"Egyszerű vedd a Samsung-ot :D Na ez csak poén volt :)"
hát abban a kategóriában már tény,hogy a Samu lenne a legjobb,de annyit nem szándékozom rákölteni,lévén a PC-ben is van már 2 olvasóm. ;)
"De azért fogós ez."
nekem mondod ? nem kicsit nagy dilemma. :D
főleg,hogy rengeteg negatív és pozitív kritikával illetnek szinte minden játékost a világ minden táján,márkafüggetlenül.van akinek pld egy síma USBs frissítés után behalt a BD játékosa és kuka. :( na mikor ilyeneket olvasol azért kissé elfog a bizalmatlanság.ja és a "nagy" Sonynak is van ám olyan játékosa amin tavaly nem mentek az Alien BD-k,szóval a fene se tudja mi jelent itt garanciát,de gyanítom azt úgysem fogok kapni.
igazából talán túl nagyok az elvárásaim az asztali cuccoktól,hiszen ezek azért nem lesznek soha PC-k,bár kétségtelen,hogy nagyon affele terelik ezt az egészet,vagyis a netes filmnézés lett a lényeg nem pedig a BD olvasás.még 1 év és már csak netes (Pandora/Youtube/Vudu) lejátszók lesznek és majd valahol a sor végén fel lesz tüntetve mint funkció:ja,egyébként lejátszik optikai BD lemezt is. :)
0
2011. július 27., szerda 14:55
5528
Én pedig kicsit meghasonlottam. Mert oké, hogy sokan ajánlják a plaza-t, neten sok pozitív vélemény van róla, de. Mert de az mindíg van. Nem szeretnék rövidet húzni. Jobb lenne debrecenből a media-ból mégiscsak offline lenne. Viszont biztos nem buszozok vele haza... Nem is tudom most milyen árban lehet náluk a player?
0
2011. július 27., szerda 14:51
6264
Panából néztem még egy ilyet is,de sem az NTFS fájlrendszert nem támogatja,sem belső memója nincsen.DVD-RAM támogatás meg nincs benne,amit nem értek mert a régebbi modellekben meg volt. :S
a játékos viszont eszméletlen jól néz ki és elvileg tud konvertálni valós időben 2D/3D-t (bár némi ghostolás néha fellép).
Akkor el kell döntened mi a fontosabb. Ez már csak kompromisszummal fog menni. Így viszont már csak a Sony van meg a Phillips. Ami érdekes, hogy a kisebbik Sony annyiba fájna mint a7500-as. Míg az 580 valóban majdnem annyi mint a 6900-es. Egyszerű vedd a Samsung-ot :D Na ez csak poén volt :) Ha olyan fontos az SACD már döntened sem kell. De azért fogós ez.
0
2011. július 27., szerda 14:44
6264
azt hiszem a 3D-vel tud csak többet.azt viszont már tudom,hogy lassabban olvassák be ezek a modellek a BD lemezeket,mint a 2010-esek(bár a különbség csak pár másodperc),gyaníthatóan mechanikacsere is történt bennük.csatlakozókban viszont a leggyérebb masinák között vannak a Sony lejátszói.még a Wi-fihez is külön adaptert kell venni.vicces,pedig drágábbak a többi konkurens cuccnál.
igazából a Sony playerei kétségkívül az SACD támogatással hozzák azt a pluszt,ami miatt érdemes beruházni rájuk,mert sem kivitelben,sem pedig felszereltségben nem túl jók.
szvsz kifejezetten csúnyának tartom az új,2011-es BD játékosaikat.
0
2011. július 27., szerda 14:02
14599
A két Sony közt mi a különbség? Merthogy cserén gondolkodom, főleg az SACD miatt, hogy legyen minden egyben, egy lejátszóban (a régi Pioneer DVD-playeremet valószínűleg el tudom passzolni, és akkor nem lenne mivel hallgatni SACD-t)...
0
2011. július 27., szerda 13:35
6264
közben olvastam,hogy a Philips BDP7500-nak is volt tavaly gondja az Antológiával (igaz ez nagyon sok akkori lejátszóra igaz volt,szinte minden márkából),kíváncsi vagyok vajon a legutóbbi frissítés kiküszöbölte-e ezt a problémát.(az Avatar bővítettel is meggyűlt a baja,bár igaz abból csak a mozis van meg).viszont a DVD-s része távvezérlőről régiófüggetleníthető,van 1GB belső memória benne és állítólag az egyik leggyorsabb BD játékos a piacon.Azt néztem hogy sok másik márkásabb játékos kiütött a tesztekben a maga kategóriájában (még nála nagyobbakat is).jó kis cuccnak tűnik.
