Én megértem, ha valakinek nem tetszik ez a film, vagy ha nincs hatással, hiszen különböznek az ízléseink, viszont azt nem értem, h miért gagyizzák le sokan az effektjeit.
Oké, persze tudjuk, h trükköt látunk, de szerintem egyáltalán nem járt el felette az idő, illetve csak minimális mértékben. Szerintem pont a mai cgi-dömpingben csúsznak be a kelleténél gyakrabban olyan trükkök, ahol kilóg a lóláb. Az olyan nagyköltségvetésű, elsővonalbeli produkcióknál is, mint pl. a Legenda vagyok, a Die Hard 4.0, Indiana Jones 4., vagy éppen az újraszidolozott Star Wars-produkciók is voltak pc-játék szerű-szintű effektek, és akkor a tucatprodukciókról még nem is beszéltem. Ellenben pl. éppen a Dolognál, vagy az Aliennél (1979) de akár a 2001: Űrodiszeiánál (1968) a mai napig valósnak hiszem el, amit látok, nem üti ki a szememet a "trükközés", "effektezés".
És ezt nem a nosztalgia, vagy a bennem lakó zsémbes öregember mondatja, mert nem vagyok éppen annyira öreg, h mondjuk ne tudnám követni a mai látványt - sőt: "rááll" a szemem és gyakran kitűnnek számomra a cgi-rajzok.
Persze ebben a műfajban is vannak etalon-produkciók (Jurassic park, Transformers, stb), de zavaró, hogy ma már gyakran nem is gondolkodnak más megoldásban. Aztán ha nincs elég idő/pénz/kreativitás/szakértelem, nagyon lelombozó tud lenni egy "közepesen" sikerült cgi, engem pl. jobban kizökent, mint egy közepesen sikerült fizikai trükk.