Amíg nem borítja valaki rájuk az asztalt addig nem lesz itt rend. De így van ez mindennel ebben az országban, csak tűr a birka nép..
0
2011. október 28., péntek 12:33
Ekkora hanyagságot; aztán meg megy a sírás.. :)
0
2011. október 28., péntek 12:20
Robi, lassan a mi állunk is felkopik, ha nem rakod ki végre a 2/3 akciót, ami miatt két hónapja könyörgök. :(
0
2011. október 28., péntek 12:15
Na jó, de az utcaseprők idehaza is jól keresnek. ;-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2011. október 28., péntek 12:13
A közvetlen ismerettségi körömben van kb. 10 olyan diplomás csaj, aki heti háromszor 3-4 órát takarít a szomszéd osztrák faluban és többet keres mint korábban főállásban idehaza.
Van olyan vállalkozó ismerősöm is, aki tizenöt évet nyomott le idehaza heti hét nap a vállalkozásán dolgozott, se betegszabi, se hétvége, se ünnep, aztán jött a szokásos magyar történet, a nem fizető partnerek, a be nem folyt pénz után befizetendő ÁFA milliók, a korrupció, az állami pénzből kistafírungozott konkurencia, amelyik egy perc alatt lenyúlta a piacot. Amikor már túl volt egy enyhe szívrohamon és család is kezdett széthullni, felszámolta az egész céget, útnak eresztette a dolgozókat, ő meg kiment tőlünk 20 kilométerre benzinkútra dolgozni. Heti három éjszaka munka, a többi szabad, családi pótlék euróban, 13. fizetés, benzinpénz, karácsonyi bónusz, fizetett TB, az adózással, APEH-hel nincs több dolga/gondja és a családjára is több ideje jut. Azóta mosolyog, nyugpodtan alszik és boldog, hogy napról napra többet ér a pénze.
0
2011. október 28., péntek 12:11
Legyártottak egy próba szériát, rájöttek, hogy kicsi lett a fekni, karcosak a lemezek, de sebaj, jó lesz a magyaroknak, még mennyiségre is elég. Náluk meg újra dizájnolták az egészet: elvettek egy lapot a három digitálca mellől, azt áttették a slipcase-re egy tépőzárral, a feliratokat magyarról angolra cserélték, majd, hogy a karcos lemezektől feltűnően eltérjen, a saját lemezeiket kék helyett feketére szitázták, és így már jó is lett.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2011. október 28., péntek 12:02
most beszéltem a kiadóval és a hölgy csak hebeget-habogot,de ő nem tud semmit csinálni és igértek egy vezetőtől visszahívást.
0
2011. október 28., péntek 12:01
Örülök, hogy valamiben egyetértünk, már megérte a délelőtti csevej.
Azért ha nem muszáj, ne menj Osztrákiába. :)
most posts by TM
0
2011. október 28., péntek 11:58
Lehet a Jurassic Park 4 premierjéig forgatni a szavakat, a tények attól még tények maradnak, a tok elméretezett, a lmezek egy része meg karcos. Ha a hazai forgalmazó totál vétlen az ügyben, akkor meg nagy hülye, ha nem reklamál emiatt bármilyen fórumon. Megjegyzem, ezt sem azután kellene tenniük, miután szabadjára engedték a hibás példányokat, hanem akkor, amikor beérkeztt hozzájuk a szállítmány.
most posts by TM
0
2011. október 28., péntek 11:58
Pont ezért lepődtem meg pár hónapja, amikor a megjelenéskor frissen megvásárolt Sorsügynökség BD, ami szintén a Selejthez tartozik, full makulátlan példány volt. Jó nagyot néztem a kibontásakor. Erre itt az ellenpélda, a JP-trilógia, mondjuk engem nem érint, már tinédzserként sem voltam oda ezekért az alkotásokért...
0
2011. október 28., péntek 11:56
A doboz elcseszése szerintem is nagyon gáz. Én biztos, hogy visszaküldtem volna a nyomdának, vagy annak, aki elszúrta, és inkább eltoltam volna 1-2 héttel a megjelenést. Szerintem lett volna akkor is morgás, de a többség megértette volna.
