Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. augusztus 9., kedd 21:15
Szerintem is, otthoni használatra simán elég egy pár eze Ft-os HDMI kábel. Ha 3D filmeket akarsz nézni, akkor a "High Speed" feliratú kell, ha jól tudom.

Digitális jeltovábbításról beszélünk, nem is igazán értem mire kérnek el tízezres tételeket. A sávszélességen és a gyártási minőségen kívül nem tudok másra gondolni. Veszteségmentesen továbbítja a jelet az ezer forintos is...
0
2011. augusztus 9., kedd 21:09
pedig így van. kb 10-20 méteres hossz esetén már érdemes befektetni egy minőségi/drágább HDMI kábelbe, de pár méterre tökéletesek az olcsóbbak, nincs semmi különbség.
0
2011. augusztus 9., kedd 20:23
Én Cinnamon HDMI kábelt vettem a Kácsánál. Nem volt olcsó (16ezer), és nem is vastag, se nem aranyozott, de teszi a dolgát gond nélkül.
0
2011. augusztus 9., kedd 20:13
Én már lendületben vagyok. Viszont nekem a BD C6900-es kell. Vagy még ezen a héten vagy legkésőbb jövőhéten elindítom a megrendelést. Ma írtam mailt a boltnak van e náluk raktáron.

A HDMI-re visszatérve ergo-val értek egyet. Én legfeljebb 5-6ezret adnék a madzagért, talán 7-et.
Nehogy már a több ezres vezeték ne legyen jó!
0
2011. augusztus 9., kedd 19:13
Mi a különbség az olcsóbb és a drága közt?
Jobb adatátvitelre képes?
Az Audioquest oldalán olvasgattam a hdmi kábelek leírását de nagyon nem látok különbséget.
Max. annyit hogy egyik más anyagot tartalmaz mint a névtelenek.

Szóval akkort ha jól értem a szavadat lehetőség szerint az AQ-t válasszam.
0
2011. augusztus 9., kedd 18:31
hát én ezt így nem mondanám!!!!
0
2011. augusztus 9., kedd 18:30
pár ezer forintos bőven megteszi.
0
2011. augusztus 9., kedd 18:23
Valamiért nem jó a link:
Bal oldalt az audioquest gomb
0
2011. augusztus 9., kedd 18:22
Panasonic lejátszókról mi a véleményetek?
0
2011. augusztus 9., kedd 18:21
Igazad van Corinus !
Te mikort tervezed megvenni?

HDMI kábel (természetesen ehez bárki hozzászolhat nem csak Corvinusnak írom):
Elegendő egy 1000 ft-s
aranyozott

vagy
ha tehetem inkább szerezekk be egy
ebbe az árkategóriába
eső kábelt?( a legolcsóbb 11 körül van)

0
2011. augusztus 9., kedd 17:53
kábel témában mit ajánlasz? márka ill.ár? köszi
0
2011. augusztus 9., kedd 16:33
Már tudok 29780 Ft-ért Samsung BD-D5300-ast. Ez nem akciós ár, vagyis ingyen viszik házhoz.
Gondolkodj nyugodtan nézz szét rendesen. De azért pár negatív vélemény ne ijesszen el a Samsung-tól.
0
2011. augusztus 8., hétfő 22:22
Valaki akinek LG BD350V lejátszója van meg tudná mondani, hogy a legújabb firmware-el viszi-e a lejátszó a GHE-s filmeket? Köszi.
0
2011. augusztus 8., hétfő 17:20
Tudsz ajánéani egyet-kettőt?
Kb ilyen 40 körül lenne árban ideális.
Megnézném azt is.
0
2011. augusztus 8., hétfő 16:57
Samsungot szerintem ne vegyél. Gondok vannak velük és az LG-vel is filmeknél. Nem játszák le vagy csak szaggatva,stb.
Én mindenképp a SONY-t ajánlanám,de a Te döntésed.
Kábel és kábel között is van bizony különbség. Érdemes rá költeni hidd el.
0
2011. augusztus 8., hétfő 16:47
Egy picit most keresgéltem és láttam van aranyozott hdmi kábel is és a lejátszó meg 1.4 es hdmi szabványt használja.
Azt lehet tudni hogy ha nem 1.4-es szabványú hdmi-t veszek akkort mennyiben más mintha annak megfelelőt vennék?

Egész jó árban 39-ért.
0
2011. augusztus 8., hétfő 16:43
Wow! :D
Samsung-ot akarsz:) Az egy jó választás! Én is azt veszek. Ha edigitalból veszed még Shrek-et BD és WiFi adaptert is kapsz hozzá! 39e

A HDMI-t egyszerűen is el lehet intézni. Bemész MM-be(vagy Electro, Satrun etc) és kérsz egy jó minőségű kábelt. Asszem ennyi bőven elég hozzá, és nem kell vele többet küszködni.
0
2011. augusztus 8., hétfő 15:52
Igazábol Wifi nem kell meg különösebben csak a bd-live miatt netet rátenni.
Igazán csak az lenne e legfontosabb hogy a márt meglévő avi(xvid illetve divx) filmek is menjenek rajta gond nélkül.HDD nem kell bele hiszen van set-top-box
Elsőre erre gondoltam,nem tudom milyen:

KLIKK

Mi a különbség HDMI-kábelek közt?Az igazat megvalva nem találtam semmit róla.
Az rendben hogy mondjuk a sima és az aranyozott rca közt van különbség.
Márkák közt vagy mi a különbség?
0
2011. augusztus 8., hétfő 15:47
Lehet, hogy egyes lejátszóknál van mellékelve HDMI kábel, de nagy többségében nem tartozéka a csomagolásnak. Am is érdemesebb külön venni hozzá, hogy akkor már egy jobb minőségű vezetéket vegyen az ember.
Az meg, hogy mire érdemes figyelni vásárláskor? A tudásra azért nem árt, főleg ha az ember ki szeretné használni az újításokat. Érdemes szétnézni a playerek között különösképp azokra amiket ajánlanak az interneten, üzletekben egyaránt.
Meg az unalomig ismételt klisé, vlmi ismertebb megbízhatóbb márkát kell kiszemelni.
0
2011. augusztus 8., hétfő 15:43
igazából, mik az igényeid első körben:

pl. youtube, wifi?

hdmi-t érdemes venni, egy jobb minőségűt mindenképpen.
0
2011. augusztus 8., hétfő 15:35
Sziasztok !

Bár nem biztos hogy ez a legjobb hely de éppen Blu-ray vásárlás elött állok és ezzel kapcsolatban lenne kérdésem:
1-van valami amire érdemes jobban odafigyelni a vásárlásnál?
2- hdmi kábel a doboz része?Mert sejtésem szerint csak rca-t adnak hozzá.
0
2011. augusztus 7., vasárnap 22:38

elég valószínű, még ha nem is Magyarországon! itt Angliában lesz steelbook kiadása a Halálos iramban 5-nek, a Thornak, a Zöld Lámpásnak, a franciáknál valszeg lesz X-men - Az elsők, tehát eddig mindegyik nagy költségvetéső blockbusternek meg van a steelbook kiadása, csodálkoznék ha ennek nem lenne...
0
2011. augusztus 7., vasárnap 19:14
Vajon várható lesz Amerika Kapitány-hoz steel? Nekem már fel villant a szemeim előtt egy külső...
0
2011. augusztus 6., szombat 10:34
De jó is lenne egy Forrest Gump steelbook...
0
2011. augusztus 6., szombat 9:31
Bocsi. A lényeget ki hagytam, h ezek STEELBOOK kiadványok lesznek mind!
0