Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. július 26., kedd 10:24
Nekem Sony BDP-S370 lejátszóm van és 15 lemezem, köztük az Alien Antholgy. Eddig mindent tökéletesen  lejátszott ellentétben az előző LG-vel ami még firmware frissítés után sem vitte a Ponyvaregény/Jackie Brown filmeket. Most azonban én is árnyékra vetődtem a májusban megjelent,  Prodigy Live Worlds on Fire koncerttel, néhány másodperc lejátszás után ugyanis visszalép a menübe. Eddig 3-4 havonta szállította a Sony az új firmewareket, remélem nyár végére megoldódik ez is.
Ettől eltekintve ajánlom a Sony-t, mondjuk ez a 15 lemez nem fedi le teljes Blu-ray kínálatot. :)
0
2011. július 26., kedd 9:46
Nekem Panasonic BD75-ösöm van, amit éppen kérdeztél is. Kicsi, gyors, halk, olcsó. Igaz, hogy nem rakták tele mindenféle funkciókkal, de BD lejátszásra tökéletes. Nekm nagyjából 140 BD filmem van, de eddig egyetlen BD lejátszásával sem volt gondom. Az általad említett filmek közül megvan a Terminator Salvation és az Alien filmek. Egyikkel sincs gond. A Disney BD-kkel sincs semmi gondja. Ha az a lényeg, hogy hiba nélkül egyszerűen játssza le a BD lemezeket, akkor jó választás. Ha viszont mindenféle extra funkciók is kellenek, akkor válassz mást.
0
2011. július 25., hétfő 22:29
Ezekben a modellekben sajna nem tudok segíteni, nekem még a klasszikus SONY BDP-S550-es modell van meg lassan 3 éve, és az égvilágon semmi bajom nem volt vele, egyetlen film lejátszásánál sem, pedig már pár száz lemez járt benne! Szóval a SONY szerintem nagyon megbízható ebben a dologban, én ajánlanám BD-lejátszó esetén mindenképp!
0
2011. július 25., hétfő 22:26
Én csak annyit tudok neked segíteni, hogy nekem Panasonic DMP-BD60-asom van, és maximálisan elégedett vagyok vele. Soha, semmilyen lemezzel nem volt gondom, igaz, fixen rá van kötve a netre, és amikor volt hozzá frissítés, frissítettem is. A szolgáltatásaival, kép- és hangminőségével sincs egy szál gondom se, egyáltalán nem bántam meg, hogy ezt választottam.

Ráadásul van egy SD kártyás Panasonic kamerám, aminek a felvételeit közvetlenül (kamera nélkül) le tudom játszani vele.

Hozzá tartozik a dologhoz, hogy egyébként kedvelem az LG termékeit, leszámítva azt a porszívót, amit kb. egy éve vettünk, mert az nagyon nem vált be. De van LG HDD-DVD felvevőm, tévém, VHS és DVD-lejátszóm, Hi-Fi-m, mind vállalható. DVD-lejátszóm soha nem volt igazán márkás, abból 2009 év végén vettem egy Panasonic DVD-S54-est, majd pár hónapra rá a DMP-BD60-ast. Mindkettővel úgy voltam, hogy nem olyan drágák már a neves gyártók készülékei sem, érdemesebb talán megbízhatóbb (Sony, Panasonic) készüléket venni ehhez a kiemelt hobbihoz. Úgy érzem, megérte, mert LG/Samsung/Philips vonalon is olvastam gondokról, lejátszási problémákról, én meg ilyesmivel egyáltalán nem találkozom.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2011. július 25., hétfő 20:49
T.asztali BD lejátszó tulajdonos Fórumtársak !

egy kis tapasztalati segítséget szeretnék kérni (lévén az asztali játékosok területén gyerekcipőben járok még).nagy nehezen végre csak rászánom magamat és jövőhónapban szeretnék a HTPC mellett egy asztali BD lejátszóba is beinvesztálni.

igazából túl sok pénzt nem nagyon szeretnék rááldozni,lévén a PC-ben már van 2 olvasóm (maximum 35-40.000 Ft-ig gondolkodok),viszont nagyon nehéz dönteni.

ezek között ingázok jelenleg.

