Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. július 6., szerda 12:26
A moziban - kópiáról! - vetített filmek képe sokkal természetesebb, mint a Blu-ray-é. Gondolom, ehhez a nagyméretű vászon is hozzájárul, de sosem kapom azt a természetellenes élességet, ami szerintem egyébként a filmkészítőknek sem célja, hogy a kép hátterében látható utolsó fűszál is tűélesen kirajzolódjon. A valóságban sem látunk ilyen élesen, ezért is zavar a mai napig a dolog.

Az általam eddig látott digitális vetítések is emberközelibb képet nyújtottak, mint a nagyképernyős TV-n látott Blu-ray filmek.
Ez van, úgy látom, a Blu-ray nem az én formátumom.
0
2011. július 6., szerda 12:25
Így már értelek, köszi!
Az egész estés játékfilmek közül utoljára (és először) az Avatart láttam IMAX-ben, s akkor még filmszalagról vetítettek. Gondolkodtam a Transformers újon is, de akkor nem erőltetem annyira.
most posts by TM
0
2011. július 6., szerda 12:04
Az tény, hogy egy mozis vetítést könnyebb elbarmolni, mint egy házimozist: gondolom, erre mindketten számtalan példát tudunk hozni, de ha úgy tetszik, a pixelek soha nem tudnak versenyre kelni az analóg jellel. A "gond" csak az, hogy ez utóbbi kezd kiveszni a mozikból - igaz, az E-Cinema és hasonló jellegű köztes megoldásoktól eltekintve nem BD-minőségű, hanem annál nagyobb felbontású vetítések váltják fel, de azoknál már lehet végső határról beszélni. (Mióta digitális a hazai IMAX, én már mindenhonnan látom a pixeleket a vásznon, míg ha a full HD-s tévémet nézem, ott maximum 10 centiről....)
0
2011. július 6., szerda 12:01
Én meg fordítva gondolom: egy komplett, nulláról kiépítendő modern házimozirendszer árából rengeteg mozijegyet vehetek, s így mindig az elsők között látom az új filmeket. :)
most posts by TM
0
2011. július 6., szerda 11:59
Sajnos nem ez a jellemző a hazai mozikra.. :(
0
2011. július 6., szerda 11:59
Ezzel én is így vagyok; ráadásul két mozijegy árából megvan a DVD, az meg nem érdekel, hogy nem az elsők között látok egy filmet..
0
2011. július 6., szerda 11:54
Furcsa, eddig minden HáDimozistól azt olvastam, hogy ők már bizony nem hajlandóak moziba járni, mert ott sokkal fosabb a kép, mint az ő otthoni csodaketyeréiken.
most posts by TM
0
2011. július 6., szerda 11:49
Hát a mozit mennyire utálhatod, hisz annak még a BD-nél is élesebb a képe. A digitális vetítéseken meg már természetes képzaj sincs. :(
0
2011. július 6., szerda 11:38
Keblemre! :)
most posts by TM
0
2011. július 6., szerda 11:30
Magamat azok közé sorolom, akiknek szimplán nem tetszik a Blu-ray, ezért nem vesznek. Számomra a Blu-ray képe már természetellenesen éles, szinte minden film úgy tűnik, mintha animáció volna.  Semmi természeteset nem találok így a képben, ezért nem is tudtam eddig megbarátkozni a formátummal.
0
2011. július 6., szerda 2:36
Egyébként is! Rohadtul nincs is reklámozva ,hogy milyen jó dolog! Folyamatosan megállás nélkül hirdetik a csiribiri TV-ket de azt nem teszik hozzá ,hogy vegyenek hozzá BD lejátszót a legjobb mozizás érdekében.

Szerintem az emberek 70-80% nem is tudja mi az a Blu-ray.
0
2011. július 6., szerda 2:29
A mai világban amiben lassan már mindenki ingyen akar mindent a kevesebb bevételt is el kellene fogadni. Ha valaki kapzsi az ráfázik.

Így is sok trükk van arra ,hogy még több pénzt csikarjanak ki a vásárlóktól. Pl: egy megjelent BD filmet később kiadnak díszdobozosban tele extrával. Sokan még egyszer megveszik.
0
2011. július 6., szerda 2:23
Ha olcsóbb lenne a BD, akkor jobban fogyna... amikor még azt is leakcióznák. :)
most posts by TM
0
2011. július 6., szerda 2:17
Gondolom ezt se hozzák be és nem teszik rá a szinkront!
0
2011. július 6., szerda 2:07
Még hogy nem menne a Bd, ha kicsit olcsóbb lenne! :)  A páros akció miatt az aktuális TOP lista első 25 helyéből 16-on BD-k vannak! Azt hiszem, ez a legjobb statisztika annak cáfolására, amit már annyiszor leírtak sokan: ha olcsóbb lenne a BD, akkor sem fogyna jobban! Fenéket nem!
0
2011. július 5., kedd 20:48
Álom luxuskivitelben  Blu-ray magyar felirattal:

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/snidane-u-tiffanyho-blu-ray-p115691/
0
2011. július 5., kedd 18:35

nekem infóm az biztos hogy nincs, de így hogy most jelenik meg a Végső állomás trilógia BD-n szintén a New Line-tól, ki tudja... reménykedünk :)
0
2011. július 5., kedd 17:44
Tökéletes agykikapcsolásra, évente egyszer előveszem megnézni mindig! Most meg már, hogy BD-n is megvan, szebben is mutat! :)
0
2011. július 5., kedd 17:41
Blade trilógia (hazai) BD megjelenéséről van valakinek infója?
0
2011. július 4., hétfő 22:56
Pedig én szeretem, meg is siratott végén. Meg anyut is.
0
2011. július 4., hétfő 22:53
:D
0
2011. július 4., hétfő 21:20
Az Armageddon olyan, mint egy videoklip. Komolyan(és meg)venni nem érdemes. :)
0
2011. július 4., hétfő 21:16
Akkor lesz csak igazán,ha eljön az armageddon! :)
0
2011. július 4., hétfő 19:30
Pedig csak veszik még mindig őket mert 41-ből csak 10 van azonnal. Armageddon is harmadjára fut akción és mégis sokaknak hiányzik még. Nekem is álmatlan északáim vannak miatta...
0
2011. július 4., hétfő 9:03
igen ezt már én is írni akartam. Gondolom eme kiadványok amik nem fogynak.
0