Keresés

2008 - A 10 legjobb film

2009. január 26., hétfő 15:56
Akkor vedd figyelmen kívül a listám.Pedig mennyit gondolkodtam,nem nagyon tudok listát összeállítani.Végre egyszer összejön,akkor meg érvénytelen. :(
0
2009. január 26., hétfő 15:54
Szerintem is úgy volna fair, hogy a 2008-as hazai mozibemutatókból lehessen válogatni, mint minden ilyen lista esetében. A DVD-n forgalmazott filmek már egy másik lista alapját képezik, azok pedig, melyekhez itthon egyelőre csak illegális módon lehet hozzájutni, ne játsszanak.
0
2009. január 26., hétfő 15:50
Kibicnek semmi sem drága, de külsősként annyi észrevételem segítő szándékúlag hadd legyen, hogy talán még mindig nem lenne késő beverni ide egy konkrét tavalyi magyar bemutatós listát (csak ebből választhatsz, vazze!) s szépen megkérni mindenkit, hogy ez alapján rendezgesse fazonra a saját tabelláját. Ezt akár naponkénti ismétléssel meg lehetne tenni egészen szombatig. Mindjárt hitelesebb lenne az összkép.
most posts by TM
0
2009. január 26., hétfő 15:38
Ez nekem sem igazán tetszik... A Slumdog jó film, de szerintem alig látta még valaki. Jövőre biztos jobb helyzést érne el, mert most még csak két ember vette fel a listájára.

Bizonyos értelemben megfelel idei filmnek, de ezt még idén fogják csak itthon bemutatni. Vannak viszont olyan idei független filmek, amik nem valószínű hogy jövőre megjelennek nálunk... De nem mondhatom azt hogy ezek nem játszanak, mert vannak akiknek a 10-ből 9 olyan film a listáján, amit egyenlőre még nem mutattak be itthon. Ilyenkor az említett szavazó megsértődik... stb...

Egyébként tényleg ki kéne húzni a versenyből a Gran Torinot, a Benjamin Buttont, a Wrestlert, meg a Slumdog-ot is, mert ezek 2009-es filmek lesznek. És alig 1 max 2 ember szavazott rá...
0
2009. január 26., hétfő 15:34
Kár, nagyon jó kis eposz.
0
2009. január 26., hétfő 15:31
Túl sokan nem is láthatták, hála a kis mozikat szétverő nagy hálózatoknak, melyeknek a vidéki "lerakataiba" az ilyen filmek el sem jutnak. A mi környékünkön a tati moziban ment kemény 3 előadáson, mivel már az a mozi is csak hétvégén tart nyitva...
most posts by TM
0
2009. január 26., hétfő 15:20
Wow. Mongol, nem sok listán találkoztam vele. :)
0
2009. január 26., hétfő 15:19
A Sötét Lovag a 2008-as (és talán minden idők, bár nem biztos hogy holnap is ezt mondanám) képregényadaptációk közül a legjobb szerintem. Más nem képregényadaptációkkal összehasonlítgatni kár szerintem.

Valóban érdekes ez a mozis, dvd-s, jövőre bemutatandó filmes verseny.
0
2009. január 26., hétfő 15:08
1. Mongol
2.Wrestler
3.Vasember
4.Erőszakik
5.Gettó milliomos
6.Sweeney Todd
7.Sötét lovag
8.Nem vénnek való vidék
9.Gyilkos ígéretek
10.Trópusi vihar
0
2009. január 26., hétfő 14:56
LISTA MÓDOSÍTÁS!

01 - Batman - A sötét lovag
02 - Mamma Mia!
03 - Elah völgyében
04 - Gyilkos ígéretek
05 - Börtönvonat Yumába
06 - Nem vénnek való vidék
07 - A bakancslista
08 - Mindenképpen talán
09 - Wall-E
10 - Vicky Cristina Barcelona
0
2009. január 26., hétfő 14:53
szóval már a slumdog is versenyfilm lett... én csak csóválom a fejem. igaza van TM-nek, a végeredmény nem fog tükrözni semmi érdemlegeset, ugyanis egy jókora káoszból lesz összerakva.

amúgy kifelejtettem a mozis listámból a nem vénnek való vidéket, de igazából mindegy. :)
0
2009. január 26., hétfő 14:47
Ez a lista akkor lenne kicsit is komolyan vehető, ha mindenki nagyjából ugyanazokat a filmeket látta volna a tárgyévben mint mondjuk Jamamura vagy Daemiaen. :)
Szerintem az egész kb. arra jó, hogy egymás listájából kiszemezgethetők a nem látott alkotások. Nem láttam tíz olyan filmet, amit objektívan is igazán jónak mondhatnék, így inkább kimaradok belőle, de azért másokét szívesen elolvasom.
Azt azért így is kockázatmentesen állíthatom, hogy nem A sötét lovag a legjobb 2008-as film, de mivel nincs konkrét viszonyítási alap, ez az állítás is ugyanúgy fog lógni a levegőben, mint a szavazás végeredménye. Amibőll max. annyi derül ki, hogy az xpressen mit divat nézni. Akinek a listájához közelebb áll az összesítés az majd jobban örül.
Végülis úgy kell felfogni, mint egy játékot.
most posts by TM
0
2009. január 26., hétfő 14:42
Batman ügyben nem tudok nyilatkozni, mert nem láttam (nem is érdekel), ugyanakkor szerintem ezerszer fajsúlyosabb filmek is voltak tavaly, melyek sokkal több mondanivalót hordoznak, mint egy képregényfilm. De persze az aktuális közönség kedvencnek kell nyerni, ez mindig is így volt, csupán ettől azonban nem lesz valami kiváló alkotás. :) Ez csak az én szerény véleményem, de látom mások is osztják ezt (vagy közel vannak hozzá, hogy egyet értsenek).
0
2009. január 26., hétfő 14:00
LISTA MÓDOSÍTÁS!!!!!!
Sikerült 3 filmet megnéznem Franciaországban.

