Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. augusztus 6., szombat 9:13
A németeknél októberben limitált példányban újra kaphatóak lesznek jó néhány Paramount film. Az áruk is teljesen baráti lesz.

Többet ITT olvashatsz.

Nálunk is jöhetnének ilyen árban a steelbook-ok igazán.
0
2011. augusztus 3., szerda 23:34

hát fogalmam sincs hogy milyen kábelek vannak a hangfalaimhoz (nem is emlékszem hogy hol, mikor és mennyiért lettek véve), de őszintén szólva nem is érdekel! a 2012 Blu-ray (csak azért írtam ezt mert az eredeti hang a lemezen nagyon jó) eredeti DTS-HD hangja úgy szól (az erősítőm sima DTS-ként dolgozza fel), hogy közel sem általam használt átlag hangerőre föltekerve szétviszi a házat! és itt nem csak a hangerőről beszélek, hanem a fantasztikus és részletgazdag térhangzásról!

úgyhogy az ilyen "apróságok" már hidegen hagynak.
0
2011. augusztus 3., szerda 8:51
ebben az esetben persze olyan apróságok is számítanak, mint a rendszerhez felhasznált hangfalkábel minősége, milyensége, a hangfalaknál szintúgy, mert ha mindkettő "gagyibb", akkor tök mindegy mekkora a bitráta, persze nyilván hallható a különbség, de a psziché is bejátszhat :)
0
2011. augusztus 2., kedd 23:09

nem tudtam (ha most nem írod le, akkor azt se tudnám hogy mi az az Anchor Bay videoprocesszor), de köszi az infót! :)

most kedvet csináltál hozzá, úgyhogy igyekszem ezt a lejátszót megvenni!
0
2011. augusztus 2., kedd 22:58
az egy nagyon jó kis játékos volt.

azt nem tudom,hogy tudtad-e ,de a Toshiba asztali HD-DVD-i ,mind Anchor Bay videoprocesszoral vannak ellátva (igen,ez jobb mint a híresneves Faraudja),szóval a "régi" DVD korongjaidat hihetetlen jó minőségben képesek felskálázni.ezt - ahogy az Anchory Bay chipet is - általában csak a high-end DVD lejátszók tudják csak nyújtani. :)

sok sikert a vásárláshoz.
0
2011. augusztus 2., kedd 22:20

amit jelenleg lenne alkalmam megvenni az a HD-EP30. de még meggondolom, meg ugyebár Murphy-törvény hogy mire kitalálom hogy kell és visszamegyek megvenni addigra nincs meg...

úgyhogy nem 100% hogy ez lesz a befutó lejátszó, de nagy a valószínűsége.
0
2011. augusztus 2., kedd 21:30
melyik Toshiba modellt tervezed megvenni ?
0
2011. augusztus 2., kedd 21:29

persze, azzal tisztában vagyok, hogy csakis HDMI-n keresztül és csakis HD erősítőn tudom teljes értékében élvezni a DD+, TrueHD és DTS-HD hangokat, de ha már van házimozim, akkor legalább sima 5.1-es hangzásban nézhessem a filmeket.

köszönöm a gyors választ :)
0
2011. augusztus 2., kedd 21:18
"a Dolby Digital Plus hangot (ami ha jól tudom az egyetlen HD-hang lehetőség a HD-DVD-n"

ugyanúgy vannak filmek kiadva Dolby TrueHD és dts-HD MA hanggal is a DD+ mellett (a DD+ hangot teljes értékűen - azaz 1536k-s ill magasabb bitrátájú és valós hangzásában - csakis HDMI-n fogod tudni élvezni.különben csak egy síma 640k ill 448k -s DD 5.1-et kapsz majd csak az optikain.

"az erősítő egyébként a hagyományos Dolby Digitalt és DTS-t tudja, így a Blu-rayek esetében a PCM-et csak sztereo hangként dolgozza fel, a DTS-HD-t DTS-ként, a Dolby TrueHD-t pedig Dolby Digital 5.1-es hangként."

optikain a DD+-ból kapsz síma DD-t (kisebb bitrátával természetesen),a TrueHD-ból és a dts MA-ból a BD-hez hasonlatos hangokat,azaz dts- core-t és 5.1-et.
0
2011. augusztus 2., kedd 20:40

valaki hozzáértő meg tudná nekem mondani, hogy ha egy HD-DVD lejátszót kötök Thomson DVD-s házimozi erősítőre optikai kábellel, akkor a Dolby Digital Plus hangot (ami ha jól tudom az egyetlen HD-hang lehetőség a HD-DVD-n) Dolby Digitalként érzékeli és hat csatornán hallhatom, vagy csak sztereo hangzásban mint a PCM hangot?

azért kérdezem, mert lehetőségem lenne nagyon olcsón venni Toshiba HD-DVD lejátszót és filmeket, erősen elgondolkodtam rajta, de mindenképpen hat csatornán szeretném élvezni a hangot, anélkül nincs értelme számomra...

az erősítő egyébként a hagyományos Dolby Digitalt és DTS-t tudja, így a Blu-rayek esetében a PCM-et csak sztereo hangként dolgozza fel, a DTS-HD-t DTS-ként, a Dolby TrueHD-t pedig Dolby Digital 5.1-es hangként.

előre is köszi a segítséget
0
2011. augusztus 1., hétfő 18:18
köszi,akkor felejtős.ennyi erővel LG-t is vehetek. :)

még egyszer THX.
0
2011. augusztus 1., hétfő 17:56
még a menün se változtattak :)

0
2011. augusztus 1., hétfő 17:48
Az onkyo-bd-sp308e egy az egyben LG BD550-en, a belseje és a távírányító is ugyanaz, csak a márkajelzést és az árcédulát cserélték le.
0
2011. augusztus 1., hétfő 17:47
A magyar kiadáson biztos lesz felirat, meg még szinkron is.
most posts by TM
0
2011. augusztus 1., hétfő 17:44
nagy pofon lenne, ha star wars is így jönne ki...
0
2011. augusztus 1., hétfő 17:43
lehet van aki a cím alapján ítél :)

nekem nagy kedvencem a "család...", többször megnéztem már.
0
2011. július 29., péntek 21:10
Néha irigylem őket azért... legfőképp nem a BD-ik miatt! :)
0
2011. július 29., péntek 20:15
Ne hadakozz! A Sony már körédfonta a karjait :D
Ez viszont egész jó kis oldalmak tűnik Találtam egy Denon HD erősítőt 3D csattal egész jutányos 69e fts áron.
Mostmár ez is szóba jöhet az Onkyo és a Harman/Kardon mellett.
0
2011. július 29., péntek 19:47
nem.sajna...

(a 3D-t sem)
0
2011. július 29., péntek 19:44
Ahogy nézem, ez nem viszi a sacicédét... :S
0
2011. július 29., péntek 19:35
ma találtam egy ilyet is.egész jó az ára,igaz felszereltségben nem a legjobb.a minőségre azért biztos nem lenne panasz. :)

onkyo-bd-sp308e
0
2011. július 29., péntek 17:23
Mert leszarják. :) Angol van mindegyiken, nekik csak ez számít.
0
2011. július 29., péntek 17:16
Az amazon egy csomó kiadványra nem igér magyar feliratot, aztán lám, egy csomón van mégis...
0
2011. július 29., péntek 16:58
Az amazon mindkét Lord of the Rings BD-n beígért magyar feliratot, aztán lám, mi lett belőle...
0
2011. július 29., péntek 16:04
vagy nem...

a dobozon hátulján nem szerepel.
0