én nem tudom és nem is akarom bántani Robiékat,de mostanában nagyon nem tudom mi van. az aktuális havi akciós listák hónap közepén kerülnek fel, az új megjelenések sem nagyon időben (lásd: Apádra ütök/Vejedre ütök 07.14. és még sehol). szóval nem tudom mi van velük. :S
0
2011. július 8., péntek 18:08
8851
Ha három film, akkor valami trilógiára gondolnék. Melyik forgalmazóról van szó? Ilyenek jutnak eszembe, mint Jégkorszak, A Karib-tenger kalózai, Mátrix, Nagyon vadon, Pókember, Toy Story, X-Men, Vissza a jövőbe, esetleg a csonka Die Hard...
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2011. július 8., péntek 18:04
1570
Egy konkurens oldalon fent van a júliusi Intercom-os BD lista is; ide mikor keül fel?
0
2011. július 8., péntek 18:03
8851
"Szerintem is egyértelműen arról van szó, hogy rosszul beállított tv-t látott."
Én is csak erre gondoltam mindvégig, amíg olvastam a korábbi hozzászólásokat. Érdemes lenne meglesnie kekecnek egy jól belőtt cuccon is, mit tud a Blu-ray.
Az meg, hogy minden tökéletesen éles, eleve nem igaz, sőt, jobban látszanak azok a hibák is, ha történetesen nem volt tökéletesen beállítva az élesség a forgatáson. :-) A lényeg, hogy aki jártas egy picit a fotózásban, az előtt nem ismeretlen fogalom a mélységélesség, ami elég gyakran tettenérhető még laikusok számára is a filmek kockáin, tehát elég ritkán éles egy kép minden pontja.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2011. július 8., péntek 17:57
1731
nem :)
0
2011. július 8., péntek 17:56
19955
valami részletet/részleteket elárulhatnál még igazán. :)
0
2011. július 8., péntek 17:29
1731
neeeeem :)
haverom átküldött egy rendelési listát, abban láttam, külön ki is van emelve :)
0
2011. július 8., péntek 17:21
1570
vagy inkább álom.. ;)
0
2011. július 8., péntek 17:07
1731
remélem az xpressen akcióba fog kerülni egy bd gyűjtemény (3 film) kemény 5.000.- környékén :)
(nyilván nem fogom leírni, melyik az)
("mézesmadzag" ez itt kérem :) )
0
2011. július 7., csütörtök 23:20
353
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
A Final Fantasy - A harc szelleme BD-vel kapcsolatban érdekelne, hogy ez a 2 extra rajta van-e a szinkronizált változaton is? - Aki fotósorozata (A "főszereplő" Aki bikinis "fényképei") - Michael Jackson Thriller c. számának Final Fantasy stílusban elkészített videoklipje
Érdeklődnék, hogy ismer e vki pár olyan címet HD DVD-n, amin mi is rajta vagyunk felirattal. Ha jól emlékszem régről, akkor páran megosztottatok ilyen infót velünk, csak már nem emlékszem, hogy mik voltak azok a címek. Továbbá létezik olyan oldal, ahol HD DVD specifikációkat lehet mazsolázni?
A válaszokat köszönöm szépen előre is.
Szép napot!
0
2011. július 6., szerda 15:30
1731
amióta jó pár filmem meg van bd-n, (általában nem veszem meg, ha meg van dvd-n is, pár cím kivétel) sokkal nagyobb élményt nyújt, mint a dvd képe, no és persze ott van a hd hang is...
kill bill, indiana jones, rambo, vagy akár a star trek bd képe hozzátett a filmélményéhez.
kill bill illetve indiana esetében a dvd vs bd vs dvd :) összehasonlítások is bekövetkeztek (felskálázott dvd képpel is) és bizony nem lehet összehasonlítani a kettőt semmiképpen, nyilván a bd javára.
no és nem mindegy, hogy bd vagy dvd lejátszóról néztem meg ezeket, mert a bd lejátszó viszont jobb képet ad(ott), mind a dvd készülék felskálázott képe...
