Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. szeptember 24., szombat 23:36
Ha azt nézzük 25 és 43ezer között mindkettőt megtalálod. Vagyis ezekenek is van szélsőséges áruk. No de ha akarsz SACDt is játszani jobb a Sony. Argento is ezért akarta, meg meg is vette azóta, gondolom.
Biztos jó mindkét player a maganemében, mellé nem nyúlhatsz szerintem.
De én itt is úgy döntenék mint ahogy a sajátomnál is tettem.
Melyik tetszik jobban? Bár nekem könnyebb, engem nem hoznak lázba a flancos kis extrák amiket több mint valószínű soha nem fogok használni...
Ja és meg sem próbállak inkább Samsung-ra beszélni. Mivel én nem vagyok térítő:)
0
2011. szeptember 24., szombat 23:17
panasonic dmp-bd75eg    vs    sony bdp-s380  ? van számmottevő különbség a kettő között, vagy ilyen árkategóriában édesmindegy, hog yminsőég terén melyiket választja az ember?

köszi..
0
2011. szeptember 23., péntek 15:39
ez de jó lesz, etalon
http://www.blu-ray.com/movies/Transformers-Dark-of-the-Moon-Blu-ray/23573/#Review
0
2011. szeptember 22., csütörtök 19:16
Tanácsot szeretnék kérni.
Filmgyűjteményem szinte kivétel nélkül DVD lemezekből áll, de nemrég nem tudtam ellenállni egy-két Blu-ray lemeznek, így nagyon mocorog bennem a BR lejátszó beszerzésének kényszere.
Sajnos nagyon laikus vagyok a témában :(
Mivel egy jó darabig legtöbbször még mindig DVD-ket fogok rajta lejátszani:
Van különbség a DVD lemezek felkonvertálásában a különböző lejátszók között?
Ha igen, mit vegyek figyelembe a kiválasztásnál?
Ha a megjelenített vizuális élmény többet nyom a latba nálam, mint a hanghatások, akkor milyen készüléket ajánlotok 40E magasságban?
Előre is köszönöm a segítséget.
0
2011. szeptember 22., csütörtök 18:11
Elfogultságtól függetlenül a 6900-es egy jó kis lejátszó. Ha megcsócsálta az összes filmet amit eddig beszereztem majd többet tudok, széles a felhozatal. Viszont Universal-os még nincs.
0
2011. szeptember 22., csütörtök 15:03
Azt Te tudod, hogy milyen. :)
0
2011. szeptember 22., csütörtök 10:52
Köszönöm szépen!
Csak tűnik? :D
0
2011. szeptember 22., csütörtök 2:28
Sok boldogságot hozzá, klassz kis gépnek tűnik!
0
2011. szeptember 21., szerda 22:31
Igen.
Nagyobb poén lett volna ha épp forog a lemez:D És még volt kis segítség pluszba, egyszer ugye Morpheus látszik aztán meg Neo:)
Ezt egyébként 13mp alatt be is töltötte és már ment is a film. Bár ha meglenne az Avatar annak a betöltési ideje sokkal mérvadóbb lenne.
És lehet, hogy egy korábbi írás miatt van, de én is szebbnek látom a képet DVDhez képest a sima CRTs tévén.
Most jöhetne az, hogy akkor milyen szép lehet FullHD tévén, ha nem láttam volna már korábban demókat.
0
2011. szeptember 21., szerda 22:20
Az biztos, hogy jól néz ki a fólia nélkül. Maximális tündöklés, más lejátszó elszégyelheti magát mellette. Gondolom simán letépnéd a filmet róla. Erős a késztetés ugye-ugye? :)

Am amit nem mondtam, hogy szép, letisztult külsejehez képest a BD3D fénylő felirata sem túlzó. Kb. olyan mint mikor egy nő az arcodba tolja a melleit.
0
2011. szeptember 21., szerda 21:39
"Apropó, aki megmondja milyen film van benne az ügyes;)"

MATRIX ?
0
2011. szeptember 21., szerda 21:36
Szedd le a francba, sokkal jobban néz ki anélkül!
0
2011. szeptember 21., szerda 19:10
Ja igen! Ergo a tetejéről és a jobb oldaláról leszedtem a fóliát - lefogom a balról is - , viszont az előlapon rajta maradhat?
És kell valami nagyon jó kendő is amivel törölhetem, mert ránézésre is látszik, hogy érzékeny a teteje/külseje. Milyet szerezzek be?
0
2011. szeptember 21., szerda 19:04
Itt látszik az összesen 4 ,,gomb" ami a lejátszón van. Meg, hogy a vaku fényében jól kivehető mennyire vonzza a port :D

Ugye ha már blu-ray akkor legyen kék

Itt is fénylik, csak a vaku elnyomja. Am ezt ki is lehet kapcsolni filmnézés közben és elsötétül.