1.Slumdog Millionaire
2.A sötét lovag
3.Erőszakik
4.Vals Im Bashir
5.Vicky Cristina Barcelona
6.Wanted
7.Happy-Go-Lucky
8.A Vasember
9.Út a vadonba
10.Égető bizonyíték
0
2009. január 26., hétfő 13:57
Abból a szempontból megérdemelten, hogy az tetszik sokaknak a legjobban.. :-)
0
2009. január 26., hétfő 13:53
Egyértelmű, hogy a TDK fog nyerni, hozzáteszem, szerintem teljességgel megérdemelten...
0
2009. január 26., hétfő 13:43
Már a játék meghirdetésekor biztosnak tűnt, hogy A sötét lovag fog nyerni... Akkora hisztéria van körülötte...

Az én listám (bár ismét sokmindent nem láttam, amiket itt írtok - s lehet, hogy valóban jó filmek):

1. Legenda vagyok
2. A köd /The mist/
3. Sweeney todd
4. SW - A klónok háborúja
5. A sötét lovag
6. Nyolc tanú
7. Kung fu panda
8. Wall-E
9. John Rambo
10.Börtönvonat Yumába
0
2009. január 26., hétfő 12:52
Szerintem is, bár véleményem szerint messze túlértékelt filmről van szó - ami nem azt jelenti, hogy nem jó a film, csupán annyit, hogy bőven érdemein felül teljesít.
0
2009. január 26., hétfő 12:15
10. Párizs, szeretlek!
9. Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford
8. A másik oldalon
7. Egyszer
6. Nem vénnek való a vidék
5. Speed racer
4. Ádám almái
3. Wall-e
2. A sötét lovag
1. Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya

Nem volt rossz ez az év. Kevés a 10, kimaradt még: Bötönvonat Yumába; Amerikai gengszter; Vágy és vazeklés; Tekerd vissza, haver!; Égető bizonyíték; Hellboy 2.; Irina Palm; Vasember; Kung Fu panda; Mongol; Shine a light; Banki meló
0
2009. január 26., hétfő 7:30
Kíváncsi leszek mi nyer, de szerintem a Batman.
0
2009. január 25., vasárnap 16:48
Nagyon jó filmeket láthattunk 2008-ban is a mozikban. Sőt, bátran ki lehet jelenteni, igazi csodák is születtek.

15. Eastern Promises : Cronenberg nagy kedvenc, másféle filmeket csinál, mint régen, de ez a vonal is tetszik. A fürdős bunyó elképesztő.

14. Mamma mia! : mert ilyen jó kedvem rég lett egy filmtől és annak ellenére, hogy musical, tetszett.

13. Horton : mert vicces, ötletes, sziporkázóan humoros és Kittin mindig szakadok a röhögéstől!

12. A Quantum csendje : mert nagyon tetszik ez az új Bond vonal!

11. Út a vadonba : mert szép, megható és elgondolkodtató.

10. Vérző olaj : mindenekelőtt Day-Lewis és a tökéletes zene miatt örökre emlékezetes.

9. Vasember : mert Downey Jr. a tökéletes Stark és a film sem hagy kívánnivalót maga után.

8. Wall-E : mert a Pixarban képtelenség csalódni.

7. John Rambo : mert Sly megmutatta, hogy még mindig ő a legnagyobb kokszos állat Hollywoodban. :) Viccet félretéve, imádom, ahogy beindul a darálás, az meg mikor a végén áll a gépfegyvernél... :)

6. Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva robert Ford: gyönyörű képek és két hibátlanul játszó színész.

5. In Bruges : Nagyon nagy élmény, remek színészek és környezet.

4. Indiana Jones : mondjon ki mit akar, én újra át tudtam érezni minden idők legjobb kalandsorozatának hangulatát, Spielbergék nem okoztak csalódást!

3. The dark knight: a legjobb képregényfilm és még annál jóval több!

2. Nem vénnek való vidék: azonnali klasszikus, hidegrázósan mesteri.

1. The Mist - Rendezői változat: mert számomra hibátlan, minden téren tökéletes és olyan filmélményben volt részem, amit sosem feledek.
0
2009. január 25., vasárnap 13:21
Sajnos pótolnom kell még néhány filmet, ezért a listámat majd az utolsó pillantban készítem el. Az 56 lista biztosan meglesz. :-)
0
2009. január 25., vasárnap 12:42
Egy kis helyzetjelentés:
Eddig 55-en szavaztak! Ha még három lista érkezik, akkor idén is meg sikerül dönteni a tavalyi rekordot... :)))

Eddig 110 film szerepel az összesítésben. Ezek között van néhány, ami a jövőre is indulhat, mert nem sikerült olyan szabályokat kitalálni ami mindenkinek jó lett volna... No de sebaj!

Listát írni, vagy módosítani lehet Január 31 szombat este 6 óráig!
Eredményhírdetés: Este 7 órakor! (Kb)
0
2009. január 25., vasárnap 0:08
Sikerült egy két filmet megnézni úgyhogy, módosítottam a listámat:

01. Mamma Mia!
02. Wall-e
03. Ádám almái
04. Trópusi Vihar
05. Madagascar 2
06. Mindenképpen talán
07. Vasember
08. Az esemény