0
2011. július 27., szerda 13:34
6264
még a Sony BDP 480 ill 580-as modellt nézegetem,bár ez utóbbi árából már vehetnék egy Samsung C6900 is.De a Sonynál ott az a fránya SACD és már hány éve szeretnék gyűjteni olyat is(főleg hogy van kiadva rá Bon Jovi meg Depeche Mode is).
most meg itt lenne a lehetőség.
0
2011. július 27., szerda 13:03
5528
Durva! Egy BD lejátszó 20e alatt. De hát ennek is törvényszerűen be kellett következnie.
0
2011. július 27., szerda 12:47
198
Interneten vásárolva LG BD550 18500 Ft környékén mozog.
0
2011. július 26., kedd 21:55
5528
Pontosan ezért fogsz a végére jól dönteni mivel minden típusra nyitottan kerestél. Hát igen a sik csili-vili extra engem sem hoz lázba, hisz azok felét sem fogom használni a lejátszón. És valóban ellenben a kompatbilitás létszükség lenne ezeknél a készülékeknél.
0
2011. július 26., kedd 19:40
6264
"Ó, köszönöm! Végre vlki aki nem ócsárolja csak mert Samsung :)"
általában körültekintően olvasgatok,mielőtt vásárolok,így természetesen a Samsung BD játékosait is nagyító alá vettem és igen:a 6900-as modell hihetetlen jó cucc,mindenhol nagyon jól szerepelt. ;)
egyetlenegy nagy bajom van a jelenlegi 2010-2011-ben megjelent asztali BD lejátszókkal...nagyon rámentek a Streamre,MKV-ra,USB-s lemezkezelésre meg a Netes dolgokra,AHELYETT ,hogy a BD megjelenése óta fennálló lemezkompatibilitási gyerekbetegségeket orvosolgatnák és tökéletesítenék a lejátszást.mert igen:ez a formátum legnagyobb és elismert hibája maradt sajna.
levonva az eddigi kommentekből való tanulságot 3 "életképes" versenyző maradt,amiket számításba veszek a továbbiakban:
LG BD550,Philips BDP7500 illetve a SONY BDPS 380 (esetleg 480 bár 3D nem létszükséglet).
0
2011. július 26., kedd 19:08
5528
Ó, köszönöm! Végre vlki aki nem ócsárolja csak mert Samsung :) Igen valóban a legolcsóbb ára is 13e-rel több. Am én nem a 3D miatt választottam/tom. Hanem mert egyszerűen gyönyörű. Tavaly készen álltam, hogy kipengetek érte 90-et is, de mivel Debrecenben nem volt sem az M-ben sem a C és EW-ben sem ezért akkor nem tudtam megvenni. Most meg már van 53-ért is. Viszont szerintem vedd meg a 7500-ast jó ár szép is a tudása is jó. Próbáld meg! Ki lehet cserélni ha baj van vele. Nem tudom offban vagy onban veszed, de neten is van 3 helyen 35-ért. Ebből 2 én nyugodt szívvel ajánlok(edigital,digitalplaza). Ja igen, és feketében nagyon cool;)
0
2011. július 26., kedd 18:55
8851
Simon Peter Gruber!
Ne ijesztgess! Mennyi ideig húzta a BD60-as nálad?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2011. július 26., kedd 18:29
1731
angollal simán ment.
0
2011. július 26., kedd 18:27
1731
az 550-et én is csak ajánlani tudom!
nem feltétlenül az lg-hez írom:
előfordulhat olyan, hogyha a magyar menüt állítja be az ember, akkor nem biztos hogy bejön. így jártam a sherlock holmes bd-vel, angollal simán.
(igaz amióta próbáltam, pár frissitésen átesett már az lg ,lehet menne most a magyar menüvel is.)
0
2011. július 26., kedd 18:13
6264
na arról viszont rengeteg jót olvastam.tesztgyőztes is lett kategóriájában. :)
ellenben az ára miatt a 6900 as Samu sajna már kiesik a körből.pedig valóban lenyűgöző a felszereltsége is.
de tény,hogy 35k-ért a PHILIPS tudja a BD3D-t,plusz rendkívül jól fel van csatikkal is szerelve.csak hát félek a márka végett mivel soha nem volt ilyen cuccom.és hát tudom a PHILIPS sosem volt éllovas semmiben.
0
2011. július 26., kedd 18:05
5528
Egész szép az a Phillips. Viszont a Samsung 6900-ese szebb.
0
2011. július 26., kedd 17:57
6264
azért az vicces,hogy az 570-es modell elvileg egy erős középkategóriás cucc kéne legyen és úgymond **arabb,mint az alapmodell.az 550-es modellről ellenben eddig szinte csak jókat olvastam és 23k körül már lehet is kapni. :)
köszi a hasznos infokat !