A nagyon komoly gyári elemek:) Nem tudtam, hogy AAA elem kell bele az meg pont nincs most, ezért vannak benne ezek.
Apropó, aki megmondja milyen film van benne az ügyes;)
0
2011. szeptember 19., hétfő 16:54
Nekem megvan DVD-n :-)

De nem igazán vagyok kibékülve a kép minőségével...
0
2011. szeptember 19., hétfő 14:14
szvsz ez is olyan kiadvány, ami bd-n "felesleges", ha már meg van dvd-n. :)
0
2011. szeptember 19., hétfő 2:02
Úgy vettem észre, hogy itt inkább az itthoni megjelenéseknek szoktak örülni.
0
2011. szeptember 18., vasárnap 22:47
Látom túl sok embert nem érdekel... Csak engem :-)
0
2011. szeptember 18., vasárnap 11:11
http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/v-kuzi-johna-malkoviche-blu-ray-p116019/

Ez is megjelenik!

Részemről nagy az öröm :-)
0
2011. szeptember 14., szerda 20:03
A vidéki kölyök hamar rájött, hogy a BD nem DVD. Hiába gondoltam, hogy beteszem a Mátrix-ot oszt nézem. Hát nem ez történt.
Ha a lejászó tetején lévő filmre ez van ráírva ,,Remove this vynil before first use   akkor azt szó szerint kell érteni. Nem tudom mi baja lehetne ha rajta marad. Közben meg karcos is így félek levenni. Viszont az oldalán a szellőzőn is van ilyen, azt inkább le kell venni.
0
2011. szeptember 13., kedd 23:09
Talán nem sértek vele xpress netikettet, hisz gyakorlatilag egyik filmen sincs magyar vonatkozás, de azért érdemes eltűnődni, hol is taratnak tőlünk nyugatra az árak...

Müller akció, négy BD 30 euroért:

PDF
0
2011. szeptember 6., kedd 15:53
Bd teszt:

POSEIDON

Bemelegitésként ime a szokásos Top10es lista a kedvenc hajós filmekkel (kalózok most nem számitanak) és hogy ehhez képest hol helyezkedik az új POSEIDON:

01)  Őfelsége Kapitánya (1951, IMDB: 7,4, Boxofficemojo: nem találtam adatot)
02)  Titanic (1997, IMDB: 7,5, Boxofficemojo: 1843m $)
03)  Das Boot (1981, IMDB: 8,5, Boxofficemojo: 11,5m $)
04)  A Poseidon katasztrófa (1972, IMDB: 7,1, Boxeofficemojo: 84,5m $)
05)  Vadászat a Vörös Októberre (1990, IMDB: 7,6, Boxeofficemojo: 200,5m $)
06)  Az utolsó esély (1995, IMDB: 7,2, Boxeofficemojo: 157,3m $)
07)  Kapitány és Katona (2003, IMDB: 7,5, Boxeofficemojo: 212m $)
08)  U-571  (2000, IMDB: 7,1, Boxeofficemojo: 127,6m $)
09)  Lázadás a Bountyn (1935, IMDB: 7,9, Boxeofficemojo: nem találtam adatot)
10)  Moby Dick (1956, IMDB: 7,4, Boxeofficemojo: nem találtam adatot)
stb
stb
stb
        15) POSEIDON (2006, IMDB: 5,6 Boxeofficemojo: 181,6m $)