0
2011. július 6., szerda 15:28
1193
Szerintem is egyértelműen arról van szó, hogy rosszul beállított tv-t látott. Ezt pedig meg is értem, amit a Media Marktban illetve egyéb helyeken lát az ember az katasztrofális sajnos, és nem a valóságot tükrözi. Fontos egyébként megjegyezni, hogy a tv mellett sok esetben a lejátszó is ugyanúgy tartalmaz ilyen-olyan szűrő beállításokat (emiatt nem tudtam hova tenni először az LG lejátszóm képét, ami borzalmas volt a ps3-hoz képest, de rájöttem, hogy bár a tv-n minimumon volt a sharpness és a zajszűrés is ki volt kapcsolva, a lejátszón alapból fel voltak húzva rendesen...), így a tv az csak egyik része a dolognak.
Bár a DVD továbbra is remek dolog, jelen pillanatban a BD visz a legközelebb ahhoz, ahogy a készítők megálmodták a filmjeiket (otthoni mozizást illetően). Ez a túl éles, túl szép, természetellenes stb dolog mindenképpen marhaság.
0
2011. július 6., szerda 14:32
5528
Ez így van. Viszont mentegetőzni, terelni még mindig könnyebb...
0
2011. július 6., szerda 14:23
1017
Anyám Toshiba TV-jén az élességet -50 és +50 között lehet állítani! :-) Elég jó!
0
2011. július 6., szerda 13:49
8977
Az sem mindegy, hogyan van beállítva a TV, amin nézed! Amíg nem kezdtem el "bütykölni" a beállításokkal és a standard alap beállításokkal használtam a cuccot a legelején, bizony nekem is hasonló gondjaim voltak. Amióta viszont utánajártam a TV-m beállítási lehetőségeinek, nagyon jó kis mozis hatású képet sikerült kreálnom vele. Szerintem ne írd le a formátumot, lehet, hogy csak egy rosszul belőtt cuccot láttál!
0
2011. július 6., szerda 13:26
1185
Természetesen féNYképről van szó.
0
2011. július 6., szerda 13:25
1185
Egyszerűsítek: a Blu-ray képe számomra olyan a valósághoz képest, mint egy retusált, kontúrozott fotó egy ugyanarról készült hagyományos fénynyképhez képest. Mindkettőn jól látszik a lényeg, de az egyik kicsit művibb és természetellenesebb, mint a másik. Ennyi.
Lehet, hogy rossz mozikba járok, de eddig még egy moziban sem tapasztaltam a Blu-ray mesterséges képéhez hasonlóan zavaró vetített képet.
Amúgy tényleg felesleges erről ennyit tárgyalni: számomra nem túl élvezetes a Blu-ray képe, így csak akkor térek át erre a formátumra, ha már nem lesz más.
0
2011. július 6., szerda 13:15
17243
Ha egy kicsit is belegondolsz abba, amit írtál, akkor szerintem rá fogsz döbbenni, hogy jó nagy butaságot írtál. Nem láthatod jobb minőségűnek a Blu-ray képét, mint a valóságot, ugyanis a szemed attól még nem fog jobban látni, hogy egy BD képét nézed.
De értem én, hogy mire gondolsz. Megszoktad, hogy a DVD képe nem a valóságot tükrözi, hanem annak csak egy leegyszerűsített mását. Moziban viszont már nem zavar az, hogy meg tudod számolni a szőrszálakat Adrien Brody ormányában, mert ahhoz is hozzászoktál.
0
2011. július 6., szerda 13:13
1185
Úgy bizony. A valóságban nem látok minden egyes fűszálat külön-külön tűélesnek egy mezőn, főként, ha valami mást is nézek az előtérben.
0
2011. július 6., szerda 13:08
17243
:)
0
2011. július 6., szerda 13:06
7074
Élesebbnek látod(!) a Blu-ray képét, mint ahogyan látsz?
0
2011. július 6., szerda 12:57
1185
Hűha! Ha tényleg ilyen élesen látunk a valóságban is, sürgősen szemészhez kell mennem! :)
0
2011. július 6., szerda 12:38
17243
De, pontosan ilyen élesen látunk. Sőt, még annál is élesebben. Mindegy, ez csak pszichológia, nem is érdemes vitázni róla.