Keresés

2008 - A 10 legjobb film

2008. december 21., vasárnap 20:23
2008 top 10 saját módra (abból a 24-ből, amit idén láttam):

1. Batman: The Dark Knight
2. WALL-E
3. Indiana Jones & The Kingdom Of The Crystal Skull
4. John Rambo
5. The Bank Job
6. Eagle Eye
7. Hellboy II: The Golden Army
8. Tropic Thunder
9. Definitely, Maybe
10. Wanted
0
2008. december 21., vasárnap 20:21
10+1 - Die Welle - A hullám
Getting a strong start: don't die with a bottle of champagne in your fridge
0
2008. december 21., vasárnap 20:20
A teljesség igénye nélkül, idei magyar mozipremierek:

http://www.port.hu/pls/ci/films.film_list?i_list_id=2&i_order_by=2&i_city_id=3372&i_county_id=-1&i_cntry_id=44&i_dist_id=-1&i_from_day=20080101&i_to_day=20081231
0
2008. december 21., vasárnap 20:17
TOP 10:

Sötét lovag
Trópusi vihar
Iron Man
Nyolc tanú
A Quantum csendje
Szex telefonhívásra
Cloverfield
X-akták - Hinni akarok
Indiana Jones és a kristálykoponya királysága
A hihetetlen Hulk

Getting a strong start: don't die with a bottle of champagne in your fridge
0
2008. december 21., vasárnap 20:13
Üdv!

Vasember
Sötét Lovag
Wall-E
Kung-Fu Panda
A Quantum Csendje
0
2008. december 21., vasárnap 20:04
Azt se tudom milyen filmeket láttam idén, nagyon sokat moziztam :) Jó lenne egy lista :)
0
2008. december 21., vasárnap 19:57
Ezennel negyedszerre is megnyitom lassan xpress-es hagyománnyá előlépő év végi szavazósdit, az év legjobb filmjéről! Ebből megtudhatjuk, hogy ennek a kis közösségnek melyik filmek jöttek be idén a legjobban. Vidéki lévén, sajnos idén is alig jutottam el egy-két filmre a moziba. Persze néhányat láttam DVD-n, vagy egyéb formátumon, de az én listám valószínűleg idén sem lesz túl reprezentatív, mert az idei bemutatóknak csak csekély szálazékát láttam. De a végeredményből minden éven leszűrhettem, hogy mik azok a filmek amiket nem szabad kihagynom jövőre DVD-n... Talán mások is járnak hasonló cipőben, úgyhogy ezzel nekik is segíthetünk! A tavalyi topikban beszéltünk a szabályokról, jöjjön akkor ezek ismertetése:

- Mindenkitől egy Top 10-es listát várok. Melyen az első helyezett kap 10 pontot, az útolsó pedig 1-et! A pontok összesítéséből jön majd ki a végeredmény. 10-nél több filmet is lehet írni, de csak az első 10 helyezett vesz részt a játékban. Ha valaki nem tudna 10 idei filmet írni, az sem gond, de minimum 5 fimet írni kell, melyben az 5. helyezett 6 pontot kap. Az ennél rövidebb listáknak nincs sok értelme, így azokat nem veszem figyelembe!

- A listákat idén is január 31. 17 óráig lehet leadni itt a topicban. Eredményhírdetés kb. 19-20 óra körül. Ha valaki már leadta a listáját, de időközben látott olyan 2008-as filmet, aminek hatására változtatna listáján, az sem gond. A módosított listákat is le lehet adni, de erre külön fel kell hívni a figyelmet!

- Ment a vita hogy pontosan milyen filmek is szerepelhessenek az összesítésben. Végül ezeket a szabályokat határoztuk meg:

Az imdb adatai lesznek a mérvadóak.

1.) 2006-2007-2008-as évjártú filmek lehetnek csak.
2.) Magyar mozipremier dátuma 2008.01.01-től itthon moziban bemutatott filmek.
3.) Itthon moziban be nem mutatott filmek DVD ill. BD megjelenése 2008.01.01-től.
4.) Bezárólagosan pedig a világpermier dátuma számít 2008.12.31-ig.

Hogy az adott filmek megfelelnek e az adott feltételeknek, azt majd ellenőrzöm. Ha valaki listájában "oda nem illő" film akadna, akkor felhívom rá a figyelmét, és módosíthatja. Ha mégsem módosítaná, attól még figyelmbe veszem az összesítésnél csak a nem idei filmet húzom ki belőle.

Ennyi lenne! Mindenki gyárthatja a listákat! :)
0