Elfogadom az érveidet.
Mindemellett nem áll feltétlen érdekemben egy magánszemélyt "támogatni" azzal, hogy hasznot húz belőlem. Ha valamit "x"-ért vesz, és "x-veszteség"-ért ad el, azzal pontosan azt teszi, amiért létrejött itt az eladó DVD topic.
Ha valaki valamit "x+haszon"-nal ad el, az egyszerűen szúrja a szemem, azért, mert egy boltban vagyunk, és az illető nem a bolt eladója, akinek véleményem szerint kizárólagos jogosultsága van hasznot termelni.
Ha valaki nem ír irányárat a hirdetésbe, annak nem is szoktam írni, mert sajnos volt már olyan tapasztalatom, hogy úgy tűnt, megegyeztem az illetővel, aztán közölte, hogy "jaj, mégsem, xy többet adna érte, így inkább neki adom el" - magyarul átmentünk licitbe.
Ugyanakkor ha konkrét ár van kiírva, akkor kevesebb az esélye a licitelősdinek, ilyenkor az első viszi és punktum.
Más szempont: ha szép kiadványt veszek relatíve drágán, akkor minőséget fizetek, kiadót támogatok (ami nyilván nekem is jól jöhet később), ha pedig ár felett vásárolok drágán egy valakitől, annak a pénztárcáját gazdagítom (más haszna nincs), ez utóbbihoz pedig nincs kedvem.