Szóval két dolog is jól látszik ebből a listából: 1) az új POSEIDON remake nem sikerült a legjobban, 2) Wolfgang Petersen rendezett már jobb filmet is (Das Boot) ennél ebben a témában. Pedig a sikerhez minden adott volt: jó alapsztori amit az eredeti klasszikus brilliánsan dolgozott fel, jó rendező, fejlett mai filmes technológia, szinészek (Kurt Russel és
Richard Dreyfuss azért jól bejáratott nevek). A régi film rajongójaként igy nagyon vártam a 2006os remaket, ugyanis a POSEIDONra mindig valahogy a Titanic kistestvéreként tekintettem, a nagy tesó árnyékából nőtte ki magát egy önálló/ikonikus klasszikussá és vált a katasztrófafilmek egyik úttörőjévé. És jött is sajnos a csalódás a premieren, mert igazán nem erre számitottam. Azért először nézzük mi volt rendben  filmmel: technikai megvalósitás (ámultam-bámultam a hajó borulásakor, a különböző menkülési helyszinek brilliánsan voltak berendezve, romok/hullák stb. mind jól voltak elhelyezve), hanghatások, fényképezés, stb. szal minden ami a külsőségeket illeti nagyon rendben volt. DE ami nagyon nem volt jó: játékidő (másfél óra egyszerűen nem elég egy ilyen sztori elmesélésére, nem bontja ki eléggé a karaktereket/konfliktusokat, stb.), a szinészek teljesitménye (egyetlen emlékezetes pillanatot nem tudok mondani, a kapcsolatok/jellemek elnagyoltak és semmitmondóak) és a blődli helyzetek (gázpalackkal robbantjuk fel a rotort >:)). Mindezen hiányosságok sajnos nagyon aláássák a dramaturgiai szerkezetet, igy nagyjából gyorsan végigrohanunk a látványos diszletek közt és hopp már meg is menekültünk…Kár érte, pedig volt benne lehetőség….4/10
Az évek során aztán sikerült megbocsájtanom a filmnek (és rendezőjének), igy egy akció keretében nemrég beszereztem HD formátumban is. Lássuk…

A kiadvány maga/menü: A tokba bejutva a szokásos puritán látvány fogad, kártya/kiskönyv/Auchan katalógus :)/egyéb fecni nincs a tokban, a lemez szitázása is faék egyszerűségű, telihold és a hatalmas cunami. Bejön szépen a menü, állókép és semmi több, nem erőltették meg magukat. 3/10

Képminőség: 1080p, Vc-1es kódolás, stabilan tartja a 23-25 mbps szintet. Szép, részletgazdag, kontrasztos. A gondosan megtervezett diszlet részletei szemkápráztatóak, az effektek/fények/szinek gyönyörűek és mélyek . DNR és blokkosodás sehol sincs, csöpp gyöngeségként emlithető meg egy kisebb általános életlenség. Szép transzfer, lehet mutogatni. 8/10

Hang: Brutál, dinamikus, tiszta, térhangzású, referencia minőségű. Az eredeti angol DTS-HD szaggatja a tapétát, emigrálja az alsó szomszédokat. A magyar szinkron se marad el nagyon, jól állja a sarat a versenyben, persze érződik a sima DD5.1 gyengébb dinamikája. 10/10

Extrák: Van belőle hál Istennek és mind-mid magyar feliratos. Dokumentumfilmek, beszámolók, stb. Jók, bár lehetne több is. 7/10

Összességében: idézve ismét a High-Def-Digest mottót, Bad Flick, Good Disc. Egy alapjába véve teljesen jó alapanyag veszett ismét kárba, a koncepciótlan rendezés és a gyatra szinészi játék eredményezett egy bár látványos de rém unalmas remaket. A Blu-ray kiadás ennek egyenes leképezése, referencia minőség méltó tálalással de vajmi kevés belbeccsel. Ajánlanám? Akcióban igen, de egyébként nem. Végső osztályzat: 5/10

Ui: Egy érdekes vadhajtásként készült belőle egy majd 3 órás tévéfilm 2005ben. Ennek is megvannak a maga bajai ugyan, de karakterábrázolás tekintetében jóval előrébb jár mint a legutóbbi remake. Érdemes gondolkodni ennek a beszerzésén is, buznyákokért kapható már, bővebb infó itt: http://www.blu-ray.com/movies/The-Poseidon-Adventure-Blu-ray/803/
0
2011. szeptember 2., péntek 20:59

AC/DC - Let there be rock

Még emlékszem, én ezt láttam a helyi kamaramoziban,  82-ben. Valami hatalmas élmény volt, a következő farsangon fel is léptünk a suliban AC/DC-ként... Volt is megrökönyödés, mikor a barátom Bon Scott-ként a tanári asztalon ugrált. No persze nem nyertünk semmit - a közönség nem volt elég nyitott ennek a magas szintű művészetnek a befogadására...

