Gyerekek, akkor semmit nem kell csinálni, mindenki csukja be a boltját, tegyé pénzzé azt amije van, utána váltsa valutára, aztán költözzön. Abban nincs rizikó.
most posts by TM
0
2011. október 28., péntek 11:24
52685
Házimoziailag értettem. Csak egy apró adalék: két hete volt, hogy amíg a boltban azon tipródtam, hogy melyik olcsó DVD-lejátszót vegyem meg, addig elvittek egy 3D-s tévét,meg kettő 3D-s Blu-ray lejátszót. Ja, és filmeket is vettek. Pedig ez csak fél órán belül történt, csak egy vidéki kis megyeszékhely csak egy üzletében.
most posts by TM
0
2011. október 28., péntek 11:22
Moderátor
7449
Az az őrületes 3D-piac a csúcscímek esetében néhány száz darabot jelent országos szinten. Tedd hozzá, hogy balkánként nincs saját képviselete egyik stúdiónak sem idehaza, tehát a hazai forglamazótól a jogtulajdonos bevasalja az összes költséget vastagon, előre kell fizetni, a stúdió által megszabott minimum mennyiséget kell átvenni visszáru lehetősége nélkül, mindezt úgy, hogy a költségek mind euróban vagy dollárban keletkeznek a bevételek meg abban a pénznemben, amelynek értéke csodálatos országunk fantasztikus vezetőinek köszönhetően néhány héten belül 10%-ot esett, ráadásul kalkulálni kell azzal is, hogy miközben az árat nem lehet tovább felfelé srófolni (ugyanis nagyságrendekkel magasabb az ilyen kiadványok ára nálunk, mint a normális piacokon, és még ilyen árak mellett is messze nálunk van a legkevesebb haszna rajtuk mind a forgalmazóknak, mind a kereskedőknek), az már most borítékolható, hogy két hónap múlva a költségekből csak 25%-os ÁFÁ-t igényelhet vissza mindenki, viszont a bevételből már 27-et kell befizetni a Nagy Nemzeti Fekete Lyukba. Persze akkor még azt sem szabad kihagyni a számításból, hogy itt lebeg Damoklész kardjaként a fejünk felett a 3D adó, amit eddig - nem is értem miért - elfelejtettek bevezetni mindenkinek, akinek legalább két szeme van.
0
2011. október 28., péntek 11:15
17243
Felfutni? Sajna a mozis látogatottsági adatok inkább az ellenkezőjét sugallják. :(
0
2011. október 28., péntek 11:07
52685
Tízszer annyit talán nem. Legalábbis egy szuszra. De az is igaz, hogy ez az a termék, amit két év múlva is ezen az áron lehet értékesíteni, tehát talán az üzleti stratégiánál ezt is érdemes lenne mérlegelni, hátha ezzel is lehetne közelíteni az egyezséghez. S még csak most kezd el felfutni a 3D-láz, ami annyira új, hogy sok letöltő nincs felkészülve rá, hogy 50-60 gigákat csöpögtessen le az internetkapcsolatával. Ráadásul valami képi hókuszpókusz is van, amit ezidáig csak a gyári lemezek tudnak, a kalózverziók nem. Az egyik haverom magyarázta is, de félúton elveszítettem a fonalat. :) Lényeg a lényeg, én kapacitálnám a dolgot. Ennél a címnél a Potter és az Avatar szintje felé hajlik az érdeklődés, az meg annyira nem kevés.
most posts by TM
0
2011. október 28., péntek 10:36
16458
Kung Fu Panda? Na, ez az a film - bármennyire is szeretem az ilyen filmeket - ami fél úton kifogott rajtam...
0
2011. október 28., péntek 10:34
17243
Az a baj, hogy a Paramount még csak most száll be a BD3D-bizniszben, és elképesztő számokat vár - a többi, már tájékozottabb stúdiók által belőttek sokszorosát, márpedig a TF3-ból 10X annyit nem lehet eladni, mint a Karib 4-ből.