Mikey:
kicsit olvasgatok akkor az SACD-ről,felkeltetted az érdeklődésemet. :)Philpste akkor hanyagolom bár ez a 7500-as modell elég jó kis tesztpontszámokat kapott.szvsz a fene se tudja ...
Nekem van LG BD570 és BD550 is. Az 570 valóban sok lemezzel küzd, sok lemeznél lejátszás közben fejezeteket ugrott át: Fel, Valkür, Gladiátor, Vasember 2. , más esetben pedig a menüt nem tudta betölteni: Szörnyek az űrlények ellen BD. Most úgy stabilizáltam, hogy az egyik firmware verzióval mindent visz hibátlanul, csak a Szörnyek menüjét nem tölti be! Másik firmware verzióval pedig a Szörnyek menüje is működik, viszont ott a többi BD ugrik.
Viszont a BD550 stabil gép, ezen átpörgettem a 130 db BD lemezemet és semmilyen hibát nem tapasztaltam. Ezt ajánlom, márcsak a 20.000 Ft körüli ára miatt is.
0
2011. július 26., kedd 17:35
14599
"a SONY minimalista kivitelű 2011-es modelljein meg büszkén virít az SACD logó,ami miatt már önmagában megérné valamelyikre beruházni,lévén egy SACD lejátszó önmagában is komoly pénzekért van árulva és így végre vehetnék pár zenét azon a formátumon,kíváncsi vagyok mennyivel jobb a CD-nél."
A mennyivel jobb az SACD a normál CD-nél című kérdésre a válasz: nagyságrendekkel jobban szól az új formátum, még a botfülűek is hallják a különbséget. A CD 16-bites 44.1 kHz-es PCM jelével szemben az SACD a DSD rendszert használja, és az 1-bites 2.82 MHz-es mintavételezési frekvencia szerintem már papíron is sok mindent elárul...
Nem mellesleg rengeteg zene vadiúj 5.1-es (nem 2.0-ról történt fel)keverése is ott van a lemezeken.
DVD-lejátszó fronton én már szívtam Philips-szel, így azt nem nagyon forszíroznám a helyedben. A Sony viszont BD-lejátszók terén nagyon odaver...
0
2011. július 26., kedd 17:26
6264
ezek szerint a Panasonic neve sem garancia.kezdek elbizonytalanodni... :) az LG firmwarekről ellenben sok rosszat olvastam és a legtöbb külföldi fórumon nagyon-nagyon sok BD lemezlejátszási hibáról olvasni. :S
ma egyébként bent voltam egy "fukarban" és megnéztem élőben is az eddig erősen esélyesnek titulált PHILIPS BDP7500-as playert (ezüst színben,bár nekem fekete fog kelleni ha ezt választom) és valami álomszép kis cucc.az irányítógombok érintősek,de úgy láttam maga a készülékház is nagyon igényesen és minőségi anyagból van kialakítva.
a SONY minimalista kivitelű 2011-es modelljein meg büszkén virít az SACD logó,ami miatt már önmagában megérné valamelyikre beruházni,lévén egy SACD lejátszó önmagában is komoly pénzekért van árulva és így végre vehetnék pár zenét azon a formátumon,kíváncsi vagyok mennyivel jobb a CD-nél.
mindegy,még van 3 hetem kigondolni...mindenesetre nagyon jó olvasgatni mások tapasztalatairól is.
köszi az infokat !
0
2011. július 26., kedd 17:09
1534
Igazából nekem 2 lejátszóm is van de a Panasonic DMP BD60-as bemondta az unalmast és nemet mondott a BD lemezekre igy kénytelen voltam vásárolni egy másik készüléket igy végülis az anyagi szempontok játszottak közre amikor az alig valamivel több mint 20e ft-os LG BD550-est választottam: Ami szerintem egy remek kis készülék problémával szerencsére még nem találkoztam vele bár még csak egy hónapja vettem!
0
2011. július 26., kedd 10:45
14599
Úgy kb. 150-200 különböző BD-lemez lejátszása után én sem találkoztam semmi problémával a Sony BDP-S550-es tekintetében, így nyugodt szívvel tudom ajánlani. Igaz, a házibarkács formátumokat nem viszi, de arra ott a Media Player...
0
2011. július 26., kedd 10:28
6264
köszönöm a válaszokat.nagyjából megerősítettétek azt amit szeretnék.lényeg a pontos,hibamentes lejátszás,nem pedig az extrák:MKV-t tudok a HTPC-n is nézni,az nem extra,ahogy a Youtube és a WIFI sem.