Keresés

A Dolog (DVD)

2009. augusztus 30., vasárnap 20:28
Hát én még épp hogy kibontottam. Ez került most egy ezresbe nekem. Drágán mérik a felbontást felénk. :)
0
2009. augusztus 30., vasárnap 20:19
Na ezért érdemes volt megvenni full áron, hogy pár hónapra rá 1000 Ft-ért adják. Sajnos ezen már nem érdemes kiakadni. Ez Magyarország! Úgy fogom fel, hogy nekem már a megjelenés napján megvolt...csak ettől nem leszek boldogabb :)
0
2009. június 28., vasárnap 12:19
:)))))))))
0
2009. június 26., péntek 14:40
Jamamura,
azért Neked is akadt volna javítanivalód a Dolog feliratain, ne szivasd már Angelust.Pld. Derba Hill, vagy Juneau helyett Juno....)
0
2009. június 10., szerda 18:46
Ok, vettem az adást! De ha te írtál a filmhez, akkor válaszoltam. :)
0
2009. június 10., szerda 18:45
Este elolvasom! :)
0
2009. június 10., szerda 18:32
"John Caprenter és Kurt Russel"

ezeket javítsd ki, de gyorsan! :)
0
2009. június 10., szerda 18:18
A dolog
0
2009. június 10., szerda 18:17
Összedobtam egy DVD tesztet a kiadványról :)
A dolog
0
2009. június 10., szerda 18:16
Mi ezzel a gond? :)
0
2009. június 10., szerda 16:57
:)) cöcö ;) :)
0
2009. június 10., szerda 16:33
Én leveszem a polcról, de a VHS-t. :)
0
2009. június 8., hétfő 14:31
Szívesen megvenném már, bár a jelen körülményeket tekintve már nem csodálkozom, ha nem történik semmi.
0
2009. június 8., hétfő 13:59
köszi! teljesen más oldalt néztem:) így jár az ember, ha fáradtan keresgél...
0
2009. június 8., hétfő 10:30
Én meg leveszem a polcról... ja, hogy már több éve ígérgetik és nem jelent meg? Akkor mégsem veszem le a polcról.
0
2009. június 8., hétfő 10:26
Az egyik legjobb X-Akták epizód volt :-) Hú, este asszem újranézem videóról, előkotrom az archívumból. :)
0
2009. június 8., hétfő 1:23
hmm... rég láttam már, lehet újrakezdem :) köszi a pontosítást.
0
2009. június 8., hétfő 1:12
Igen, az de mégsem.

Ezek a giliszták csak egyszer, a sorozat elején bukkannak fel a hideg tájon, a fekete olaj teljesen más téma, ez utóbbi csak jóval később, a harmadik évad második felében, Krycekkel kapcsolatban jelenik meg, majd többek között Tunguskánál lesz újra nagyobb szerepe.
0
2009. június 8., hétfő 1:07
Az az a rész, mikor ilyen giliszták mászkálnak az emberek bőre alatt, nem? :)

Aztán ezek a fekete valamik az egész sorozatot végigkövetik. Mesterien felépített sorozat - kivéve Mulder kiszállása után. Onnantól eléggé gáz :S
0
2009. június 8., hétfő 0:49
A Jég c. epizódra gondolsz az első évad elejéről?

(Vagy esetleg az első mozifilmre - bár inkább a végjáték helyszíne miatt)
0
2009. június 7., vasárnap 22:37
Én nem emlékszem milyen üzenetet hordozott a film, mert még csak egyszer láttam kb. egy éve. Na de az üzenetet gondolom csak a végkifejletben kapja meg az ember. Sokat érek vele, ha az előtte lévő másfél órában ásítozok, meg azt nézem hogy mennyi van még belőle. Meg gondolom Jama sem a magvas mondanivalója miatt szerette meg 7évesen (most mondtam egy számot) az osztrák tévén. Az akkor egy ütős film volt, ijesztő trükkökkel.
Sajnos a mai nézők érzékszervei a friss filmek tempóját, effektjeit kívánják. Hálistennek vannak kivételek is, pl. a 13. rendőrőrs, csak hogy egy másik Carpenter filmet mondjak. Kb. 2004-ben láttam először, és teljesen működött, jobban tetszett mint a remake. Vagy ott a Halálos fegyver széria. Az én szememben teljesen megállja a helyét a mai akciófilmek között is, sőt többre is tartom, mert legalább van stílusa. De lehet, ha megmutatnám valami 14 éves gyereknek, aki a Szállító 2-re izgul be, kiröhögné a filmet.

