Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. június 19., vasárnap 19:57
Ez lehet a kellemetlenség. Nem is lehet visszacserélni.
0
2011. június 19., vasárnap 19:47
Na,faxa!Sikerült belenyúlni!
0
2011. június 19., vasárnap 19:26
én ma néztem végig és nálam nem akadt sehol.
0
2011. június 19., vasárnap 18:36
Dömi,neked nem akad a kép?Nekem egy helyen megakadt,Nerio monológjánál.Többször visszapörgettem és mindig akadt.Majd megírom azt is mennyi időnél,de most nem tudom.
0
2011. június 19., vasárnap 16:03

Személy szerint csak üdvözölni tudom a Blu-Ray Magazint. A tartalom lehetne részletezőbb is, nívósabb is, remélhetőleg idővel kiküszöbölik a gyermekbetegségeket. Az újság napjaink esztétikai elvárásainak megfelel. A lapszámhoz csatolt film minőségével nincsenek gondok, a boltok polcain észre sem vennénk, hogy egy magazin mellékletét tartjuk a kezünkben.  Az árral kapcsolatban végképp nem lehetnek gondok. Nem számítva a lap értékét, nagyjából 1800 forintos árral számolhatunk. Ez elég jól hangzik, kicsit csusszanhatnának lefelé a Blu-ray árak nálunk is, főleg, ha figyelembe vesszük: Ausztriában és Németországban 2500-3000 forintnak megfelelő euróért bőröndnyi film vásárolható össze, akkora a választék.
0
2011. június 19., vasárnap 14:50
Aham. Nemsokára újra megyek a városba, nem lehetetlen, hogy a Tuning mellé kerül egy példány ebből is.
Azért ,,csekélyke" vigaszt nyújt a DTS magyar, francia hangsáv a HD hiányában. Gondolom.
0
2011. június 19., vasárnap 14:27
semmi nincs a hátulján olyan ami eltántoríthatna. se borítón, se a lemezen és a lemez behelyezése után sincs semmi reklám!!!!!! ha külön venné meg az ember akkor meg se lehetne róla mondani,h ez egy újságmellékletéhez volt.
a kép szerintem jó és a magyar hangsáv keverése is jobban sikerült a vártnál szerintem. az eredeti vesztességmentes hangsávot én is sajnálom.
sok extra is van és mind szinkronos vagy magyar feliratos.
0
2011. június 19., vasárnap 14:17
Nézegettem, hezitáltam, kell e vagy sem. Nem vettem meg, de így legközelebb sem biztos, hogy megpróbálom. Zavar, hogy a tok hátulját nem lehet normálisan látni, csak vlmennyire ha ügyeskedik az ember. A magazin is elég vékonyka olyasmi mint a Cinema volt, bár még annál is vékonyabb.
0
2011. június 19., vasárnap 13:15
2.500 Ft sok lett volna egy próbáért, a Largo Winchet nem ismerem, úgyhogy egy barátomtól kaptam kölcsön a Blu-Ray Magazint, ami külalakra tényleg veri a legtöbb hazai újságot, a grafika és a tipográfia is rendben van, "csupán" a tartalom tragikus.

Hol pongyola, hol magyartalanul túlcsavart, tele van tárgyi tévedésekkel, helyesírási hibákkal és elírásokkal (talán minderre jó példa lehet a Colin Firthről szóló kis keretes, ami A király beszéde cikknél olvasható, pedig alig néhány sor). És ha teszem azt, valamelyik írás odáig merészkedik, hogy magáról a BD-ről is ír, azt erősen megkérdőjelezhető stílusban teszi. Részlet az Ördög című filmről szóló cikkből: "egyetlen pozitívum a már említett DTS-HD hang, ami viszont odaver rendesen. Na meg a kép minősége, de az meg alap BD esetén". Tényleg odaver? Tényleg alap? Ha így van, akkor minek tesztelni bármit is, hisz a teszter szerint BD-n alap, hogy jó a képminőség (szerintem nem az). Fura, hogy több cikkben egy szót sem ejtenek magáról a BD-ről, ami nem is lenne baj, ha egy filmmagazint tartanék a kezembe, nem pedig egy - elvileg - a Blu-rayről szóló magazint. Szintén fura(?), hogy a hazai legnagyobb filmforgalmazó, az InterCom egyetlen kiadványa sem teszi jelenését az újságban.

A mellékelt film továbbra sem érdekel (azt kölcsön se kértem), úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni, de szerintem csak akkor vegyétek meg ezt az újságot, ha magáért a filmért teszitek.
0
2011. június 18., szombat 21:26
Igen pont ezt akartam én is...
0
2011. június 18., szombat 21:25
Ezeket a rémhíreket én is hallottam annó, épp ezért nem vettem soha Sony-t semmiből. Aztán BD-lejátszó fronton megtört a jég (meg az S550-es volt az akkori elérhető legjobb player). Szerencsére a cég összeszedte magát az új formátumra, mivel lassan 3 éve megy elég intenzíven a készülék, és eddig az égvilágon semmi probléma nem volt semmilyen lemezzel...
0
2011. június 18., szombat 21:17
na ez így,ebben a formában már több mint elgondolkodtató.

