Keresés

A Dolog (DVD)

2009. június 7., vasárnap 12:15
Ez így van. Kedvencem az a fajta ázsiai horror, amit ha végignézel sem érted, hogy miről is szólt ez az egész :D
0
2009. június 7., vasárnap 11:35
én csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy szerintem egy film értékét - legyen az akár horror - nem az határozza meg, hogy valaki mennyire szarja össze magát tőle. a THE THING generációjának egyik legfontosabb filmje, s azóta sem született méltó párja, pedig néhányszor már megpróbálták leutnozni - többek között a THE X FILES-ban.
0
2009. június 7., vasárnap 10:53
20 éve ha egy 14 éves gyerek megnézte az Alien-t vagy a Thing-et, akkor majd összeszarta magát rajtuk, és egy életre belevésődtek az agyába. Talán épp emiatt van az, hogy sokan ma, felnőtt fejjel kissé nosztalgikus hangulatban gyerekkoruk kedvenc horrorjaiként éltetik ezeket a filmeket. Szerintem ugyanez a helyzet a Terminátor filmekkel is, és emiatt fújjolnak sokan most a 4. részre.
0
2009. június 7., vasárnap 9:09
Én sem igazán értem, hogy miért isteníti mindenki ezt a filmet, egy jó átlagos mozi, semmi töb..
0
2009. június 7., vasárnap 5:01
Szerintem az Ördögűző pont az a régi horror, ami még mai szemmel is ijesztő
0
2009. június 7., vasárnap 4:15
szerintem az ázsiai horror éppolyan sablonos, mint az amerikai.
0
2009. június 6., szombat 23:47
Valószínűleg egy 14 évesnek az Ördögűző is vígjáték (pff... vesztemre én is a Horrorra akadva c. filmet láttam előbb... :D)
0
2009. június 6., szombat 23:46
Szinte negyedévente jönnek ki a különféle horror, tinihorror és egyéb marhaságok. Mindegyik ugyanarról szól: baráti társaság lerobban a semmi közepén, vagy vakációzni megy, vagy rejtélyes telefonhívás után feleződik a banda, aztán egy fiú meg egy lány marad életben, a többiek pedig valami látványos módon vesznek oda. Rém kreatív.

Az ázsiai horrorok térnyerése, vagy ismerté válása óta rengeteg ott látott dolgot használnak fel a készülő horrorfilmekben. Egyszer-kétszer megijed az ember, de utána legyint: ezt már itt, meg ott, meg amott már láttam.

Aztán persze a mai filmkészítők a régiekkel ellentétben mindent meg akar mutatni, az ijesztgetésről  a hangsúly áttevődik a gusztustalanságra, gyomorkavaró dolgokra (juj, volt igazi boncolás a tévében, akkor mi is csináljunk egyet, és mutassunk többet, legyen sok vér, meg sikongatás), ezzel akarja sokkolni a nézőt. Anno a Hannibál utolsó 20 perce is szerintem sok volt, nem kellett volna, azóta az olyan jelenet az alap a ma készülő horrorokban.

A régi filmek nagy előnye, vagy mottója: a kevesebb néha több. Mert ekkor a néző fantáziája indul be...
0
2009. június 6., szombat 23:46
A Cápa tényleg nagyon jó példa! Nekem az Ómen ( 76) volt a legborzalmasabb filmélményem. Az a zene...brrrr!
0
2009. június 6., szombat 23:38
egyetértek! nekem a mai napig a top horror az a Cápa első része! az egyik legnagyobb filmélményem, és a mai napig be tudok rajta szarni!
0
2009. június 6., szombat 23:30
Én elaludtam rajta, semmi nem történik benne, amikor meg igen, akkor azon meg röhögtem. De persze másnak lehet jobban bejött.
0
2009. június 6., szombat 23:29
A gond az, hogy a ma készülő szemetek, amiket horrornak mernek nevezni - fröcsög a vér, beleznek, boncolnak, értelmetlenül kínoznak stb. - azok lehet, hogy ijesztőbbek a régi horroroknál a mai fiataloknak. Ez oké is, anno néhány X-aktákon is paráztam, mai szemmel viszont jót mosolygok rajta.

Az Alien, vagy akár ez a film, A Dolog, Rémálom, Hellraiser - ezek horrorfilmek. Lehet, hogy mai szemmel gagyik - ezt kétlem -, de a hangulatuk megvan.

A ma készülő sablonfilmekben nincs benne ez, 15 év múlva senki sem fog emlékezni a belezős horrorok nagy részére.
0
2009. június 6., szombat 23:28
:D:D:D
0
2009. június 6., szombat 23:27
Akkor a Dologtól halálra fogja magát röhögni, ha nem alszik el közben.
0
2009. június 6., szombat 23:22
Hát Neked lehet az mai szemmel is :D 14 éves unokatesóm, aki nemrég látta először,  kiröhögött az Alienemmel együtt :D
0
2009. június 6., szombat 23:14
Ez tévedés. Az Alien mai szemmel is ijesztő és félelmetes. A Dolog meg nem más, mint egy rosszul sikerült Muppet Show, semmi feszültség, ijesztő nincs benne.
0
2009. június 6., szombat 23:12
Apropó: szerintem a Nyolcadik utast sokszor megnézték a készítők...Nekem legalábbis többször beugrott közben.
0
2009. június 6., szombat 23:05
Hát nem mai szemmel kellene nézni! Mai szemmel nézve az Alien is 10/1.
0
2009. június 6., szombat 22:59
Ma megnéztem ezt a híres horrort. Nincs benne semmi félelmetes. 10/3
0
2009. június 6., szombat 18:12
Nem látok változást.
0
2009. június 6., szombat 14:16
Itt van a cím :) ISzDb
0
2009. június 6., szombat 13:58
vki kisegítene? a régi szinkronhangok oldalon nem találom a filmes adatbázist, mert megváltozott az oldal...bármi ötlet?
0
2009. május 20., szerda 4:24
A Mester egyértelműen szerényen jellemezte saját mesterművét. :)
(Mert az öndicséret büdös, ugyebár).
0
2009. május 19., kedd 21:38
"akciófilm szörnyekkel"
- john carpenter

szerintem elsősorban sci-fi, másodsorban thriller, harmadsorban szociodráma. (a címszereplő egyértelműen az aids parafrázisa.)
0
2009. május 19., kedd 21:26
Akit érdekel eredeti szinkronnal(2.0, 5.1 angol) dvd formátumban, az dobjon egy mélt.
0