Szóval biztos, hogy nagyon sok régi filmet valakinek csak az emlékek szépítenek meg, de szerencsére ugyanilyen számban vannak ma is működő alkotások.
0
2009. június 7., vasárnap 20:01
én meg úgy vagyok, hogy inkább rohanjon 100 hús-vér ember a képernyőn mint 10000, vagy 100000 cgi objektum...
0
2009. június 7., vasárnap 19:28
Én megértem, ha valakinek nem tetszik ez a film, vagy ha nincs hatással, hiszen különböznek az ízléseink, viszont azt nem értem, h miért gagyizzák le sokan az effektjeit.
Oké, persze tudjuk, h trükköt látunk, de szerintem egyáltalán nem járt el felette az idő, illetve csak minimális mértékben. Szerintem pont a mai cgi-dömpingben csúsznak be a kelleténél gyakrabban olyan trükkök, ahol kilóg a lóláb. Az olyan nagyköltségvetésű, elsővonalbeli produkcióknál is, mint pl. a Legenda vagyok, a Die Hard 4.0, Indiana Jones 4., vagy éppen az újraszidolozott Star Wars-produkciók is voltak pc-játék szerű-szintű effektek, és akkor a tucatprodukciókról még nem is beszéltem. Ellenben pl. éppen a Dolognál, vagy az Aliennél (1979) de akár a 2001: Űrodiszeiánál (1968) a mai napig valósnak hiszem el, amit látok, nem üti ki a szememet a "trükközés", "effektezés".
És ezt nem a nosztalgia, vagy a bennem lakó zsémbes öregember mondatja, mert nem vagyok éppen annyira öreg, h mondjuk ne tudnám követni a mai látványt - sőt: "rááll" a szemem és gyakran kitűnnek számomra a cgi-rajzok.

Persze ebben a műfajban is vannak etalon-produkciók (Jurassic park, Transformers, stb), de zavaró, hogy ma már gyakran nem is gondolkodnak más megoldásban. Aztán ha nincs elég idő/pénz/kreativitás/szakértelem, nagyon lelombozó tud lenni egy "közepesen" sikerült cgi, engem pl. jobban kizökent, mint egy közepesen sikerült fizikai trükk.
0
2009. június 7., vasárnap 18:48
Ha valaki -életkortól függetlenül- nevetségesnek találja a Thing-et, az azért lehet, mert esetleg nem értette meg a történet üzenetét. Ez pedig nem a film hibája. Felszínesen nézve persze beszélhetünk horrorról "gagyi" trükkökkel, de aki ennél nem lát tovább, annak mondjuk egyszerűbben fogyasztható mozgóképeket kéne néznie.

Szerintem a Dolog esetében nem a csillogó-villogó modern technikával megtámogatott, minél realistább és naturálisabb látványelemek elvárása kéne hogy a cél legyen , hanem egy kis nyitottság a hangulat befogadására. Mert a horror-vonal mellett szerintem sokkal fontosabb az a mélylélektani jelentés, ami egy alapos tanulmány a válsághelyzetekben tanúsított emberi magatartásformákról.
0
2009. június 7., vasárnap 14:33
Persze hogy nem az határozza meg, de azért egy horroron nehogy már nevessenek az emberek! (Evil Dead 2 és Shaun of the Dead kivétel). És továbbra is tartom, hogy a 80-as, 90-es évek filmjeinek jelenkori értékelésekor közrejátszik némi nosztalgiafaktor, és egy franchise film se lesz már olyan jó mint az eredetije. Tudom, az új Star Trek-nek sikerült, és még az is lehet hogy más sequeleknek, prequeleknek, és remake-eknek is fog (Robotzsaru, Alien5, Predators), de Hollywood sose fogja tudni kiszolgálni az összes régi rajongót, így mindig lesznek fanyalgók.
0