LG BD570 (35e körül mozog):beépített wifi,streamlési lehetőség,rakat csatlakozó a hátlapon,és tetszetős lehajtható előlapos design.

amit viszont sokat olvasok:rengeteg lemezzel gondja van:sok chapterskip hiba BD és DVD lemezeknél (24 hz-es módban állítólag főként,60 Hz-en szinte minden megy),de olvastam,hogy a Disney BD-ket meg különösen nem szereti.Terminator Salvation,Up,Alien Anthology és még pár másik cím ami szinte mindegyik játékosukon hibákat,ugrásokat produkál 24p módban.tapasztalatok valakinél ? érdemes LG-t venni,vagy inkább MKV-ra van kihegyezve ?

PHILIPS BDP 7500 (35e):ami tetszik benne,DVD-re régiófüggetleníthető,analóg 7.1-es kimenet,3D Ready,tesztekben nagyon jól szerepelt, viszont Wifis ,netes dolgok terén azt olvastam gyenge.van esetleg valakinek PHILIPS játékosa és tudna írni róla milyen ? lemezkompatibilitás,firmware támogatás érdekelne elsősorban.

SONY BDP-S 380(35e)/480(40e):mindegyik modell viszonylag jónak tűnik,a 3D-s tudja a többet,de úgy vettem észre a SONY gépe tudja a legkevesebb plusz extrát nyújtani a többi gyártóhoz képest.az tény,hogy ezzel kapcsolatban olvastam a legkevesebb lemezlejátszási hibáról ill kompatibilitási gondról.az SACD lejátszás miatt viszont elgondolkodtató.vélemények ?

PANASONIC DMP-BD75EG(28-30e körül van):ezt a típust néztem ki,bár nem tud túl sokat.valakinek van PANÁJA más típus esetleg,amit tud ajánlani ?

köszi az infókat !
0
2011. július 25., hétfő 12:35
Dögölj meg, John Tucker! BD (5.1 szinkron + felirat):

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/john-tucker-musi-zemrit-blu-ray-p115527/

Mondjuk ezzel a címmel nem jött meg a kedvem a vásárláshoz...
0
2011. július 24., vasárnap 11:55
nálam már max. 3.990.-(+ 1-2 százas) a határ egy bd filmre kiadott összeg, de miután több cím is elérhető 2.990.- -ért (fantasy, bufi, vagy múltkor belefutottam egy IJ-ba is ennyiért), ezt tartanám elfogadható összegnek.

most már erősen gondolkodom (kezdeti lelkesedésem dacára) a star wars jelenleg (még) 40.000.- ára miatt,  egy angliai megrendelésre...
0
2011. július 24., vasárnap 11:43
"t ablet" szót nem fogadja el csak így leírva.
0
2011. július 24., vasárnap 11:42
t ablet nem olyan rossz már, pláne ha parlamenti képviselő az ember :-D
0
2011. július 24., vasárnap 11:19
Szép is, jó is, de most őszintén: ki az, aki pár centis kijelzőn néz filmet?
0
2011. július 24., vasárnap 11:10
http://www.center.hu/tudastar/hirek/a_20th_century_fox_elerhe.html

"Azok a vásárlók, akik megveszik a Fox Blu-ray lemezeit, októbertől kezdve letölthetik a lemezen található film Android-ra optimalizált verzióját a filmgyártó weboldaláról. Az első film, ami ily módon letölthetővé válik, az X-Men: First Class lesz. A szolgáltatás elsőként az Egyesült Királyságban, Franciaországban, és Németországban lesz elérhető."
0
2011. július 23., szombat 21:13
C jelölt

D jelölt

Van lényeges különbség a kettő között azonkívül, hogy az utóbbi a finomított verzió és ezüst?
0
2011. július 21., csütörtök 11:10
Ez két db lemezt takar,vagy kétoldalút,vagy egy lemezen két filmet?Mert az utolsó két lehetőség tényleg gáz,de ha két lemez van a tokban,akkor egy jó kezdeményezés.
Bár a Frankenstein és Dracula páros,tekintve a minőséget,talán egy lemezre is ráfért volna. :)
0
2011. július 21., csütörtök 10:32
Valamiféle áttörés szinte biztos, hogy lesz - szívesen költök mozira többször is egy héten, akár kukoricával és üdítővel együtt, de egyben 6990.- Ft-ot egyetlen, amúgy jó minőségű és tartalmas kiadványra csak akkor nem fáj kiadni, ha nagy kedvencről van szó, és ezt néhány fanatikustól eltekintve szerintem többen ugyanígy érzik.