Azt, hogy mi volt a korábbi forgalmazóknál nem lehet összehasonlítani a jelenlegi helyzettel. A DVD-k kerültek annyiba, mint most a BD, ennek ellenére 20-30x több fogyott, ráadásul az euró sem volt 300 felett, az ÁFA meg volt 20% is, tehát volt mozgástér, volt energia és pénz emberekre, minőségbiztosításra. Ennek ellenére húzott ki az országból már 5-8 éve minden nagy képviselet, pedig a jelenlegi helyzethez képest akkor paradicsomi állapotok voltak.
0
2011. október 28., péntek 11:54
A slipcase-eket is a takarítónő öntötte le hipóval, attól mentek össze. Fura feltételezni egy külföldre tökéletes termékeket gyártó cégről, hogy amint Magyarországra kell dolgozni, ugyanaz a cég mindjárt csak szart ad ki a kezéből. Vannak helyek, ahol még létezik minőségbiztosítás.
most posts by TM
0
2011. október 28., péntek 11:52
Akkoriban mindent külföldön pakoltak össze: itthon csak rányomtuk a matricát, oszt csókolom. Manapság már nem jár nekünk ilyen luxus, habár a JP-ket pont külföldön csomagolták.
0
2011. október 28., péntek 11:49
Ezeket a magyarázatokat az ember megérti. A 4 mm viszont fél évvel ezelőtt is 4 mm volt. Egy szív és egy kés esetén nagyon nem mindegy ez a hossz.
Amúgy a Jurassic Park BD ripsz-ropsz emelkedett 30-ról 33 ezerre pedig még ÁFA-emelés sem volt közben. :) De hogy komolyságnál maradjak, az ezer forintos Tesco-történet sem vidám, de ez a sokkal drágább JP-baki végképp nem az. Tegnap felsoroltam még pár esetet, ami mind olyan, ami más cégnél valahogy egyszer sem fordul elő. Ebben azért csak van valami jelentőség. Emlékszem, jó pár éve az utolsó Universal-forgalmazónál is csak kevés ember dolgozott, de ott sosem a kiadványok megjelenésén csapódott le az emberhiány, talán az volt az egyedüli fogyatékuk, hogy honlapra már nem futotta az energiájukból.
most posts by TM
0
2011. október 28., péntek 11:40
A kiadónál egyébként azt mondták, hogy a lemezeket nem is náluk tették bele a digibe, hanem már így érkezett külföldről. Gondolom azt a 2-300 darabos rendelést nem rakták gépre, hanem odaadták a takarítónőknek csomagolni.
Ami gáz, hogy a Universal egy darab csere-lemezt se küldött a magyar kiadónak, pedig anyagáron ez filléres tétel lenne. Régebben ez sem volt gond, de hát ki vesz már minket emberszámba, meg utol sem érnek a lomha tengeralattjárójukkal, amikor gyorsnaszádként hasítunk (a vízesés felé).
0
2011. október 28., péntek 11:38
Akkor ezzel legalizálva érzem a rendelés gombra kattintást... :(((
0
2011. október 28., péntek 11:35
Két marokkal.
0
2011. október 28., péntek 11:34
Ha már Kung Fu Panda 1 igen:

Mi a helyzet azokkal a Universal BD-kkel, aminkre került magyar felirat odakint, de szinkron nem, azokra szórhatjuk a hamut (pl. Cape Fear 1961 / Definitely, Maybe / Candyman, stb...)?
0
2011. október 28., péntek 11:34
Igen, ez egy jó ötlet. :) Mindenesetre a házimozizás nem az a piac, ahol most nagyon szabad kockáztatni. A Jurassic Park BD-kkel is azért van ennyi gebasz, mert már fél évvel a megjelenés előtt véglegesíteni kellett minden változót, nehogy lemaradjunk róla a magunk néhány száz darabos mennyiségével. És hogy embereket vegyenek fel a SeIecthez? Ez most elképzelhetetlen, hogy jön a 27%-os ÁFA, amit a DVD-k esetében nem a vásárlóknak kell benyelniük, hanem a kiadónak, az ugyanis nem árulhatja 990 Ft helyett 1005 Ft-ért a termékét, mert a Tesco kiröhögi, a vásárló meg egyszerűen nem veszi meg, mert többe kerül 1000 Ft-nál.
0
2011. október 28., péntek 11:31
Neked földrajzilag is adott lenne a dolog.
most posts by TM
0
2011. október 28., péntek 11:31
:(
0