Szóval. Mikor kiderült, hogy ez megjelenik, bíztam benn, hogy itthon is lesz BD is. Akár csak egy icipici, sima műanyagtokos BD kiadásban, ám nem lett - pedig a cseh/lengyel vonal rajt van külföldön. Ezért maradt a kinti beszerzés - de legalább exluzív kis pakk lett belőle. A BD mellett egyébként nem a kép és a hangminőség miatt döntöttem, hanem az extratartalom miatt. Ha jól látom a DVD adatlapját, azon semmi sincs, ezen viszont rengeteg, zömében általam hitelesnek tartott emberek által adott interjúk, témakörök köré csoportosítva. Nagyon jók!!!!

De az egyik legjobb a BD Playlist, a koncertfelvételek saját ízlés szerinti sorrendbe állítása - mint egy CD-n a programozás. Király. A teljes extratartalom angolul:

•Loud, Locked & Loaded: The Rites of Rock: Seasoned rockers, actors and journalists recollect their rite of passage as early witnesses to the raw, bone rattling rock of AC/DC.
•AC/DC: The Bedrock of Riff:No one has mastered the basic DNA of Riff Rock as successfully as AC/DC. Explore Angus and Malcolm Young’s telepathic groove and the four-on-the-floor swing of Mark Rudd.
•Angus Young: A True Guitar Monster: Angus Young’s transformation from diminutive schoolboy to raging rock monster electrifies the masses. Find out what makes this time bomb tick.
•Bon Scott: The Pirate of Rock ‘n’ Roll: Bon Scott was the ringleader of the AC/DC circus, balancing his screaming sexuality with a rakish charm. Get a glimpse into the life of a classic Rock ‘n’ Roll pirate.
•AC/DC: A Rock Solid Legacy: From bar band to arena rock, AC/DC stuck to their guns and shot their way to the top. Fellow rockers and journalists chart AC/DC’s ascent into the Pantheon of Rock Gods in rock ‘n’ roll history.
•BD Playlist: your favorite songs in your favorite order

A Bon Scott-éra remek összefoglalása, méltó emlék a kiváló énekesnek. Egyébként érdekes, de a koncerfelvételek közti interjúbevágásokban ő tűnik a legjózanabbnak - a többiek szeme jobban csillog. Aztán mégis őt vitte el az alkohol...

A kép szépen felújított, 4:3-as, a hang bár 5.1 HD MA-nak van írva, gyakorlatilag stereo, jó esetben 3.1. De viszont nagyon szépen és energikusan szól. A kiadvány régiómentes, 5800 ft-ot lazán megért.
0
2011. szeptember 1., csütörtök 17:03
De Palma Scarface Blu-ray comparison
0
2011. augusztus 29., hétfő 16:46

TERMINÁTOR 3:A Gépek lázadása

Sikerült végre végignéznem BD-n a sorozat általam leggyengébbnek tartott részét ,a Jonathan Mostow által rendezett 3. Terminátor filmet.

A kiégett osztrák tölgy utolsó (?) gépember főszerepe nem valami meggyőző.Arnie sokszor inkább önmaga paródiája,Nick Stahl pedig visszaavanzsál egy esetlen,béna John Connorrá,a 2. rész vagánya után,Nem igazán illik a képbe ez a fajta karakter visszafejlődés.Claire Danes csodaszép,de nem ilyen jellegű filmbe való,bár a stábból talán ő az egyetlen,aki néha még meg is villant némi színészetet a filmben (kivéve mikor nem sikoltozik,ami elég gyakori).

Az angol BD kiadás viszont csillagos ötös:gyönyörű 1080p/AVC HD transzfer a Sony konyhájából és veszteségmentes hangot (Dolby TrueHD) is kínál ,szemben a nagykontinensen kiadott Warner változattal (ami síma 5.1-es).

Az újgenerációs hangnak hála végre újra meghallgathatjuk a híres daruskocsis jelenetet,mely így eddig sosem hallott elemi erővel támadja majd meg dobhártyáinkat,na és persze az sem utolsó szempont,hogy Kristanna "T-X" Loken formás alakját...khmm... akarom mondani komoly színészi képességeit is szemügyre vehetjük hála a nagyfelbontásnak. :)

Extrákból is van egy kevés:

PIP-es kommentár,doksifilmek,sztoriboardok,audiokommentár meg egy pár BD előzetes (köztük a 4. részé).

Film:10/6
Kép:10/9
Hang:10/10
Extrák:10/8

Terminátor fanoknak kihagyhatatlan korong,mint film...hát...olyan amilyen.Erős közepes.

De azért..."Kosárba! " :)

(Valkyrnek meg mégegyszer köszönöm a BD kiadványt,ezzel ki is teljesedett végre kéken a Terminátor kollekcióm)
0