0
2011. október 28., péntek 10:24
52685
Merjenek nagyot álmodni! Mondom, az IC lemezeiből is bolthálózat szerte hiány van, mert ők is keveset gyártottak, mint amekkora a kereslet. Bár hihetetlen lehet, de a BD3D-re AKARNAK költeni az emberek, csak nem tudnak, mert kicsik a készletek.
most posts by TM
0
2011. október 28., péntek 10:16
17243
Nem kell nekik elmagyarázni: nagyon szívesen kiadnák, de a Paramountnak nem tetszenek az előirányzott eladási adatok.
0
2011. október 28., péntek 10:15
52685
Végre lenne egy termék, amit referenciának az utolsó hülye is megvenne a csicsatévéjéhez, sorsszerű, hogy a Szelekt nem ugrik erre a lehetőségre. El kéne magyarázni nekik, hogy ez nem a Knight Rider-sorozat, ebbe érdemes lenne invesztálni. A hasonló kaliberű BD3D-k (pl. Karib 4, Rio stb.) mind hiánycikknek számítanak, naponta keresik az üzletekben és akadozik az ellátás. Ehhez képest a Transformers 3. dupla annyi vevőt érdekelne, s itt még a külföldet se lehet okolni, mert ott a lemez meg fog jelenni. Lobbizni kellene, már ha egyáltalán érdekli a forgalmazót a dolog.
most posts by TM
0
2011. október 28., péntek 9:49
17243
Egyelőre úgy néz ki, hogy nem kerülünk rá a TF3 BD3D-re. :(
0
2011. október 28., péntek 2:21
52685
A Transformers 3D is jöhet, ha karácsony előtt már nem is, de mondjuk húsvétig mindenképp! :)
most posts by TM
0
2011. október 28., péntek 1:18
8977
A hír remek, jó kis karácsonyi szórakozás lesz! :)
0
2011. október 28., péntek 1:15
17243
Most jött az infó a SeIecttől: decemberben a Kung Fu Panda első része is megjelenik BD-n. Köszi mindenkinek a segítséget.
0
2011. október 26., szerda 21:06
8851
Talán, ha éppen a frissítés (telepítés) folyamata alatt lép fel egy áramszünet. Legalábbis nekem úgy rémlik, mintha ilyesmiről olvastam volna FW frissítés kapcsán. Az esélye ennek persze elég csekély, normális infrastruktúrával rendelkező településeken kb. annyi lehet, mint hogy a villám vágja haza.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2011. október 26., szerda 20:21
1322
Létezik az, hogy a Firmware frissítés következtében tönkremegy a BD lejátszóm? Hogyan kerülhetem el ezt a jelenséget? USB-ről szeretném majd frissíteni, amennyiben a most megjelent filmemet nem fogja már játszani.
0
2011. október 25., kedd 23:17
2967
Valaki tudna ajánlani lejátszóprogramokat Blu-ray lemezekhez?
Valamiért nem működnek most a gépemen a Powerdvd 10 és 11-es programok. :) Sajnos frissíteni akartam a 10-est az X-men: First Class és a Star Wars - The Complete Saga miatt. Ki akartam próbálni a hordozható BD-romon is a filmeket! Nem jött össze és a régi verziójúak sem indulnak el, hiába rakom fel újra. :( Egyébként a lejátszót kéne ilyenkor (LG) frissíteni vagy a programot? Nekem a programot írta ki.
Köszi az értékelést, már meg is rendeltem! :) Bár megvan DVD-n is, de ez egy olyan kedvenc filmem, ami megéri nekem az upgrade-et!
0
2011. október 22., szombat 13:09
52
Candyman
Teljesen ismeretlenül rendeltem meg a Candyman-t, még előtte nem is hallottam erről a filmről.Szerintem nagyon jól eltalált történet és a végén kiderülnek a dolgok hogy mi miért történik.A Képminőséggel én meg vagyok elégedve a film korához képest szerintem nagyon jó 4-est adnék ha 5pont a maximum.A hang is jó ahozz képest hogy csak Dts-Hd 2.0, a beszédhangok tiszták a zene is odateszi magát ahol kell.Hangra 3,5pontot adok. Nekem mindenképpen megérte megvenni ,és csak ajánlom tudom másoknak is.
0
2011. október 21., péntek 5:07
146
Az én Panasonic-om is rendszeresen kapja a frissítéseket, és már bőven több mint egy éve.