Én mondjuk nem kétezerért akarnék Blu-ray-t venni, de egy ötezres induló árral már sokkal inkább meg tudnék barátkozni. Annak súlya is van (az ember mégis érzi, hogy "vett valamit", egy ötezres vásárlás általában nem a mellényzseb kategória, hanem átgondolt döntés eredménye, ugyanakkor mégis megfizethetőbb a jelenlegihez képest.
0
2011. július 21., csütörtök 0:58
OFF:

A duplákat már DVD-ben is rühelltem, inkább felkajtattam a két filmet külön, minthogy holmi hajánál fogva rángatott tematikából kifolyólag egybecsomagolják a körtét az almával.
most posts by TM
0
2011. július 20., szerda 23:58
Ha valakinek még bármi kétsége lenne arról, hogy a BD formátum ugyanazt az utat fogja bejárni, mint a DVD - csak gyorsabban - az elgondolkodhat rajta újból...

Ma voltam Ausztriában, és többek közt az alábbiakat láttam, 12-14 euróért..

Nincs ezzel semmi baj, csak az ember erősen elgondolkodik az újbóli felhalmozás mértékén, illetve azon, hogy kishazánkban mikor lesz meg az áttörés. Áttörésen 3990-es új árat és 1990 akciós árat értek..

Mert hogy lesz, az biztos... Ha nem, akár már most abba is hagyhatják.

A teljes lista 46 duplafilmet tartalmaz..
0
2011. július 20., szerda 22:23
Hamarosan:

BD-Álom luxuskivitelben
BD-Blues Brothers
BD-HOPP
BD-Paul
BD-Sebhelyesarcú
BD-Thor
0
2011. július 20., szerda 15:32
horrorgyűjtők figyelmébe (bár valószínűleg régiózáras lesz):

Mimic rendezői változat BD-n Szeptemberben
0
2011. július 18., hétfő 20:30
Köszi a segítséget!
0
2011. július 18., hétfő 19:16
Elvileg a BD3D szabványt úgy alkották meg, hogy a 3D-s lemezek kompatibilisek maradjanak a 2D-s lejátszókkal is. Mivel a 3D kép lényegében két 2D képből áll, a 2D kép elég könnyedék kinyerhető belőle: csak a bal vagy jobb nézet képét kell dekódolni. Ennek ellenére előfordul egyes lemezeknél, hogy letiltják a 2D lejátszást, így az ilyen lemezek sima - nem 3D-s - lejátszóban nem fognak menni. Úgy tudom, a Shrek esetében nincs ilyen tiltás.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2011. július 18., hétfő 14:32
Sziasztok!

Most figyeltem fel rá, hogy lehet kapni a Shrek 3D-s változatát, igaz nem hivatalos áruházakban. A Samsung 3D-s tévékhez jár, a kérdés az lenne, van-e valakinek tapasztalata abban, hogy a 2D-s változat is rajta van-e a lemezeken? Továbbá, ha rajta van, akkor ez csak Samsung lejátszón érhető el, vagy én beteszem az LG lejátszómba és nézhetem HD minőségben a 2D-s változatot? Nem lesz szellemképes, mintha a 3D-t nézném szemüveg nélkül?

Köszi.
0
2011. július 16., szombat 21:13
elég nagy a szórás árban ugyanazon multin  belül is .
bdek között 2-3.000.- -os  eltérés is lehet ezt ma tapasztaltam . van ahol még akciós a cím, de pl. IJ. bd most egyik helyen még az utolsó akciós ár alatt is van jóval...
0
2011. július 16., szombat 20:59
Ez de szép

Jó lenne egy példány belőle...
0
2011. július 16., szombat 17:24
remélem az all time top 10-be egyszer bekerül egy bd kiadvány is :)
0
2011. július 13., szerda 23:13
Ez tényleg marha jó lenne :)
0