Sziget az USA-ban és végre lossless (!!!) dts-HD MA hanggal:

The Island
0
2011. június 18., szombat 21:16
az enyém 10 hónapot bírt,aztán behalt benne az olvasófej.150 ezerért. :(
0
2011. június 18., szombat 20:54
A legelső Sony DVD-lejátszóm nagyon gyorsan besz..t, sőt, volt egy Sony CD-lejátszóm is, na az is elég ócska volt. Nagyon ügyes a Sony, hogy a ceruzaelemtől a plazmatévéig mindent gyárt, de nem biztos, hogy elég jó minőségben.
0
2011. június 18., szombat 17:54
A SONY BDV-E370

Baloldali kigördülő lemeztálcával.
Középen van egy kis fénylő csík ami kék nem pedig fehér mint a képen. De jól néz ki tőle a ketyere. YouTube-on megnézhető, mondjuk ezt ,,Sony HCS BDV-E370, prachtig Home Cinema Set!" a kisvideót.
0
2011. június 18., szombat 12:48
Nekem sem tetszik ez a "slot in" megoldás. A kocsiban még elmegy, de otthonra nem vennék ilyet.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2011. június 18., szombat 9:35
ezek az oldalsó/álló lemezbehelyezést nem biztos,h kéne erőltetni. én biztos nem választanám az tuti az ilyen készüléket.
0
2011. június 18., szombat 9:31
Ezt a külön komponensekből való válogatást érdeklődésedre írtam:) Nem mondtam, hogy olcsó lesz, sőt :D
Ezért ott van a komplett rendszer amit mondom, nyudogt szívvel megvehetsz.
digitalplaza.hu ; az a rendszi ami nekem is tetszik SONY BDV-E370  92890 Ft   vagy
SONY BDV-F500  99190 Ft
ez pedig még szebb ,,álló" lejátszóval oldalról van a lemez behelyezés.

BD rendszerek, 3D-vel. Bár azt írtad neked az nem fontos. Mindegy rajta lesz az is;)
0
2011. június 18., szombat 4:31
sony BDV-E370 házimozi szett 99.999ft volt az edigital.hu-n. Nagyon jó ár a cucc sem utolsó. Frissités után BD3D is lejátszható
0
2011. június 17., péntek 23:43
Na ja, csak az a baj, hogy nekem még blu ray lejátszóm sincsen. Az mondjuk egy 50.000, ha 70 ropiért veszek erősítőt, plusz még ugyanannyiért hangfalat, akkor az már majdnem 200.000...Az asszony meg kihajít az ablakon :P
0
2011. június 17., péntek 19:44
Nincs mit, ha tudok segítek.
Elvileg az, hogy a készrendszerek gyengébb minőségűek mint a komponensekből válogatottak. Elvileg. De ha az ember nem olyan vájt(én sem) fülű egy jó minőségű/márkájú rendszer is bőven elég. Minek túlköltekezni? Főleg ha az embernek még HD tvje sincs(mint nekem, sajnos :().
Amit megemlítettél Sony rendszer-ek is elég jók szerintem. Ha gondolod nyugodtan megveheted, garancia úgyis van rajta, ha baj van. Legalább kipróbálod.
A SONY BDV-E370-es cucc is elég tetszetős külsőre.
Ha válogatod akkor az egész tűrhetőtől a horrorisztikusan drágáig mehet a mérce:)
HD erősítő van magában 70-80e pénz, ehhez még külön a hangszórók mégegyszer ennyi. Ez még egy 5.1 rendszer körüli dolog. De ez már egy jó kis alaprendszer amit nem kell szégyelni.
A plaza-n van egy SONY STR-DN610 az már HD, épp nincs 82e, és nagyon szép letisztult előlap design-ja van:)

Am nekem a lejátszó magában van, ami megtetszett, ezért külön erősítőtt kellene vennem hozzá. Amire egy Onkyo HD erősítő bőven jó lesz. Már olyanon gondolkozok amihez járnak gyárilag hangfalak. Az meg 80-an körül is lesz mire eljutok odáig :D
0
2011. június 17., péntek 19:04
Köszi a választ Corvinus (legalább valaki...)

Mi szól a rendszerek ellen? Erősítős változat mennyivel lenne drágább? Az a baj, hogy nem nagyon értek ezekhez
0
2011. június 17., péntek 18:53
Igen. A legkedvencebbek között van.
Mert hogy?
0
2011. június 17., péntek 16:10
Az még legalább három év! Lehet, hogy már BD se lesz. :)
most posts by TM
0
2011. június 17., péntek 16:05
hol írják?

ha jól értem ez egyelőre az usa (a régiós) kiadásra vonatkozik.
0